Öncelikle hastanın yaşı ve ymuurta rezervini dikkate alıyolar. Çok ymurtan varsa genelde 1 tane transfer ediyolar benim gibi 4 yumurta olup 2si döllenip 2 sini transfer ediyolar. Çnkü zatn az embriyo o yüzden 2 sini de transfer edip şansı arttırıyolar. Transfer günü karar veriliyo doktorla ve senin kararınlaKizlar kac tane embriyo transfer edilecegine ne zaman karar veriliyor? Bizim tansfer gunu belli olacak nerdeyse hic konusu acilmadi.doktor da birsey demedi. Esimle az once konusurken aklimiza geldi.
Haklısın canım 5 kez o heyecanı yaşadım :) ama daha çok bekleyip heyecanlanacagın seyler olucak inşallahİnşaallah canım beklemek yoruyo insanı :)
Ben hiç daha o heyecanı yaşamadım. İnşaallah bu sefer nasip olur. 2 kez çatlatma 2 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedim yurtdışında malesef tutmadı nasip olmadı. Birde burada denemek istedik. Rabbim nasip ettiyse inşaallah bu sefer tutunurlar :)Haklısın canım 5 kez o heyecanı yaşadım :) ama daha çok bekleyip heyecanlanacagın seyler olucak inşallah ♥
Semra hoca her zaman tek transferden yana canım benim hep az yumurtam vardı hep tek transfer oldu. Dediğin belki hastanın durumuna göre olabilir. Blast olmuyordur 3. Gün embriyoların çift transfer edebilirler sansı arttıtmak için oda. Çogul gebelik olsun diye değil. 35 ve 36 yaşımda 4 tane ayrı ayrı transferim oldu.Öncelikle hastanın yaşı ve ymuurta rezervini dikkate alıyolar. Çok ymurtan varsa genelde 1 tane transfer ediyolar benim gibi 4 yumurta olup 2si döllenip 2 sini transfer ediyolar. Çnkü zatn az embriyo o yüzden 2 sini de transfer edip şansı arttırıyolar. Transfer günü karar veriliyo doktorla ve senin kararınla
Ben hiç daha o heyecanı yaşamadım. İnşaallah bu sefer nasip olur. 2 kez çatlatma 2 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedim yurtdışında malesef tutmadı nasip olmadı. Birde burada denemek istedik. Rabbim nasip ettiyse inşaallah bu sefer tutunurlar :)
Test sonucu bekleme heyecanı demek istedim :) 5 transfer 4 negatif 1 pozitif 32. Haftalığız şuanda. Darısı başınıza Siz yurtdışındaymışsınız gitmek gelmek ayrı bir zordur ondan çift embriyo transferi yapılmış olabilir. Normalde istesenizde çift embriyo transferi yapılmıyor merkezde...Ben hiç daha o heyecanı yaşamadım. İnşaallah bu sefer nasip olur. 2 kez çatlatma 2 kez aşılama 2 kez tüp bebek denedim yurtdışında malesef tutmadı nasip olmadı. Birde burada denemek istedik. Rabbim nasip ettiyse inşaallah bu sefer tutunurlar :)
Dört negatifiniz araştırıldı mi? Yani iyi embriyo koyuldugu halde tutmamasina ne yorum yapilmisti hastanede merak ettimTest sonucu bekleme heyecanı demek istedim :) 5 transfer 4 negatif 1 pozitif 32. Haftalığız şuanda. Darısı başınıza Siz yurtdışındaymışsınız gitmek gelmek ayrı bir zordur ondan çift embriyo transferi yapılmış olabilir. Normalde istesenizde çift embriyo transferi yapılmıyor merkezde...
İlk transferim acıbademdeydi hidrosalpenks olduğumu göre göre embriyoları transfer ettiler. Sonra memoriala geldim önce 2. Tedavime başladım sonra ameliyat oldum sağ tüpüm alındı. 2 negatif 1 kimsayalım oldu 3 başarısız transfer asla neden tutmadı diye sormadım doktoruma çünkü araştırılıcak birseyim yoktu rahim gayet iyi embriyolar kaliteli... sonra gittim pıhtılaşma testi ve kromozon analizi (eşime de aynı zamanda) yaptırdım. Ondada birsey çıkmadı. Sonra memorialda 3. Tedavime başladım yücel bey daha önceki negatifleri kromozon bozukluğuna bağladı pgt istedi. Fakat son tedavimde 1 blastım oldu onu pgtye yollamaya kıyamadım kaybetmekten korktum. Transfer oldu ve içimizde kıpırdanıyor şuanda.Dört negatifiniz araştırıldı mi? Yani iyi embriyo koyuldugu halde tutmamasina ne yorum yapilmisti hastanede merak ettim
Merhaba genel olarak başarılı bir ekip ama ben özellikle ipek hanımı şiddetle tavsiye ederim çok çok memnunum ilgili, güleryüzlü, naif her türlü sorunuzu sabırla dinleyip uzun uzun cevaplar bol şans diliyorumHerkese merhaba
2013 yılında memorial da tedavi oldum çok şükür bir kızım var var
Şimdi tekrar tedavi düşünüyoruz önümüzde ki ay.doktor bilgim yok tüm kadro değiştiği için.yücel bey de karar kıldım ama buradan da yardımcı olursunuz diye bilgi almak istedim.ikinci tedaviler de indirim oluyor ne kadara mal olur bana bilgi verirseniz sevinirim Rabbim kimsenin kucağını boş bırakmasın
Çok güzel detaylı yazmissiniz teşekkür ederim,benim memorialde ilk negatifim oldu yani çok normal bir şey o zaman,ben de herhangi bir şey bulunmadı rahim,kromozom,yaş itibariyle pgt de gerek gorulmedi,aslında nasip işi daha önce 3. Gün orta kalite tutmuştu ilk defa 5. Gün embriyosu kondu tutmadı acaba var mı bir sebebi diye merak ettimİlk transferim acıbademdeydi hidrosalpenks olduğumu göre göre embriyoları transfer ettiler. Sonra memoriala geldim önce 2. Tedavime başladım sonra ameliyat oldum sağ tüpüm alındı. 2 negatif 1 kimsayalım oldu 3 başarısız transfer asla neden tutmadı diye sormadım doktoruma çünkü araştırılıcak birseyim yoktu rahim gayet iyi embriyolar kaliteli... sonra gittim pıhtılaşma testi ve kromozon analizi (eşime de aynı zamanda) yaptırdım. Ondada birsey çıkmadı. Sonra memorialda 3. Tedavime başladım yücel bey daha önceki negatifleri kromozon bozukluğuna bağladı pgt istedi. Fakat son tedavimde 1 blastım oldu onu pgtye yollamaya kıyamadım kaybetmekten korktum. Transfer oldu ve içimizde kıpırdanıyor şuanda.Tanrım isteyen herkese nasip etsin.
Hep Uzun uzun yazıp anlatıyorum örnek olması için. Negatifler olabilir çünkü bilimsel bir acıklama yok neden Tutmadığına dair. Birazda kısmet işi. Yani memorialda İlk transferimde tutabilirdi 2. De 3. De... ama tutmadı yine kaliteli embriyolardı. Ama kısmetimde 4. Transfer varmış.
Peki daha sonra bel agrısı kasık agrısı oldumu. Buraya yazdıktan sonra regl geldi aşırı bel agrısı kasık agrısı var. Agrı kesici içmeyen Bn içmek zorunda kaldım. Agrılar aglattı o derece.neden böyle oldum acaba dınlenmedim hiç onun etkisi olabilirim.Hayir canim gelmiyoe benim 6 gun gecikti ama normalmis doktora sordum
Sonra o ikisini transfer ediyorlar mı? Çözülüp tekrar doldurulunca bozulabilir diye düşünüyorum.35 yaşa bile transfer etmiyorlar canım... birde bazı hastalar pkolu oluyor çok yumurta çok embriyo çok blast oluşuyor. Sanırım maliyet açısından düşük olsun diye 2 blastı tek tüpte donduruyorlar. Böyle birseylerde okumuştum
Gayet normal tutmayabilir siz moral bozmadan yolunuza devam edin illaki olacak siz kararlı olunÇok güzel detaylı yazmissiniz teşekkür ederim,benim memorialde ilk negatifim oldu yani çok normal bir şey o zaman,ben de herhangi bir şey bulunmadı rahim,kromozom,yaş itibariyle pgt de gerek gorulmedi,aslında nasip işi daha önce 3. Gün orta kalite tutmuştu ilk defa 5. Gün embriyosu kondu tutmadı acaba var mı bir sebebi diye merak ettim
Bozulma olayı çok büyük talihsizlik. Ben sahsen bir kez daha embriyolarının bozulacağını düşünmüyorum. Çok az kişinin başına geliyor.Sonra o ikisini transfer ediyorlar mı? Çözülüp tekrar doldurulunca bozulabilir diye düşünüyorum.
Benim pgtliler bozulunca 1 pgtsiz 1 tane de %50 mozaik vardı ikisini transfer edelim dedim mozaik için başlamam ben başlarsam sıfırdan tedaviye başlarım ikisini transfer edelim mozaiğin pek şansı Yok zaten dedim de kesinlikle kabul etmediler. ☺ Konuyu dahi açmıyorlar zaten. Diğer merkezler kaç istersen koyuyor. Benim çevremdekilerin hep ikizleri var. Bazen diyorum ki nasıl oluyorda ikisi de tutunuyor. Halbuki her 2 embriyodan biri genellikle pgtye gidince sağlıklı gelmiyor ama çevremde hep tedaviyle ikizleri olanlar var.
Sağlıkla sıhhatle kucağınıza almak büyütmek nasıl olur inşallah,ben de çok ara vermeyi düşünmüyorum donmuslarla tedaviye devam ibsallahGayet normal tutmayabilir siz moral bozmadan yolunuza devam edin illaki olacak siz kararlı olunyeter ki maddi gücünüz olsun çokta ara vermeden yola devam edin. Nisan 2017 den Şubat 2019 a kadar hiç aralıksız bebek yapmaya kanalize oldum. En yakın zamanda yüzünüz gülsün sizinde
Benim içinde tek çift hiç fark etmez 1 tane olsun benim olsun.Bozulma olayı çok büyük talihsizlik. Ben sahsen bir kez daha embriyolarının bozulacağını düşünmüyorum. Çok az kişinin başına geliyor.
At o korkuyu canım.
Senin durumun farklı mozaik ile normal bir embriyoyu asla aynı tüpte dondurmazlar. Burda bir arkadaş vardı. Yalan olmasın 7 embriyosu vardı 3 tanesi tek tek ayrı tüpte diğerleri 2 2 ayrı tüpte dondurulmuştu. 2 embriyo aynı tüpte çözülünce mecburen ikiside transfer oluyor. Bunu anlatmak istedim
Çift embriyo transferine gelince evet başta acıbadem olmak üzere brüksel , bahceci , medikal park vs. Hepsi çift çift koyuyor ama bencede doğru değil. Bence bu merkezlerin derdi başarılarını arttırmış gibi göstermek. Ama işte eve canlı bebek götürmek çok daha önemli bir konu... 2 transferle 3üzü olan bir tanıdığım var. 9 ay yataktan kalamadı çok zor bir hamilelik yaşadı. Bebeklerde de sıkıntı yaşaması çabası. Bir olsun bizim olsunÇok çok yumurtayada gerek yok. 1 sağlıklı güzel embriyo yeter
Daha önce bir Taze birde donmuş tedavi oldum Memorial de evet sistemi biliyorum ama yinede beni tanıyan bi Dr olsaydı yada az çok benim bildiğim çok rahat olacağım İlk kez tedavi yapacak gibi tedirginim valla aslında tam olarak kimle nasıl iletişime geçeceğini bilmiyorumMrb. Ekip olarak çalışıldığı için hiçbir şekilde önemi yok. İçinize ısınan birini seçin zaten kime görünürseniz görünün toplantı ile değerlendiriliyor durumunuz Kararı Semra hoca veriyor.
Cift koydurmayi dusunmustuk aslinda biz.ilk denememiz yasim 30 hic sansimiz yok ozamanKonuyu bile açmıyorlar tek transfer ediyorlar.
Başarısız deneme sayınız ve yaşınıza göre çift de olabiliyor.
Siz merak etmeyin dosyaya bakıp herseyi görüyorlar orda mevcut bir dosyanız olduğu için bence sanslısınız zaten hakkınızda değerlendirmeler yapılmışDaha önce bir Taze birde donmuş tedavi oldum Memorial de evet sistemi biliyorum ama yinede beni tanıyan bi Dr olsaydı yada az çok benim bildiğim çok rahat olacağım İlk kez tedavi yapacak gibi tedirginim valla aslında tam olarak kimle nasıl iletişime geçeceğini bilmiyorum
Bence de hiç şansınız Yok. Rahimle alakalı önemli bir probleminiz yoksa. Tek embriyo transfer ederler. Transfere gittiğinizde embriyonuz ile ilgili bilgiyi ve de fotoğrafını alırsınız o kadar. :)Cift koydurmayi dusunmustuk aslinda biz.ilk denememiz yasim 30 hic sansimiz yok ozamanneyse tek olsun saglikla gelsin baska dilegim yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?