Tüp bebek sürecine başladım. Allah herkesin yardımcısı olsun. İkinci muayenem adetten 3 gün sonraya verildi. Sonraki ise 4 gün sonrasına. Bir terslik mi var bilemedim. Çünkü genelde 2-3 gün şeklinde oluyor diye duymuştum. İstemeden de olsa bu dönem de sıkıntı yapıp evhama kapılıyorum.
Öncelikle çok geçmiş olsun. Ben de bu ay memorial da başlayabilirim tedaviye henüz tam karar vermedim. Temmuz ayında görüşmeye gittim. Fiyatları yazmışlar fakat bunlara ek olarak embriyoya genetik tanı yapıyorlarmış eğer isterseniz. En az 3 tanesine yapmayı öneriyorlar. Senin durumun için onu da yaptırsan faydası olur diye düşünüp yazmak istedim. Embriyo başına 250-300 dolar alıyorlar. Minimum 3 tanesine yapmayı öneriyorlar) Böylece tedavi 17 bin tl civarına denk geliyorkızlar meraba eşimin tek testisi alınıcak..bizde spermleri dondurucaz tedavi sonrası kemoterapi alırsan tüp bebek olucak. memorial de tahlilller tüp bebek ilaçlar vs tüm işlemler ortalama kaç bini buluyo çok merak ediyorum lütfen bilgi verirmisiniz... tabiki önce kendi sağlımız eşimin sağlığı ama bebek düşünmüyoken direk bu konulara bakmaya başladıkki maalesef kontrole gittiğinde doktordan bunu öğrendik...buarada allahım isteyen herkesn kucagnı doldursun sağlık huzur versin
çok teşekkrler canm inşallah kemoterapiye gerk kalmzda norml yolla denerizÖncelikle çok geçmiş olsun. Ben de bu ay memorial da başlayabilirim tedaviye henüz tam karar vermedim. Temmuz ayında görüşmeye gittim. Fiyatları yazmışlar fakat bunlara ek olarak embriyoya genetik tanı yapıyorlarmış eğer isterseniz. En az 3 tanesine yapmayı öneriyorlar. Senin durumun için onu da yaptırsan faydası olur diye düşünüp yazmak istedim. Embriyo başına 250-300 dolar alıyorlar. Minimum 3 tanesine yapmayı öneriyorlar) Böylece tedavi 17 bin tl civarına denk geliyor
Ailede kimsede kromozomal anomali yoktu. Genetik testlerimizi de yaptırdık bir problem yoktu.Tedaviye başladıgımızda ilk denememizdi ve 26 yaşındaydık. Gerek yok dedi merkez. Ama ben pimpirikliyim içime sinmezdi. 6 embriyom kalmıştı 5. Güne, 6sını da gönderdim.Merhabalar, bizde pgt konusunda kararsız kaldık. Kimisi yaptırın diyor kimisi yaşınız genç ilk tüp bebek tedaviniz gerek yok diyor. Ailenizde genetik bozukluğu olan varmıydı diye yaptırdınız yoksa kendiniz mi istediniz?
Ayrıca kaç tane pgt ye gönderdiniz?
Sonuç geldi mi sizin ?Ailede kimsede kromozomal anomali yoktu. Genetik testlerimizi de yaptırdık bir problem yoktu.Tedaviye başladıgımızda ilk denememizdi ve 26 yaşındaydık. Gerek yok dedi merkez. Ama ben pimpirikliyim içime sinmezdi. 6 embriyom kalmıştı 5. Güne, 6sını da gönderdim.
Hanımlar ben bu crinone jeli içeriden temizleyemedim. İçeride topak topak kalıyor. Siz nasıl temizliyorsunuz? Bu ilacın en kötü tarafı bu.
Yürüyüş gerçekten önemli ben de pek temizlemedim yürüdüm ve yürüdükçe çıktı. 4/5 günde bir belki temizledim.Doga Delisi Ben de iyi su tüketirim ama kalıyor içeride. Arada kendiliğinden çıkıyor ama 3 4 günden daha uzun bir süreyi buluyor. Temizlemeye çalıştım ama zor geldi ☺
6 senelik donduruluyor mu ? Bize 5 sene donduracaklarini söylemişlerdi . Çok şükür sizin adınıza çok sevindim :)Aynen, yeni bir bebiş. 6 sene önce tedavi görmüştüm, ikizlerim oldu elhamdülillah. O zaman dondurulmuş embriomuz ile bu sene yine hamileyim çok şükür. Rabbim isteğen, çaba harcayan, vaz geçmeyen her kese en güzelinden evlatlar nasip etsin. Bizim mücadelemiz de kolay değildi. Ancak vaz geçmediğiniz sürece hayallerin gerçekleşmesi muhtemel.
Sağlık bakanlığına bildirilerek süre uzatılabiliyor. Yönetmelikte süre 5 sene olarak geçtiği için bildirmek/izin almak gerekiyor.6 senelik donduruluyor mu ? Bize 5 sene donduracaklarini söylemişlerdi . Çok şükür sizin adınıza çok sevindim :)
Ya bizimde yaşımız genç 5 tane dondurduk 5. Gün ve 6. Gün embriyosu kısmetse 20 Eylül’de transferim var bizde eşimle bana genetik testi yaptırdık temiz çıktı ama siz böyle deyince içimde bi kaldı keşke yaptırsaymışız diyorum eğer bende Talasemi çıksaydı yaptıracaktık ama çıkmadığı için gerek duymadılar simdi korkmaya başladım birden nedenseArkadaslar merhaba, bugün taşınma telaşında evi toplarken embriyolarımın pgt sonuclarını buldum.(eşim ve ben kromozomal sağlıklıyız genetik tanıdan yaptırmıstık kendimize) 6 tane 5. Gün embriyomdan 2si bozuk biri mozaik 3ü sağlıklı gelmişti. Biri bana evlat oldu cok sükür sağlıklı topaç bir oğlum var 5 aylık. Diğer iki kardeşi de merkezde bizi bekliyor inşallah. Söylemek istediğime gelirsek, kağıdı detaylı inceledim ve sağlıksız bir embriyoda trizomi 7, yani 7. Gen 2 değil 3 defa kopyalanmış bu down sendromu demek. Kalitesi 5aa. Birinde 15. Kromozom bozulmaya uğramış. Yine kalite 5aa. Mozaikte ise 21. Kromozom monozomi yani tek kalmış kopyalanmamış. Yani 45 kromozomlu embriyo demek. Yine kalite 5aa. Ben kağıdı detaylı incelemeden gecen sene transfer zamanı sormuştum bozukları ve merkez, yapay bir işlem yapıp doğaya karşı geliyoruz. Cok normal bozuk embriyo cıkması demişti. Diyeceğim o ki bence tüp bebek yaptıran herkes pgt de yaptırmalı.
Merhaba. Kimdir bu Semra Hanım acaba?Cnm açıklama yapamıyor işte tıbben düşmemesi lazım düşmesi için bi sebebi yok dedi adam da şaşırdı bi anda kese yere düşünce zaten yücel bey öyle deyince bende nazar filan mi var diye ilmi çok bi hocaya gittim sübyan var dedi kızımı kaybedince pıhtılaşma olsun genetik olsun bağısıklık sistemi ile alakalı ne kadar test varsa yaptırdım kan sulandırıcı kullandık ama olmadı yücel beyde çok şaşkındı semra hanıma randevu al gel bi görsün dedi
5 senenin tamamında tedaviye başladık. Aslında 5,5 sene önce tedavi olmuştum. 5 sene donduruyorlar. 1-2 sene de imza vererek saklamak imkanı var.6 senelik donduruluyor mu ? Bize 5 sene donduracaklarini söylemişlerdi . Çok şükür sizin adınıza çok sevindim :)
Hastaneye gidip imza vermek yeterli oluyor.Sağlık bakanlığına bildirilerek süre uzatılabiliyor. Yönetmelikte süre 5 sene olarak geçtiği için bildirmek/izin almak gerekiyor.
Ekibin başı:)Merhaba. Kimdir bu Semra Hanım acaba?
Ekibin başı:)
İtibar etmeyin böyle mesajlara. Durumumuzu kötüye kullanıyorlar. Ben de dün forumda ümmü sübyan tedavisi diye birşey görmüştüm. Mesajları silmek kendi yetkimizde mi? Nasıl silmiş anlayamadım.siz netice aldınız mı çok konuya hakim olamadım ama başka bi şey ararken çıktınız karşıma. Biri bana dün özel mesaj attı kk den. Ümmü sıbyan tedavisinden filan bahsetti. Tavsiye edebilirim filan diye. Bi kadın uyguluyormuş. Hangi şehirde kim.diye sordum sonrasında bildirim geldi ve açtığımda tüm mesajlar silinmişti. Kendi defalarca tedavi görmüş aşılama tüp bebek ve başka bir işlem daha. Toplam 9 tedavi. Bu tedavinin 2. Ayında hamile kalmış doğal yolla ve 35 haftamınmış. Kimdir hangi sehirdedir dememle ortadan kayboldu. Tüm mesajlarım silindi kayboldu ortadan nasıl oldu anlamadım.
Hastane bakanlığa bildiriyor.Hastaneye gidip imza vermek yeterli oluyor.
Çok haklısın canım seninle tedavi sürecimiz paralel gidiyordu ama benim ah salak kafam neden doktorların sözüne uydum neden pgt yaptırmadım diyorum vicdan yapıyorum noldu şimdi ilki düştü kromozom bozukluğu vardı kızım doğdu down sendromlu kalpten ameliyat olacak bunların olacağını hiç söylemediler bizeArkadaslar merhaba, bugün taşınma telaşında evi toplarken embriyolarımın pgt sonuclarını buldum.(eşim ve ben kromozomal sağlıklıyız genetik tanıdan yaptırmıstık kendimize) 6 tane 5. Gün embriyomdan 2si bozuk biri mozaik 3ü sağlıklı gelmişti. Biri bana evlat oldu cok sükür sağlıklı topaç bir oğlum var 5 aylık. Diğer iki kardeşi de merkezde bizi bekliyor inşallah. Söylemek istediğime gelirsek, kağıdı detaylı inceledim ve sağlıksız bir embriyoda trizomi 7, yani 7. Gen 2 değil 3 defa kopyalanmış bu down sendromu demek. Kalitesi 5aa. Birinde 15. Kromozom bozulmaya uğramış. Yine kalite 5aa. Mozaikte ise 21. Kromozom monozomi yani tek kalmış kopyalanmamış. Yani 45 kromozomlu embriyo demek. Yine kalite 5aa. Ben kağıdı detaylı incelemeden gecen sene transfer zamanı sormuştum bozukları ve merkez, yapay bir işlem yapıp doğaya karşı geliyoruz. Cok normal bozuk embriyo cıkması demişti. Diyeceğim o ki bence tüp bebek yaptıran herkes pgt de yaptırmalı.
Merhaba Tuğçe. Ben de yarın İzmir’den geliyorum tedaviye başlayacağım şişli Memorial’de. Temmuz ayında geldiğimde 9.250₺ dediler. Eylül ayında zam gelecek fakat size bu fiyat üzerinden yardımcı oluruz demişlerdi. Zehra Hanım’a bir sorayım ben de şansımı deniyimBen Haziran da başlamıştım Tedaviye o zaman 8750 tlydi indirim isteyin halkla ilişkilerde Zehra hanımdan bize 8100 tl üzerinden işlem yapmıştı ilk gittiğimizde önce umut bey arkasından Semra hanım muayene etti. Bize Semra hanımın muayene ücreti 690 tl ilk başta muayene ücretini alıyoruz ama sonra tüp bebek paketinden düşüyoruz demişlerdi. Ama almadılar misafirimizsiniz dediler. Sonra yumurta toplama gününe kadar ön avans aldılar 2600 tl. Yumurta toplama günü de geri kalanı ödedik umarım yardımcı olmuşumdur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?