Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Amin inşallah isteyen herkese içinde bize de tattırsın Allah evlat sevgisini.

Olacağı varmış ne diyeyim şuan yoğun bakımdayız farklı sebeplerden Allah sonumuzu hayır eylesin

Kizlar ya şu testler çok mu önemli ya ,üç doktor gezdim( genetik,dahiliye,kadindogum) hepsi başka yere gönderiyor en son hematoloji dendi ama ordan da bakilacagindan emin degilim,ilk defa devletten ücretsiz yaptırayım dedim ama olmayacak gibi özelde çok pahalı mı bu testler bilginiz var mı? Ya da illede yaptırmak gerekiyor mu yaptırmasam olmaz mı ya

Konu açtım ama kimse yazmadı nefes alamıyorum keyfim hiç yok önümüzdeki ay tedavi için bugün rahim filmi çektirdim. Açıklama yapılmadı ilk cektirdigimde yapılmamıştı. 2018 ekim ayında hidroselpenks diye girdim rahim de yapışıklık ameliyatı olmustum. Doktor çok kısa sürede yapışmayacagini söylemişti ama sanırım yine sorun var haftaya doktora göstereceğim anlarsanız yorumlayabilir mısınız arkadaşlar

Ben genetiğe gidip yaptırmıştım hatta bana bunları kadın doğum da isteyebiliyor ama buraya kadar gelmişsin yapalım deyip yapmıştı. Çok enteresanlar gerçekten, yardımcı olmak yerine işi yokuşa sürüyorlar.

Canım hangi doktor ismi ne söyleyebilir misin? Şimdi hayat Hastanesi'ne geldim bin lira üstü fiyat söylendi

Cnm bnde çok çektim biliosun hiçbir yer yazmadı, haydarpaşa numune dahiliye bölümünden randevu al , 3 düşügüm oldu de, hemen hiç bişe sormadan yazıo anında 1alt katta kan veriosun 1gün snra 3tanesi çıktı sonucu ertesi günüde 3tanesi dha çıktı internetten sonucunu görüosun 1 hfta bile daha olmadı yaptırdıgım, düşün artık 1 hftada hepsi çkmış oluo bi arkdşda bna tavsiye etmişti burayı dahiliye kadir kayataş

Canım Bursadayim ben bakalım burdan halledemesem en kotu orayı düşüneyim transfer icin geldiğimde,bizim burda birbirimize yardımcı olduğunuz kadar doktorlar hastalarıyla ilgilenmiyorlar,Allah kimseyi devlet hastanelerine düşürmesin gerçekten sağlıklı insan hasta oluyor

Radyoloji Dr u açıklama yapmadı mı? Siz yorumlamasını isterseniz yorumluyorlar. Tüp bebek Dr u uza da gösterin. Sağ tüpün ucunda genişleme, sol bölgede tüpe kontrast madde geçişine izin vermeyen yapışıklık olduğu belirtilmiş.

AHhhh Strongmom_ şimdi gördüm , kayıtsız kalamadım. Arkadaşım çok geçmiş olsun. Umarım minik kelebeğin çok çabuk toparlar o ameliyattan gülücükler saçarak çıkar. Bir yerde okumuştum. Sonuçta doğal olmayan yollarla deneyerek yapılıyor tüp bebek. Dolayısıyla hata oranları genetik anomali olma riski doğala göre çok çok daha riskli. Allah sana ben eşine güç kuvvet versin. İlk zamanlarını hatırlıyorum ben de hem senin hem @Eylul41213 in. Hatta @Eylul41213 denememiz aynı anda olmuştu sanki, ben negatif almıştım ağustosta. İkinizi de evlatlarınızı size bağışlasın. Buradaki tüm arkadaşların da Çifter Çifter olsun inşallah. Onlara tavsiyemiz her ihtimali inçe inçe düşünsünler atlamadan adım adım yapsınlar. Bu yola girildiyse benim başıma gelmez demesinler. Kalın sağlıcakla

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) Kimlere Yapılmalıdır
 36 yaş ve üzeri yaştaki anne adaylarına
 İki veya daha çok tüp bebek uygulanmasına rağmen gebelik elde edilememiş çiftlere
 Tekrarlayan erken gebelik kayıpları (düşükleri) olan çiftlere (translokasyon taşıyıcılığı dışı sebepli)
 Dengeli translokasyon taşıyıcısı çiftlere
 Ailevi Akdeniz anemisi, Orak Hücre Anemisi, Kistik fibrozis, SMA gibi tanısı mümkün olan bazı tek gen hastalıkları yönünden risk taşıyan eşlere
 Aile bireyleri ile HLA uyumlu embriyonun seçilmesi
 Önceki gebeliklerinden genetik hastalıklı bir çocuk sahibi olan çiftlere
 Anöploidili (kromozom bozukluğu bulunan) gebelik öyküsü olan annelere
 Gonadal mozaism (İki yada daha çok aynı anormalliğe sahip doğum ürününe rağmen eşlerin genetik test sonuçlarının normal olması) olgularına
 TESE olguları (şiddetli erkek infertilitesi ile birlikte olan olgular)
 Poor responder'lar (hiperstimulasyon protokolüne yetersiz cevap veren olgular)
 X kromozomuna bağlı geçiş gösteren hastalıkların tanısında

Preimplantasyon Genetik Tanı (PGT) yönteminin bazı endişe ve dezavantajları bulunmaktadır:
 Hazırlık ya da biyopsi aşamasında bazı teknik problemler yaşanabilir
 Başarılı bir IVF ve PGD işlemi yapılsa bile transfer sonrası gebelik oluşmayabilir.
 Tek bir hücrenin analiz sonuçları mozaisizmden kaynaklı olarak teşhis edilememiş ya da sınırlı olabilir (embriyonun blastomerlerinde farklı içerikler olmasından dolayı). Bu nedenle prenatal teşhis ile sonuç onaylanmalıdır.
 Sadece belirli sayıda kromozom kontrol edilebildiğinden tüm kromozomal ve genetik anormallikler PGD ile teşhis edilemez.
 Sonuç olarak biyopsisi yapılmış hücrede sadece belirli bir test yapılabilmektedir. Test için alınmış tek bir hücre ile de genetik sorunların tümü taranamaz.

Evet zaman ne hızlı geciyor değil mi O ozlemygt Benden bikac saat önceydi transferin listede adını görmüştüm. Seninkini semra hoca yapmıştı hatta. Ama Allah bi kapıyı kapatınca daha güzel bi kapı acıyor. Hatırlıyomusun yeni denemeye başlamadan adetin bi türlü gelmek bilmemişti meğer meleğin gelmiş Allah tüm evlatlarımıza sağlık uzun ömür versin. Bekleyenlere de annelik duygusunu hayırlısıyla tattırsın.

Kocaeli üniversitesi hematoloji bölümünde yaptırdım.

Ben haseki genetik tanı bölümünde yaptırmıştım. Eğitim araştırma hastanesi genetik tanı bölümüne git.

Yorumlamadı geçen yıl çektirdiğim de sormuştum doktorunuza götürün demişti bende Bubsefer sormadım.Esimde tahlillerini tamamlasin gideceğim ama endişeliyim

Genetikle ilgili ben de yazayım
9 embriyonun 4’ünü gönderdik genetiğe gücümüz ancak buna yetti çünkü şehir dışı git gel, ilaçlar, dondurma parası, tedavi parası derken genetikle beraber 27 bini buldu. Evet tek deneme için çok para gitti ama Rabbim nasip ederse inşallah hepsine değer.

Bende de eşimde de genetik bir rahatsızlık yok, yaşım 27. Semra Hoca bize de genetiğe göndermenize gerek yok dedi ama Soner Hoca ısrarla gönderin bence dedi. İyi ki göndermişiz çünkü 4 taneden sadece 1 tane sağlıklı geldi. Genetiğe giden embriyolarımın hepsi çok iyi kalitedeydi 5AA, 6AB, 4AA, 5AA idi. Bunlardan sadece 6AB olan sağlıklı geldi.Tek transfer yapıldı şükürler olsun şimdi 9 haftalık hamileyim. İnşallah sağlıkla kucağımıza da alırız. Ben de kesinlikle sorun olmasa da genetik yapılması gerektiğini düşünüyorum. Rabbim isteyen herkese sağlıkla nasip etsin

Sağlıkla bebegini kucağına al canım,şimdi bunlari okuyunca ben de çok pişmanım keşke gonderseydik diye,inşallah donmuslarim arasında sağlıklı bir şekilde tutup ilerleyen olur

Sağlıkla bebegini kucağına al canım,şimdi bunlari okuyunca ben de çok pişmanım keşke gonderseydik diye,inşallah donmuslarim arasında sağlıklı bir şekilde tutup ilerleyen olur

Şu aşamada moralini bozma Canım inşallah dondurulmuş embriyoların sana evlat olur. Güzel haberlerini duymayı bekliyorum inşallah, Rabbim yardımcınız olsun hayırlı evlatlar versin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…