Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

14 yıl önce doğal yoldan hemile kaldım düşükle sonuçlandı bir daha hiç hamile kalamadım beyimde iki tarafta ileri derece varikosel sayı ve morfoloji sorunumuz var dna hasarımız %25
Bu cuma günü yumurta toplama işlemi var pgt yaptırmalı mıyım bilmiyorum

Saklicennet sizin yazılarınızı uzun zaman takip ettim morfoloji topiğinde çok güzel bilgiler edindim vesilenizle ama bizde de vitaminler hiç işe yaramadı sadece sperm testinden 1 saat önce eşim sert bir kahve içti müthiş bir derecede hareketimiz arttı özellikle ileri hareket %9 dan %33 çıktı emsey hastanesini tercih ettik artık orasıda pgt yapıyormuş ve genartla çalıştıkşarını söylediler

Çok tsekkğt ederim arkadaşına transfer yapıldı, transferden sonra wcye çıkmış , transfer sonrası hemen wcye gitmek ve 1 saatlik bir yola çıkmak sorun olur mu acaba
Beni 45 dakika kaldırmamışlardı transfere girerken zaten çok sıkışıktım bu yüzden sürgü ye yaptırdılar.Yola çıkmak hiç sorun değil bende çok sordum bunu uzun süreli yolculukları önermemelerinin sebebi sarsıntı ws..değil,uzun süre oturunca rahme kan gitmiyormuş bu yüzden önermiyorlar

Cok teşekkür ederim , birde gece yatarken sağa sola dönmek sakıncalı mı, arkadaşıma transfer yapıldı aşırı panik halinde, transferden sonra WC ye gitmiş, 20 dk yatmış , rahat poz bulamıyor sürekli sağa sola dönüyormuş inşaallah sıkıntı olmaz hayırlı haberler alırsınız

Bence yaptırmalısınız. Tabi maddiyat önemli. Fakat pgt den olumsuz olacaksa baştan bilip transfer olmazsınız. Transfer sonucu beklemek, olumsuz sonuç almak ta psikoloji bırakmıyor. Pgt sonucu beklemekte zor. Her türlü zor. Ben pgt yi seçtim. Allah yardımcımız olsun.

Artışınıza çok sevindim. Sert kahve gerçekten bu etkiyi gösteriyor mu? Onu bilmiyorum belki başka birşey fayda göstermiştir. Tedaviniz hayırlı olsun. Emsey ankara genartla mı çalışıyormuş?

14 yılda tedavi gördünüz mü?
%25 hasar çok yüksek değil. Eğer ölçüm sonrası antioksidan tedavisi gördüyse eşiniz büyük bir ihtimalle düşmüştür. Vitaminler hasarı düşürebiliyor.
Pgtye kendiniz karar vermelisiniz. Bu konuda ben bir şey diyemem. Garantisi Yok fakat sağlıksız embriyolar eleniyor bu açıdan da yapılabilir.

Benim olumsuz sonuçlandı.Ama arkadaşınız korkmasın hiçbirşey olmaz.Transferden sonra önemli olan çok ağır iş yapmamak yoksa ki normal hayatına devam etsin dediğim gibi önemli olan hareketsiz kalmaması

Pgt den olumsuz olan embriyo konulsaydı tutup sağlıklı bir bebek olmazmıydı bu soru hep kafamı kurcalıyor ya pgt den hepsi sağlıksız olursa tekrar sıfırdan başlarsam çok karışığım
Teşekkür ederim cevabınız için

14 senede tek ben tedavi gördüm hep sorun bende düşünüldü en son 10 yıl önce tedavileri bıraktım tek başına çabalamanın anlamı yok çok yıpranmıştım yıllar sonra beyim ısrarcı oldu başladık şimdi de bir çok şey için geç kaldık belkide hayırlısı böyle bilmiyorum
Beyime keçiboynuzu kürü prodex ımpryly ve varikosel olan bölgeye sülük uyguladık ilk tahlilimizi öyle verdik sonra omega3 ve evicap birde macun karışımı ekleyip 15-20 gün sonra tekrar test verdik sayı düştü yerinde hareket düştü ileri hareket aynı kaldı başka macum yaptırp tekrar sülük havuç suları hemen hemen hergün domates çorbası 1 ay sonra tekrar test verdik sayımız düzeldi morfoloji 1 den sıfıra düştü birde testten önce sert kahve içelim dedik ileri hareket %33 çıktı

Ben kalbi durmuş bebeğimi genetiğe yolladım hiç birşey çıkmadı 3 kez transfer oldum memorialde 3 de tutundu ilki 5 haftalık düştü diğeri 8 haftada kalbi durdu bir diğeride çift embriyoydu onlarda da bebek oluştu birinde diğeri düştü diğeri de sağlıkla ilerlemedi bu zamana kadar bana tam 10 tane bebek transfer edilmiş oldu diğerleri de çiftti ve başka merkezdeydi hepsinin mi genetiği bozuktu bence değildi ne eşimde ne bende gentik rahatsızlığımız yok ve tüm embriyolar 5AA kalitedeydi semra hoca en son genetikli tüp bebek yapalım dedi daha da başlamadım tedaviye

Ben o yönü hiç konuşmuyorum zaten. Genetik olarak problemli olan embriyoların nasıl sonuçlanabileceklerini söylüyorum.
Pgt kesin çözüm değil tutunup sağlıklı ilerleyeceği de garanti değil. Böyle örnekleri gördük.
Sağlıksız olanların acaba ilerleyip sağlıksız bir bebek dünyaya getirebilme olasılıklarını konuştuk. Yaşadıklarınız için de çok üzüldüm umarım tekrarlanmaz. Belki de altta yatan başka çözülememiş bir sebep var.

Yaşınız kaç?
Değerler oynayabiliyor çok çok da takviyeleri abartmanızı önermiyorum her şey birbiriyle uyumlu olmayabiliyor. Sülüklü hacamat eşime de uygulatmıştım onun da işe yaradığını düşünmüyorum. Sperm varsa elbet iyi kalitede olan bulunacaktır içinizi rahat tutun. DNA hasarını kafanıza takmayın. Impryl onu önlemiştir büyük ihtimalle.

Aynen bende sizin gibi düşünüorm yazıklarım sizi incitmek içün değildi yanlış anlamayın benim gibi sebepsiz yada alttan bulunamayan bir sebep de vardır demek içindi...

Pgt den olumsuz gelen embriyo %99 tutmuyor ya da hasta oluyor çocuk maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…