Ben 4 embriyoma pgt yaptırdım 2 tane sağlıklı 2 sağlıksız geldi. Transfer zamanı sağlıklı embriyo çözülürken bozuldu sonra 2. Yi çözmüşler o da bozulmuş derken 1 tane hiç göndermediğim vardı onu çözdüklerini o sağlıklı çözüldü ve transfer oldu işte o da tutunamadı. Ama korkma İnan benim başıma gelen çok nadir bir olay. Merkez de eğer kendi taraflarımdan bir ihmalkarlık varsa önlemini almışlardır artık. Kaldı ki bu merkez taze transfer nadir yapıyor. Yani genelde dondurup çözüp transfer yapıyor rahim de dinlensin diye. Ama gel gör ki benim başıma böyle bir olay geldi. Şimdi sil baştan başlayacağım. Vardır bunda da bir hayr. Böyle olması gerekiyormuş diyelim.
Natural transfer şöyle oluyor. Senin embriyoların donduruluyor. Opu sonrası 1 hafta içinde adet oluyorsun o adetle değil bir sonraki döngünün adetiyle merkeze gidiyorsun. Rahim kontrol ediliyor. Adet döngün düzenliyse. O ay oluşacak yumurtanı takibe alıyorlar. Belli aralıklarla muayene gidiyorsun. Yumurta yeterli olgunluğa geldiğinde çatlatma iğnesi oluyorsun ve normal hamile kalmış gibi embriyo normalde tüplerde döllenip blast olduğunda rahme düşüyor. Tüp bebekte döllenme dışarıda olduğu için çatlatmadan sonra rahme düşme zamanı 5 gün sonra olacağı için o günü hesaplayıp transfer ediliyor embriyo. Yapay hormon almamış oluyorsun vücudun kendi kendine hormon üretiyor hamileliğe hazırlanıyor zaten embriyo tutununca hamile kalmış gibi vücut hormon üretimine devam ediyor. Normal gebeliğe çok yakın bir yöntem daha da zahmetsiz. Çok sayıda uygulanıyor bu yöntem. Dediğim gibi döngünün düzenli olması gerekiyor.
Saklicennet cok guzel anlatmis, ilave olarak sadece sunu soyleyebilirim bana yumurta toplandiktan hemen sonra transfer yapmayalim vucutta cok sivi birikti dediler. Ohss diye bir sey oluyormus; yumurtaliklarin cok hassaslasmasi uygulanan hormonlar sebebiyle. O sebeple rahim bir ay dinlendikten sonra vucudun kendi dongusu ilac verilmeden takip edilerek yapilan bir yontem.öncelikle transferiniz hayırlı olsun inşallah sonunda güzel haberi alır bizlerede verirsiniz
bu natürel transfer ne oluyor acaba ilk kez duydum gonal f kullanılmıyor mu size uygulamışlar rica etsem anlatabilirmisiniz
Saklicennet cok guzel anlatmis, ilave olarak sadece sunu soyleyebilirim bana yumurta toplandiktan hemen sonra transfer yapmayalim vucutta cok sivi birikti dediler. Ohss diye bir sey oluyormus; yumurtaliklarin cok hassaslasmasi uygulanan hormonlar sebebiyle. O sebeple rahim bir ay dinlendikten sonra vucudun kendi dongusu ilac verilmeden takip edilerek yapilan bir yontem.
Bu arada benden de 13 yumurta toplanmis 5i iyi ve orta kalitede olup dondurulmustu. En iyi kalitedeki cozulurken bozuldu. 2.si transfer edildi. Yapilan aciklama bazen cozulurken hucrelerin canliligini kaybedebildigi yonunde oldu. Ben de bunu hic dusunmeyip yoluma devam ettim ama acikcasi cok da tatmin olmadim aciklamadan. Insanin aklina ne de olsa bir hata yapilmis olabilir mi diye geliyor.. neyse ama hayirlisi diyorum. Insallah bebegim tutunmustur da bu bozulma onemsiz bir ayrinti olur..
Rapor yoksa eğer şöyle yap. Tüp bebek bölümü olan bir devlet hastanesinde spermiyogram versin eşin yıkama sonrası 5 milyon altındaysa ileri haraket yazı veriyor direk tüp bebek diye rapor için benim o yazımla indirim yapılmıştı raporlu gibi. Bana devlet hastanesi burada tüp bebek yaptırmayacaksan rapor vermiyoruz dedi o yazıyla gittim durumu anlattım indirim olmuştu.
Ben de iyiyim çok şükür. Fazla eski sayılmam ama eşten dolayı fazlaca araştırma yapıyorum. 2016dan beri takipteyim. Seni de araştırmalar sonucu bulmuştum eskilerden bir tek aktif olan sendin. Özelden konuşmuştuk oradan biliyorum. Ben Şişli de 1 kez deneme yaptım kimyasalla sonuçlandı ikinciye hazırlanıyorum. Ne zaman yaparım bilmiyorum arayı da fazla açmak istemiyorum. Biraz talihsizlikler oldu ilk denemem de ama ikinci de inşallah pozitif sonuçlanır. Ben lab. Memnun kaldım. Eşimin değerleriyle döllenme bile olmaz derken 5 tane iyi kalite 5. Gün embriyom olmuştu hamd olsun. İnşallah ikinci de güzel olur. Diğer merkez hakkında bilgim Yok ama şişliyi denemekte kar olduğunu düşünüyorum açıkcası. Oğluşuna kardeş gelsin en yakın zamanda.
Tesekkur ederim guzel dileklerin icinçok tesekkurler canım
inşallah sıkı sıkı tutunmuştur annesine
evet dondurma olayı o yönden riskli biraz bozulma olabiliyor
13 yumurta ohh olucak kadar değil bence ama rahim dinlendirme het yönden iyi olmuş
benden de ortalama 10 12 aradi toplanıyor
rabbim yüzünü güldürsun insalkah
Evet kullanılabilir. Senin iyi kalite embriyon olmamış ya tam da ben bu nedenden dolayı buradayım. Benim eşimin sadece %2 ile 7 arası hareketlilik var gerisi hep haraketsiz ben çok korkuyordum 1/2 milyon anca kalıyordu yıkama sonrası ve bu kadar haraketle daha da az kullanılabilir kalıyor üstüne sıfır morfoloji. Ben bu sayfayı okudum başka merkezlerde 5. Güne bile gidemeyen embriyolar bu merkezde en iyi kaliteyi yakalayıp evlat sahibi olanları gördüm bana umut oldu. Allahtan ben pcoluyum çok yumurtam oluyor. 18i döllendi ama erkek faktöründen dolayı elde 5 kalmıştı buna bile çok sevinmiştim. Bakalım şimdi nasıl olacak bilmiyorum ama 1 tane yeterli oluyor bazen. Senin kararın inşallah hakkında hayırlı olan olur. Ben yaşadıklarımı anlatmak istedim sadece.benim ilk denediğimde cikarttirdigim rapor duruyor onu indirim için kullanabilirsiniz dediler canim
Saklicennet cok guzel anlatmis, ilave olarak sadece sunu soyleyebilirim bana yumurta toplandiktan hemen sonra transfer yapmayalim vucutta cok sivi birikti dediler. Ohss diye bir sey oluyormus; yumurtaliklarin cok hassaslasmasi uygulanan hormonlar sebebiyle. O sebeple rahim bir ay dinlendikten sonra vucudun kendi dongusu ilac verilmeden takip edilerek yapilan bir yontem.
Bu arada benden de 13 yumurta toplanmis 5i iyi ve orta kalitede olup dondurulmustu. En iyi kalitedeki cozulurken bozuldu. 2.si transfer edildi. Yapilan aciklama bazen cozulurken hucrelerin canliligini kaybedebildigi yonunde oldu. Ben de bunu hic dusunmeyip yoluma devam ettim ama acikcasi cok da tatmin olmadim aciklamadan. Insanin aklina ne de olsa bir hata yapilmis olabilir mi diye geliyor.. neyse ama hayirlisi diyorum. Insallah bebegim tutunmustur da bu bozulma onemsiz bir ayrinti olur..
Evet uzucu ama doktorlara ve embriyoglara guvenmekten baska bir caremiz yok ne yazik ki o yuzden bozulmanin da dogal olduguna guvenip yola devam etmek lazimBendende 17 adet yumurta toplandı 15 i döllendi. Bunlardan 12 adedi 5. Güne ulaştı. 4 tane 5AA embriyom var gerisi AB BA şeklinde. Şimdi bende siz söyleyince korkmaya başladım. Çözülürken bozulursa kendi ihmalleri. Bunu telafi ediyorlar mı? Maddi olaral vs.
Parayıda geçtim o kadar iğne ilaç uğraştan sonra onu elde ediyorsun ama gelen cevap yumurta bozuldu. Çok üzücü bir durum gerçekten.
Evet kullanılabilir. Senin iyi kalite embriyon olmamış ya tam da ben bu nedenden dolayı buradayım. Benim eşimin sadece %2 ile 7 arası hareketlilik var gerisi hep haraketsiz ben çok korkuyordum 1/2 milyon anca kalıyordu yıkama sonrası ve bu kadar haraketle daha da az kullanılabilir kalıyor üstüne sıfır morfoloji. Ben bu sayfayı okudum başka merkezlerde 5. Güne bile gidemeyen embriyolar bu merkezde en iyi kaliteyi yakalayıp evlat sahibi olanları gördüm bana umut oldu. Allahtan ben pcoluyum çok yumurtam oluyor. 18i döllendi ama erkek faktöründen dolayı elde 5 kalmıştı buna bile çok sevinmiştim. Bakalım şimdi nasıl olacak bilmiyorum ama 1 tane yeterli oluyor bazen. Senin kararın inşallah hakkında hayırlı olan olur. Ben yaşadıklarımı anlatmak istedim sadece.
embriyonun bozulması bence onların elinde olan birşey değil o risk heryerde varEvet uzucu ama doktorlara ve embriyoglara guvenmekten baska bir caremiz yok ne yazik ki o yuzden bozulmanin da dogal olduguna guvenip yola devam etmek lazim
İleri yavaş da mı yok. Bizde de ileri hız 0 ileri yavaş 2 yerinde haraket de değişiyor ama en fazla 5 gerisi hep haraketsiz sayımız da aman aman yüksek değil ama çok şükür döllenme oldu. Onu da yıkama yöntemlerine bir de ımsı kullanmalarına bağlıyorum.bende büyük ihtimalle semra hanımda başlıycam canım labaratuar bizim gibi erkek faktörlerinde doktordan çok daha önemli bunu anladım bunca yıllık infertilite geçmişimden
beni 2 yıl önceki tedavimde 12 yumurta toplandı 10 tanesi olgundu 8 i dollendi ama 5. güne iki tane keldi biri 3ab digeri 3bb idi biri tuttu ama kese gelişmedi kürtaj oldumlabaratuar olarak sadece embriyoskop vardı
bizdede sayı yüksek ileri yok yerinde hareketli yüzde 40 morfoloji 1
bu defa imsi embriyiskop gebelik serumu ve embriyoya calsiyum veriliyormus hepsini istiyorum
İleri yavaş da mı yok. Bizde de ileri hız 0 ileri yavaş 2 yerinde haraket de değişiyor ama en fazla 5 gerisi hep haraketsiz sayımız da aman aman yüksek değil ama çok şükür döllenme oldu. Onu da yıkama yöntemlerine bir de ımsı kullanmalarına bağlıyorum.
Semra hocanın bir yönü var bilimsel olmayan hiçbir şeyi önermiyor kullanmıyor izin vermiyor. Senin dediklerini hiç duymadım. Bir konuş bakalım o ne diyecek. İçini ferah tut stres yapma en azından bir evladım var de ve rahatla. 1 tane olması için neler feda edecek olan insanları tanıyorum. Rahatlayınca her şey daha güzel ilerleyecek. İnşallah pozitif sonuç alırız. Ben de stresliyim belirsizlik stres yaptırıyor ne yazık ki.
Amin inşallah. Ne yapılıyorsa zaten evlatlar için yapılıyor. Stresin yumurta kalitesini bozduğu için öyle dedim. İnsan ister istemez stres yapıyor tedirgin oluyor. Şunu anladım ki ne yaparsan yap her şey olacağına varıyor. 2 seneyi aşkın bir süredir durmadan takviye kullandı eşim tüp bebek yapacağız diye hiç bırakmadı ben de baya bir hazırlandım. 5 embriyomdan sadece 1 tane kullanabildim üstüne pgtye de ücret verdim. Takviyeler desen bir dünya para. Eminim herkes maddi olarak zorlanıyordur ama benim ki boşa kulaç atmak gibi bir şey oldu. Sonuca bile varamadan elimde kaldı tüm yaptıklarım. O yüzden rahat olmaya çalış. Bu lab ile bir çok embriyon olacak bence. Belkide evladına 1 değil daha çok kardeş gelir. Duadan başka yardımcı Yok. Bir de problem neyse anlaşılmış olmalı. Bazen sorun görünmüyor o işte insanları daha çok uğraştırıyor.ileri hızlı yok b+c toplamı yüzde 40 malesef yani yüzde 60 hareketsiz ama zaten tüp bebekte hareketin çok bi önemi yok
memorial da embriyoskop ve imsi var sordum embriyoskop için 300 lira alıyorlar
aslında stresli değilim sadece tedirginlik var cunki ciddi paralar gidiyor tedavi sürecinde olmayınca insan yaşadıklarına giden parasına hepsine üzülüyor birde dondurulmuş kalmayıncaya ister isteme, üzülüyor insan
çok şükür bir evlâdım var tum cabam onun icin zaten ,cok merhametli bi cocuk bebrkleri cok seviyor ve anne benim kardesim olucak mi diye sorduğunda kalıyorum allah büyük annem diyorum. rabbim sizlerede versin inşallah
Idilden aliyordum ben, gonalf 400du 1-2 ay once. Digerlerini hatirlamiyorum ama en pahalisi gonalf.Hanımlar ilaçları hastane yakınında hangi eczaneden alıyorsunuz fiyatlar nasıl lekem bayağı yoğunlaştı sanırım pazartesi gidiyorum
İkinciye inşallah. Embriyonun kalitesi neydi? Benim de 6ab negatif olmuştu. Gününü bekliyorlar diyelim.Kizlar benim sonuc negatif malesef, ikinciye insallah
6ab ler ikinci kalite mi oluyor acabaİkinciye inşallah. Embriyonun kalitesi neydi? Benim de 6ab negatif olmuştu. Gününü bekliyorlar diyelim.
Hakkınizda hayırlısı olsun inşallah bu son negatifiniz olur,ne kadar zor olduğunu biliyorum yazın ben de yaşamıştım ama toparlanip devam etmekten başka çare de yokKizlar benim sonuc negatif malesef, ikinciye insallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?