- 11 Eylül 2019
- 754
- 706
- 53
Merhabalar ,Kaçıncı denemedinizdi?bende geçen ay memorialde 2. Negatifimi aldımsiz görüşme yapacak mısınız merkezle,pozitif alan çok ama üst üste negatif alanda çok sanırim tek embriyoda ısrarcı olduhlari için böyle sonuçlar çıkıyor
Bende önümüzdeki ay orda başlamayı düşünüyordum açıkçası tedirgin oldumOkudukça korkmaya ve üzülmeye başladımZaten bir embriyom var 2.tedaviye başlayacağım ondanda 1 tane olsa sadece 2 embriyom olacak ya tutmazsa diye düşünmeye başladım. Hiç bu kadar negatifleri üst üste okumamıştım pozitifleri gördükçe içim kıpır kıpır oluyordu
Aslında hiçbir şeyi değiştirmiyor değiller benim ilki taze ikincisi natural bu defa ilaçlı olacak yani bu defa degistirecekler,benim de bir kimyasal(doğal yolla) bir kürtajım var(tüp bebekle diş merkezde) bilemiyorum rahimsel bir durum mu daha önce tutan 3. Gün embriyosuydu bu defa en iyi kalite embriyolar tutunmadi,merkezi asla suçlamıyorum sadece tek transfer konusunda biraz sitemliyim onu da bir daha ki denemede dile getirmeyi düşünüyorum,siz dışardan hangi testleri yaptınız ?Merhabalar ,
Son embriyonuz kalmış sanırım .. ben de 3 negatifi görüp hiçbir şeyi değiştirmediklerini görünce bir kaç dış merkeze gittim. Bir sürü sebep düşündüler bazıları aklıma yattı.. neden kalplerinin atmadığı ile ilgili fikirler aldım dışarıdan ekstra testler yaptıracağım.. kendim yapmadığım için çok pişman oldum o yüzden size yazmak istedim.. 3. Transferinizden önce bence mutlaka Semra Hnla görüşme talep edin. Gerçi bilmiyorum sizin sürecinizin tamamını o mu takip ediyor. Genelde akşam hepsine bakıyor diyorlar ya imkansız bence çünkü merkez çok kalabalık. Bu kadın hiç mi tatil yapmıyor hepsine nasıl bakabilir. Bir kaç zorlu dosyayı takip ediyor olabilir..bütün olasılıkları düşünüp transferi öyle talep ederseniz sonrasında bnm gibi pişman olmazsınız
Hayır asla ümitsiz olmayın,bizler sadece bazı eksiklikleri dile getirerek bir seylerin daha dikkatli yapılması gerektiğini söylüyoruz yoksa Memorial çok iyi bir hastane ve doktorlarda çok deneyimli profesyoneller içiniz rahat olsun tedavinize devam edin içinizi karartmayin lutfenOkudukça korkmaya ve üzülmeye başladımZaten bir embriyom var 2.tedaviye başlayacağım ondanda 1 tane olsa sadece 2 embriyom olacak ya tutmazsa diye düşünmeye başladım. Hiç bu kadar negatifleri üst üste okumamıştım pozitifleri gördükçe içim kıpır kıpır oluyordu
Çok üzüldüm gerçekten baya yıpranmış olmalısınız. Sorununuz neydi? Bizde erkek faktörü görünen. Ben de pcos var birde rahmin alt kısmında 2 tane 2 mm polip çıktı fakat ultrasonda görünmüyor embriyoyu engellemiyor diye umursamadılar küçük dediler.Merhaba benım onuncu denemem olacak yasım 35 ancak yınede yok rahım tasımaz yok bılmem ne hep tek transfer onerıyoruz dıolar
Evet hatırlıyorum. Pgt de çözüm değil bende 2 tane pgtli iyi kalite bozuldu. Sorunu da net bilemiyorlar. Her koşulun uyuşması lazım bizim hamile kalmamız için. Bana o ay ki yumurtalarında iyi olmamış olabilir dendi. Ama insanlar dondurulmuşla da hamile kalıyor negatiflerden sonra. Herşey bahane. İnşallah bir ihmalkarlıkları yoktur da bizim minnoşlar zamanını bekliyordur. Bende merkez değiştirmeyeceğim bu kez olur inşallah.Bir de ozelden konuşmuştuk seninle malesef embriyo cozdurme de de bozulmalar çok oluyor gibi,şuan tek embriyom kaldı ona da çok kaliteli deniyor ama cozulurken bozulurmu endisesi var,netten bakiyorum yüzde doksan sekiz sağlıklı cozuluyor,öyleyse bu bozulma neden,bence varsa bir ihmal gozardi edilmemesi gerekiyor,ki semra hoca gercekten çok titiz ve orda tedavi olmaya da devam edicem inşallah ama olumsuzlukları da yazmak lazım,benim bu tek embriyo da olmazsa sonraki tedavilerde çift embriyo istiycem her defasında 4750 vermek gerçekten ciddi bir rakam
Sperm DNA hasarı testi yaptırdım. Çünkü spermiyogram temizdi ama hiç düşünmediğimiz bir nokta kalmasın istedik. Bir de benim bu tedaviye başlayınca yumurta toplamadan sonra iki tane spontan dış gebeliğim oluştu.. tüplerimi aldırdım. Yani tedaviye başlayan ben ile şimdiki ben arasında baya fark var :) şimdi Rahmi biraz derinden inceleyip kayıpların da tüplerden gelen sıvılardan kaynaklı olabileceğini de olasılıklarımızın arasına ekledik. Dışarıdan aldığım destek bu kadar.. rahme bir uygulama gerçekleşebilir .. bu arada ben de ilaçlı ilaçsız transfer denedim evet.Aslında hiçbir şeyi değiştirmiyor değiller benim ilki taze ikincisi natural bu defa ilaçlı olacak yani bu defa degistirecekler,benim de bir kimyasal(doğal yolla) bir kürtajım var(tüp bebekle diş merkezde) bilemiyorum rahimsel bir durum mu daha önce tutan 3. Gün embriyosuydu bu defa en iyi kalite embriyolar tutunmadi,merkezi asla suçlamıyorum sadece tek transfer konusunda biraz sitemliyim onu da bir daha ki denemede dile getirmeyi düşünüyorum,siz dışardan hangi testleri yaptınız ?
Aynen bende bonyu bükük okuyorumMemorial da bu kadar üst üste negatifler olmuyordu. Çok şaşırıyorum. Hayr olsun gerçekten.
Hiç tedirgin olmayın merkez iyi bir merkez. Laboratuvarları çok çok iyi.. doktorlar özellikle operatik açıdan çok iyiler 3 transfer oldum. 3 ün ikisi tuttu üstelik. Sadece kalpleri atmadı . Dışarıda neler neler yaşamışlar ben de tık yok acı ağrı zorlanma . Hoşsun riskim vardı , Allahtan en ufak bir aksilik yaşamadım. İlaç dozunda kontrollerde işinin ehli insanlar çalışıyor. benim sorunum farklı idi sadece onu araştırmam lazım.. Bazı sonuçlar iyi bazı sonuçlar elbette kötü olacak. Sonuçta tıp literatüründe tekrarlayan düşüklerin ve infertilitenin sebeplerinin neredeyse yüzde kırkı tam olarak hala bilinmemekte. Ben nerede tedavi olsam olmayacaksa olmayacaktı. Bir canlının dünyaya gelişi ve ölümü kaderde belli.. demekki benim kısmetimde bu zamanda değil inşallah ileride bebek sahibi olmak var.Bende önümüzdeki ay orda başlamayı düşünüyordum açıkçası tedirgin oldum
Pişmanlığım dediğim merkezle ilgili değil, bası konularda ısrarcı olmamam.. Semra Hn la görüşme talep etmemem idi.. kendimle ilgili yaniHiç tedirgin olmayın merkez iyi bir merkez. Laboratuvarları çok çok iyi.. doktorlar özellikle operatik açıdan çok iyiler 3 transfer oldum. 3 ün ikisi tuttu üstelik. Sadece kalpleri atmadı . Dışarıda neler neler yaşamışlar ben de tık yok acı ağrı zorlanma . Hoşsun riskim vardı , Allahtan en ufak bir aksilik yaşamadım. İlaç dozunda kontrollerde işinin ehli insanlar çalışıyor. benim sorunum farklı idi sadece onu araştırmam lazım.. Bazı sonuçlar iyi bazı sonuçlar elbette kötü olacak. Sonuçta tıp literatüründe tekrarlayan düşüklerin ve infertilitenin sebeplerinin neredeyse yüzde kırkı tam olarak hala bilinmemekte. Ben nerede tedavi olsam olmayacaksa olmayacaktı. Bir canlının dünyaya gelişi ve ölümü kaderde belli.. demekki benim kısmetimde bu zamanda değil inşallah ileride bebek sahibi olmak var.
Merkez gerçekten iyi.. sadece aklınıza takılan her şeyi sorun.. ve soru işareti bırakmayın ben kendi pişmanlığım için sizlere yazmak istedim.. kesinlikle ümitsizlik yaratmak için değil, ben bile hala ne kadar ümitliyim.. iyi düşünelim iyi olsun inşallahama bu arada tecrübelerimizden bahsedelim ki hepimiz bile bile lades olmayalım bence..
Çok da etkilenmemek lazım. Benim transfer olduğum ay 3 kişi olduk ikimiz kimyasal yaşadık diğeri pozitif aldı ama bu sene nedense gerçekten negatif pozitiften çok. Geçen sene 5de 4 pozitifler falan vardı acaba lab. Sorumlu falan mı değiştirdiler diye düşündüm. Nasibimizde varsa olacak denemek lazım. Maddi anlamda biraz zorlanıyoruz ama kaderimizde kolay sahip olmak Yokmuş.Aynen bende bonyu bükük okuyorum
Ben yıllarca takip ettim hiç bu aralar kadar negatif görmedim Pozitif olacak diye bi garanti ellette yok nasip edecek ki Mevla olsun ben daha önce de tedavi gördüm İlk taze tuttu kalp atışı yoktu kurtaj oldum canlı canlı sırf maddiyat için çünkü yine para gerekti sonra donmuş olan transfer den kızımız dünyaya geldi ne kadar şükür etsem az gelir şimdi yeni tedaviden geldik emriyolar donduruldu pgt yaptırmadık ondan dolayı da tedirginlik varÇok da etkilenmemek lazım. Benim transfer olduğum ay 3 kişi olduk ikimiz kimyasal yaşadık diğeri pozitif aldı ama bu sene nedense gerçekten negatif pozitiften çok. Geçen sene 5de 4 pozitifler falan vardı acaba lab. Sorumlu falan mı değiştirdiler diye düşündüm. Nasibimizde varsa olacak denemek lazım. Maddi anlamda biraz zorlanıyoruz ama kaderimizde kolay sahip olmak Yokmuş.
Açıkçası sebepsiz olması beni korkutuyor bende ve eşimde herhangi birşey bulunamadı genetik pıhtılaşma embriyo sayısı blast olması rahim filmi histeroskopi herşey yolunda olmasına rağmen iki transferim de tutmadı yine aynı şeyleri yaşarım diye de korkuyorum başka ne tahlili yaptırabilirim herşey normalkenHiç tedirgin olmayın merkez iyi bir merkez. Laboratuvarları çok çok iyi.. doktorlar özellikle operatik açıdan çok iyiler 3 transfer oldum. 3 ün ikisi tuttu üstelik. Sadece kalpleri atmadı . Dışarıda neler neler yaşamışlar ben de tık yok acı ağrı zorlanma . Hoşsun riskim vardı , Allahtan en ufak bir aksilik yaşamadım. İlaç dozunda kontrollerde işinin ehli insanlar çalışıyor. benim sorunum farklı idi sadece onu araştırmam lazım.. Bazı sonuçlar iyi bazı sonuçlar elbette kötü olacak. Sonuçta tıp literatüründe tekrarlayan düşüklerin ve infertilitenin sebeplerinin neredeyse yüzde kırkı tam olarak hala bilinmemekte. Ben nerede tedavi olsam olmayacaksa olmayacaktı. Bir canlının dünyaya gelişi ve ölümü kaderde belli.. demekki benim kısmetimde bu zamanda değil inşallah ileride bebek sahibi olmak var.
Merkez gerçekten iyi.. sadece aklınıza takılan her şeyi sorun.. ve soru işareti bırakmayın ben kendi pişmanlığım için sizlere yazmak istedim.. kesinlikle ümitsizlik yaratmak için değil, ben bile hala ne kadar ümitliyim.. iyi düşünelim iyi olsun inşallahama bu arada tecrübelerimizden bahsedelim ki hepimiz bile bile lades olmayalım bence..
Embriyo kaliteniz nasıldı?Açıkçası sebepsiz olması beni korkutuyor bende ve eşimde herhangi birşey bulunamadı genetik pıhtılaşma embriyo sayısı blast olması rahim filmi histeroskopi herşey yolunda olmasına rağmen iki transferim de tutmadı yine aynı şeyleri yaşarım diye de korkuyorum başka ne tahlili yaptırabilirim herşey normalken
Embriyo kaliteniz nasıldı?
[/QUOT
5 ine de blast dediler çok iyi durumda dediler ama malesef iki transferim de negatif oldu malatya da memorial de pozitifi görebilirim umarım
Yok canım memorial de yeni başlamayı düşünüyorum önceki denemem malatya gözde akademi de oldu 5 embriyo mu iki tüp e koymuşlardı canım hepsi de 5. Gün embriyosu olmasına rağmen bi sefer bir tüp çözdüler diğer sefer kalan tüpü çözdüler iki transferimde de iki embriyo transfer ettik dediler ama hiçbirinde tutmadıMalatya'da Memorial hastanesi varmiydibenimde malesef nedensiz iki negatifim var demekki vakti zamanı değil,pes etmeden denemelere devam,sizin 3 tane donmusunuz kalmış o halde onlardan ikisini trasfer etlemerini talep edin cift konduğu zaman tutma orani daha yuksej K Kalbim Emir
Sizin negatifleriniz hangi merkezde oldu sebepsiz mi sizin deMalatya'da Memorial hastanesi varmiydibenimde malesef nedensiz iki negatifim var demekki vakti zamanı değil,pes etmeden denemelere devam,sizin 3 tane donmusunuz kalmış o halde onlardan ikisini trasfer etlemerini talep edin cift konduğu zaman tutma orani daha yuksej K Kalbim Emir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?