Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Eşinizin sperm değerine bakılarak verilecek bir karar bu. Yine istediğiniz belirtirsiniz dosyanıza işaretlerler. Genel olarak uygulanıyor. Hatta gerek görüüldüğü taktirde mikroenjeksiyona da gidilebiliyor. Laboratuar dan yana içiniz rahat olsun. Birçok merkezde embriyo oluşmazken burda oluşan birçok kişi okudum.

Microenjeksiyonu sordum tum hastalarda uygulanıyormus zaten. Evet soylicem nasıl unuttum hala inanamıyorum kendime inş sorun cıkmaz

Benim Dr gönül hocaydı bunu özellikle istedim o da dosyamda işaretledi ımsı uygulanacak diye. Bizde morfoloji 0 hız neredeyse Yok o yüzden söylemeseniz de uygulanacak demişti. Sizde kendi Dr görüşün sizin için önemli olduğunu söyleyin.

Microenjeksiyonu sordum tum hastalarda uygulanıyormus zaten. Evet soylicem nasıl unuttum hala inanamıyorum kendime inş sorun cıkmaz
Benimkinde sadece uygulanan işlem kısmında IMSI yazıyor yani spermler 800 kat büyütülerek seçildi. Ama mikroenjeksiyon yani ICSI yazmıyor. Mikroenjeksiyonun avantajları ve dezavantajları var..
En önemli avantajı şiddetli erkek kısırlığı olan yumurtayı dölleme kabiliyeti zayıf olan spermler direk yumurtaya enjekte ediliyor. Eğer yeterli sayıda sperm varsa yumurta yanına bırakılıp döllenmesi sağlanıyor. Dezavantajı şu, sperm kendisi döllemeyip dışarıdan müdahale olduğundan tutmamasına veya ileride düşük olmasına yol açabiliyor.. Bundan dolayı da pgt ye ihtiyaç duyulabilir.

Evet zaten eşinizin değerlerine bakılarak karar veriliyor lütfen içiniz rahat olsun sizin isteyip istemeniz önemli değil. Buradaki beğendiğim en önemli şey hastaya özel bir tedavi uygulanması

Merhaba arkadaşlar epeydir yazmıyordum, en yakın arkadaşım 2-3 saat önce doğum yaptı refekatçıyım ben de bembeyaz pamuk gibi bir oğluş yanıbaşımda şuan sürekli onu izliyorum ve hepimiz için dua ediyorum, öyle güzel kokuyor ki az önce annesi emzirdi ve gazını çıkardım o bile nasıl muhteşem bir duyguymuş RABB’ im bizlere de nasip etsin çok değişik duygular içindeyim şuan sizinle paylaşmak istedim Nasıl bir mucizedir minicik eller ayaklar o mucizesini bize de versin inşallah Hepiniz sürekli dualarımdasınız sabır ve dua ile bizler de kavuşcaz yavrularımıza inanıyorum ben, kocaman sevgiler

Ben imsi istiyoum diye not yazdırmıştım ddosyaya ilk görüşmemde. Bizde sperm morfolojisi cok bozuk ve baaş anomalisi var. Bu sbepten imsi cok önemli diye diretmiştm

Arkadaşlar sizlere bisey danışacam.bizde genetik sıkıntı var bende daha doğrusu . Tek pgt yöntemi yeterli olur mu. Yoksa kapsamlı ngs diye bir yöntem var mis. Yanı iki yönetmi birlikte uygulayacklarmis.tek.fish yöntemi yeterli olmuyor mu kafam karıştı sizlere sormak istedim

Merhaba arkadaşlar..ben sevgii20..bu hesabım kapandı eskiler bilir beni.bende hikayemi anlatmak istiyorum.yaklaşık 6 yıl önce evlendim.ilk başlardan beri hep bebek istedim ama olmadı.eşimde varikosel varmış sayı ve hareketi ciddi anlamda etkilemiş.evlendikten bir yıl sonra eşim varikosel ameliyatı oldu.ameliyattan sonra birçok takviye kullandık alternatif tıpı denedik ama değerlerinde hiçbir düzelme olmadı.2 yıl sonra bi merkezde tüp bebek tedavisi olduk 2 embriyo 5.güne geldi 2 si transfer edildi ama tutmadı.merkez değiştirdim yani memoriala geldim.bu sefer 4 embriyo 5.güne geldi.iki tanesi 5aa, bir tane 4bb,bir tanesi de 3aa kalitesinde.pgt yaptırmadık.eşimin kardeşinin de çocuğu olmuyor ve eşimin anne babası amca çocukları.bu yüzden Semra hanım ısrarla kromozom testi yaptırmasını istedi eşime.ama eşim yaptırmadı..5aa olan transfer edildi rabbime şükürler olsun ki bebişim tuttu Doğum yaptım şuan oğlum yanımda uyuyor rabbime sonsuz şükürler olsun.kromozom testi ve pgt yapılmadığı için çok tedirgindim ama çok şükür bebeğimi sağlıklı bi şekilde kucağıma aldım.benim için o kadar ulaşılması zor bi hayaldi ki bebeğimin olması.rabbim nasip etti oldu.sizlerde umutsuzluğa kapılmayın rabbim en doğru zamanda nasip edecek inşallah moralinizi yüksek tutun..böyle diyenlere bana da hayal gibi gelirdi ama bakın gerçek oldu.bir gün hepiniz anne olacaksınız bunu canı gönülden diliyorum her şey nasip kısmet.dualarım sizinle..

Allah evladını sana bağışlasın canım benim. Amin inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…