Tesekkurler canim esim bi baktirsin o zaman..bi de dna hasari ile morfoloji farkli seyler degilmj ? Bu arada ne esimde ne benim tarafimda bildigimiz kalitsal rahatsizligi olan birileri yok akraba da degiliz zaten..DNA hasarı testi olarak normalde sperme bakıyorlar. Kanda dna hasarı testi duymadım. Bunun yerine eğer akraba evliliği var ise genetik test yapılıp DNA karyotipleri ve kromozomlar inceleniyor. Bunu biz yaptırmıştık normal çıktı ikimizinde. Ayrıca kalıtsal hastalık araştırılabiliyor mesela ailenizde işitme veya zihinsel engelli biri var(Allah korusun) sizin genlerinizin bu kalıtsal hastalığı taşıyıp taşımadığı araştırılabiliyor. Özel veya genel olarak yapılabiliyor. Özelde bir hastalığa yoğunlaşıyor, genelde birçok ama herşey yine mümkün olmuyor tabi. Genelin fiyatı 1100 dolardı diye hatırlıyorum. Özelde buna yakındı yani bayağı pahalı testlerdi.
Rica ederim. Bu arada genetik testi içinde 1400 tl almışlardı ikimize.Cok tesekkur ederim dna hasari icin o zaman sadece esimin sperm vermesi yeterli o halde yaptiralim o zaman bunlari madem duzen labaratuvarinda yaptirim bende. Tesekkurler sagol
Genetigi devlette yaptircam canim aldim randevuyu dna hasarini ozelde yaptiririmRica ederim. Bu arada genetik testi içinde 1400 tl almışlardı ikimize.
Sperm dna hasarı ve morfolojisi aynı değildir. Sperm testinde morfoloji denilen şey şekilsel olarak incelenir. Spermlerin normal şekilde olma yüzdesine bakılır ama moleküler yapıda inceleme olmaz bu da dna sı hakkında bilgi vermez. Yani normal gibi görünen spermler dna sı bozuk olabilir. Buna ayrıca bakılıyor.Tesekkurler canim esim bi baktirsin o zaman..bi de dna hasari ile morfoloji farkli seyler degilmj ? Bu arada ne esimde ne benim tarafimda bildigimiz kalitsal rahatsizligi olan birileri yok akraba da degiliz zaten..
Devlette 3 aya çıkıyordu diye merkezde yaptırmıştık canım.Genetigi devlette yaptircam canim aldim randevuyu dna hasarini ozelde yaptiririm
Canim 2 aya cikiyor diye duydum bende ama 2 ya da 3 ay benim icin farketmez.Devlette 3 aya çıkıyordu diye merkezde yaptırmıştık canım.
Canım DNA hasar testi sperme yapılıyor genetik kromozom analizi için de eşlerden kan alınıyorTamam canim cok sagol ama bu dna hasari ile genetik testi ayni sey mi onu anlayamadim ?bu mesaji okuyan tecrubeliler bi yardim edin ben genetik icin randevu aldim saliya ona baktircam zaten de bu ayri biseyse onu da yaptiririm duzen lab.zaten diger yerlere gore en uygunu ve guvenilirmiste. Dna hasar testi icin esinle birlikte kan mi vermen gerekiyor nerden bakiyorlar ?
Sagol canim evet oyleymis yaptirmayi dusunuyoruz bunlari insallahCanım DNA hasar testi sperme yapılıyor genetik kromozom analizi için de eşlerden kan alınıyor
Canım hasar çıkarsa tedavi olarak antioksidan amino asit tarzı ilaçlar veriyorlar vitamin progeny m vs gibi ama düzeleceğini garanti vermiyorlar doktorlar sonuçta doğuştan olduğu için adı üstünde DNA ama orana göre değişir yüzdelik dilimi olarak az bir hasar çıkarsa sorun görmüyor doktorlar bence sıkıntı çıkmaz gönlünü ferah tut ama senin 3.tedavin bu testleri senden 1.olumsuzunda istemiş olmaları gerekiyorduCanim 2 aya cikiyor diye duydum bende ama 2 ya da 3 ay benim icin farketmez.cunku su an 3. Transfwrimin 6. Gunundeyim ve tutmadigini hissettigimden bu arastirmalara kafa yordum..eger bu da tutmazsa diger donmuslarimi 2 ay sonra falan koydururum..cunku bu 3 transferimi pes pese yaptirdik ilacsiz dogal transfer oldugundan beklemeye gerek yok dediler ben hemen yaptirmak istemistim.cunku tutmayinca onceki transferim. Hayirlisi artik peki canim mesela esimde dna hasari cikti ? Peki o zaman nasil bi tedavi oluyormus bilgin varmi arastirdin mi hic ?
Canim bir de sunu sorayim acaba dna hasari olsa esimde, nasil bi tedavi uygulaniyor hala 4 donmus embriyom var onlarin geri donusu yok ama yeni opu oncesi ilacla falan duzelebilen bisey mi bu ?Canım DNA hasar testi sperme yapılıyor genetik kromozom analizi için de eşlerden kan alınıyor
Hayır canım doktor ilaç veriyor eşine takibini yapıyor erkekler yeni spermlerini 3 ayda üretiyor ve yeterince olgunluğa 6 ayda ulaşıyor doktor bizden de istemişti Allah’a şükür çıkmadı sıkıntı yoksa süreç uzuyorCanim bir de sunu sorayim acaba dna hasari olsa esimde, nasil bi tedavi uygulaniyor hala 4 donmus embriyom var onlarin geri donusu yok ama yeni opu oncesi ilacla falan duzelebilen bisey mi bu ?
Ben tup isine hizli girdim temmuzda 1. Tup bebek tedavisine basladim 8 yumurtam 5. Gune ulasti ve donduruldu. Eylul de negatif ekimde kimyasal gebelik yasadim..1 aralikta yine donmuslardan 2 tane embriyo konuldu 10 aralik test gunum..yani benim bunlar 1. Tup denemem oluyor yeniden yumurta toplancak duruma gelsem bu testleri isterler zaten oyle dediler simdilik donmuslari kullanmak durumundayim..rezervimde fazla oldugu icin cok embryom donduruldi benim..Canım hasar çıkarsa tedavi olarak antioksidan amino asit tarzı ilaçlar veriyorlar vitamin progeny m vs gibi ama düzeleceğini garanti vermiyorlar doktorlar sonuçta doğuştan olduğu için adı üstünde DNA ama orana göre değişir yüzdelik dilimi olarak az bir hasar çıkarsa sorun görmüyor doktorlar bence sıkıntı çıkmaz gönlünü ferah tut ama senin 3.tedavin bu testleri senden 1.olumsuzunda istemiş olmaları gerekiyordu
Ya bende burda okuyorum kimyasal oluyor diye bazıları da diyor ki kimyasal olması laboratuvar kaynaklı hata diyor ben normal bir kere kimyasal yaşadım doktor bana embriyo sağlıklı olmadığı için rahme yerleşemeden regl kanamasıyla kendini atması demişti e tüp bebekte sağlıklı embriyo olmuyor mu bu koydukları valla Allahım herkese kolay yoldan çocuk versin bizim gibi stres yaşamasınlar aminBen tup isine hizli girdim temmuzda 1. Tup bebek tedavisine basladim 8 yumurtam 5. Gune ulasti ve donduruldu. Eylul de negatif ekimde kimyasal gebelik yasadim..1 aralikta yine donmuslardan 2 tane embriyo konuldu 10 aralik test gunum..yani benim bunlar 1. Tup denemem oluyor yeniden yumurta toplancak duruma gelsem bu testleri isterler zaten oyle dediler simdilik donmuslari kullanmak durumundayim..rezervimde fazla oldugu icin cok embryom donduruldi benim..
Canım düzeliyor diye bir garanti yok Semra kahramanın bir videosu var sadece omega ların faydalı olduğunu diğerlerinin kanıtlanmış bilime dayalı birşeyi yok diyor Semra hanım dürüst ve bilime dayalı konuşuyorNesquik9 cnm dna hasarı varsa antioksidan kullanımından sonra düzeliyor merak etme
İmsi de zaten dna hasarı en az olan sperm secliyor benim için o yuzden cok onemli
Sperm dna hasarı normal düzeyde bile olsa tüp bebekte imsi kullanılmazsa dna hasarlı sperm secilebilir. Spermlerin %100 ü saglıklı olamaz cunku
Labartuvarda sagllikli olarak gelisen embriyo aslinda dogru eslesme olmayabiliryormis bunu tip cozemiyormus henuz.. ben bunu bir cok yerde okudum.. yani labratuvarla ilgilo degil. Benim dogal yolla da keseyi goremeden dusugum oldu o da kimysaldi.laboratuvar yuzde yuz dogru eslesmeyi bulamayabilirmis..her sey iyi gozukse bile o dogru eslesme olmayabilir dedi bana doktorum..yoksa benim 2 transferimde AA kaliteydiYa bende burda okuyorum kimyasal oluyor diye bazıları da diyor ki kimyasal olması laboratuvar kaynaklı hata diyor ben normal bir kere kimyasal yaşadım doktor bana embriyo sağlıklı olmadığı için rahme yerleşemeden regl kanamasıyla kendini atması demişti e tüp bebekte sağlıklı embriyo olmuyor mu bu koydukları valla Allahım herkese kolay yoldan çocuk versin bizim gibi stres yaşamasınlar amin
Canım maşallah embriyoların kaliteli oluşuyor ve rezervinde iyiymiş Rabbim tez zamanda kavuştursun bebeğine inşallah bu Sefer pozitif olurLabartuvarda sagllikli olarak gelisen embriyo aslinda dogru eslesme olmayabiliryormis bunu tip cozemiyormus henuz.. ben bunu bir cok yerde okudum.. yani labratuvarla ilgilo degil. Benim dogal yolla da keseyi goremeden dusugum oldu o da kimysaldi.laboratuvar yuzde yuz dogru eslesmeyi bulamayabilirmis..her sey iyi gozukse bile o dogru eslesme olmayabilir dedi bana doktorum..yoksa benim 2 transferimde AA kaliteydi
Iste o ne derece dogru tartisilirCanım maşallah embriyoların kaliteli oluşuyor ve rezervinde iyiymiş Rabbim tez zamanda kavuştursun bebeğine inşallah bu Sefer pozitif olur
Canım illaki kalite etkileniyor Semra hanım bir videosunda öyle diyordu sonuçta kendinden oluşmuyor ki hormon bir sürü ilaç alıyoruz Rabbim tez zamanda hepimizin yüzünü güldürsün inşallahIste o ne derece dogru tartisilirembriyom oluyor rezerv fazla ama cok olunca da belkide kalitesiz oluyor yas 35 belkide ondan kaliteli olmuyordur
Bazen diyorum yeniden bi transfer yaptormak yerine asilamami denesem asilamada kendi yumurtana dogaldan asilama yapabiliyormus doktorlar.cunku bende ymurta gelistiricilerle 2 den fazla gekisebiliyor dusuk dozda bile..en iyisi ilacsiz yumurtaya direk asilama mantiikli geliyor banaCanım illaki kalite etkileniyor Semra hanım bir videosunda öyle diyordu sonuçta kendinden oluşmuyor ki hormon bir sürü ilaç alıyoruz Rabbim tez zamanda hepimizin yüzünü güldürsün inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?