Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Gözün aydın ben baya gecikmeli okudum.

Slm kızlar mozaik embriyo transferi olanlar var mı aranızda veya mozaik embiyo hakkında bilgisi olan

Slm kızlar mozaik embriyo transferi olanlar var mı aranızda veya mozaik embiyo hakkında bilgisi olan

Mozaik dondurulmuş bir embriyom var. Ama transfer olmadım. Benimki 70% sağlıklı ve monozomi/trizomi yok. Segmental duplikasyon diye bir kusur var 16. kromozomda.. Embriyolog son görüşmemizde “2016 yılında bu tedaviyi olmuş olsaydınız o zamanki teknoloji ile bunu ayırt edemez size sağlıklı diye rapor ederdik” dedi. Biz yine de rezerv iyiyken tekrar şansımızı denemeyi tercih ettik ve sağlıklıyı bulduk çok şükür. İnşallah mozaik embriyoyu 2. çocuk için deneme şansım olur.

Çok net birşey söyleyemiyorlar mozaikle ilgili, topu topu 80 civarı transfer yapılmış Memorial’da.. Sağlıklı bebekler de doğmuş ama tam adet hatırlamıyorum, 10 küsür.. Mozaik oranı ve hangi kromozomlarda ne olduğu önemli sanırım burada. Ona göre Semra Hoca transfer öneriyor veya önermiyor ya da başarı oranı söylüyor aşağı yukarı. Ama tabi her halükarda gebelik oluşursa ve devam ederse amniyosentez şart..
Semra Hoca ile görüştünüz mü? Görüşmedi iseniz mutlaka görüşün derim.

Ben naçizane fikrimi söylemek isterim. Dondurulmuş transfer ücreti de çok düşük değil. Baştan başlarsanız eğer en azından bir çok embriyo ve deneme şansınız olur. Benim de 2 mozaik embriyom vardı biri %60 diğeri 70 veya biri %70 diğeri 80di. Ben zaten baştan da mozaikleri dönemeyeceğimi söyle iştim. Görüşmede Semra hanım söz bile etmedi drum da baştan denemeniz daha mantıklı demişti. Tabi karar sizin. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Sanırım embriyoların durumuna göre karar veriyorlar, sadece oran değil hangi kromozomlarda ne sorun olduğu da belirleyicidir belki, zira Semra Hoca bana transferi önerdi hatta ısrar bile etti direndim resmen tekrar tedavi için.. O yüzden dedim Semra Hoca ile görüşmekte fayda var.

Hayırlı olsun. Rabbim daim etsin kucağına almayı nasip etsin. Bize dua etmeyi ihmal etme. :)
Darısı bizlere inşallah.

Çok teşekkür ederim
Etmez miyim Allah en kısa yoldan en sağlıklı şekilde hepimizi kavuştursun inşallah bebeklerimize
Hele sen hep aklımdasın yaşadığın talihsizliğe karşı gösterdiğin sukunetin, olgun tavrın ve teslim oluşunla.. hayırlısıyla mükafatını versin inşallah Allahım başladınız mı tedaviye ne alemdesin?

Embriyolarinizla ilgili hastaneyle görüşmeye gittiniz mi .Benim gibi rezervi az olan arkadaşlar tedaviniz nasıl ilerledi. Benim kafam durma noktasında cumadan beri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…