- 30 Ekim 2017
- 6.318
- 6.577
- 198
Mozaikle mi hamile kaldın? Tabi görüşmekte fayda var. Ben Memorial sayfasında da canlı Doğumun mozaikte az olduğunu okumuştum o yüzden hiç düşünmedim zira pgtli pgtsiz mozaik bu saatten sonra benim için anlam ifade etmiyor. Taktir allahtan. Neyin nasip olacağını bilemiyoruz. O yüzden yolumuz hayırlı olana çıksın.Sanırım embriyoların durumuna göre karar veriyorlar, sadece oran değil hangi kromozomlarda ne sorun olduğu da belirleyicidir belki, zira Semra Hoca bana transferi önerdi hatta ısrar bile ettidirendim resmen tekrar tedavi için.. O yüzden dedim Semra Hoca ile görüşmekte fayda var.
Üzücü olaylar ama sen yaşadıklarına takılı kalma. 4 ay hastane de mi kaldı. Arkadaşım ikizlerini 5.5 aylıkken doğurdu biri 24 saat yaşayabildi diğeri hala yaşıyor ama hastanede. Erken Doğumda risk faktörü yüksek bu sebeptir diye düşün. Gönlünden kalbinden ne geçiyorsa o şekilde haraket et. Sen tedbirini aldın taktir de allahtan. Gönlünü ferah tutmaya çalış.Kızlar bende bu yüzden kararsız kaldım illa yeniden başlamayı düşündüm ama gönül hanım semra hanımla görüştü ve semra hanım transfer olmamı istedi 25% oranı normal bulmuşlar embriyo da gayet iyiymiş. Beni kararsız bırakanı da söylüyüm ben yazın 100% sağlıklı pgt yapılmış bir embriyo tranaferi oldum 7 haftalıken düştü. Ama daha önceki 7 embriyoma pgt yapılmamıştı ve hepside kaliteliydi 3 tanesi tutu Ve ikisi düştü biri doğdu doğan oğlum sağlıklı geldi dünyaya 6 aylık doğdu ve sadece 4 ay yaşayabildi gecen sene vefat etti. Ölüm sebebini bulamıyorlar cok araştırdılar bütün testler temiz cıktı. Oğlumda olma ihtimali olan bütün testleri ücret almadan özel araştırma ekibi araştırdı ilginc bir vaka olduğu icin. İşte buyüzden kararsızım
Pgtli embriyo transfer edilirkenmi bozuldu cnm biraz aciklarmisinKesinlikle değil benimde 2 tane pgtli embriyom bozuldu transfer bile edilemediler. Herşey boş taktiri ilahi tek gerçek. İnşallah bir gün hamile olduğumuzu da öğrendiğiniz günlerimiz gelir.
Mozaikle mi hamile kaldın? Tabi görüşmekte fayda var. Ben Memorial sayfasında da canlı Doğumun mozaikte az olduğunu okumuştum o yüzden hiç düşünmedim zira pgtli pgtsiz mozaik bu saatten sonra benim için anlam ifade etmiyor. Taktir allahtan. Neyin nasip olacağını bilemiyoruz. O yüzden yolumuz hayırlı olana çıksın.
Doktorunuza gün içerisinde nasıl ulaşıyorsunuz ben danışmaya not bıraktım ama dönüş yapılmadı
Amin inşallah dünyalar benim olacak Allah razı olsun hepinizden dert ortaklarimİnşallah o sana tutunacak canım gözün aydın.Şimdi transfer için hazırlan güzelce.
Kesinlikle öyle.Yo hayır mozaik’ten sonra bir opu daha oldum sağlıklıyı bulduk, mozaik yedekte bekliyor.
Aynen öyle, pgt’li tutunamayan, sonradan düşen, benimki gibi tutunsam mı tutunmasam mı karar veremeyen bir sürü örnek var. Pgt’den sağlıklıyı bulunca iş bitti gibi düşünüyordum ama hiç öyle değilmişöncelikle Allah kısmet edecek.
Bu konuyu burada pek fazla konuşmak istemiyorum. Bizler ister istemez buradaki olumlu da olumsuz da her şeyden etkileniyoruz. Altını çizerek söylemek istiyorum. Benim yaşadığım talihsiz bir şeydi herkes de olacak diye bir şey Yok. Kaldı ki bir çok kişi pgtli embriyolarıyla transfer olabiliyorlar.Pgtli embriyo transfer edilirkenmi bozuldu cnm biraz aciklarmisin
Cnm haklisin fazla irdelemeye gerek yok Bende bu tedavimde hep olumlu düşündüm nedense senin için icim rahat so yumurta kalana kadar denemeye devam sloganımız bu olsunBu konuyu burada pek fazla konuşmak istemiyorum. Bizler ister istemez buradaki olumlu da olumsuz da her şeyden etkileniyoruz. Altını çizerek söylemek istiyorum. Benim yaşadığım talihsiz bir şeydi herkes de olacak diye bir şey Yok. Kaldı ki bir çok kişi pgtli embriyolarıyla transfer olabiliyorlar.
Ben 4 tane gönderdim 2 tane sağlıklı geldi. 6aa ikiside. Transfer günü transfere gittiğim de oda da açıklama yaparken söylediler. İlk biri çözülürken bozulmuş sonra ikincisini çözmüşler aynı şekilde o da çözülürken bozulmuş. Bana transfer edelim mi dediler ama %10 şans verdiler ben istemedim. 1 tane 6ab göndermediğim embriyom vardı. Hiç sağlıklı gelen olmazsa o bana kalsın dedim doktoruma hayta Dr bana öyle düşünme dedi. Ben de o benim umudum demiştim. Ki öyle de oldu o çözülürken %100 canlı çözüldü o gün onu transfer ettiler. O da negatif mi oldu kimyasal mı oldu bilmiyorum beta 11di sonra 16 oldu ilaçları bıraktım. Şimdi 2. Tedaviye hazırlanıyorum. Bu kez pgt ye göndermeyeceğim. Belki benim embriyolarım işleme dayanmıyor bilmiyorum. Ya da ben hep negatif oldum. Sürekli sorgularım durdum. Hatta drlara embriyoların bozulma olasılıklarını en başta sordum. Ya benimkiler bozulursa dedim. Sağlıklı embriyom geldiğinde bile ben mozaikleri sordum gönül hanım da bırakın şimdi onları ilk önce sağlıklılara odaklanalım dedi. Şimdi düşünüyorum da baştan beri sanki kısmet olmayacakları içime doğmuş. Bu kez daha pozitif başlayacağım allahın izniyle. Bu kez inanıyorum inşallah rabbimin evin için yaratmış olduğu bir ruh vardır o da bu kez beni bulacaktır. İnşallah hepimize nasip olur. Sen içini rahat tut bana %2 olan ihtimalin beni bulduğu söylenildi.
Doktorların Cep numaraları bankoda bulunan kartvizitlerinde yazıyor aslında, yani sekreterlikten numarasını istesen verirler diye düşünüyorum oraya koyduklarına göre gizli bilgi değil.
Veya hemşire whatsapp hattına adını soyadını mevcut durumunu yazıp doktoruna soracağın soruyu yazarak numarasını isteyebilirsin bence.
Ben hemşire whatsapp numarasına yazmıştım doktora sormam gereken sorumu. Ben istemeden Günseli hocanın numarasını verip kendisine sorabilirsiniz demişlerdi. Sonra gerektikçe o numaradan ulaştım doktoruma.
Kızlar , pazar günü transfer oldum , ilk denememiz olmasından mı bilmiyorum hayatımı çok kısıtlıyorum ya , merdiven inerken, arabada tümseklerden geçerken falan çok tedirgin oluyorum, normal hayatınıza dönün diyorlar, transferden sonra şöyle şöyle oldu ama benimki pozitifti diyen var mı aranızda
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ediyorum, beni geren şey sanırım ilk kez denemem .Kabızlık konusundatuhaf bir şey oldu, ömrünce çok nadir böyle bir sorun yaşamıştım ve transfer sonrası eve bir geldim ki kabız olmuşum kendimi birqz zorladım sonra okudum ki yapmamak gerekmiş, bilemiyorum buna rağmen tutunduysa kız olursa adını “amazon”koyacağımoncelikle hayirlisi olsun, insallah pozitif sonuc alirsiniz. Ben 2 defa tedavi oldum, ilkinde 7 gun yattim sadece yemek yemeye ve wc ye kalkiyodum, sonuz negatif :) ikinci denemem Memorialde oldu. Transferden yarim saat sonra Corluya yolculuk yaptim, bi sonraki gunde yurt disina 7 saat yolculuk yaptim, kendi arabamizla. Bi sonraki gunde calismaya basladim, 2-3 gun sonra hafta sonuydu saatlerce yuruyus yaptim. Tek kendimi kisitladigim sey agir kaldirmamak ve kabiz olmamaya calismak. Ve suan hamileyim :) binlerce sukurler olsun. Cok zor biliyorum ama gercekten cok takmamak lazim, taktir ALLAHin. Isterseniz 9 ay kimildamadan yatin, olmicagi varsa olmaz. Ana rahmi cok guvenli bir yer, embriyo saglikliysa ve tabi nasibinizde varsa tutunur ve dogar. Stres su durumda sizin ve embriyonuz icin iyi birsey degil.
İlk transferimde 2 gün evde dinlendikten sonra aşırı belim agriyinca olmadı diyip kalkıp İzmir e tatil e gitmiştik. Hem de 2 gün için, git gel araba yolculuğu..Kızlar , pazar günü transfer oldum , ilk denememiz olmasından mı bilmiyorum hayatımı çok kısıtlıyorum ya , merdiven inerken, arabada tümseklerden geçerken falan çok tedirgin oluyorum, normal hayatınıza dönün diyorlar, transferden sonra şöyle şöyle oldu ama benimki pozitifti diyen var mı aranızda
Canım nasılsın bebeğin nasılİlk transferimde 2 gün evde dinlendikten sonra aşırı belim agriyinca olmadı diyip kalkıp İzmir e tatil e gitmiştik. Hem de 2 gün için, git gel araba yolculuğu..
Rahat olun, rahim içinde embriyoyu sarip sarmalayan bi sıvı var ve yercekimsiz bir ortam.
Çok güzel özetlemişsiniz teşekkür ediyorum, beni geren şey sanırım ilk kez denemem .Kabızlık konusundatuhaf bir şey oldu, ömrünce çok nadir böyle bir sorun yaşamıştım ve transfer sonrası eve bir geldim ki kabız olmuşum kendimi birqz zorladım sonra okudum ki yapmamak gerekmiş, bilemiyorum buna rağmen tutunduysa kız olursa adını “amazon”koyacağım
Çok üzüldüm Allah sabır versinKızlar bende bu yüzden kararsız kaldım illa yeniden başlamayı düşündüm ama gönül hanım semra hanımla görüştü ve semra hanım transfer olmamı istedi 25% oranı normal bulmuşlar embriyo da gayet iyiymiş. Beni kararsız bırakanı da söylüyüm ben yazın 100% sağlıklı pgt yapılmış bir embriyo tranaferi oldum 7 haftalıken düştü. Ama daha önceki 7 embriyoma pgt yapılmamıştı ve hepside kaliteliydi 3 tanesi tutu Ve ikisi düştü biri doğdu doğan oğlum sağlıklı geldi dünyaya 6 aylık doğdu ve sadece 4 ay yaşayabildi gecen sene vefat etti. Ölüm sebebini bulamıyorlar cok araştırdılar bütün testler temiz cıktı. Oğlumda olma ihtimali olan bütün testleri ücret almadan özel araştırma ekibi araştırdı ilginc bir vaka olduğu icin. İşte buyüzden kararsızım
9250 fiyat canım dondurma için ayrı ücretkizlar merhaba,memorail şisli de tedavi olmayi dusunuyorum.fiyatlar hakkinda pek bilgim yok.guncel fiyat hakkinda bilginiz var mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?