Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

6 toplandı 5 i olgun
Saglık sorunu yasamadık
Umarım neden olmadıgına dair elle tutulur bir gerekçe duyabiliriz
Çok üzüldüm, inşallah içini rahatlatacak bir açıklama yaparlar gittiğinde.
İnsan üzülüyor bu kadar yorucu yıpratıcı bir süreç üzerine elde bir sey kalmayınca. Ama Allah sabrını verir umarım toparlanır yeniden başlarsın. Ve bu kez en güzel şekilde ilerler..

Eunja sizin yas kacti? Ben de yumurta kalitesi dusmemesi icin hergun vitamin aliyorum.
Ben 33 eşim 34
Çok üzüldüm umarim sağlam bir gerekçeleri vardır. Daha önce yumurta sperm kalitesiyle ilgii bir sorun yaşadınız mi
Sperm morfoloji %0
Benimde yumlarda da granül yapı var demişlerdi ama iki deneme de transfer e gittim. Bir tane 1.kalite ngsli embriyom beş haftalık düşükle sonuclandı gecen sene
Canım semra hanımla pgt yöntemini danış istersen.
Cnm embriyo yok ki orta da pgt yapılsın
Ayrıca kromozomlar normal. Semra hanım sizde şart degil demişti ki ben zaten düşünmüyorum artıı. Çünkü nsgli embriyom düşük oldu. Boyle bir ihtimal hiç aklımın ucundan dahi gecmemişti

Hmm dusuk diyince ondan dedim canım.oda ngs ılımış gerçi.bir konuş bakalım ne açıklama yapacak.kismet hayırlısı olsun hakkımızda

Demek zamanı değilmiş canim benim ikinci denememde döllenme olmamıştı. Bu işler sabir istiyor sabredelim canim en kısa zamanda kavusuruz ınsallah bizde bebeklerimize

Merhabalar arkadaşlar ben Kasım ayında şişli florance nightingale Hastanesi'nde tüp bebek yaptirdjm pozitifle sonuçla di ancak kese günü kese görülmedi beta hcg değerleri normal artış göstermemiş 3 dondurulmuş embriyom var ancak ben doktordan hiç memnun kalmadigm için merkezimi değiştirmek istiyorum dondurulmuş embriyolari başka yerde transferi etmek istiyorum Memorial sisliye gittim semra ve fulya doktorla görüştük şimdilik iyi bı izlenim bıraktılar ama sizin öneri ve tavsiyelerinize ihtiyacım var ikinci denemem olacak bu kez emin ellerde olmak istiyorum

merhaba , benim ilk transferim olduğunda 32 yaşındaydım çok sorunlu da olmadığından embriyolar kaliteli olduğundan tekli olanlardan çözmeye başladılar.
zaten onu bize sormuyorlar sanırım, en kalitelisinden başlıyorlar.
ilki transfer olmadan bozuldu.
ilk transferimde ikinci tekliyi de çözdüler. Ve onu transfer oldum. Tuttu ama kalbi atmadı
ikinci transferimde 3. Tekliyi çözdüler transfer oldum ve tutmadı.
3 transferimde artık tekli kalmadı ikiliyi çözdüler ama dediler ki ikisi de iyi tutma ihtimali var boşuna riske atmayalım birini transfer edelim. Ben de ikizden çok korktuğum için kabul ettim yani mecburen çözülüp tekrar donmak zorunda kaldı yavrucak. O transferim de tuttu ama kalbi atmadı..
inşallah seninki ilk seferde tutar canım.. hayırlısıyla kucağına tez zamanda en zahmetsiz yoldan alırsın bebeğini..

[QUOTE="Aysegulllllalas, post: 62302399, member: 9605
merhaba , benim ilk transferim olduğunda 32 yaşındaydım çok sorunlu da olmadığından embriyolar kaliteli olduğundan tekli olanlardan çözmeye başladılar.
zaten onu bize sormuyorlar sanırım, en kalitelisinden başlıyorlar.
ilki transfer olmadan bozuldu.
ilk transferimde ikinci tekliyi de çözdüler. Ve onu transfer oldum. Tuttu ama kalbi atmadı
ikinci transferimde 3. Tekliyi çözdüler transfer oldum ve tutmadı.
3 transferimde artık tekli kalmadı ikiliyi çözdüler ama dediler ki ikisi de iyi tutma ihtimali var boşuna riske atmayalım birini transfer edelim. Ben de ikizden çok korktuğum için kabul ettim yani mecburen çözülüp tekrar donmak zorunda kaldı yavrucak. O transferim de tuttu ama kalbi atmadı..
inşallah seninki ilk seferde tutar canım.. hayırlısıyla kucağına tez zamanda en zahmetsiz yoldan alırsın bebeğini..
[/QUOTE] Allah razı olsun benim burda ikinci denemem bi kızım oldu şükürler inşallah sizin de en kısa zamanda hayırlı sağlıkli bebisleriniz olur

Tabi canım herşey Allahtan bende o kadar ısrar ettim buda tutmaz veya düşerse o zaman pgt yapalım dediler doğabileceğini hiç düşünmediler bende mal gibi kabul ettim!!

Benim prenses iyi diyelim iyi olsun ❤ burundan besleniyor hala biberonu unutmuş tutmuyor kaşıklada yemiyor şuan ki derdimizde bu
Napcağımı şaşırdım Rabbim beterinden korusun herşeyin hayırlısını versin

Nolur yanlış anlama ben çok pişmanım pgt yaptırmadığıma o yüzden başkasının canı acısın istemiyorum ki benim gebelikte bile anlaşılmadı. Özellikle pco olanlarda anomali yüksek oluyormuş bi kere daha pgtli dene derim biliyorum maddi manevi çok yoruldun ama bizi bi görsen bu minnağın tedavileri için kaç tane pgt parası gitti şaka gibi doğru diyısun normal hamile kalanla olasılık belki aynı ama bizim sağlıklısını transfer ettirebilme şansımız var... Bi daha tedavi düşünür müyüm düşünürsem muhakkak pgt isterim üç tüpte 5 embriyom var onları kullanır mıyım bilmiyorum ilk ikisi de sağlıksız çıktı çünkü

Estağfirullah canım hiç yanlış anlarmıyım. Herkes kendi deneyimden pay çıkarıyor örnekler veriyor. İnşallah rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bu kez yaptırmayacağım kararlıyım pişman olur muyum bilmiyorum. Bir öneceki denememde direkt sağlıksız embriyom olmadı mozaikti istesek transfer edilebilecek gibiydi. Artık olur olmaz bilmiyorum ama Allah’a bıraktım. Veren allah allan allah. Sağlıklı embriyo diye transfer edilir. Doğum esnasında beynine alabileceği en ufak darbe veya geçireceği bir ateşli hastalık bile bebeklerimizi hasta yapabilir. Yaşanacaksa herşey bir vesile bahane. Size de Semra hoca bahane olmuş işte. Elimizden geleni yapıp beklemeliyiz fakat pgt konusunu zorunlu ve kesin gerekli olmadığı sürece kapattım. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim.
Prenses ameliyat olabildi mi? Çok zor gerçekten maddi tarafını bir kenera bıraktım senin için çok zor onunla birlikte sende her şeyi yaşıyorsundur.

Öyle tabi sağlıklı doğup sonradan ne olacağını kimse bilemez hepimiz kader İyiz işte bişey sebep oluyor hakkımızdan hayırlısı sendromlu olması umrumda bile değil sadece sağlık problemi olmasın dua et down olunca problemler artarmış hiç bilmiyordum kalbinde bişey yok dediler hamileyken 20 günlükken anlaşıldı bizim şansımıza kızımda kalp problemi çıktı baya da büyük bir problemdi 6. Ayına kadar ameliyat olması şarttı kilo alması lazımdı alamıyordu en az 6 kilo olacak dedi Dr ama sınır olan 4 kilo ile girdik ameliyata çok şükür maşAllah iyide geçti ama bizi sonraki süreçler mahvetti... Çoookk şeyler başına geldi kızımın ondan sonra 3 kez daha ameliyat oldu süreç biraz daha uzadı hayati tehlikemiz vardı ameliyatın birisi dikişlerin in açılmasıydı tekrar baştan ameliyat oldu yoğun bakımda uyutuldı uzun bir süre ve bu süreçte nefes borusu entübe edildiği dönemde zarar görmüş nefes alamıyordu çocuk trakeostomi dediler yani boğazını deleceklerdi kabul etmedik bi Dr gerek yok balonla açalım dediler iki seans oldu inşaAllah bi daha gerk kalmsz bu ikiside yine ameliyat hastanede kaldık günlerce hamdolsun diyorum Rabbim beterinden korusun bununla gelmiş geçmiş olsun Rabbim hiç kimseyi evlatsızlıkla sınamasın hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin

Amin canım. Ne çok şey yaşamışsınız. İnşallah hepsi geride kalmıştır. Tekrarları yaşanmasın. Downlu doğan bebeklerde bu kadar problemler olabileceğini hiç bilmiyordum. Hepsinde olmuyor sanırım. Bunlarda geride kalır inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Allah yardımcınız olsun. Allah kimseyi evlatsızlıkla da evladının kötü günüyle de sınamasın. İnşallah bebeğiniz de siz de bu çektiklerinizin sonrasında mükafatınızı başka yerlerden başka şekillerde alırsınız.

Evet canım bende bilmiyordum ama yarısından çoğu hasta doğuyor maalesef Rabbim beterinden korusun... Her gittiğim Dr bilmiyor muydun neden doğurdun diyor kendi meslektaşlarınızz yüzünden bu haldeyiz deyince cevap veremiyorlar ki benim kadın doğumcum ikili test bile yaptırmadı kendi zoruma yaptırdım
Amin canım çok zor birde böyle senelerce uğraşıp bu durumları yaşamak çok zor.

Seni çok iyi anlıyorum. Allah şifa versin kızına. Herkese pgt önermiyorlar merkezde. Gebelikte hiçbir belirti vermeyip doğumda sürpriz le karşılaşan ya da gebelik takiplerinde sorun yaşayıp ta sağlıklı doğum yapanlar epey oluyor. Tamamen kısmet. Allah imtihanınızı kolaylaştırsın

Sağol canım
Benim kızımın kalbindeki problem çok çok büyüktü ki düşün 6 aylık olup en az 6 kilo olması lazımdı 4 kiloyla 4 aylıkken acilen alındı. İlk öğrendiğimde çapa tıp fakültesine götürmüştüm daha sonra hiç gitmedim oraya çapanın kardiyoloji profu aradı beni kızımın ameliyat olduğunu bilmiyordu iki gün olmuştu ameliyat olalı aradı diyor ki o çocuğu ameliyat ettirdiniz mi o çocuk çok zor durumdaydı normal muayene diye gidip acilde müşahede altına alıyorlardı o kadar sıkışmıştı bu kadar detaylı yaxıyorım kusura bakma demem o ki bu kadar büyük bir kalp sorununu cerrahpaşanın çocuk kardiyoloji profosörü görmedi medipol gibi bi hastanenin radyoloji doçent göremedi bezmialeme gittim doğumdan sonra Dr diyor ki şaka gibi nasıl görmemişler şansına mucize olmuş psikolojin bozulmamış gebeliğinde drdan yana hiç şansım olmadı maalesef kadın doğumcum bile hiç bi testi yaptırmadı doğum anında Aaa down dedi ve çıktı gitti doğumhaneden ve dahada hiç görmedim yıllardır aile gibi olduğum doktordu. Hepsini Allaha havale ediyorum

Ben de dr mağduruyum canım. Bu konuda yaralıyım. Kese bozulduğu için kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bir sürü sorun yaşadım ve nihayetinde rahimim yeterince kalınlaşmıyor. Yıllardır histereskopiler, deneysel tedaviler, sürekli farklı farklı drlardan görüş almak için randevular, takipler, yüksek doz hormonlar vb maruz kalıyorum. Maddi, manevi ve sağlık olarak bitik durumdayım. Seneler uçup gidiyor. Kürtaj yapan dr a dava açmakla uğraşmak istemiyorum ama böyle giderse açacağım. Allahlarından bulsunlar. Rabbim bizlere de şifa versin.

Eğer embriyolar iyi kalitedeyse tek tek donduruluyor. Orta kalitedeki embriyoları aynı tupte dondurup birlikte çözüp çift transfer ediyorlar ihtimali arttırmak için..
Peki biri iyi biri orta kalite ise canım? Ay ben bi işe kalkıştım bu yaz haziran temmuz gibi 2. Bebek icin gideceğim dondurulmuşlarıma.

Peki biri iyi biri orta kalite ise canım? Ay ben bi işe kalkıştım bu yaz haziran temmuz gibi 2. Bebek icin gideceğim dondurulmuşlarıma.

Hayırlı olsun öncelikle:)
Bir arkadaş daha cevap vermişti bu soruya,o da şöyle demişti: ikisini çözüp takip edip orta da kaliteliye dönüyorsa ,birini transfer edip diğerini dondurabiliyorlar tekrar..
Senin durumunda da sağlıklı bir doğum olduğu için en son, çift transfer istemezler gibi geliyor, kalan embriyoyu tekrar dondurma yoluna giderler diye tahmin ediyorum.

Bunlar hep öngörü,temmuz gibi gidince görüşürsun inşallah. Yaz tatiline mi denk getireceksin? Doğum sonrası kontrol tahlil tekrar rahim filmi falan gerekir mi takıp doktorunla telefonda bi görüş gitmeden bence. Sonra bunlardan dolayı ay kaybetmemiş olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…