- 31 Ağustos 2016
- 1.887
- 3.498
- 133
Çok üzüldüm, inşallah içini rahatlatacak bir açıklama yaparlar gittiğinde.6 toplandı 5 i olgun
Saglık sorunu yasamadık
Umarım neden olmadıgına dair elle tutulur bir gerekçe duyabiliriz
Ben 33 eşim 34Eunja sizin yas kacti? Ben de yumurta kalitesi dusmemesi icin hergun vitamin aliyorum.
Sperm morfoloji %0Çok üzüldüm umarim sağlam bir gerekçeleri vardır. Daha önce yumurta sperm kalitesiyle ilgii bir sorun yaşadınız mi
Cnm embriyo yok ki orta da pgt yapılsınCanım semra hanımla pgt yöntemini danış istersen.
Hmm dusuk diyince ondan dedim canım.oda ngs ılımış gerçi.bir konuş bakalım ne açıklama yapacak.kismet hayırlısı olsun hakkımızdaBen 33 eşim 34
Sperm morfoloji %0
Benimde yumlarda da granül yapı var demişlerdi ama iki deneme de transfer e gittim. Bir tane 1.kalite ngsli embriyom beş haftalık düşükle sonuclandı gecen sene
Cnm embriyo yok ki orta da pgt yapılsın
Ayrıca kromozomlar normal. Semra hanım sizde şart degil demişti ki ben zaten düşünmüyorum artıı. Çünkü nsgli embriyom düşük oldu. Boyle bir ihtimal hiç aklımın ucundan dahi gecmemişti
Demek zamanı değilmiş canim benim ikinci denememde döllenme olmamıştı. Bu işler sabir istiyor sabredelim canim en kısa zamanda kavusuruz ınsallah bizde bebeklerimizeKızlar benim yumurtalarımın hiçbiri dollenmemiş malesef cok üzgünüm
Bu 3.tedavimdi ilk defa boyle birsey oluyor. İlki negatif ikincisi beş haftalık düşükle sonuçlanmıştı. Salı günü semra hanımla gorusmek için rand verdiler.
merhaba , benim ilk transferim olduğunda 32 yaşındaydım çok sorunlu da olmadığından embriyolar kaliteli olduğundan tekli olanlardan çözmeye başladılar.Merhaba ben
benimde tıpkı sizin gibi
Merhaba benim de aynı sizin gibi 7emriyom var şimdi donmuş,3 tek 4cift siz İlk transfer yapılacağı zaman çift olandan mı başladınız bide ikisi çözünmüş Ken neden tekrar donduruldu
çok çok geçmiş olsun Allah en kısa zamanda hayırlı sağlıklı olandan nasip etsin
Kızlar benim yumurtalarımın hiçbiri dollenmemiş malesef cok üzgünüm
Bu 3.tedavimdi ilk defa boyle birsey oluyor. İlki negatif ikincisi beş haftalık düşükle sonuçlanmıştı. Salı günü semra hanımla gorusmek için rand verdiler.
Tabi canım herşey Allahtan bende o kadar ısrar ettim buda tutmaz veya düşerse o zaman pgt yapalım dedilerAhhh kanaryam. Bende isterdim ama sanırım bizim embriyolar pgt işlemine de dayanıklı olamayabilirmiş. O yüzden bu kez yaptıramıyoruz. Gönül hanımla olasılıkları konuştum normal hamile kalan kadınla tüp bebek ile kalan arasında sorunlu gebelik oranında pek fark Yok dedi ama mikroenjeksiyonla döllenenler sorunlu olabiliyor araştırmıştım. Ne bileyim ya. Rabbime bıraktım tevekkül ettim. Kaderimde ne varsa kabulüm. Rabbimin işine karışmıyorum. İçim rahat. Senin prenses nasıl.
Nolur yanlış anlama ben çok pişmanım pgt yaptırmadığıma o yüzden başkasının canı acısın istemiyorum ki benim gebelikte bile anlaşılmadı. Özellikle pco olanlarda anomali yüksek oluyormuş bi kere daha pgtli dene derim biliyorum maddi manevi çok yoruldun ama bizi bi görsen bu minnağın tedavileri için kaç tane pgt parası gitti şaka gibi doğru diyısun normal hamile kalanla olasılık belki aynı ama bizim sağlıklısını transfer ettirebilme şansımız var... Bi daha tedavi düşünür müyüm düşünürsem muhakkak pgt isterim üç tüpte 5 embriyom var onları kullanır mıyım bilmiyorum ilk ikisi de sağlıksız çıktı çünküAhhh kanaryam. Bende isterdim ama sanırım bizim embriyolar pgt işlemine de dayanıklı olamayabilirmiş. O yüzden bu kez yaptıramıyoruz. Gönül hanımla olasılıkları konuştum normal hamile kalan kadınla tüp bebek ile kalan arasında sorunlu gebelik oranında pek fark Yok dedi ama mikroenjeksiyonla döllenenler sorunlu olabiliyor araştırmıştım. Ne bileyim ya. Rabbime bıraktım tevekkül ettim. Kaderimde ne varsa kabulüm. Rabbimin işine karışmıyorum. İçim rahat. Senin prenses nasıl.
Estağfirullah canım hiç yanlış anlarmıyım. Herkes kendi deneyimden pay çıkarıyor örnekler veriyor. İnşallah rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bu kez yaptırmayacağım kararlıyım pişman olur muyum bilmiyorum. Bir öneceki denememde direkt sağlıksız embriyom olmadı mozaikti istesek transfer edilebilecek gibiydi. Artık olur olmaz bilmiyorum ama Allah’a bıraktım. Veren allah allan allah. Sağlıklı embriyo diye transfer edilir. Doğum esnasında beynine alabileceği en ufak darbe veya geçireceği bir ateşli hastalık bile bebeklerimizi hasta yapabilir. Yaşanacaksa herşey bir vesile bahane. Size de Semra hoca bahane olmuş işte. Elimizden geleni yapıp beklemeliyiz fakat pgt konusunu zorunlu ve kesin gerekli olmadığı sürece kapattım. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim.Nolur yanlış anlama ben çok pişmanım pgt yaptırmadığıma o yüzden başkasının canı acısın istemiyorum ki benim gebelikte bile anlaşılmadı. Özellikle pco olanlarda anomali yüksek oluyormuş bi kere daha pgtli dene derim biliyorum maddi manevi çok yoruldun ama bizi bi görsen bu minnağın tedavileri için kaç tane pgt parası gitti şaka gibi doğru diyısun normal hamile kalanla olasılık belki aynı ama bizim sağlıklısını transfer ettirebilme şansımız var... Bi daha tedavi düşünür müyüm düşünürsem muhakkak pgt isterim üç tüpte 5 embriyom var onları kullanır mıyım bilmiyorum ilk ikisi de sağlıksız çıktı çünkü
Öyle tabi sağlıklı doğup sonradan ne olacağını kimse bilemez hepimiz kader İyiz işte bişey sebep oluyor hakkımızdan hayırlısı sendromlu olması umrumda bile değil sadece sağlık problemi olmasın dua et down olunca problemler artarmış hiç bilmiyordum kalbinde bişey yok dediler hamileyken 20 günlükken anlaşıldı bizim şansımıza kızımda kalp problemi çıktı baya da büyük bir problemdi 6. Ayına kadar ameliyat olması şarttı kilo alması lazımdı alamıyordu en az 6 kilo olacak dedi Dr ama sınır olan 4 kilo ile girdik ameliyata çok şükür maşAllah iyide geçti ama bizi sonraki süreçler mahvetti... Çoookk şeyler başına geldi kızımın ondan sonra 3 kez daha ameliyat oldu süreç biraz daha uzadı hayati tehlikemiz vardı ameliyatın birisi dikişlerin in açılmasıydı tekrar baştan ameliyat oldu yoğun bakımda uyutuldı uzun bir süre ve bu süreçte nefes borusu entübe edildiği dönemde zarar görmüş nefes alamıyordu çocuk trakeostomi dediler yani boğazını deleceklerdi kabul etmedik bi Dr gerek yok balonla açalım dediler iki seans oldu inşaAllah bi daha gerk kalmsz bu ikiside yine ameliyat hastanede kaldık günlerce hamdolsun diyorum Rabbim beterinden korusun bununla gelmiş geçmiş olsun Rabbim hiç kimseyi evlatsızlıkla sınamasın hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsinEstağfirullah canım hiç yanlış anlarmıyım. Herkes kendi deneyimden pay çıkarıyor örnekler veriyor. İnşallah rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin. Bu kez yaptırmayacağım kararlıyım pişman olur muyum bilmiyorum. Bir öneceki denememde direkt sağlıksız embriyom olmadı mozaikti istesek transfer edilebilecek gibiydi. Artık olur olmaz bilmiyorum ama Allah’a bıraktım. Veren allah allan allah. Sağlıklı embriyo diye transfer edilir. Doğum esnasında beynine alabileceği en ufak darbe veya geçireceği bir ateşli hastalık bile bebeklerimizi hasta yapabilir. Yaşanacaksa herşey bir vesile bahane. Size de Semra hoca bahane olmuş işte. Elimizden geleni yapıp beklemeliyiz fakat pgt konusunu zorunlu ve kesin gerekli olmadığı sürece kapattım. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyeyim.
Prenses ameliyat olabildi mi? Çok zor gerçekten maddi tarafını bir kenera bıraktım senin için çok zor onunla birlikte sende her şeyi yaşıyorsundur.
Amin canım. Ne çok şey yaşamışsınız. İnşallah hepsi geride kalmıştır. Tekrarları yaşanmasın. Downlu doğan bebeklerde bu kadar problemler olabileceğini hiç bilmiyordum. Hepsinde olmuyor sanırım. Bunlarda geride kalır inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun.Öyle tabi sağlıklı doğup sonradan ne olacağını kimse bilemez hepimiz kader İyiz işte bişey sebep oluyor hakkımızdan hayırlısı sendromlu olması umrumda bile değil sadece sağlık problemi olmasın dua et down olunca problemler artarmış hiç bilmiyordum kalbinde bişey yok dediler hamileyken 20 günlükken anlaşıldı bizim şansımıza kızımda kalp problemi çıktı baya da büyük bir problemdi 6. Ayına kadar ameliyat olması şarttı kilo alması lazımdı alamıyordu en az 6 kilo olacak dedi Dr ama sınır olan 4 kilo ile girdik ameliyata çok şükür maşAllah iyide geçti ama bizi sonraki süreçler mahvetti... Çoookk şeyler başına geldi kızımın ondan sonra 3 kez daha ameliyat oldu süreç biraz daha uzadı hayati tehlikemiz vardı ameliyatın birisi dikişlerin in açılmasıydı tekrar baştan ameliyat oldu yoğun bakımda uyutuldı uzun bir süre ve bu süreçte nefes borusu entübe edildiği dönemde zarar görmüş nefes alamıyordu çocuk trakeostomi dediler yani boğazını deleceklerdi kabul etmedik bi Dr gerek yok balonla açalım dediler iki seans oldu inşaAllah bi daha gerk kalmsz bu ikiside yine ameliyat hastanede kaldık günlerce hamdolsun diyorum Rabbim beterinden korusun bununla gelmiş geçmiş olsun Rabbim hiç kimseyi evlatsızlıkla sınamasın hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Allah yardımcınız olsun. Allah kimseyi evlatsızlıkla da evladının kötü günüyle de sınamasın. İnşallah bebeğiniz de siz de bu çektiklerinizin sonrasında mükafatınızı başka yerlerden başka şekillerde alırsınız.Öyle tabi sağlıklı doğup sonradan ne olacağını kimse bilemez hepimiz kader İyiz işte bişey sebep oluyor hakkımızdan hayırlısı sendromlu olması umrumda bile değil sadece sağlık problemi olmasın dua et down olunca problemler artarmış hiç bilmiyordum kalbinde bişey yok dediler hamileyken 20 günlükken anlaşıldı bizim şansımıza kızımda kalp problemi çıktı baya da büyük bir problemdi 6. Ayına kadar ameliyat olması şarttı kilo alması lazımdı alamıyordu en az 6 kilo olacak dedi Dr ama sınır olan 4 kilo ile girdik ameliyata çok şükür maşAllah iyide geçti ama bizi sonraki süreçler mahvetti... Çoookk şeyler başına geldi kızımın ondan sonra 3 kez daha ameliyat oldu süreç biraz daha uzadı hayati tehlikemiz vardı ameliyatın birisi dikişlerin in açılmasıydı tekrar baştan ameliyat oldu yoğun bakımda uyutuldı uzun bir süre ve bu süreçte nefes borusu entübe edildiği dönemde zarar görmüş nefes alamıyordu çocuk trakeostomi dediler yani boğazını deleceklerdi kabul etmedik bi Dr gerek yok balonla açalım dediler iki seans oldu inşaAllah bi daha gerk kalmsz bu ikiside yine ameliyat hastanede kaldık günlerce hamdolsun diyorum Rabbim beterinden korusun bununla gelmiş geçmiş olsun Rabbim hiç kimseyi evlatsızlıkla sınamasın hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin
Evet canım bende bilmiyordum ama yarısından çoğu hasta doğuyor maalesef Rabbim beterinden korusun... Her gittiğim Dr bilmiyor muydun neden doğurdun diyor kendi meslektaşlarınızz yüzünden bu haldeyiz deyince cevap veremiyorlar ki benim kadın doğumcum ikili test bile yaptırmadı kendi zoruma yaptırdımAmin canım. Ne çok şey yaşamışsınız. İnşallah hepsi geride kalmıştır. Tekrarları yaşanmasın. Downlu doğan bebeklerde bu kadar problemler olabileceğini hiç bilmiyordum. Hepsinde olmuyor sanırım. Bunlarda geride kalır inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Amin canım çok zor birde böyle senelerce uğraşıp bu durumları yaşamak çok zor.Allah yardımcınız olsun. Allah kimseyi evlatsızlıkla da evladının kötü günüyle de sınamasın. İnşallah bebeğiniz de siz de bu çektiklerinizin sonrasında mükafatınızı başka yerlerden başka şekillerde alırsınız.
Seni çok iyi anlıyorum. Allah şifa versin kızına. Herkese pgt önermiyorlar merkezde. Gebelikte hiçbir belirti vermeyip doğumda sürpriz le karşılaşan ya da gebelik takiplerinde sorun yaşayıp ta sağlıklı doğum yapanlar epey oluyor. Tamamen kısmet. Allah imtihanınızı kolaylaştırsınEvet canım bende bilmiyordum ama yarısından çoğu hasta doğuyor maalesef Rabbim beterinden korusun... Her gittiğim Dr bilmiyor muydun neden doğurdun diyor kendi meslektaşlarınızz yüzünden bu haldeyiz deyince cevap veremiyorlar ki benim kadın doğumcum ikili test bile yaptırmadı kendi zoruma yaptırdım
Amin canım çok zor birde böyle senelerce uğraşıp bu durumları yaşamak çok zor.
Sağol canımSeni çok iyi anlıyorum. Allah şifa versin kızına. Herkese pgt önermiyorlar merkezde. Gebelikte hiçbir belirti vermeyip doğumda sürpriz le karşılaşan ya da gebelik takiplerinde sorun yaşayıp ta sağlıklı doğum yapanlar epey oluyor. Tamamen kısmet. Allah imtihanınızı kolaylaştırsın
Ben de dr mağduruyum canım. Bu konuda yaralıyım. Kese bozulduğu için kürtaj oldum. Kürtajdan sonra bir sürü sorun yaşadım ve nihayetinde rahimim yeterince kalınlaşmıyor. Yıllardır histereskopiler, deneysel tedaviler, sürekli farklı farklı drlardan görüş almak için randevular, takipler, yüksek doz hormonlar vb maruz kalıyorum. Maddi, manevi ve sağlık olarak bitik durumdayım. Seneler uçup gidiyor. Kürtaj yapan dr a dava açmakla uğraşmak istemiyorum ama böyle giderse açacağım. Allahlarından bulsunlar. Rabbim bizlere de şifa versin.Sağol canım
Benim kızımın kalbindeki problem çok çok büyüktü ki düşün 6 aylık olup en az 6 kilo olması lazımdı 4 kiloyla 4 aylıkken acilen alındı. İlk öğrendiğimde çapa tıp fakültesine götürmüştüm daha sonra hiç gitmedim oraya çapanın kardiyoloji profu aradı beni kızımın ameliyat olduğunu bilmiyordu iki gün olmuştu ameliyat olalı aradı diyor ki o çocuğu ameliyat ettirdiniz mi o çocuk çok zor durumdaydı normal muayene diye gidip acilde müşahede altına alıyorlardı o kadar sıkışmıştı bu kadar detaylı yaxıyorım kusura bakma demem o ki bu kadar büyük bir kalp sorununu cerrahpaşanın çocuk kardiyoloji profosörü görmedi medipol gibi bi hastanenin radyoloji doçent göremedi bezmialeme gittim doğumdan sonra Dr diyor ki şaka gibi nasıl görmemişler şansına mucize olmuş psikolojin bozulmamış gebeliğinde drdan yana hiç şansım olmadı maalesef kadın doğumcum bile hiç bi testi yaptırmadı doğum anında Aaa down dedi ve çıktı gitti doğumhaneden ve dahada hiç görmedim yıllardır aile gibi olduğum doktordu. Hepsini Allaha havale ediyorum
Peki biri iyi biri orta kalite ise canım? Ay ben bi işe kalkıştım bu yaz haziran temmuz gibi 2. Bebek icin gideceğim dondurulmuşlarıma.Eğer embriyolar iyi kalitedeyse tek tek donduruluyor. Orta kalitedeki embriyoları aynı tupte dondurup birlikte çözüp çift transfer ediyorlar ihtimali arttırmak için..
Peki biri iyi biri orta kalite ise canım? Ay ben bi işe kalkıştım bu yaz haziran temmuz gibi 2. Bebek icin gideceğim dondurulmuşlarıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?