Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Arkadaşlar beni mazur görün tup bebek konusunda sizin kadar tecrübeli olmadigim için. Ama merak ettiğim birşey var. Doğal hamile kalanlar için diyorum benim gibi.hamile kalıp düşük yapıyorum kalp atışı olmuyor. Ama bazı arkadaşlarda tup bebek yaptirip kalp atışı olmuyor.o zaman ne anlamı kaldı tüp yaptırmanın giden paraya ve umuda yazık degilmi. Merkezler buna bir cevap veremiyorlarmi.biz zaten hamile kalabiliyoruz ama sağlıklı ilerlemiyor. Neden buna bir çözüm bulamıyorlar. Demekki Rabbim ne zaman ol derse o zamn olacak. Bizler de işte umut dünyası bir umut gidiyoruz tedavilere. Yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar.

Kalp atışı duyulmasının en büyük sebebi sağlıklı embriyo olmaması. Bunu da tüp bebekte pgt ile xozebiliyorlar, pgt den sağlıklı embriyo bulunup transfer ediliyor. Pgt sadece bu sebebi ortadan kaldırmış oluyor. Ama ben de pgt li bir düşük yaptım , kendi düştü aslında kalp atışı vs dinlemeye de gitmemistik..
Birçok etken var tıbbın çözemediği, biz sadece tıbbın anlayabildigi kadarını düzeltmeye çalışıyoruz, geri kalan sebepler engeller ortadan kalkar mı, transfer olunan ay bize nasip olur mu gebelik bunu Allah tan başka bilen yok..
Bu noktada da bolca dua etmek lazım,bu yolda emek veren çabalayan herkes bir gün tatsin bu duyguyu inşallah

Merhaba arkadaşım, benim de tüp bebekle ilgili tecrübem yok ama şişli memorialda semra hanımdan randevu alın daha önce martta başlamayı düşünüyorum demişsiniz önemli değil. Ben 2018 eylülde görüşmüştüm semra hanımla ve daha bu ay iğnelere başlayabildim, sorun değil. Dosyanızı açsınlar şimdiden. Belki de tüp bebek harici bir çözüm bulurlar size belli olmaz. Daha önce hiç muayene oldunuz mu ya da eşiniz sperm testi verdi mi

Evet canım daha önce yumurta takibi yaptırdım iğneli tedavi ama sonuç alamadık. Doğal yolla hamile kaldım iki kez hatta ikincisi 2019 şubatta ikizdi. Ama malesef kalp atışı olmadi. Daha öncede bahçede tedaviye başladım ama yarim kaldı. Doz iyi ayarlanmadigi için yumurtalar erken çatladı ve iptal oldu .sperm testi verdik bahcecidebutun testler de yapıldı kromozom falan bir sorun çıkmadı. Tavsiyelerin için teşekkür ederim.dikkate alicam.bu arada senin tedavin de hayırlı olsun canım.rabbim göbüşünü ve kucağını bebisle doldursun insallah

Merhaba benim yumurta toplamadan sonra reglim çok erken geldi. Şimdi 2.sini oldum oda 3 gün gecikmeli geldi dengelerim bozuldu. Geçen adette rahim filmi çekilecekti napacamı bilemedim doğru dürüst bir akıntı bile değil di.

Kızlar opudan sonra ikinci adetin 12 gün üzeri geçmesi normal mi acaba menopoza falan mı girdim diye düşünmeye başlıyorum artık
Benim de 3 gün gecikti. Ayrıca geçen adette 1 gün geldi kırmızıyı görmedim bile koyu renkti. Bu sefer kırmızı ama çok geç geldi

Evet bana söyledikleri bakılıyor. 22+1 kromozom incelemesi oluyor ben sonuçlarını da almıştım.

Son düzenleme:
Allahım sağlıkla kucağına almayı da nasip etsin inşallah.
hayır pgt yapılmadı Daha önce düşük yapmadıysan ve yaşın 35 üstü değilse pgt gerekli değil dediler

Canım pıhtılaşma testlerin yapıldı mı eğer pıhtılaşma varsa kalp atışı normalde olsa tüpte olsa asla duyamazsın kardeşimin üç normal yolla düşüğü oldu hibpr iğne kullandı hamile kalır kalmaz tüp bebekle hamile kaldı ikinci çocuk normal yolla oldu ondada öğrenir öğrenmez iğne oldu

Bahcecide yapıldı canım hepsi. Ayrıca ikinci gebeligimde her ihtimale karşı doktorum yine de kan sulandırıcı vermişti.ama yine de kaybettim. Kısmet boyleymis demekki.

Bahcecide yapıldı canım hepsi. Ayrıca ikinci gebeligimde her ihtimale karşı doktorum yine de kan sulandırıcı vermişti.ama yine de kaybettim. Kısmet boyleymis demekki.
Çok üzüldüm canım gerçekten herşeyin hayırlısı olsun... Bazende yanlış kan sulandirici kullanılıyor çünkü o kadar çok pıhtılaşma faktörü varmış ki hepsi testte çıkmıyormuş. .. Kardeşim hibor iğne kullandı ona başka asla ol az demişti doktoru Banada clexane vermişlerdi benimki önlem amaçlıydı.. Kürtaj oldunuz mu yoksa kendiliğinden mi düştü? Kürtaj materyalini genetiğe gönderdiniz mi? Benimde 11 haftalık kalp atışı durmuştu rutin kontrolde öğrenmiştik 9 haftalıkKen durmuş kalbi genetiğe gönderdim kromozom bozukluğu çıkmıştı sonuç olarak... Ona rağmen ve o kadar ısrar etmeme rağmen bana pgt yapılmayıp transfer yapıldı ve sonuç down sendromlu bir bebek annesi oldum gerçekten şaka gibi bazen pgtli embriyo da tutunmayabiliyor ya da kalp atışı duruyor bizim nasibimizde bu varmış demekten başka şansımız yok bu durumda hamdolsun dünyaya tekrar gelsem Rabbim kızımı bana nasip etsin derim asla isyan etmedim sadece çok fazla sağlık problemi oldu o yüzden merkeze çok kızgınım böyle riskler olurmuş bu bebeklerde ve bile bile lades olduk

Çok üzüldüm gerçekten Rabbim obur dünyada mükafatını verir inşallah. Özel bir annesiniz siz.Rabbimin seçtiği özel ve fedakar annelerden.Rabbim yardımcınız olsun.. bana gelince.ikisinde de kürtaj oldum ama genetiğe göndermeye gerek yok deyip patoloji yaptılar temiz çıktı.ama kendi doktorum büyük ihtimal kromozom anomali dedi.halbuki genetik testlerimiz temiz cikmisti.ama dollenme sirasinda olabiliyormus kromozom anomolisi.kan sulandırıcı konusunda çok haklısınız.herkesin farklı olabilir.bana da clexan vermişti dr. Önlem amaclı. Ben hiç transfer olmadım.opu olmadan iptal oldu. Onda da bir hayır varmış. En son devlette kürtaj olduğum doktor tüp bebeğe gerek yok sende demişti sürekli deneyin demişti.cunku düşüğe tıbbın bir çaresi yok demişti kafamı karıştırdı.ama yaşım geçiyor.en azından tup yaptırmadım dememek için deneyeceğim kısmetse.kardesinize farklı kan sulandırıcı verilmesi hangi testler sonucu ortaya çıktı.bahcecide bütün testlerim yapılmıştı benim.acaba tekrar yaptirsammi memorialde.bir de sakıncası olmazsa hangi merkez pgt yapmadan transfer yaptı. Öpüyorum sevgiler...

Arkadaşlar bende yeni tedaviden çıkmış biri olarak yazmak istedim bende ve eşimde hicbir sorun yok çok şükür kromozom testleri genetik testleri pıhtılaşma faktörleri rutin kan tahlilleri herşey normal toplanan embriyolara genetik işlemine gerek yok dediler bizde her ihtimale karşı en azından 3 tanesine yaptıralım dedik ve 5aa olan çok iyi embriyonun 2 taneside kromozom anomalili çıktı ve genetik laboratuarı bunları transfer etseniz ya düşer yada hasta çocuk dünyaya getirirdiniz dedi imkanınız varsa tedbir amaçlı bile olsa bi kaç taneye yaptırın

Çok teşekkürler canım. Tedavin hayırlı olsun. Uyarmakta fayda var tabiiki. Birbirimizden çok şey öğreniyoruz.Allah tez zamanda evlat nasip etsin sana. Sevgiler..Allah'a emanet ol

Çok teşekkürler canım. Tedavin hayırlı olsun. Uyarmakta fayda var tabiiki. Birbirimizden çok şey öğreniyoruz.Allah tez zamanda evlat nasip etsin sana.peki senin hiç düşüğün varmıydı. Sevgiler..Allah'a emanet ol.

Ben bu mevzuyu gönül hanımla konuştum bana normal gebelikteki anomali oranıyla tüp bebek arasında fark Yok diğerinde neyse bunda da o dedi. Bazen bu hastanenin söylemlerini aklım almıyor. Diğer ikisi sağlıklı geldi sanırım. İnşallah size evlat olurlar. Kaliteleri nedir sağlıklı olanların?

Tabi gebelik oluşumundan bahsetti. Lab oluşumundan değil. Anormal embriyonun tutunup anomali sahibi bebek olma olasılığı arasında fark yokmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…