- 11 Eylül 2019
- 754
- 706
- 53
Canım tüplerinde bir sıkıntı gördü mü peki..Tüplerinide alalım ameliyata girilmişken şansımız artsın dedi ona karar veremiyorumilk ameliyat fikrini söylerken kendiliğinden kalırsın belki ameliyat sonrası demişti hemen ardından bence tüpleri alalım dedi sevinemeden üzüldüm
Bu konuda çok haklısın ben hissettim bu durumu arkadaşım.. eskiden ne kadar olsa yumurtlama zamanımı tahmin ederdim bu sefer doğal yolla olabilir derdim bi heyecanlanırdım, geciktiğimde falan .. şimdi yine bir şey oluyor acaba diyorum ve dank ediyor kafam artık tüpün yok acaban yok diyorumSemra hanımın söyledikleri çok mantıklı geliyor evt ama kadınsal olarak sanırım eksiklik hissi oluşturur korkusu ve belki ilki olmasa bile sonrasında dogal yolla olma imkanım olabilecekse diye.. Keşke demek istemiyorum
Peki sonra denemediniz mi tekrar tedaviBu konuda çok haklısın ben hissettim bu durumu arkadaşım.. eskiden ne kadar olsa yumurtlama zamanımı tahmin ederdim bu sefer doğal yolla olabilir derdim bi heyecanlanırdım, geciktiğimde falan .. şimdi yine bir şey oluyor acaba diyorum ve dank ediyor kafam artık tüpün yok acaban yok diyorum
Peki sonra denemediniz mi tekrar tedavi
Rabbim tez zamanda nasip etsin saglıkla evladınızı inş. Bende güvendiğim için ikilemde kaldım başka doktordan böyle bir öneri alsam kesinlikle birdaha kapısını çalmadım ama insanız pişman olmak istemiyoeum. Aslında fikrinde haklı hoca çünkü iki kez apse geçirmiş ve kistleri olan bi ortam var herşeyi garantiye almak için aldırmak daha dogru. Başarı için herşeyi göze almayı taklif ediyorCanım tüpün biri rahim dinlendirmedeyken kendiliğimden hamile kaldım. Transfer bekliyordum şok oldum hamileliğimi öğrendiğim anda sevinemeden dış gebelik olduğunu da öğrendim.. bir tüp alındı laporoskopi ile..
biraz ara verdim 7-8 ay kadar transferlere başladım iki kalbi atmayandan bir tutmayan transferim oldu kürtaj düşük çok yoruldum. Tek tüpüm vardı biraz daha deneyelim dedik kendi kendimize.. birdahaki kendiliğimden hamile kaldım yine dış gebelik ikinci laporoskopi o tüp de alındı..
şimdi donmuş embriyolar var biraz bekleyip 4 merkezle görüştüm ölçtük tarttık kafamızda kalan donmuş embriyolardan bir transfer daha yapalım dedik..
ilk adette gideceğim inşallah tez yoldan hayırlısıyla sağlıklı bebeklerimizi kucaklarız,
sana tavsiyem bir iki doktora daha görün çünkü sağlıklı görünen tüpü aldırmaya karar vermek kolay değil.
doğru karar bile olsa içinde hep bi acaba kalır.. ama kafanın da çok karışmasına izin verme .. Semra Hn a çok güveniyorum ben çünkü..
Ve Bana tüplerde sıkıntı yok dış gebelik riskini ortadan kaldıralım çok karşılaşıyoruz dediRabbim tez zamanda nasip etsin saglıkla evladınızı inş. Bende güvendiğim için ikilemde kaldım başka doktordan böyle bir öneri alsam kesinlikle birdaha kapısını çalmadım ama insanız pişman olmak istemiyoeum. Aslında fikrinde haklı hoca çünkü iki kez apse geçirmiş ve kistleri olan bi ortam var herşeyi garantiye almak için aldırmak daha dogru. Başarı için herşeyi göze almayı taklif ediyor
Seni çok çok iyi anlıyorum canım tüm kararsızlığını içimde hissettim.Rabbim tez zamanda nasip etsin saglıkla evladınızı inş. Bende güvendiğim için ikilemde kaldım başka doktordan böyle bir öneri alsam kesinlikle birdaha kapısını çalmadım ama insanız pişman olmak istemiyoeum. Aslında fikrinde haklı hoca çünkü iki kez apse geçirmiş ve kistleri olan bi ortam var herşeyi garantiye almak için aldırmak daha dogru. Başarı için herşeyi göze almayı taklif ediyor
Aldırmasak kısmını çok kes dile getirdim ama kesin ve netti en doğrusu bu kabul edersen hemen başlayalım dediSeni çok çok iyi anlıyorum canım tüm kararsızlığını içimde hissettim.
ne karar verirsen ver dönüp ardına bakma aldırırsan da üzülme ,, bak ben aldırmadım ne oldu tek operasyonla alınmış olaydı baştan hiç dış gebelik geçirmezdim.. iki dış gebeliğimde de kendiliğinden olduğu için ve kendime kondurmadığım için son anda gitmişim , birisinde doktor yarım saat daha gelmeseydin kan kaybından ölebilirdin dedi..tek operasyon geçireceğime iki operasyon geçirdim ..
yani demem o ki rabbim çizdi yazdı biz mecburen o yoldan gidiyoruz.. mantıksızca burnumuzun dikine gitmiyoruz doktorlara güvenmezsek kime güveneceğiz.
bu süreçte herkes akıl vermeye çalışacak yakınların akrabaların tıp adına bir kelime bilmeyenler.. basından bazı olaylar geçenler, benim gibi bazı deneyimleri olanlar..
mantıklı olan yine bir iki doktora sorup en risksiz yoldan en güvendiğin doktorun yolundan gitmek.bu arada tüm çekincelerini önerilerini olabilecek tüm yolları Semra hala görüşebilirsin.. aldırmasam ne olur ü ona sorabilirsin, belki sana hak verir ve başka bir yol deneyebilir biraz daha uzun daha içine sinen bir protokol benimsenebilir..
aAllah yardımcın olsun canım .. senin için dua edeceğim..
Ben Yücel bey umut bey ve günseli Hn tedavi oldum. Hepsini de beğendim..günseli Hn da kendi üçüzlerini tüp bebekle doğurmuş ve psikolojik telkinleri beylere göre biraz daha iyi..ama doktor olarak hepsi iyilerdi benceAldırmasak kısmını çok kes dile getirdim ama kesin ve netti en doğrusu bu kabul edersen hemen başlayalım dedisöylediginden geri adım atmadı garantici oldugunu gösteriyor bu bana inş hepimiz için en hayırlısı olur. çok teşekkür ederim fikirlerin için. bu arada olurda ameliyat olup tedaviye başlarsam önerin ne olurdu? Mesela tedavi aşamasında biri bana bunları söyleseydi keşke gibi? birde yardımcı doktor kimi seçmekiyim sizce
O takviyeleri normalde kontrollü bir şekilde kendim kullanan biriyim zaten D vitamini b12gibi vitaminlerimi takip ederimBen Yücel bey umut bey ve günseli Hn tedavi oldum. Hepsini de beğendim..günseli Hn da kendi üçüzlerini tüp bebekle doğurmuş ve psikolojik telkinleri beylere göre biraz daha iyi..ama doktor olarak hepsi iyilerdi bence
bir kere ilk görüşmeye gittiğimizde Semra Hn beni gördü iki dış gebelik üç transfer bir kürtaj bir düşük bir olumsuz transferden sonra ben hep sonraki aşamayı yardımcı doktorla konuştum, bir daha Semra hanı hiç görmedim. bence sen her vereceğin kararda tedavi başlangıçlarında Semra Handan randevu al , onu söylemezsen o bir daha gelmeyebilir. Onun ismiyle randevu alırsın yardımcı doktorun da mutlaka geliyor zaten. ben buna çok pişman olmuştum keşke onca şey başıma geldiğinde Semra hnı da görmek isteseymişim diye..
ikincisi de benim embriyolarımın ikisi tuttu kalbi atmadı, bunun sebebi büyük ihtimalle sağlıksız olmaları, bu arada çok kaliteli görünüyorlardı ama genetik inceleme yaptırmadığıma pişman oldum.
eğer maddi imkanın varsa en azından iyi kalite 3-4 embriyona pgt iste.. gerçekten çok önemli..
üçüncüsü de bizim merkezimizde takviye verilmiyor, ama diğer merkezler yumurta oluşturmadan önce coenzyme q10 ve omega 3 takviyeleri veriyorlar bu da embriyoların sağlıklı olmalarını kromozom anomali riskini azaltıyor, keşke yumurta toplanmadan ben de yumurta kalitemi arttırıcı bir şeyler arı sütü propolis bu takviyelerden kullansaymışım dedim canım.
Teşekkür ederim canım rabbim cümlemizin içinde de bizim hayırlı sağlıklı evlatlarımızı tez zamanda versin inşallahO takviyeleri normalde kontrollü bir şekilde kendim kullanan biriyim zaten D vitamini b12gibi vitaminlerimi takip ederimsemra hanımla devam edicem zaten tanıdık aracılığı ile gittigim için ama mecburen yardımcı doktorla da irtibatta olmalıyız müdahaleleri onlar yapıyo reçete yazıyo vs gibi sanırım. Yanımızda umut bey vardı onunla fala bi diyalogumjz olmadı. Genetik konusunda daha önce duydum ve görüşmede Zehra hanıma sordum ama gereksiz dedi semra hanıma söylemek lazım öyleyse Rabbim yaşadığın olumsuzlukların mükafatını fazlasıyla verir inş.. Ben kendi adıma buna çok inanıyorum
Benimde üç dört gün hafif lekelenme gibi kanamalarım olmuştu regl gibi degilse normal olarak degerlendirmişti doktorumArkadaslar merhaba. Rahim filmi hsg den sonra kanamasi olan var mi? Ben cuma gunu cektirdim. Bugun pazar devam ediyor hâlâ. Acaba sikinti mi oldu cejerken ondan mi?
Kızlar sizlere morel ve güç vermek için yazıorum;
6.denememde şuan hamileyim, 2defa donmuş transferi 3defada taze transfer oldu ama sonu hüsran bunların içinde pgt yaptırdıgımda oldu yine negatifle sonuçlandı.. (bütün denemelerim medicalpark) (6.denemem ve ilk denememle şişli memorialda pozitif pgtsiz yücel bey doktorum transfer gönül hanım naturel transfer yapıldı)
Pgt hiçbirşeyin garantisi degil bunu unutmayalım, bnm 2 embriyom kalmıştı 5.güne onlarıda riske atıp pgt yaptıramazdım doktorumda bna bırakmıştı, aslında çok kararsız kalmıştım, snra bir daha tekrar baştan başlamk vardı çnkü ama çok şükür saati dakkası geldimi nasip oluo, rabbim her diliyene tez vakitte emeklerinin karşılıgını versin
Kızlar su çokkk ama çokkk önemli transfer önceside transfer sonrasıda en az 2-3lt su için bn ilk günü dinlenebilmiştim snra normal hayatıma dönmüştüm, maddi manevi çok yoran bi süreç ama emin olun yolun sonunda ışık var
Transfer genelde beş buçuk altı arası falan yapılıyor,yarım saat dinlenebiliyorsunuz sonrada taburcu ediyorlar,merak etme merdiven inme cikma hiç bir sıkıntı yapmaz,embriyo tutacağı varsa her şekilde tutuyor zaten,hayırlı transferler olsun inşallahKızlar transferden sonra merdiven çıkan varmı kalacağımız yerde asansör yokta bi de transfer saat kaç gibi yapılıyor ne kadr uzandınız transferden sonra
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?