Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Arkadaşlar merhaba benim 3. tüp bebek tedavim olacak memoriali düşünüyorum forumu okuduğum kadarıyla çoğu kişi memnun şimdi benim sorunum rezerv azlığı çikolata kistinden ameliyat olmuşum bir yumurtalığım alındı diğerininde birazını aldım dedi doktor tüplerimide aldılar. Fshım bu ay 18 çıktı bir yada iki yumurta görünüyor muayenelerde acaba bana havuz mu yaparlar? Saraçoğlunun erken menopoz kürünü uyguluyorum fshın düşmesi için yapan var mı aranızda faydasını gören oldu mu? Birde sizce fshın düşmesini beklemelimiyim yoksa bu şekilde gidip görüşeyimmi acelede etmek istemiyorum ama çok sabırsızım birde sigara kullanıyorum sigara yumurta kalitesini çok mu etkiliyor stresten iyice artırdım

Bahçeci düşünüyordum ama internette bazı haberler dönüyor orası hakkında da kapıcam bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. Sen nerede pozitifi gördüm canım. Hayırlı olsun bu arada
Benim bahçecide olan tedavim negatifti üstelik dondurulacak embriyom bile kalmadı,kötü olan embriyoya iyi dediler,Memorial o embriyoları dondurmuyor bile..üstelik tek embriyo transfer edilecek kesinlikle denilmişti başta,çünkü miyom vardı bende.transfer günü 2 embriyo transfer ettiler.ben Bahçeciden memnun kalmadım umarım siz memnun kalırsınız.memorial da ilk denemede hamile kaldım oğluşum oldu çok şükür.dondurulmuş embriyolarım bile kaldı..ben 6 yıldır merkez araştırıyorum Memorial’ı çok tavsiye eden vardı iyi ki de tercih etmişim.o kadar çok pozitif alan ve evladına kavuşan var ki.çoğu kişi yazmıyor.herkesin hakkında hayırlısı olsun.rabbim kimseyi evlatsız bırakmasın

Merhaba yasinizi yazmamissiniz ancak bence beklemeyin gidin gorusun hemen ucret talep etmiyorlar zaten, dr kontrolunde ilerlemis olursunuz. Sigara tabiki etkiler hemen birakin atese korukle gidiyorsunuz, koenzim kullanin.

Benim gibi yumurta
Merhaba yasinizi yazmamissiniz ancak bence beklemeyin gidin gorusun hemen ucret talep etmiyorlar zaten, dr kontrolunde ilerlemis olursunuz. Sigara tabiki etkiler hemen birakin atese korukle gidiyorsunuz, koenzim kullanin.
31 yaşındayım evet bırakmam lazım ama işte stres beni mahvetti teşekkür ederim cevabınız için mart gibi falan fsh düşmese bile gidip görüşeyim inş

Ben de bahceciyle gorustum cok pahali geldi ve nedense bana guven vermedi. Memorial sistemi iyi hos da hersey cok mekanik duygu yok, bu is gercekten psikolojik olarak yoruyor. Baska bir dr a gittim yuzume bakti ve merak etme gec olsada senin cocugun olacak dedi, tamam umut verilmemeli ama memorialda hicbi dr simdiye kadar pozitif bir cumle kurmadi

diğer merkez neresiydi? Evet ne yazıkki İstanbul a da gelsek içimize sinen seçeneklerimiz çok değil

Arkadaslar oncelikle ALLAH isteyen herkeze hayirli evlatlar nasip etsin.
Simdi bu doktorlarin duygusuz oldugunu dusunen arkadaslar, onlar gunde onlarca hastayla gorusuyolar, herkezin sorununu icsellestirseler bu isi zaten yapamazlar. Ayrica kendimden biliyorum, ben baska bir yerde ilk denememde doktor cok olumlu konusmustu, tup bebek icin idelasin demisti, sunu yapalim sansini artiralim bunu yapalim bilmem ne olsun diye diye dunya paramizi yedi, sonuc kocaman 0, ve tedavi bitince bana sen kendi yumurtanla hamile kalamazsin dedi, iyide bana ilk gorusmelerimizde oyle dememistiniz dedin, yalanladi, ben sana umit vermis olamam dedi.
Yani herseyin dogrusu neyse onun soylenmesi taraftariyim, bosa umit tacirligi yapilmasina gerek yok, inanin umut verip sonuc alamazsaniz cok daha fazla uzulursunuz. Doktorlarla elektriginizin tutmasi gercekten cok onemli, doktorunuza guvenmeniz cok cok onemli ama bu guven bana anne olucaksiniz dedi guveniyorum seklinde degilde, doktorun profesyonel ve isinde iyi olmasiyla ilgili olmali.

Arkadaşım beni sakin yanlış anlama ama 3 negatif aldığım bir yere ben bir daha gitmezdim. Tabiiki sürecini sen daha iyi bilirsin
Merhaba canim. Öncelikle hayırlı olsun şu an hamilesin sanırım. Kaç defa tup bebek denediniz .memorialde denediniz mi. Hangi merkezde pozitif gördünüz.

Merhabalar, evet cok sukur suan hamileyim. 2 defa denedik, ilkini yurt disinda yasadigimdan dolayi, yurt disinda yaptirdik ve 2 yumurta cikartabildiler, 1 tane 3 gunluk embriyo transfer edildi, sonuc negatif. Orada bana donor onerdiler, senin yumurtaliklarinla olmaz dediler. Ikinci denememiz Memorialde, 12 yumurta toplanti, 5 gunluk 1 embriyo transfer edildi ve hamileyim, dondurulmus iyi kalite 4 tane daha embriyomuz var. Memorialde ilk gorusmede Umit bey muane etmisti, ama adetimin ikinci gunu Umit bey izinli oldugu icin Yucel beye randevu vermislerdi, sonra Yucel beylede devam ettik. Ben ondan cok memnunum, Semra haminla gorusme ihtiyaci hic duymadik, sagolsun Yucel bey her sorumuza cevap veriyodu ve biz ona cok guveniyoduk :)

Yumurta rezervinizmi düşüktü acaba. Neden donor önerdiler canım. Bana yumurta rezervin düşük dediler olumsuz konuştular. Halbuki amh bile yaptırmadım.sadece ultrason görüntüsüne göre dediler

Ben de onu diyorum işte canım.bu süreç zaten psikolojik yıpranmaya müsait bir süreç. O yüzden diyorum doktorlar motive etmiyor. Ne kadar umutlu ve stresten uzak olursak bence tedaviye verdiğimiz cevap ta o kadar olumlu olur diye düşünüyorum.zaten kadını yöneten hormonları. Çokça duyuyoruz tüp bebekten sonra kendiliğinden hamile kalanları. Işte tam da bunu diyorum doktorlar bize çok çok umutsuz konuşup bizi strese sokmamalı. Yoksa biz de biliyoruz bazı gerçekleri. Yanılıyor muyum..

Hastanenin diğer doktorları öyle umut vermiyorlar
Öncelikle Üroloji doktoru Murat Başar
Eşim azosperm olduğu ameliyat ile sperm arama işlemi yapıldı
2. ameliyatta az sayıda sperm bulundu ama tüp bebek tutmadı
Aradan 2 yıl geçtikten sonra Murat bey ile tekrar görüştük
Murat bey aksine risklerinden bahsetti
Ve eşimin 8 ay boyunca tedavisinde her ay tekrar sperm bulunmama risklerinden bahsetti
Hatta ameliyat günü ameliyathanede bile eşime demiş
Tekrar sperm bulamayız bu riski kabul ediyormusunuz diye
Biz sonuna kadar vazgeçmedik önce ALLAH a sonra hastaneye güvendik
Ve çok şükür ki oğlumuzu 13 yıl sonra kucağımıza aldık
Şu anda 1.5 yaşında

Bizede umut verilmedi ama asla inancımızı kaybetmedik
Umut verilmedi diye hastaneden vazgeçmedik
Çünkü başka şansımız yoktu

Yumurta rezervinizmi düşüktü acaba. Neden donor önerdiler canım. Bana yumurta rezervin düşük dediler olumsuz konuştular. Halbuki amh bile yaptırmadım.sadece ultrason görüntüsüne göre dediler

Yasima gore rezervim normaldi aslinda, donor onermelerinin sebebi tamamen yanlis tedavi ve asiri ilac yuklemesinden dolayi folikullerim buyumedi, doktor hatayi kendinde aramadi ve benim yumurtalarimin kalitesine laf etti. Rezervim dusuk olsaydi memorialde 12 yumurta cikartamazlardi zaten, hepside dollenmisti. Amh si iyi olupta ultrasonda cok az yumurtasi gorunende var, yani amh tek basina yumurta rezervi belirlemek icin kullanilmiyo diye biliyorum ben. Ayrica cok yumurtasi olupta kalitesi cok dusuk olanlarda var. Rezerviniz dusukse havuz yontemini kullanabilirsiniz, biraz yipratici oluyo ama yaptiranda cok var. Yani zaten gerekli olan 1 yumurta 1 sperm, gerisi nasip kismet :)

Umut etmek, inanmak sizin elinizde aslinda. Inanmak basarmanin yarisi :). Eger motivasyon eksikliginiz varsa ve piskolojik kendinizi kotu hissediyosaniz bunun caresini piskologta aramaniz sizin icin daha iyi olur, tup bebek doktorlarinin bos umut vermesine karsiyim sahsen. Memorial, Bahceci v.s. tup bebek konusunda ilk akla gelen yerler ama herkez burda mutlu olucak diye birseyde yok :) iciniz isinmadiysa baska kliniklerlede gorusun, doktorunuza inanmak gercekten cok onemli. Ben Memorialin kapisindan ilk adim attigimda orada pozitifi gorucegime emindim, sukurler olsun oylede oldu. Basarilar diliyorum, insallah bi motivasyon bulup devam edersiniz

Ben de hastane ile ilgili görüşlerimi yazayım birilerine fikir olması acisindan,ben memorialden önce Bursa'da denedim iki defa,tabiki memnun kalmadım spermler imsi tekniğiyle secilmedigi icjn bir iki dollenme oluyordu sadece, üstelik fiyat olarak da çok farklı değildi,sonra İstanbul'a gittik bilinen çok iyi üç merkezle görüştük,hatta ilk Bülent tirasla görüştük resmen moralimizi bozdu tek yumurtan var bilmem ne diyerek bizi prp yapmaya ikna etmeye çalıştı,sonra Allah'tan memorialde semra hocaya rastladık da aslında prp nin kanıtlanmış bir şey olmadığıni boşu boşuna paramızın gideceğini öğrendik,üstelik semra hoca yaptığı muayene sonucu yumurtaliklarimin yasima göre az olsa da çok kötü durumda olmadığını söyledi ve hakikaten tedavi sonucu beş yumurtam çıkıp dördü dollendi,yani once Allah'ın izniyle sonra doğru tedavi ve yaklasimla kaliteli embriyolarim oldu,malesef tüp bebek artık bir ticarethane gibi ya da hastalar denek gibi görülüyor bazı doktorlar tarafından uyanık olmak ve gidilecek merkezleri çok iyi secmek lazim.

Kesinlikle bana da daha 5 aydır kullanıyorsunuz devam edin faydasini görürsünüz demişti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…