- 15 Nisan 2019
- 998
- 1.190
- 113
- 42
Benim şikayetim; kürtajdan sonra hasar görmüş bir rahmim var. İnce endometriyum vakasıyım. Tedavilerde endometriyum kalınlığım 6.7-7.1 mm arası değişiyor. Tek olumlu taraf rahim hacmim histereskopi ile genişletildi (y tip uterustu) ve trilamner yapıda yani 3 çizgi görüntüsü var. Yaş 38. Bana yapılacak pek birşey yok. Rahim kalınlaşmıyor. Tıpta ispatlanmış olarak kabul edilen tedaviler olan hormon, histereskopi ve birçok deneysel tedaviye (prp, neupogen, hiperbarik oksijen) cevap vermiyor. Yani bu rahimle gebe kalıp sağlıklı doğum yapabilirsem olacak. Allah nasip ederse yani.canım hikayen aklımda değil ama .istersen medicana yasemin çekmez ile bir görüş derim
Bir tüp bebek profesörü tanıdığım Amerikan hastanesinde Bülent Urmandan görüş alabileceğimi söyledi ama bana yapılabilecek birşey yok.Amerikan hastanesiyle gorustunuz mu hic. Ben memorialda erkek infertilitesinden tedavi goruyorum baska bir arkadasim da yumurta rezervi olmadigi icin amerikanda tedavi gormustu dr adi fln hic sormadim bile ama herkes %1 fln ihtimal veriyordu, sonucta orada hamile kaldi ve gecen ay dogum yapti. Rezervi o kadar azdi ki 10 defa tedavi gormus yani 10 kez igne kullanmis ve o tup bebek parasini vermisti ve toplam 3 embriyosu olabilmisti sadece. Onun tedavisinde benim aklima tek takilan neden 1 embriyo olduktan snr onu hemen transfer etmek yerine dondurup sonraki ay bidaha bidaha ignelere devam ettiler.
Neticede kendisi oradan cok memnundu bana da tavsiye etti
Kesinlinlikle sigarayı azaltarak bırakın ,ben yapmadım ama bir arkadaşım soğan kürü yaptı faydasını gördü,beklemeyin gidip görüşün, içinize sinmezse devam etmezsinizArkadaşlar merhaba benim 3. tüp bebek tedavim olacak memoriali düşünüyorum forumu okuduğum kadarıyla çoğu kişi memnun şimdi benim sorunum rezerv azlığı çikolata kistinden ameliyat olmuşum bir yumurtalığım alındı diğerininde birazını aldım dedi doktor tüplerimide aldılar. Fshım bu ay 18 çıktı bir yada iki yumurta görünüyor muayenelerde acaba bana havuz mu yaparlar? Saraçoğlunun erken menopoz kürünü uyguluyorum fshın düşmesi için yapan var mı aranızda faydasını gören oldu mu? Birde sizce fshın düşmesini beklemelimiyim yoksa bu şekilde gidip görüşeyimmi acelede etmek istemiyorum ama çok sabırsızım birde sigara kullanıyorum sigara yumurta kalitesini çok mu etkiliyor stresten iyice artırdım
Anlamadım ya benim de 6aa idi oğlum ve dondurulup cözüldü öyle konuldu bana. Ve doktorum süper embriyo tutma ihtimali yüzde 70 demişti.Laboratuvarı iyi diye tercih etmiştim burayı. pgt li embriyom da çöp oluyorsa nasıl iyi düşüneyim. 6.gün embriyosu imiş, gelişimi yavaş mış tutunma ihtimali düşüyormuş. Bu şekilde konuşuyorlar. 6. Gün de olsa bir embriyonun gelebileceği en iyi kalite 6 AA değil mi? Daha ne olacak anlamadım.
Yaa çok sevindimcanım hikayen aklımda değil ama .istersen medicana yasemin çekmez ile bir görüş derim
Rahim kalınlaşması icin kürler var burada okuyorum nar suyu filan pek bilgim yok ama bi araştırsan canım?Canlılığını büyük oranda yitirdi. Yüzde 20 ihtimal veriyoruz dediler. 1 tane daha vardı o çözdürülüp transfer edildi. Bir daha transfer gerekirse onun için kullanırım diyordum. Boşuna da pgt ücreti vermiş oldum. Şimdi sıfırdan tedavi.
Çok sevindim canım sanada sağlıkla gelsin bebişinAnlamadım ya benim de 6aa idi oğlum ve dondurulup cözüldü öyle konuldu bana. Ve doktorum süper embriyo tutma ihtimali yüzde 70 demişti.
Canim memorialde fsh 20 ye kadar tup bebege baslaniyor ama yumurtalarin buyumeme ve dollenmeme riski oluyor. Bence 15 ten az ise basla. Cunku benim 18 di ve dollenme olmadiArkadaşlar merhaba. Fsh yüksek çıkınca tedaviyi iptal etmiyorlar dimi. Çünkü benim daha önce fsh çok yüksekti. 25 ya da 29 du. Ama ben bu yüksek fsh rağmen iki defa doğal yolla hamile kaldım. Hatta doktorun biri bu fsh la hamile kalamazsın demişti ama kaldım. Şimdi korkuyorum fsh yine yüksek çıkarsa memorial iptal edermi tedavimi. Benzer durumla karşılaşan arkadaşlarım önerilerinizi bekliyorum
Teşekkür ediyorum kuzucum hey gidi zaman tuttu mu tutacak mı derken doğurduk büyütüyoruzÇok sevindim canım sanada sağlıkla gelsin bebişin
sağolasın canımYaa çok sevindimAllah tamamını erdirsin
Arkadaslar oncelikle ALLAH isteyen herkeze hayirli evlatlar nasip etsin.
Simdi bu doktorlarin duygusuz oldugunu dusunen arkadaslar, onlar gunde onlarca hastayla gorusuyolar, herkezin sorununu icsellestirseler bu isi zaten yapamazlar. Ayrica kendimden biliyorum, ben baska bir yerde ilk denememde doktor cok olumlu konusmustu, tup bebek icin idelasin demisti, sunu yapalim sansini artiralim bunu yapalim bilmem ne olsun diye diye dunya paramizi yedi, sonuc kocaman 0, ve tedavi bitince bana sen kendi yumurtanla hamile kalamazsin dedi, iyide bana ilk gorusmelerimizde oyle dememistiniz dedin, yalanladi, ben sana umit vermis olamam dedi.
Yani herseyin dogrusu neyse onun soylenmesi taraftariyim, bosa umit tacirligi yapilmasina gerek yok, inanin umut verip sonuc alamazsaniz cok daha fazla uzulursunuz. Doktorlarla elektriginizin tutmasi gercekten cok onemli, doktorunuza guvenmeniz cok cok onemli ama bu guven bana anne olucaksiniz dedi guveniyorum seklinde degilde, doktorun profesyonel ve isinde iyi olmasiyla ilgili olmali.
Çok şey denedim canım.Rahim kalınlaşması icin kürler var burada okuyorum nar suyu filan pek bilgim yok ama bi araştırsan canım?
Benim 6. Gün embriyosu idi. Yavaş gelişim gösterdiği için onda ihtimal biraz daha düşüyormuş.Anlamadım ya benim de 6aa idi oğlum ve dondurulup cözüldü öyle konuldu bana. Ve doktorum süper embriyo tutma ihtimali yüzde 70 demişti.
Bana fsh yüksek çıkarsa ilaçla düşürmeye çalışıcaz dedi fulya hanım.. peki hangi ilacı veriyorlar canım Biliyormusun . Ben yaklasik 1.5 aydir hayit suyu kıllanıyorum. Fsh dusurmede etkili demisti buradaki arkadaslar.bakalim ise yarayacakmi adetin 2.günü mutlaka fsh baktircam. Ama söyle birşey var benim zaten 2019 da fsh 29 du. Ama ben çift yumurta ikizlerine doğal yolla hamile kaldım.fsh yüksek olunca dollenemiyorsa ben nasıl hamile kaldım o zaman. Acaba bebeklerimin kalbi o yüzden mi duruyor fsh yuzundenmi. Fsh sadece yumurtaylami alakalı acaba .bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim arkadaşlar. Belki de çözüm bulacağım sorunuma.Canim memorialde fsh 20 ye kadar tup bebege baslaniyor ama yumurtalarin buyumeme ve dollenmeme riski oluyor. Bence 15 ten az ise basla. Cunku benim 18 di ve dollenme olmadi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?