- 25 Ocak 2019
- 248
- 268
- 53
Bende de pcos var canım mutlaka sorarım transfere gidinceYaa acaba fark ne? Kontrole gidişinde sorar mısın? Bende de pcos var ama estrofem kullandırmışlardı.
Başka merkezde iki denemem var canım gayet de iyi kalınlaşyordu ama o iki denemem de tutmamıştı belki de ondan bunu denedilerDaha öncekilerde estrofem mi verdiler? Rahim yeteri kadar kalınlaşmıyor mu?
Belki de. Genelde bant daha iyi kalınlaştırıyor.Başka merkezde iki denemem var canım gayet de iyi kalınlaşyordu ama o iki denemem de tutmamıştı belki de ondan bunu denediler
Rahim kalınlığı ile ilgili olumsuz bişey söylemediler semra hanımla görüştüm trombofili biyokimya paneline baktırmamı istedi özellikle ana diye geçen test önemli dedi tekrar rahim filmi istedi histereskopi yapabiliriz dedi birde diğer transferlerim ilaçsızdı bunu ilaçlı yapalım dedi sorunu bulursak inşallah hamile kalabilirizRahminiz de sorun var mı acaba? Benim bu merkezde 3 transferin ikisi pgtli embriyo idi. Rahim yeterli kalınlıkta olmadığı için ona yordular? Ne testi istediler sizden?
Size genetik testler yapıldı mı Mthfr 677-1298 ve PAI gibi. Bunlardaki sorunlar düşüğe sebep olabiliyor.Bana fsh yüksek çıkarsa ilaçla düşürmeye çalışıcaz dedi fulya hanım.. peki hangi ilacı veriyorlar canım Biliyormusun . Ben yaklasik 1.5 aydir hayit suyu kıllanıyorum. Fsh dusurmede etkili demisti buradaki arkadaslar.bakalim ise yarayacakmi adetin 2.günü mutlaka fsh baktircam. Ama söyle birşey var benim zaten 2019 da fsh 29 du. Ama ben çift yumurta ikizlerine doğal yolla hamile kaldım.fsh yüksek olunca dollenemiyorsa ben nasıl hamile kaldım o zaman. Acaba bebeklerimin kalbi o yüzden mi duruyor fsh yuzundenmi. Fsh sadece yumurtaylami alakalı acaba .bilgisi olan varsa cevaplarsa sevinirim arkadaşlar. Belki de çözüm bulacağım sorunuma.
Arkadaşlar bize yapılan genetik testler bunlar ametist arkadaşım derinlerin varmı bunların içinde. Bu dediklerin hangi testler canimEki Görüntüle 2585484 Eki Görüntüle 2585484 Eki Görüntüle 2585485 Eki Görüntüle 2585486
Bu ikisi bende mevcut ama kan sulandırıcı ya gerek görmediler,iki düşüğüm olduğu halde,gerçi ikici dusukte kan sulandırıcı kullanmıştım demekki ondan değil,bunların folik asitle ilgili şeyler olduğunu söylemişti fulya hoca,coraspirin bile verilmedi.Eki Görüntüle 2585584
Bahsettiğim testler kırmızı ile çizdiklerim. Size yapılanlarda detaylı. bu sonuçların kan sulandırıcı kullanıp kullanılmayacağına karar vermede etkili olduğunu okudum bir çok makaleden. Tekrarlayan düşüklere de sebep oluyormuş.
Canim tesekkur ediyorum. Evet kalici olmuyor ama etkusi ne kadar suruyor bilmiyorum.Ben bu kürleri yapmıştım görünce yazmak istedim. 1 ay soğan kürü, 2. ay testere dişli Aslan pençesi. Benim FSH’ım en yüksek 13’lere çıkmıştı. Testere dişli Aslan pençesini 9 gün kullanıp FSH’ıma baktırmıştım ve 8’e düşmüştü. Etkisi oluyor ama ne yazık ki kalıcı değil. Belki ben de öyle oldu. Birkaç ay sonra yine 11’lere çıktı. Biz gebeliği doğal yolla elde edemedik inşallah sizlere nasip olur.
Yabancı kaynaklarda bu genleri mutant olanların folik asit değil metil folat kullanması gerektiği yazılmış. Mthfr anneleri için geliştirilmiş prenatal ler var.Onlar eski bilgi. Memorial mthfr homozigot ve heterozigotluğu için kan sulandırıcı kullandırmıyor. Yeni bilgi folik asit kullanımının gerekli olduğu.
Bu ikisi bende mevcut ama kan sulandırıcı ya gerek görmediler,iki düşüğüm olduğu halde,gerçi ikici dusukte kan sulandırıcı kullanmıştım demekki ondan değil,bunların folik asitle ilgili şeyler olduğunu söylemişti fulya hoca,coraspirin bile verilmedi.
Metil folat formunda kullanmak gerek zaten folik asidi. Ürünleri alırken hangi formda içeriğe sahip olduğuna bakmalıyız. Tıpta kesinlik yok maalesef, sürekli bilgiler güncelleniyor. Dr ların yaklaşımları da farklı. Doğal olarak bizim de kafamız karışıyor.Yabancı kaynaklarda bu genleri mutant olanların folik asit değil metil folat kullanması gerektiği yazılmış. Mthfr anneleri için geliştirilmiş prenatal ler var.
Genetik bilimi ile ilgili yeterli bilgimiz olmayınca insan her faktörü elemek istiyor.
Canım pıhtılaşma dediğin mthfr olan mi yoksa faktör'le başlayan değerlerin mi? Ben de mthfr iki gen de de taşıyıcı oldugum halde bana da kullandirtmadilar,bir de şu lupus,ana falan testleri var onlar daha önemli galiba onlarda bir problem ciktiginda kullandirtiyorlar kan sulandırıcı.Bende kan pıhtılaşması var canım vermiyor eski merkezde hem iğne hem hap kullandım fulya hoca folik asidini biraz yüksek doz veririz dedi
Metil folat formunda folik asit markası biliyormusun arkadaşım. Tavsiye eder misin bana da.Metil folat formunda kullanmak gerek zaten folik asidi. Ürünleri alırken hangi formda içeriğe sahip olduğuna bakmalıyız. Tıpta kesinlik yok maalesef, sürekli bilgiler güncelleniyor. Dr ların yaklaşımları da farklı. Doğal olarak bizim de kafamız karışıyor.
Resimdekiler metil folat formunda. Ayrıca Newlife ın foliforu da çok iyi. 4. Jenerasyon folik asit quatrefolic içeriyor. Aynı zamanda d vitamini içeriyor. Özellikle mthfr homozigot ve heterezigotlarda tercih ediliyor.Metil folat formunda folik asit markası biliyormusun arkadaşım. Tavsiye eder misin bana da.
Çok çok teşekkürler canım.Allah razı olsun..Resimdekiler metil folat formunda. Ayrıca Newlife ın foliforu da çok iyi. 4. Jenerasyon folik asit quatrefolic içeriyor. Aynı zamanda d vitamini içeriyor. Özellikle mthfr homozigot ve heterezigotlarda tercih ediliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?