- 7 Mayıs 2020
- 207
- 127
- 53
Çok şükür maşallaj Allah bağışlasın hangi merkezde tedavi oldunuz genetik tarama öncesi kaç yumurta toplanmıştı. 3.tedavide 3embriyodan 1tane dağlımı geldi yazmışsınız kaç tane yumurta toplanmıştı da 3embrilyo genetiğe gönderildiSlm kızlar öncelikle rabbim hepinizin yardımcısı olsun inş umut ediyorum bu sıkıntılarınız Allah’ın izniyle geçecek şimdi kendimden bahsedeyim size 12 yıllık bir zorlu süreç eşim de ve kendim de hiçbir problem yoktu ve normal yolla 6 kez tekrarlayan gebelik kayıplarım oldu bir türlü normal yolla sağlıklı bebeğim olmadı 2 kez aşılama yaptık olmadı 2 kez laparoskopi 2 kez histereskopi 3 kere tüp bebek yaptırdık 1.tedavide genetikli yaptırdık tutmadı 2. Tedavide sağlıksız embriyo geldi 3. tedavide 3 tane genetikten sağlıklı geldi 1 tanesi transfer edildi oda negatif kaldı 2 tane bu süreçte çok üzülüyorsun tabi biraz ara verdim çok bunaldım artık ne olacak diye dayanamıyordum normal yolla olan hamileliğimin bir tanesi dış gebelik ve açık ameliyat oldum artık çıkmazdaydım benim çocuğum olmayacak dedim bıraktım tedaviyi antidepresan ilaç kullanmaya başladım 1 yıl kullandım sonra kendimi iyi hissetmeye başladım tekrar kalan 2 embriyodan 1 tanesini koydurduk ama bu sefer akışına bıraktım ve rabbim çok büyük dedim sonuç pozitif Allah’ıma bin şükür 4 aylık oğlum var tabi 9 ay 9 yıl gibi geçti diyeceğim kızlar ben o günleri geride bıraktım unuttum hepsini çok şükür Allah’a önce allah doktorlar vesile sakin olun rahat olun kendinizi sakın bunaltmayın benim transferim olduktan sonra hopladım zıpladımallah ol dedikten sonra oluyor ve ben normal hamileliklerimde o kadar dikkat ederdim ki aman bişey olmasın diye kendinizi sakın üzmeyin kimsenin üzmesine fırsat vermeyin çünkü bu durumu anca yaşayan bilir çok uzun oldu ama belki umut olurum diye yazdım kaldı 1 embriyom Allah nasip ederse oğlum 1 yaşına gelince onu da koydurmayı düşünüyorum inş
Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha acı yaşatmasın. Ben de ilk kez tüp bebek tedavisine başlayacağım tüp bebekte dış gebelik nasıl oluyor sonuçta konulan yer belli değil miBir de arkadaslar mozaik embriyo transfer olup, saglikli gebeligi ilerleyen var mi? Bir adet %30 trizomi embriyom var dondurulmus. Bir sonraki tedavide onu mu transfer olsam tedaviye 0dan mi baslasam kararsizim. Bu arada son transferim %100 saglikli 5aa kalite embriyoydu. Malesef dis gebelik oldu. Metotreksat 2 doz igneyle dusurdum fakat asiri kanamam oldugu icin kurtaj olmak zorunda kaldim.
Dualarinizda bizim gibi evlat hasreti cekenleri unutmayin insAllah
Ben de yeni öğrendim tüp bebekte de oluyormuş. Şimdi rahmin içine bırakıyorlar embriyoyu o hemen yapışıp yerleşmiyormuş bikaç gün gezinip sonra tutunuyormuş. Gezerken tüplere de girebiliyormuş sanırım.Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha acı yaşatmasın. Ben de ilk kez tüp bebek tedavisine başlayacağım tüp bebekte dış gebelik nasıl oluyor sonuçta konulan yer belli değil mi
Anladım ahhh Rabbim en hayırlısını versin endişelere yeni biri eklendi deseneBen de yeni öğrendim tüp bebekte de oluyormuş. Şimdi rahmin içine bırakıyorlar embriyoyu o hemen yapışıp yerleşmiyormuş bikaç gün gezinip sonra tutunuyormuş. Gezerken tüplere de girebiliyormuş sanırım.
Hangi merkezde tedavi oluyorsunuz sizin de kromozomal sorun var sanırım bizim gibi. Ngs yöntemi mi denendiAnladım ahhh Rabbim en hayırlısını versin endişelere yeni biri eklendi desene
Tup bebekte dis gebelik orani normal gebelige gore cok daha yuksek malesef.. zaten bir cok risk var, bu dis gebelik ihtimali insani daha cok kaygilandiriyor.Çok geçmiş olsun Rabbim bir daha acı yaşatmasın. Ben de ilk kez tüp bebek tedavisine başlayacağım tüp bebekte dış gebelik nasıl oluyor sonuçta konulan yer belli değil mi
Evet yapıyor embriyo başı 295dolarsisli memorial ngs yapiyormu bilginiz varmi
Hangi merkezde tedavi oluyorsunuz sizin de kromozomal sorun var sanırım bizim gibi. Ngs yöntemi mi denendi
Merhaba canım. Tedaviye mi başlayacaksın?tedaviniz hayırlı olsun ❤
Devlette yapılmıyor mu acaba covid testi zaten iliklerimize kadar alıyorlar
Canim sen nasılsın, nasıl hisleri tedaviye başlamak için? Vardır bı hayir, o ay transferi erteledin sonra bu salgın, belki transfer olsa daha farklı sıkıntılar yasayacaktin. İnşallah güzel bir vakitte git al miniği, sonra 9 ay burda birlikte bekleyelim doğacağı günü:)Merhaba canım. Tedaviye mi başlayacaksın?
Anestezi alacağımız için Yeni tedaviye başlayanlar için tomografi istiyorlarmış. bu tomografi işi benim kafama yatmadı. Belki tedavi sürecinde korona geçireceğiz ne malum. Hastanelere gereksiz gitmeyin diyorlar belki tomografi odasında kapacağız mikrobu. Tedaviye başlarken bu kadar radyasyon almak ta bana gelmiyor. Geçen opuda hiç bir embriyom sağlıklı gelmedi. Gelseydi transfer ettirirdim. Bu korona ve tomografi yüzünden tedaviye başlayasım gelmiyor. Yaş ta ilerliyor. inşallah canım tez zamanda rabbim bizim yüzümüze de gülsün. Kronik vaka statüsünden çıkamadık bir türlüHayirli ramazanlar arkadaslar. Bende bu ay baslamak icin gidecektim aradim şişliyi suruntu testi ve tomografi yaptirmam gerekiyormus acilden giris yaptirip. Suruntu ucretsizmis ama tomografinin ucretli oldugunu soylemedi bende burdan duydum. Zaten hastaligimin 1. Gununde aramistim amacim kontrole gitmek hormonlarimi baktirmakti. Bir sıkıntı var mi diye. Zaten reglim duzensiz oluyor bilmiyorumki ne zaman olacagim da erkenden arayip gideyim. Valla bu pandemi sureci benim gibi olanlari olumsuz yonde etkiledi. Isimizi dahada zorlastirdi. Maalesef gidipte doktora gorunemedim. Eee yanimda esimde gelecek ayni seyleri ondanda mi isteyecekler. Zaten tup bebek maliyeti fazla olan birsey birde baska masraflar... allah im bu mubarek gunlerin hurmetine tez zamanda en kolay yoldan hayirli evlatlar versin hepimize
Sürüntü testini eşin de sen de yaptıryırsın o kolay iş. Sen tomografi çektireceksin eşine gerek yok, bunu anestezi alacağın için istiyorlar. devlette çektirebilirsin ücretsiz. Eskisi gibi değil heryer hastaneler boş gittiğin gün çekilirsin zaten 2 dk sürüyor o da.regl olunca arıyorsun ve ertesi gün muayeneye gidiyorsun eğer ultrason ve kan normalse hemen başlanıyor tedavi.Hayirli ramazanlar arkadaslar. Bende bu ay baslamak icin gidecektim aradim şişliyi suruntu testi ve tomografi yaptirmam gerekiyormus acilden giris yaptirip. Suruntu ucretsizmis ama tomografinin ucretli oldugunu soylemedi bende burdan duydum. Zaten hastaligimin 1. Gununde aramistim amacim kontrole gitmek hormonlarimi baktirmakti. Bir sıkıntı var mi diye. Zaten reglim duzensiz oluyor bilmiyorumki ne zaman olacagim da erkenden arayip gideyim. Valla bu pandemi sureci benim gibi olanlari olumsuz yonde etkiledi. Isimizi dahada zorlastirdi. Maalesef gidipte doktora gorunemedim. Eee yanimda esimde gelecek ayni seyleri ondanda mi isteyecekler. Zaten tup bebek maliyeti fazla olan birsey birde baska masraflar... allah im bu mubarek gunlerin hurmetine tez zamanda en kolay yoldan hayirli evlatlar versin hepimize
Düşünüyorum tekrardan ama kışa doğru şimdi değilMerhaba canım. Tedaviye mi başlayacaksın?
Yuvarlanıp gidiyormuş minnoşlarArkadaşlar merhaba uzun süredir yoktum inzivaya çekilmiştim umarım herkes iyidir aklıma epeydir takılan birşey var tüp bebekte dış gebelik nasıl oluşuyor okadar çok duyuyorum ki yani anlamıyorum embriyoyu koydukları yer belli neticede nasıl tüplere ya da rahim dışına tutunma oluyor biri beni aydınlatabilir mi
Yazınca merak ettim. Rabbim sana katından hayırlı sağlıklı sıhhatli Salih Saliha evlat nasip etsin. 2 güzel bebeği birlikte büyütürsün. Hayırlı vakitte başlarsın inşallah.Düşünüyorum tekrardan ama kışa doğru şimdi değilbebeğim çok küçük daha ve özel bi bebek nasıl olur onuda bilmiyorum bakalım tekrardan hamile kalmak nasip olur mu
Ahhh o günler gelecek mi görebilecek miyim acabaCanim sen nasılsın, nasıl hisleri tedaviye başlamak için? Vardır bı hayir, o ay transferi erteledin sonra bu salgın, belki transfer olsa daha farklı sıkıntılar yasayacaktin. İnşallah güzel bir vakitte git al miniği, sonra 9 ay burda birlikte bekleyelim doğacağı günü:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?