- 10 Mart 2020
- 39
- 51
- 3
- 38
Merhaba benim 3. başarısız denememden sonra semra hanımla görüşmemiz olmuştu fulya hanım prp ve tutunmayı arttırıcı bir serum varmış ondan bahsetmişti Semra hanım prp nin bilimsel bir kanıtı yok dedi başarıyı arttıracak bir tedavi değil dedi tutunmayı arttırıcı seruma ise olumlu bakıyor fakat bunun saf soya proteininden oluştuğunu söyledi benim böbrek rahatsızlığım olduğu için bu tedavi ile böbreklerine yüklenebiliriz iyi olmaz dedi bu sefer çift embriyo hakkım var ama eğer ikiside tutarsa böbrek rahatsızlığımdan ötürü bundan da endişelendiler açıkçası merkezin ve semra hanımın kişiye özel tedavi protokolü uyguluyor olması hoşuma gidiyor başka merkezlerin yorumlarını okuyorum herkese aynı tedavi protokolleri uygulanıyor kan sulandırılar prp ler tutunma iğneleri vs gibi. Bana bu seferki tedavimde ilaçlı tedavi uygulanacak neden tutunmadığı için ekstra genetik testler istendi, rahim filmi tekrar çekinmem istendi ve rahime çizik atma opersayonu önerildi bakalım bu sefer nasıl ilerleyecek hakkımızda hayırlısı olsun bu arada embriyolarım pgt li blast embriyo idi 2.transferimde pozitif aldım değerim bir yükselip bir düşüyordu ilk dış gebelik sanıldı kürtaj yapıldı bozuk dokular varmış bebek tam tutunamamış maalesefİnşallah senden güzel haber alırız cnm bende pazar günü başlıyorum tekrar bu 4 cü deneme olucak hepside Semra hanımdaydı ama bu defada olmazsa değiştiricem. Bi akrabam 42 yaşında hiç yumurtası yoktu menopoz dönemindeydi Bülent Tıraşta tedavi gördü prp uygulandı yumurta elde edilip transferi bile bile oldu ama negativ sonuçlandı banada Bülent beyi öneriyor kafam cok karışık
Ben her gittiğimde kan alındı değerime bakıldı ona göre doz için mesaj geldi ve telefonla aranıp Bilgi verildi. Hatta bir haftada 6gün gittim hepsinde de önce muayene edip yumurtaların büyüklüklerine bakıldı sonra kan değerine baktılar. Öğlen kurul toplanıyor tüm dosyalara bakılıp dozlar ayarlanıyor. ((Dozu erken öğrenmek istemiştim watsap hemşire hattını aradım toplantı bitmedi henüz bitsin hemen arayacağım sizi dediler)) dozlarım değişmedi ama hep süreç bu şekildeydiOlasılıkmıs az yumurta toplanmış bir dahakinde cok yumurta olusturulacakmıs
Lakin az yumurta olmasını isteyenler onlardı ilaç dozlarım cok dusuktu cok yumurta istemiyoruz kaliteli yumurta istiyoruz dedi
Dollenme olmayınca da çevir kazı yanmasın..
Ben iki kere bahceci umutta tedavi gordum ikisinde de dollenme oldu transfer e gittim. İkinci tedavimde hamile kaldım fakat düşük oldu.
Üçüncü de merkez değiştireyim dedim bin pişman oldum. Normalde bahceci de her gidişte kan alınır cıkan sonuclara gore dozlar ayarlanırdı. Burada boyle birsey yok hiç kan alınmıyor hep aynı doz standart a baglamıslar. Sadece opu dan iki gün once kan alınıyor o kdr. Kısaca tüp bebek alanında reklamlarla şişirtilmiş bir merkez baska birsey degil.
İkinci tedavimde üç bin tl kdr indirim yapacaklarını soylediler boyle bir mağduriyet yasadıgım için ama asla suan bedava deseler gitmem!!!
Covid testi yapılmasın demiyoruz. Sorun 15 günde bir akciğer filmi istemeleri, tutarsız davranmaları. Önce covid testi ücretsiz deyip dışarda akciğer filmi çektiren kişiye, ister akc filmi çektir ister çektirme yalnız covid testi yaparsak ta paket fiyat diyerek tutarsız davranıyorlar. Her defasında akciğer filmi çektrimekte mantıklı değil, BT de görülür buzlu cam görüntüsü ve her buzlu cam görüntüsü de corona olduğun anlamına gelmez. Zaten bu tedavi yıpratıcı ekstradan radyasyon alma da insanı strese sokuyor. Sorarsan minimalmiş radyasyon. Film çekilirken göğüs tiroid de radyasyona maruz kalıyor. Her 8 kadından biri ülkemizde meme kanseri zaten tedavilerle bir dolu hormon alıyoruz bu hormonlar da kanseri tetikliyor. Velhasıl detaylı bir anket yapıp, covid ve crp istesinler bunu da pakete dahil etsinler. Aldıkları paranın yanında bunun bir değeri yok.Merhaba,
Bence durum artık sektörel oldu. Yurtdışından bile bunun için hasta alıyoruz ülkemize. Sonuçta devlette de yapılıyor bu tedavi… Daha hijyenik daha rahat etmek için özeli seçiyoruz. Özellerde bu işi parayla yapacak tabiki. Biz hastalar biraz daha duygusalız maalesef. Covid testi yapmaları güzel bir şey ama bu kadar masrafın üstüne bir de onun yükü tabiki fazla geliyor bize. Kimimiz kredi çekerek sürece başlıyoruz kimimiz birikim yapıp bekleyip başlıyor. Sürece başlamadan önce kan testleri istiyorlar onlara bile dünyanın parası gidiyor. İstersen Memorial da 3000 TL ye yaptır ( rakam afaki ) istersen mahallendeki sağlık ocağından… arasındaki fark konum… yer… hizmet… gördüğün tavır… aslında parayı özetle bunun için veriyoruz.
Son dönemde Bodrumda döner fiyatları konuşuyor yine …bir porsiyon 350 TL diyorlar. Aslında kişi 350 TL etmediğini gayet iyi biliyor. Orda oturmak o hizmeti almak istediği için oradalar. Halbuki hemen karışışında 35 TL ye de yiyebilir 25 TL ye de… Serbest piyasa..
Olması gereken bu mu tartışmak lazım…
Doktor ile en başından konuşmak lazım. Vakaya göre alternatif durumlar olabilir onlara karşı çıkacak masrafı / süreci öğrenmeniz mümkün.
Bu arada Memorial bana ilk 9500 dedi sonra 10.000 oldu sonra 10.500! Tedavim süresince minik minik arttırdılar. Hep bunu yapıyorlar bende bana ilk söyleneni kabul ederim. Konu nettir. Enayi yerine de koydurmam kendimi.
Bu süreçte aldığım ilgi / alakadan memnunum açıkçası. Süreç içerisinde fikrim değişir mi bilmem!
( benim yumurtular toplandı şimdi temmmuz da transfer olacağım )
Umarım herkesin gönlüne göre, sağlıkla olur her şey.
Sevgiler.
Ben 3 defa negatif sonuç aldım maddi manevi çok yoruldum yıprandım. 4.denemeyi de aileler biz destek oluruz tekrar bir deneyin dediği için düşünmeye başladım. Psikolojim anca düzeldi. Çünkü bana hiç doğru dürüst açıklama yapılmadı. Tedavim bitti eşinin de araştırılması gerekiyor diye saçma bir cümle kuruldu. Baştan neden her şeyi araştırmıyorsunuz. Güvenemiyorum o yüzden hiç birine. Memorialı aradığımda bana dediği "önceliğiniz çocuk mu ? sağlık mı" böyle saçma bir soru olabilir mi ? Sağlığım olmazsa ben nasıl çocuk için nasıl uğraşacağım. Bedava yapsınlar demiyoruz makul olsunlar biraz. Benim için covid testi yapıyorsan beni düşünüyorsan koy tedavi paketine onuda. hayırlısı artık araştıracağım biraz.Olumsuz düşüncelerimiz var ama piyasada da çok iyi merkez yok. Hakkınızda hayırlı olsun.
İlk 2 tedavimi medistate prof oya gökmen yaptı hiç açıklama yapmadı embriyologa yönlendirdi oda kem kümle geçiştirdi. 3. tedavimi erbil yağmur yaptı tedavim olumsuz olunca o eşimden sperm dna hasar testi istedi üroloji görsün falan dedi. baştan ürolojinin görmesi gereken bir durum vardıysa neden söylemediniz.3 tedaviyi de burda mı gördünüz? Eşiniz araştırılmalı diyen kim?
Ben bir arkadaş tavsiyesi ile oya gökmen e gittim ama pek beğenmedim yaklaşımını orası pek profesyonel bir yere benzemiyor. Aslında tedaviye başlarken iki tarafın da değerlendirilmesi lazım. Genelde eşten de spermiyogram istenir. Memorial ister, gerekli durumda kendi ürologlarına yönlendiriyorlar.İlk 2 tedavimi medistate prof oya gökmen yaptı hiç açıklama yapmadı embriyologa yönlendirdi oda kem kümle geçiştirdi. 3. tedavimi erbil yağmur yaptı tedavim olumsuz olunca o eşimden sperm dna hasar testi istedi üroloji görsün falan dedi. baştan ürolojinin görmesi gereken bir durum vardıysa neden söylemediniz.
Ben bir arkdaşımın tavsiyesi ile Cem Çelik'e gitmeye başladım. Arkadaşımın kendisi de Cem Bey'de ikinci tedavisinde hamile kaldı ve bebeğini kucağına almak için gün sayıyor. Benim 3 denemem devlette olmuştu. Devlette laboratuar imkanları sınırlı. Devlette de çok sevdiğim bir doktorum var. Onunla konuştuğumda kendisi de Cem Bey i önermişti. Ben 6 ay önce kendisine gittim. Bizi tedaviye bile almadı. Çünkü döllenmeme problemini incelememiz lazım dedi ve ürologa yönlendirdi. Halbuki eşimin sperm değerleri normaldi hız da da sorun yoktu. Hem ürolog Bülent Bey'de hem de Kaan Aydos'da eşim 6 aydır tedavi görüyor. Şimdi tüp bebek sürecine geçtik. Ben olumlu sonuç almadım. Ama doktorumun tavsiyesi ile eşim tedavi gördü. Malum tüp bebek tedavisi çok maliyetli. En azından ben denenebilecek herşeyin denendikten sonra olmuyorsa razıyım. Ama tıbben yapılacak farklı imkanlar varsa doktorlarımızın bizi yönlendirmesi farklı alternatifler üretmesi lazım. Cem bey'de ben bunu gördüm. Memorialda olmadığında ise topu benim yumurtalara atıp kalitesizdir dediler. Ama sonra da eşimin sperminde dölleme kapasitesi düşük çıktı. Eeee peki ben Memorial'a tekrar tedaviye gitseydim ne olacaktı? Şimdi en azından eşimde tedavi gördü. Özetle ben şu doktor iyidir demekten ziyade hastanın geçmişini, tüp bebek tedavi nedenini araştıran standart yaklaşımlardan uzak doktorları seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım hepimiz olumlu sonuçlar alırız.Arkadaşlar merhaba,
Yorumlarınızı okudum bütün dr.aynı gibi negatif sonuç alınca hepsi köşesine çekiliyor. Hiçbir açıklama yapmıyorlar.
Memorila da randevu almıştım ama dün iptal ettim olumsuz yorumlar oldukça fazla. Ben para makinesi değilim zar zor elimizdeki imkanlarla uğraşıyoruz onların zırt pırt para istemelerinde tahammül edemem. Başka dr.araştıracağım biraz zaman geçsin.
Benim eşimin her şeyi normal görünüyor ama nedense hep içimde bir kuşku var eşimde de sıkıntı olabileceğine dair. Tamam benim yumurta rezervim az ama sonuçta 5-6 tane toplanıyor hepsi dölleniyor. Bilemiyorum açıkcası kafam çok karışık.Ben bir arkdaşımın tavsiyesi ile Cem Çelik'e gitmeye başladım. Arkadaşımın kendisi de Cem Bey'de ikinci tedavisinde hamile kaldı ve bebeğini kucağına almak için gün sayıyor. Benim 3 denemem devlette olmuştu. Devlette laboratuar imkanları sınırlı. Devlette de çok sevdiğim bir doktorum var. Onunla konuştuğumda kendisi de Cem Bey i önermişti. Ben 6 ay önce kendisine gittim. Bizi tedaviye bile almadı. Çünkü döllenmeme problemini incelememiz lazım dedi ve ürologa yönlendirdi. Halbuki eşimin sperm değerleri normaldi hız da da sorun yoktu. Hem ürolog Bülent Bey'de hem de Kaan Aydos'da eşim 6 aydır tedavi görüyor. Şimdi tüp bebek sürecine geçtik. Ben olumlu sonuç almadım. Ama doktorumun tavsiyesi ile eşim tedavi gördü. Malum tüp bebek tedavisi çok maliyetli. En azından ben denenebilecek herşeyin denendikten sonra olmuyorsa razıyım. Ama tıbben yapılacak farklı imkanlar varsa doktorlarımızın bizi yönlendirmesi farklı alternatifler üretmesi lazım. Cem bey'de ben bunu gördüm. Memorialda olmadığında ise topu benim yumurtalara atıp kalitesizdir dediler. Ama sonra da eşimin sperminde dölleme kapasitesi düşük çıktı. Eeee peki ben Memorial'a tekrar tedaviye gitseydim ne olacaktı? Şimdi en azından eşimde tedavi gördü. Özetle ben şu doktor iyidir demekten ziyade hastanın geçmişini, tüp bebek tedavi nedenini araştıran standart yaklaşımlardan uzak doktorları seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım hepimiz olumlu sonuçlar alırız.
Bende tanıdık vasıtasıyla gittim doğru düzgün açıklama yapmıyor zaten biraz yapmacıkta bir kadın ilk başlarda kırkyıldır tanıyormuş gibi davrandı sonra yüzümüze bakmadı.Ben bir arkadaş tavsiyesi ile oya gökmen e gittim ama pek beğenmedim yaklaşımını orası pek profesyonel bir yere benzemiyor. Aslında tedaviye başlarken iki tarafın da değerlendirilmesi lazım. Genelde eşten de spermiyogram istenir. Memorial ister, gerekli durumda kendi ürologlarına yönlendiriyorlar.
Benden istemişlerdi bir mesaj atıyorlar orada istedikleri testler yazıyor.Ben o yazanların çoğunu 6 ay önce yaptırmıştım onları gösterdim. Ayrıca eski hsg veya spermiyogram vardı onlarıda götürdüm. Sizde öyle yapın bence daha faydalı bir ön görüşme olur.Benimde 3 temmuz ön görüşme randevum var test istenmedi son gun arayip istemezler insallah
ben 5. günde oldum. Ama doktor opu dan sonra 7-14 gün içinde olursun demişti.Kızlar opu sonrası ilaçları keseli bir hafta oldu, hala regl olamadım. Benzer durum yaşayan var mı?
Ben opudan tam 14.gün sonra oldum normal durummuş.Kızlar opu sonrası ilaçları keseli bir hafta oldu, hala regl olamadım. Benzer durum yaşayan var mı?
Merhaba, eşinizin sperm döllenme kapasitesinin düşük çıktığı hangi testle anlaşılıyor, bide canlılıktan bahsediliyor yüzde şu kadar sperm canlı diye. Şimdiye kadar DNA hasarı ve anlie blue diye bı testle bakıldı bide normal spermiyogram testi yaptırdık bunların dışında başka testler de var sanırım. Çünkü bizimde bölünmelerde sorun var.Ben bir arkdaşımın tavsiyesi ile Cem Çelik'e gitmeye başladım. Arkadaşımın kendisi de Cem Bey'de ikinci tedavisinde hamile kaldı ve bebeğini kucağına almak için gün sayıyor. Benim 3 denemem devlette olmuştu. Devlette laboratuar imkanları sınırlı. Devlette de çok sevdiğim bir doktorum var. Onunla konuştuğumda kendisi de Cem Bey i önermişti. Ben 6 ay önce kendisine gittim. Bizi tedaviye bile almadı. Çünkü döllenmeme problemini incelememiz lazım dedi ve ürologa yönlendirdi. Halbuki eşimin sperm değerleri normaldi hız da da sorun yoktu. Hem ürolog Bülent Bey'de hem de Kaan Aydos'da eşim 6 aydır tedavi görüyor. Şimdi tüp bebek sürecine geçtik. Ben olumlu sonuç almadım. Ama doktorumun tavsiyesi ile eşim tedavi gördü. Malum tüp bebek tedavisi çok maliyetli. En azından ben denenebilecek herşeyin denendikten sonra olmuyorsa razıyım. Ama tıbben yapılacak farklı imkanlar varsa doktorlarımızın bizi yönlendirmesi farklı alternatifler üretmesi lazım. Cem bey'de ben bunu gördüm. Memorialda olmadığında ise topu benim yumurtalara atıp kalitesizdir dediler. Ama sonra da eşimin sperminde dölleme kapasitesi düşük çıktı. Eeee peki ben Memorial'a tekrar tedaviye gitseydim ne olacaktı? Şimdi en azından eşimde tedavi gördü. Özetle ben şu doktor iyidir demekten ziyade hastanın geçmişini, tüp bebek tedavi nedenini araştıran standart yaklaşımlardan uzak doktorları seçmemiz gerektiğini düşünüyorum. Umarım hepimiz olumlu sonuçlar alırız.
Test yaptınız mı acaba :)Yaaaa gerçekten mi ben bekliyorum ya şimdi öyle dediler ya yrn yaptıracağım inşallah üff heyecan bastı beni bugünden. Bir haftadır o kadar rahattım ki halbuki.
Sperm biomarkerlarina bakiliyor. Spermlerin hucresel duzeyde enerjileri inceleniyor ve genetik bir test. Biomarker testi diye geciyor biz Kaan beyin yonlendirdigi bir laboratuarda yaptirdik. Cok bilinen bir test degil ve Turkiyede ya bir ya da iki yer yapiyordur. Sperm analizi, dna hasari vb. bizde yaptirdik. Zaten doktorumuz erkekle ilgili sorunda yapilabilecek son testin bu oldugunu bundan daha ileri bir test olmadigini soyledi.Merhaba, eşinizin sperm döllenme kapasitesinin düşük çıktığı hangi testle anlaşılıyor, bide canlılıktan bahsediliyor yüzde şu kadar sperm canlı diye. Şimdiye kadar DNA hasarı ve anlie blue diye bı testle bakıldı bide normal spermiyogram testi yaptırdık bunların dışında başka testler de var sanırım. Çünkü bizimde bölünmelerde sorun var.
Anladım , teşekkür ederim. Bizde Kaan Aydosta tedavi gördük ama Dr istememiştiyazınızı okuyunca merak ettim bizim gibi hastalar için aslında ilk önce bakılması gereken test bence bu olmalıymıs daha neler öğrenecez kim bilirSperm biomarkerlarina bakiliyor. Spermlerin hucresel duzeyde enerjileri inceleniyor ve genetik bir test. Biomarker testi diye geciyor biz Kaan beyin yonlendirdigi bir laboratuarda yaptirdik. Cok bilinen bir test degil ve Turkiyede ya bir ya da iki yer yapiyordur. Sperm analizi, dna hasari vb. bizde yaptirdik. Zaten doktorumuz erkekle ilgili sorunda yapilabilecek son testin bu oldugunu bundan daha ileri bir test olmadigini soyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?