Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Anladım canım çok güzel açıklamışsın çok teşekkür ederim gerçekten. Anladığım kadarıyla salgından sonra salmışlar biraz. Üzüldüm son yaşadıklarına, haklısın açıklamaları gerekirdi, böyle emrivakiler hiç hoş değil yanlış reçete olayını ben de yaşadım. Naturel transfer yapıldı bana, reçetem farklıydı. Transfer günü hemşire ezberden herkese verdikleri reçeteyi bıraktı önüme gitti. Eski reçetem yanımdaydı onu gösterip düzelttirdik, farketmesem, aklıma gelip sormasam yanlış ilaç kullanacaktım. Ben de kan pıhtılaşması var. İlk transferim başka hastanedeydi, bana önden oksapar aldırdılar, transferden sonra gösterdiler nasıl vuracağımı. Burda hemşire transfer günü verdi reçeteyi, giderken al bunu dedi gitti, sanki o iğnenin nasıl kullanıldığını bilmek zorundayım. Ben biliyordum ama o bildiğimi bilmiyordu. Bunlar ne ki. Devlet hastanesinde daha iyi muamele görüyorum ben. Galiba şuan kusursuz çalışan bi merkez bulmak imkansız. Peki pgt İçin illa yapacaksın mı diyorlar tavsiye edip kararı sana mı bırakıyorlar. Benim iki embriyomda pgt’den olumlu geldi, bi daha yaptırmak istemiyorum ben pgt.

Bizim genetik bir problemimiz yok, yaşımız genç ama tüp bebek başarısını arttırmak amaçlı tavsiye etti doktorum ben yaptırdım. Zorunluluk olarak görmedi bize bıraktı tercihi. Bence yüzde yüz tüm hastalara memnuniyet verebilecek bir merkez yoktur. Arkadaşın yorumunu okuyunca hatırladım. Benden tedaviye başlamadan önce 8-10 değerimi görmek istediler test yaptırdım. Geç çıkar bunlar adetiniz başlayınca tedaviye başlarız dediler. Aradan 20 gün gibi bir süre geçmişti. Muayeneye gittim testlerdeki sonuçlarım için değerlendirme istedim doktordan. Hatırlamadı tabi.Sonuçları alıp dosyama koymamışlar tabi. Ne istemiştik vs dedi bende hepsini hatırlayamadım. Bir sonra ki randevuya kendim çıktı alıp götürdüm test sonuçlarını. İnsan daha özenli olmalarını bekliyor tabi. Ama önceliğim tabi ki başarı oranı, doğru teşhis, kaliteli laboratuvar olduğu için memnunum diyorum.

benim yaşım 44, bu yüzden genetik test benim için opsyonel değildi. Semra Hanım'ın bir videosunu gösteriyorlar merkezde, oradan anladığım her tedavide genetik test yapmak istiyorlar. Sonuca göre tek embryo yerleştirip daha risksiz bir gebelik oluşturmak istiyorlar. Çoklu gebelik daha riskli. Ama bunları konuşmak bana nasip olmadı.

Son düzenleme:
Merhaba. Bayram sürecinde Semra hoca yoktu. Bir dönem pandemi nedeni ile merkezi evden idare etti. Her hastaya pgt önermiyorlar. Yaş faktörü olan, benim gibi endometriyum inceliği olan ya da genetik geçişli hastalığın olan çiftlere vb öneriyorlar. Sizde pcos var sanırım, yaşınıza göre folikül sayınız epey fazla. Bazen drların izin durumu olabiliyor o nedenle başka Dr a randevu verebilebiliyor. Bir de Semra hoca her tedavide en az iki Dr un bir hastayı görmesini istiyor. Gözden birşey kaçmaması adına farklı bir Dr un görmesinin önemli olduğunu düşünüyor. Benim de tedavilerim de muhakkak 2 3 Dr a muayene olduğum olmuştur. Siz Semra hocanın sizi görmesini isterseniz müsaitlik durumuna göre ayrıca ona da randevu alabiliyorsunuz. Bir de kendimizi en iyi kendimiz tanıdığımız için gözden kaçan birşey olmaması adına tedavi sürecini iyi takip etmek gerekiyor.

İkinci denemen ne oldu canım. Ben ikincisi devam ediyor sandım sen olumsuz yazınca kafam karıştı

Anladım canım. Genel olarak ilgi alakaları memnun ediyor insanları anladığım kadarıyla. Sistemi güzel kurmuşlar

A Adalar1971 isminizi etiketlememişim ama bu mesajı size yazmıştım.

P
A Adalar1971 isminizi etiketlememişim ama bu mesajı size yazmıştım.
Bayramda başlandı ama benim yumurta takibi iki haftadan fazla sürüyor. Çok yumurta üretiyorum ve gelişimleri çok farklı oluyor. Ilk tedavimde de beni bir doktor takip etti, zannedersem Günseli hanimdi, daha tecrübeli olarak opu öncesi bakıp son kararı verdi. Böyle bir yaklaşımı başımın üstünde yeri var. Olması gereken bu derim. Ama ikinci uygulamadaki coklu doktor durumu sadece nöbetten kaynaklı birşeydi. Gözümüzden birşey kaçmasın değildi. Karşıma gelen doktor sadece yumurta büyüklükleri ölçüp not ettiriyordu. Kimse dosyama bakıp karşıma oturmuş değildi. Gayet teknik bir yaklaşım yani. Bu benim son denememdi. Son denememin bu şekilde sonlanması üzücü oldu. Maddi manevî bu kadar yatırım yaptım. Bana öncesinden açıklama yapmaları ahlaki borçlarıydı. Pandemide hasta az ondan makinayı dolduramadık, bu sefer genetik için biraz bekleyeceksiniz demeleri de ustunrlentuz biber oldu.
Buna rağmen evet tecrübe ettigim diğer iki merkezden daha iyilerdi. Amerikan Hastanesinde egosu yüksek hastasıyla diyolok kurmayi bilmeyen Bülent Urman'dan herşeye rağmen daha iyilerdi. Ikinci denememdeki sorun olmasaydı kesinlikle tavsiye ederdim. Şimdi ise degerlendireceginiz, göz önünde bulunduracaginiz merkezler arasında olsun diyorum.
Her tedavide önemli ama bu tedavide doktora güven ve iletişim dönemli şey. Tedavi negatif sonuçlandığında içinizde bir şüphe kalmamalı.
Semra Hanım ile görüşebileceğimi de ilk defa sizden duydum .

Son düzenleme:
Ben 3 defa tedavi gördüm burda hep rahim kalınlığına ve yumurta boyutlarına baktılar. Öğle arası değerlendirip size mesajla döneceğiz dediler. Evet pgt sonuçları hasta sayısının az olması nedeni ile epey geç çıktı. 12 günde çıkan sonuçlar bir ay ı buldu. Embriyonuz oluşuyormuş biraz daha deneme yapabilirsiniz aslında.

Dediğim gibi güven herşey, güvenimi kaybettim. Bir de bu iş kumara döndü. koy masaya her seferinde bir 20- 25 bin. olmadı bir daha. belki bir dahakine kazanırım psikolojisi çok ağır geldi bana.

Ben hep tedavilerim de Semra hocaya randevu alıyorum.

Dediğim gibi güven herşey, güvenimi kaybettim. Bir de bu iş kumara döndü. koy masaya her seferinde bir 20- 25 bin. olmadı bir daha. belki bir dahakine kazanırım psikolojisi çok ağır geldi bana.
Evet maddi olarak çok yıpratıcı. Her defasında 7 8 embriyoyu pgt ye göndermenin maliyeti çok yüksek. Sizi anlıyorum.

Bu yaşta amh ın 4 olması ve bu kadar folikülün olması pcos olarak açıklanıyor bildiğim kadarı ile.

Bu sizin gerçek yaşınız mı diye soran doktor oldu :) ama bu kadar embriyonun boşa çıkması çok üzücü. genetik testler tedavinin kendsinden çok daha pahalıya çıkıyor. Memorialda bir tanesi 300 dolar.

ben bu tedaviye uç yıl önce başladım. O zaman direk memorialdan başlasaydım herşey farklı olabilirdi. Kısmet diyelim.

Ben sizi profilinizde 49 yaş yazdığı için önce öyle sandım. O zaman folikül sayınıza daha bir şaşırdım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…