O zaman sizin hem mikrocip hem pgt yapildi degil mi?ben de oyle istiyorum nasip olur da embriyom olusursaMikroenjeksiyonla en sağlıklı görünen spermler seçilip yumurtayı döllemesi sağlanıyor ama DNA gözle görülebilecek bir olay değil bu işlem yapılırken . Onun için Ayrıca pgt de anneden ve babadan gelen kromozomlara tek tek bakılıyor .Bazen çiftlerin ikisinde de genetik bir sıkıntı olmuyor ancak birleşirken Yani embriyo oluşurken DNA yapısı bozulabiliyor . Bizdeki gibi
Saglikla guzel haberlerle mujdelenin insallah..Allahim isteyen herkese saglikla versin ve kimseyi boynu bukuk birakmasinArkadaşlar merhaba embriyomuzun 4. Günü Ve hastaneden transfere çağırdılar daha doğrusu önerileri oydu 4.güne uygun 2. Kalite bıraksak 5e gider ama tek embriyo olduğu için riske atmayalım dediler gidiyorum yumoşumu almaya dua eder misiniz lütfenAllah’ ım hepimizin yardımcısı olsun doldursun kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla
Bizim de hareket ileri hareket %2 total hareket %35 sayi 24 milyon morfoloji%1 ...bizim doktorumuz mikrocip yapacagini belirtti...sonucta tek hareketli ve saglikli sperm yetiyor niye uygulayamasinlar ki hani sonra mikro enjeksiyonla da dolleyebilirler diye dusunuyorum...umutsuz olmayalim her yolu deneyelim sonrasi tevekkulBizim spermlere mikrocip yapılamıyor çünkü haraketleri çok az mikrocipin diğer tarafına geçemeyebilirler. Morfolojimizde 0. Imsı uygulandı en sağlıklı olanı seçebilmek için. Lab ortamında döllendikleri için aslında DNA eşleşmelerinde sorunlar yaşanıyor. O yüzden sağlıksız oluyorlar. Ne olursa olsun normal yolla döllenen bir embriyo gibi olmuyorlar o yüzden tüp bebekle döllenen yumurtaların yarısı çöp diyor doktorlar. Bir de bizde sperm Kaynaklı çok sorunlar var ekstra uğraştırıyor. Allah yardımcımız olsun. Bazen de tek embriyo ile hamile kalınıyor.
Mikroenjeksiyonla en sağlıklı görünen spermler seçilip yumurtayı döllemesi sağlanıyor ama DNA gözle görülebilecek bir olay değil bu işlem yapılırken . Onun için Ayrıca pgt de anneden ve babadan gelen kromozomlara tek tek bakılıyor .Bazen çiftlerin ikisinde de genetik bir sıkıntı olmuyor ancak birleşirken Yani embriyo oluşurken DNA yapısı bozulabiliyor . Bizdeki gibi
Imsı dediğim gibi ama mikroçipi bilmiyorum . Bizim değerlerimiz mikroçip yapıp seçim yapacak kadar iyi olmadı hiç bir zman .Bu arada doktorumun dedigi imsi saglikli gorunen yani seklen duzgun olanlari seciyor mikrocip ise dnalarina gore secilenmisbilemedim tabi simdi
Bizde %2 ileri yavaş haraket var. %5/6 sanırım yerinde hareketli gerisi hep haraketsiz o yüzden bize uygulanmıyor. Tabiki her yolu deneyelim gerisi allahtan.Bizim de hareket ileri hareket %2 total hareket %35 sayi 24 milyon morfoloji%1 ...bizim doktorumuz mikrocip yapacagini belirtti...sonucta tek hareketli ve saglikli sperm yetiyor niye uygulayamasinlar ki hani sonra mikro enjeksiyonla da dolleyebilirler diye dusunuyorum...umutsuz olmayalim her yolu deneyelim sonrasi tevekkul
Benimde aynı sorunum var 4 sefer tüp Bebek tedavisi oldum 4 de aynı şekilde bölünme sorunu yaşıyoruz, embiryolar üçüncü güne Zar zor bir iki tane kalıyor . Yücel bey yumurta kaynaklı sorun var dedi. Size ne dedi drunuz bu durumla ilgili? bide üçuncu negatif tüp bebek denememden iki yıl sonra kendiliginden ikiz hamile kaldım. 5/ 6 ay doğal sağlıklı beslenmistik ama 8 haftalikken zorunlu kürtaj oldum. Şuan 4. Tedavimdeyim, dondurulmuş iki tane 4. Gün embiryolarım var ve bej yüzde 20 şansı olan embiryolarım inşaallah tutar diye dua ediyorum. İki haftaya kadar transferim olur sanırım bugün tranfer tedavisine başladık. İnşaallah hamile kalırsam benim gibi olan kişilere umut olurum. Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallahMerhabalar, hepinize sağlıklı hamilelikler ve hamilelere de sağlıklı doğumlar diliyorum önceliklearanızda yumurtanın döllenmesi ya da bölünmesi problemini yaşayıp hamile kalan ya da doğuran arkadaşlar var mı? Çözüm için nasıl bir yol izlendi? Bilgi verebilirseniz sevinirim☺
Gercekten mi benimde ilacim menapurMaalesef hic iyi sonuclanmadi embriyo olusmadi. Sonraki tedavimde gonal f kullanmak istedigimi soyledim. Menapur gercekten cok pahali. Gelis fiyatini eczane size soylemez zaten. Ama eczanedeki fiyatlari gelis fiyatinin iki kati.
Ah keske arkadasim sehir disindan gidip gelen biri olarak ne kadar yoruldugumu ve yiprandigimi anlatamam insAllah emeklerimizin karsiligini rabbim verir saglikla bir evlat hepimizeRabbim artik doktorlara gitmeye gerek kalmadan kendiliginden tez vakitte nasip etsin. Git gel cook yoruldum.
Ben 3 kere bu sperm hareketsizligi ile gebe kaldim ...gerci 3 u de 6-7haftalik arasinda dusuk oldu ama sonucta %2 ileri hareketliligi kucumsememek lazimBizde %2 ileri yavaş haraket var. %5/6 sanırım yerinde hareketli gerisi hep haraketsiz o yüzden bize uygulanmıyor. Tabiki her yolu deneyelim gerisi allahtan.
İnşaallah bebeğin sımsıkı tutunur sanaArkadaşlar merhaba embriyomuzun 4. Günü Ve hastaneden transfere çağırdılar daha doğrusu önerileri oydu 4.güne uygun 2. Kalite bıraksak 5e gider ama tek embriyo olduğu için riske atmayalım dediler gidiyorum yumoşumu almaya dua eder misiniz lütfenAllah’ ım hepimizin yardımcısı olsun doldursun kucaklarımızı hayırlı sağlıklı evlatlarla
Bizde %2 ileri yavaş haraket var. %5/6 sanırım yerinde hareketli gerisi hep haraketsiz o yüzden bize uygulanmıyor. Tabiki her yolu deneyelim gerisi allahtan.
Bizde %2 ileri yavaş haraket var. %5/6 sanırım yerinde hareketli gerisi hep haraketsiz o yüzden bize uygulanmıyor. Tabiki her yolu deneyelim gerisi allahtan.
Teşekkür ederim cevabınız için. Bizim aslında sorun eş kaynaklı. Microtese ile sperm alındı. Ancak şu zamana kadar bir kere transfere gidebildik. Sonrakinde bölünmede sorun yaşadık. İlk döllenme olmadığında önce spermden dolayı dediler sonra yumurta kaliteli değil dediler. Bir de yumurtalarımın geç olgunlaştığını söylemişlerdi. Yarın doktorum arayacak. Neden olduğunu net şekilde anlatır umarım. Ben de bu sebeple farklı bir merkez mi olsa diye memoriali düşündüm. Siz de döllenmede farklı bir yöntem uyguladılar mı? Bizde döllenmeyi piezzo denilen makina kullanarak yaptılar. Normal şekilde döllenme hiç olmadı.Benimde aynı sorunum var 4 sefer tüp Bebek tedavisi oldum 4 de aynı şekilde bölünme sorunu yaşıyoruz, embiryolar üçüncü güne Zar zor bir iki tane kalıyor . Yücel bey yumurta kaynaklı sorun var dedi. Size ne dedi drunuz bu durumla ilgili? bide üçuncu negatif tüp bebek denememden iki yıl sonra kendiliginden ikiz hamile kaldım. 5/ 6 ay doğal sağlıklı beslenmistik ama 8 haftalikken zorunlu kürtaj oldum. Şuan 4. Tedavimdeyim, dondurulmuş iki tane 4. Gün embiryolarım var ve bej yüzde 20 şansı olan embiryolarım inşaallah tutar diye dua ediyorum. İki haftaya kadar transferim olur sanırım bugün tranfer tedavisine başladık. İnşaallah hamile kalırsam benim gibi olan kişilere umut olurum. Rabbim hepimize sağlıklı bebekler nasip etsin inşallah
Anladım canım, bana drum dölleme ve embiryoyu üçüncü güne yumurta taşıyor, üçüncü günden sonra sperm devreye giriyor dedi yani Bizim de dölleme oluyor fakat üçüncü güne gelince gelişimi duruyor embiyoların bir iki tane kallıyor gelişimi yavaş bı şekilde. Şimdiye kadar bize erkek faktörlü sorun var deniyordu DNA hasarından sebep ama yeni öğrendim ki yumurtalarımda sorun varmış... Memorial i düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim 9 yıldır sayısız kadın doğum druna muayene olmuş biriyim Bülent tıraştan tutun bir çok sayılı isim yapmış drlara varana kadar ama yücel bey gibi Dr a denk gelmemiştim tek kelime ile harika bı hekim kesinlikle kendinizi güvende hissediyorsunuz, Mükemmel Dr tavsiye ederim yani. Sonucum olumsuz olsa bile ☺ bize farklı olarak embiryo kalitesine etkisi olabilicek Co kültür ve embiryoskop yapıldı. Ama Bizim döllenmeme gibi problem olmadı. Bölünme sorunu için yapıldı bunlar. Bide mikro tesa yapıldıTeşekkür ederim cevabınız için. Bizim aslında sorun eş kaynaklı. Microtese ile sperm alındı. Ancak şu zamana kadar bir kere transfere gidebildik. Sonrakinde bölünmede sorun yaşadık. İlk döllenme olmadığında önce spermden dolayı dediler sonra yumurta kaliteli değil dediler. Bir de yumurtalarımın geç olgunlaştığını söylemişlerdi. Yarın doktorum arayacak. Neden olduğunu net şekilde anlatır umarım. Ben de bu sebeple farklı bir merkez mi olsa diye memoriali düşündüm. Siz de döllenmede farklı bir yöntem uyguladılar mı? Bizde döllenmeyi piezzo denilen makina kullanarak yaptılar. Normal şekilde döllenme hiç olmadı.
Bütün denemelerinizi orada mı yaptınız? Aslında ben de kendi doktorumdan çok memnunum ama aynı şeyleri yaşayınca doktor elinden geleni yaptı acaba labaratuvar mı diye düşündüm. Araştırınca Şişli Memorial'ın labaratuvarının iyi olduğunu duydum. Bugün İpek Hanımla bir görüşme yaptım online olarak. O da yumurta kalitesi ile ilgili sorun olabilir ama spermde sorun olup olmadığı da incelenmeli özellikle baş bölümünde dedi. İlk iki tedavimde kaliteli yumurtam toplanana göre çok azdı. Son tedavimde uzun protokol uygulandı 9 yumurtadan 8 i kaliteli çıktı. Ama bölünmedi bu seferde. Peşpeşe tedavi oldum çokta yoruldum. Eşim dolayısıyla başladık normalde tedaviye. Şimdi döllenme olmayınca acaba sorun benim yumurtalarım mı diye düşünmeye başladık. İnşallah umut olursun bana daAnladım canım, bana drum dölleme ve embiryoyu üçüncü güne yumurta taşıyor, üçüncü günden sonra sperm devreye giriyor dedi yani Bizim de dölleme oluyor fakat üçüncü güne gelince gelişimi duruyor embiyoların bir iki tane kallıyor gelişimi yavaş bı şekilde. Şimdiye kadar bize erkek faktörlü sorun var deniyordu DNA hasarından sebep ama yeni öğrendim ki yumurtalarımda sorun varmış... Memorial i düşünüyorsanız kesinlikle tavsiye ederim 9 yıldır sayısız kadın doğum druna muayene olmuş biriyim Bülent tıraştan tutun bir çok sayılı isim yapmış drlara varana kadar ama yücel bey gibi Dr a denk gelmemiştim tek kelime ile harika bı hekim kesinlikle kendinizi güvende hissediyorsunuz, Mükemmel Dr tavsiye ederim yani. Sonucum olumsuz olsa bile ☺ bize farklı olarak embiryo kalitesine etkisi olabilicek Co kültür ve embiryoskop yapıldı. Ama Bizim döllenmeme gibi problem olmadı. Bölünme sorunu için yapıldı bunlar. Bide mikro tesa yapıldı
İnşaallah canımBütün denemelerinizi orada mı yaptınız? Aslında ben de kendi doktorumdan çok memnunum ama aynı şeyleri yaşayınca doktor elinden geleni yaptı acaba labaratuvar mı diye düşündüm. Araştırınca Şişli Memorial'ın labaratuvarının iyi olduğunu duydum. Bugün İpek Hanımla bir görüşme yaptım online olarak. O da yumurta kalitesi ile ilgili sorun olabilir ama spermde sorun olup olmadığı da incelenmeli özellikle baş bölümünde dedi. İlk iki tedavimde kaliteli yumurtam toplanana göre çok azdı. Son tedavimde uzun protokol uygulandı 9 yumurtadan 8 i kaliteli çıktı. Ama bölünmedi bu seferde. Peşpeşe tedavi oldum çokta yoruldum. Eşim dolayısıyla başladık normalde tedaviye. Şimdi döllenme olmayınca acaba sorun benim yumurtalarım mı diye düşünmeye başladık. İnşallah umut olursun bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?