merhba bizde şiddetli erkek infertilesili.pgt yapıp yapmama sana kalmış.benim 2 embriyom kalmisti son gune.bizede önerdiler.ben cok korktum.oynanmasini istemedim.1 tanesi negatif oldu.1 tanesinin de sonucunu bekliyorum su an.Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak
Eşim ve benim yaşım 26 daha önce hiç gebelik ve düşük öyküsü yaşamadık eşimin morfolojisi 0 olduğu için periferik kanda kromozom analizi testi (genetik test) yaptırdık orada da eşimde herhangi bir sorun çakmadı. Bize embriyolarınız 5. Güne gelirse PGT yapılmasını öneriyoruz dediler.
Biraz araştırdım bu konuyu ‘’PGT daha çok ileri yaş, tekrarlayan gebelik kaybı ve tekrarlayan tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlarında, genetik problem olan eşler veya ailede var ise bu hastalara yapılıyor.’’
SİZCE YAPTIRMALI MIYIM? ÇOK GEREKLİMİ?
Teşekkürler cevabınız için. Umarım güzel haberlerinizi alırız. Doğru şeyleri doğru merkezde yapıyorsak her haber güzel zaten, her türlü denemeye devam edeceğiz. )R rinanoy Merhaba,
Biz erkek problemli başvurduk tüp bebek tedavisine 1 ay eşim hormon ve balık yağı hapı kullandı bu ay 10.08.2020 de adetin 2. Günü olarak başladık şuan süreç güzel gidiyor benim doktorum Beril Yüksel yaklaşık 7-8 gün sonra yumurta toplama ve sonrası işlemlerim olacak onlar hakkında da bilgilendirme yapıyor olacağım. Çünkü burada bizim bize ihtiyacımız var.
Mrb. Tedaviniz hayırlı olsun öncelikle. Eşinizin morfolojisi 0 olduğu için pgt önerilmiştir. Ben sizin yerinizde olsam yaptırmazdım. 3. Tedavim 5. Transferimde bebeğime kavuştum pgt yapılmadan. Yaşım 37 ve erkek infertiliteside vardı. PGT Oldukça maaliyetli bir işlem... size öneride bulunmuşlar anladığım kadarıyla... tekrarlanan negatifler olursa kesinlikle yapılmalı diyorlar. Yaptırmasanızda olur kısmetse zaten oluyor.Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak
Eşim ve benim yaşım 26 daha önce hiç gebelik ve düşük öyküsü yaşamadık eşimin morfolojisi 0 olduğu için periferik kanda kromozom analizi testi (genetik test) yaptırdık orada da eşimde herhangi bir sorun çakmadı. Bize embriyolarınız 5. Güne gelirse PGT yapılmasını öneriyoruz dediler.
Biraz araştırdım bu konuyu ‘’PGT daha çok ileri yaş, tekrarlayan gebelik kaybı ve tekrarlayan tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlarında, genetik problem olan eşler veya ailede var ise bu hastalara yapılıyor.’’
merhba bizde şiddetli erkek infertilesili.pgt yapıp yapmama sana kalmış.benim 2 embriyom kalmisti son gune.bizede önerdiler.ben cok korktum.oynanmasini istemedim.1 tanesi negatif oldu.1 tanesinin de sonucunu bekliyorum su an.
Evet teşekkür ederim Allahtan ümit kesilmez. Hepimizin gönlünden geçen hayırlısıyla olsunAllah'tan ümit kesilmez, birde şöyle düşün tüp bebek için embriyo bulan arkadaşlarımıza can verende Allah, onlara o mutluluğu da tattıranda Allah, negatif olanlar oluyor, pozitif olanlar oluyor. Sen iste hiçbir şey imkansız değil arkadaşım
İlaçlar ne kadar tutuyor ortalama ?Tüp bebek 10.500
Dondurulmuş embriyo saklama 1-3 adet 3.200
Antioksidan takviyesiyle hasar düşürülüyor. Sağlıklı beslenme hazır gıdalardan uzaklaşma antioksidan ağırlıklı beslenme ve takviyelerini kullanarak hasar düşürülüyor. Genelde ımpryl ve emodex yada sperra tarzı erkeklere takviye öneriliyor bayanlarda ımpryl kullanıyor.DNA hasarı için nasıl bir tedavi yapılıyor ? destek olur musunuz ?
Aklıma bir şey takıldı eşinizin morfolojisi 0 olduğu için mi hormon kullandı? Genelde sperm sayısı 1/2 milyon olanlar da hormonlarla ilgili sorun olduğu düşünülerek kullandırılıyor.Merhaba arkadaşlar benim de bir sorum olacak
Bana neden verilmedi ımpryl anlamadım yumurta kalitesizliği var bendeAntioksidan takviyesiyle hasar düşürülüyor. Sağlıklı beslenme hazır gıdalardan uzaklaşma antioksidan ağırlıklı beslenme ve takviyelerini kullanarak hasar düşürülüyor. Genelde ımpryl ve emodex yada sperra tarzı erkeklere takviye öneriliyor bayanlarda ımpryl kullanıyor.
Her Dr vermiyor. Hele Semra hoca kanıtı olmayan hiçbir şey önermiyor. Çoğu hasta kendi başına araştırarak deneme yanılma yaparak kullanıyor bu tarz takviyeleri. Ben de eşime olsun kendime olsun bir sürü takviye aldık çoğunu Dr önermedi. Ben prowomen resveratrol acai kullandım. sizde araştırın kullanmasanız bile bir bakın sizin durumunuzda olan insanlar ne yapmış etki sağlamış mı? Ben Sorun yaşamadım tekrar olsa kullanırım. Kaliteyi arttırdıklarını düşünüyorum.Bana neden verilmedi ımpryl anlamadım yumurta kalitesizliği var bende
Merhabalar ,Ya, sevgili arkadaşlar, benim bir ricam var. Memorial'da tedavi görüp pozitif sonuç alanlar da negatif sonuç alanlar da bana mesajla ulaşabilir mi? Anladığım kadarıyla çeşitli ve çoğu anlaşılabilir sebeplerle sonuçlarını foruma yazmayabiliyor arkadaşlar. Ama en azından özelden bilgilendirirlerse bize öyle faydası olur ki.. Deneyimler çok şey anlatıyor, zaten deneyimleri öğrenmek ve paylaşmak için buradayız. Ne dersiniz: )
Biz daha hastaneyle anlaşmadık, gelecek hafta netleşecek. Eksileri, artıları, önerileri duymayı o kadar istiyorum ki.. Çok fazla bilgi var, e yüklü bir maddi ve manevi yatırım da yapıyoruz, insan mümkün olduğunca elinden geleni yapmak, bir şey atlamamak istiyor..
Çok sevgiler hepinize..
Çok çok teşekkür ederim ayrıntılı cevabınız için. Hikayenizin sonunun güzel bitmesine çok sevindim. Evet tüp bebekle ilgili "zaten her yerde aynı prosedürü uyguluyorlar" diyen var. Anladım ki gerçekten aynı prosedür değil de kişiye göre belirlenen tedaviler daha başarılı. Valla bilinçli olarak gideceğim sizler sayesinde: )Merhabalar ,
bizim sorunumuz sebepsiz infertilite ve pcosdu, eşimde bir sorun yok, ondan emin olabildik çok fazla test yaptırarak ve doktorların genel görüşüne güvenerek
benim memorialdeki 2017 deki tedavimden 7 embriyo donduruldu, transferi beklerken kendiliğimden hamile kaldım dış gebelik oldu ve tüpün biri alındı.
Sonraki 2 sene içerisinde aralıklarla 3 embriyo transferi yaptırdım ikisi tuttu kalpleri atmadı biri tutmadı.
artık ümidim kalmadı transferleri durdurdum, biraz daha kendim deneyim derken bir kere daha hamile kaldım o da dış gebelik oldu ikinci tüpüm alındı.
artık tüp bebekten başka çarem kalmadı, ama ben merkezden şüphelenmeye başlayıp bildiğim 4 en iyi merkeze gidip en iyi doktorlarıyla görüştüm. Bir kısmı bana donmuş embriyon varken yeni tedavi olma dedi.. yani yine memoriale yönlendirdi, açıkçası bu şekilde parayı düşünüp beni kendi merkezlerine almaya çalışmamaları da benim çok hoşuma gitti.
benim bu merkezdeki en büyük şikayetim bir türlü kişiye özel tedavi geliştiremediklerini düşünmemdi, ekstra yeni bir şey denemeden yeni bir embriyo koyacaklar tutacak kalbi atmayacak ve ben onu nasıl dışarı çıkaracağım diye kara kara uğrasacaktım (kürtaj veya düşük). O arada buradan bir arkadaşım negatif görüşmelerini Semra hnla mı yapıyorsun dedi sağolsun .. ben hiç bir negatif sonuç sonrasında Semra unla görüşmemiştim.
bu sefer diğer dört merkezin arkasından Semra hnla bir görüşme talep ettim bana olumsuz sonuçların neden kaynaklanabileceğini bir kere daha denememzin çok faydalı olacağını yine olmazsa bir yurt dışı testi isteyeceğini anlattı.
ben biraz da vakit sıkıntısından en kolay yöntem olan 4. Embriyo transferini denedim ve bu sefer çok şükür 6.5 aylık hamileyim.
bu arada diğer merkezler histereskopi önermişti Semra Hn histeroskopiyle Rahmi bozmanın hiç anlamı yok rahimde bir sıkıntı yok diyen tek doktordu neredeyse.. hem histereskopi yapmadığı hem de ikiz embriyo transfer etmediği için şu an kendisine minnettarım. Çünkü aynı anda transfer olup ikiz bebeklere hamile kalanların gebelikleri gerçekten çok zor geçiyor buradan takip ediyorum. Ayrıca ikiz bebek hiç istemedim ben.
sadece şansımı arttırmak için ısrar etmiştim vazgeçirdiler. ..
bu merkezde mutlaka ilk görüşme ve önemli kararların alınacağı görüşmede Semra hanı istediğinizi belirtmelisiniz. Gerekirse bir ay bekleyin ama onunla görüşün öyle başlayın..
ikincisi de kontrollerinizde hep aynı doktor olmasını istediğinizi belirtin. O izinli bile olsa ikinci doktorunuz hep aynı kişi olsun. Böylece sizin dosyanıza daha hakim olurlar.
inşallah siz hiç uğraşmadan ilk transferinizde bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Ben de yaptırdım ama mantıklı bulmuyorum. Testi yaptırıp eve dönerken covid olabilirim. Bir de ba a 15 gün süresi var dediler. Benim yumurta toplama 15 günden fazla sürdü. Testennsonra 15 gün orona kapmazsın diye bir durum var da benim mı haberim yok. Bence para kazanmak için yapıyorlar.heryerde iştenmiyormuş memoral titiz ve güvenli davranıyor bence
Adınıza çok sevindim. Sağlıkla doğsun bebişiniz. Demek ki memorialla alakalı bir problem yokmuş. Yavrunuz zamanını beklemiş. Başınızdan baya zorlu süreç geçmiş ama hepsini unutmuşsunuzdur. Darısı bizlere inşallah.Merhabalar ,
bizim sorunumuz sebepsiz infertilite ve pcosdu, eşimde bir sorun yok, ondan emin olabildik çok fazla test yaptırarak ve doktorların genel görüşüne güvenerek
benim memorialdeki 2017 deki tedavimden 7 embriyo donduruldu, transferi beklerken kendiliğimden hamile kaldım dış gebelik oldu ve tüpün biri alındı.
Sonraki 2 sene içerisinde aralıklarla 3 embriyo transferi yaptırdım ikisi tuttu kalpleri atmadı biri tutmadı.
artık ümidim kalmadı transferleri durdurdum, biraz daha kendim deneyim derken bir kere daha hamile kaldım o da dış gebelik oldu ikinci tüpüm alındı.
artık tüp bebekten başka çarem kalmadı, ama ben merkezden şüphelenmeye başlayıp bildiğim 4 en iyi merkeze gidip en iyi doktorlarıyla görüştüm. Bir kısmı bana donmuş embriyon varken yeni tedavi olma dedi.. yani yine memoriale yönlendirdi, açıkçası bu şekilde parayı düşünüp beni kendi merkezlerine almaya çalışmamaları da benim çok hoşuma gitti.
benim bu merkezdeki en büyük şikayetim bir türlü kişiye özel tedavi geliştiremediklerini düşünmemdi, ekstra yeni bir şey denemeden yeni bir embriyo koyacaklar tutacak kalbi atmayacak ve ben onu nasıl dışarı çıkaracağım diye kara kara uğrasacaktım (kürtaj veya düşük). O arada buradan bir arkadaşım negatif görüşmelerini Semra hnla mı yapıyorsun dedi sağolsun .. ben hiç bir negatif sonuç sonrasında Semra unla görüşmemiştim.
bu sefer diğer dört merkezin arkasından Semra hnla bir görüşme talep ettim bana olumsuz sonuçların neden kaynaklanabileceğini bir kere daha denememzin çok faydalı olacağını yine olmazsa bir yurt dışı testi isteyeceğini anlattı.
ben biraz da vakit sıkıntısından en kolay yöntem olan 4. Embriyo transferini denedim ve bu sefer çok şükür 6.5 aylık hamileyim.
bu arada diğer merkezler histereskopi önermişti Semra Hn histeroskopiyle Rahmi bozmanın hiç anlamı yok rahimde bir sıkıntı yok diyen tek doktordu neredeyse.. hem histereskopi yapmadığı hem de ikiz embriyo transfer etmediği için şu an kendisine minnettarım. Çünkü aynı anda transfer olup ikiz bebeklere hamile kalanların gebelikleri gerçekten çok zor geçiyor buradan takip ediyorum. Ayrıca ikiz bebek hiç istemedim ben.
sadece şansımı arttırmak için ısrar etmiştim vazgeçirdiler. ..
bu merkezde mutlaka ilk görüşme ve önemli kararların alınacağı görüşmede Semra hanı istediğinizi belirtmelisiniz. Gerekirse bir ay bekleyin ama onunla görüşün öyle başlayın..
ikincisi de kontrollerinizde hep aynı doktor olmasını istediğinizi belirtin. O izinli bile olsa ikinci doktorunuz hep aynı kişi olsun. Böylece sizin dosyanıza daha hakim olurlar.
inşallah siz hiç uğraşmadan ilk transferinizde bebeğinizi kucağınıza alırsınız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?