- 5 Mart 2019
- 122
- 273
- 33
Semra Hanım anladığım kadarıyla birebirde ilgilenmiyor, sadece ilk girdiğinizde var, onun dışında muhattap olamıyorsunuz?
eğer zor bir hastaysanız siz talep etmeseniz bile sizinle görüşmek istiyor.
beni iki kez kendi görmek istemişti benim talebim olmadığı halde.
Bende ilk randevu alacağım zaman tereddüt etmiştim bahsettiğiniz konu içiN fakat çok sık gidip gelmeme ve özel bir talepte bulunmamama rağmen hiç kendi doktorum dışında birisine randevu vermediler. Ama siz yine de her randevu almak istediğinizde doktorunuzun ismini özellikle söyleyin problem olacağını düşünmüyorum.teşekkür ediyorum, laboratuarının çok iyi olduğunu okudum o yüzden oraya gitmek istiyorum ama bir yandan da sürekli farklı doktor geliyor diyorlar, öyle çok zor değil mi takip... her seferinde baştan kendinizi mi anlatıyorsunuz
hayır, durumunuzu anlatmanıza gerek yok. doktorlar dosyanıza her şeyi işliyor. bir de her dafasında farklı doktor diye birşey yok aslında en fazla iki üç doktora denk geliyor. özellikle de belli bir doktorun takibinizi yapmasını isterseniz danışmadaki hemşirelere belirtmeniz yeterli. işlerler dosyanıza. o doktorun izin gününe denk gelirse kontrolünüz o zaman başka doktor görür.teşekkür ediyorum, laboratuarının çok iyi olduğunu okudum o yüzden oraya gitmek istiyorum ama bir yandan da sürekli farklı doktor geliyor diyorlar, öyle çok zor değil mi takip... her seferinde baştan kendinizi mi anlatıyorsunuz
Çok teşekkür ederimAdınıza çok sevindim. Sağlıkla doğsun bebişiniz. Demek ki memorialla alakalı bir problem yokmuş. Yavrunuz zamanını beklemiş. Başınızdan baya zorlu süreç geçmiş ama hepsini unutmuşsunuzdur. Darısı bizlere inşallah.
Bende ilk randevu alacağım zaman tereddüt etmiştim bahsettiğiniz konu içiN fakat çok sık gidip gelmeme ve özel bir talepte bulunmamama rağmen hiç kendi doktorum dışında birisine randevu vermediler. Ama siz yine de her randevu almak istediğinizde doktorunuzun ismini özellikle söyleyin problem olacağını düşünmüyorum.
hayır, durumunuzu anlatmanıza gerek yok. doktorlar dosyanıza her şeyi işliyor. bir de her dafasında farklı doktor diye birşey yok aslında en fazla iki üç doktora denk geliyor. özellikle de belli bir doktorun takibinizi yapmasını isterseniz danışmadaki hemşirelere belirtmeniz yeterli. işlerler dosyanıza. o doktorun izin gününe denk gelirse kontrolünüz o zaman başka doktor görür.
Merhaba benim şu an yaşım 42 yazacaklarım kimseyi etkilemek üzmek değil. Başımdan geçen olayı paylaşıyorum. 2 sen önce ilk tüp bebek denememi yapmıştım pgt gerek görmedi dr birsürü para dedim. Yapılmadı konuşulmadı bile. 12 haftada nimt testi yapıldı bebeğim dawn sendromlu çıktı ve derecesi de bilşnmiyordu. İyi de olur kötü de denildi. 17 haftaya kadar tahliller oldu önce plezantadan parça alındı en son amniyosentes oldum. 100%hastaydı bebeğim 17 haftada alındı. Sonra geçtiğimiz kasım ayında memorıla geldim birsürü tahliller ve benden bugüne kadar hiç bir dr rahim filmi istemedi. Burada istendi yani güzel araştırıldı 10 yumurtam toplandı 5 tNe 5 güne geldi. Pgt ye gitti 2 tanesi geri geldi. Transfer günü biri çözündü ama %40 iyi durumda dediler. Diğer emriyo da çözündü 100% çıktı ikiside transfer edildi. Pozitifi ve arrılı gördüm 3 gün sonrasında kanamam geldi. Malesef Tutmamıştı. Şimdi tekrar memorıl da denemek istiyorum. Son bir kere anlayacağın 2 şekilde olacağı varsa oluyor. Karar sana kalmış. Ben pgt yaptıracağım.Sonuçta PGT den sorunsuz dönerse ve transfer olursa da %100 garanti verilmiyor Allah ne derse o ben yaptırıp yaptırmama arasında kararsız kaldım hem maliyet konusunda kafama takılıyor neredeyse var olan embriyolara PGT yaptırmak tedavi ücreti kadar tutuyor. Herhangi bir sorun ve problem de görünürde mevcut değil ilk deneme olduğu için PGT konusu kafamı karıştırıyor
Size katılıyorum kesinlikle.bizde de erkek infertilitesi var ve eşimin anne babası amca çocukları ayrıca eşimin kardeşlerininde bebeği olmadı, doktor eşimden ısrarla kromozom analizi istedi.hatta Semra hanımda yapılması gerek dedi.ama eşim yaptırmadı.pgt de yaptırmadık.4 embriyom 5.güne geldi.biri transfer oldu çok şükür bin şükür oğlum 9 aylık oldu yanımda ve sağlıklı..rabbime ne kadar şükretsem az, verecek olan allah..ayrıca eşimin amca çocuklarının bazıları da tüp bebekle çocukları oldu. Tabi ben Doğuma kadar stres yaptım ya bebeğim sağlıklı olmazsa diye. Yani diyeceğim şu araştıran arkadaşlara..doktor vs memorialda çok önemli değil önemli olan laboratuvar.benim doktorum gönül hanımdı mesela.ama Semra hanıma danışarak karar veriyordu.gönül hanım histerokobiye gerek yok demişti Semra hanım gerek var dedi.ben Semra hanımla görüşmeyi hiç talep etmedim ama kendisi bir kere muayeneme girdi ve dosyamı takip etti..ilk denemem bahçeci tüp merkezinde olumsuzdu.2.denememi memorial da yaptım laboratuvarına güvendiğim için.bahçecide 2 embriyom 5.güne geldi kalitesizdi ikisi transfer edildi tutmadı.ümitsizliğe kapılmıştım..memorialda dondurulacak embriyom bile kaldı.ben çok araştırma yaptım her merkezin olumlu olumsuz yönleri var ama memorialda olumlu ağır basıyordu. Kaç doktorun muayene yaptığı kesinlikle önemli değil zaten herşey dosyada yazıyor..biraz karışık oldu kusura bakmayın aklıma gelenleri yazmak istedim.aklına takılan arkadaşlar olursa yardımcı olmak isterim..sizin yazınızın altına yorum yapmış oldum.selametleHerkese merhaba, benim hikayem de guzel baslayip kotu devam edenlerden malesef.
Siddetli erkek infertilitesi dolayisiyla memorialda tup bebek tedavisi gorduk. Bence lab. Cok iyi cunku hicbir hastanede cikmayan sperm sayilari bulundu esimde ve tese olacak diye beklerken tese olmadan sperm bulundu burada.
20 yumurtadan 13u dollenmisti ve 2 tanesi 5. Gun 6 tanesi 6. Gun blast oldu. Ben siddetli erkek inf var diye (morfolojide sikinti yoktu ama totalde 30 40bn sperm tamami hareketsizdi) 3une pgt yapilmasini istemistm sadece biri normal geldi, biri %50 mozaik biri 45x cikti. Normal olani transfer oldm hamile kaldim. 20. Haftaya kdr her sey cok iyiydi organ gelisimi fln cok iyi saglikli bebek, neticede pgt de var ya artik icim rahatti. Ama bebegin plasentasinda sorun cikti o haftada. Bebek gelismiyor geri kaliyor kordonda kan akisi ters akim oluyor vs.. simdi 26+4 oldum ama doktorlar sans vermiyorlar bebege
Kisacasi, bir aksilik cikacaksa cikiyor saglikli dogacaksa da doguyor sanirim. Ben de bir daha denersem pgt yaptirmayi dusunmuyorum. O zaman da biliyorduk can veren nasip eden Allah pgt yaptirmadan da olur takdiri ilahi diyorduk ama yine de imkanlari kullanalim dedik. Netice boyle oldu.
Herkese merhaba, benim hikayem de guzel baslayip kotu devam edenlerden malesef.
Siddetli erkek infertilitesi dolayisiyla memorialda tup bebek tedavisi gorduk. Bence lab. Cok iyi cunku hicbir hastanede cikmayan sperm sayilari bulundu esimde ve tese olacak diye beklerken tese olmadan sperm bulundu burada.
20 yumurtadan 13u dollenmisti ve 2 tanesi 5. Gun 6 tanesi 6. Gun blast oldu. Ben siddetli erkek inf var diye (morfolojide sikinti yoktu ama totalde 30 40bn sperm tamami hareketsizdi) 3une pgt yapilmasini istemistm sadece biri normal geldi, biri %50 mozaik biri 45x cikti. Normal olani transfer oldm hamile kaldim. 20. Haftaya kdr her sey cok iyiydi organ gelisimi fln cok iyi saglikli bebek, neticede pgt de var ya artik icim rahatti. Ama bebegin plasentasinda sorun cikti o haftada. Bebek gelismiyor geri kaliyor kordonda kan akisi ters akim oluyor vs.. simdi 26+4 oldum ama doktorlar sans vermiyorlar bebege
Kisacasi, bir aksilik cikacaksa cikiyor saglikli dogacaksa da doguyor sanirim. Ben de bir daha denersem pgt yaptirmayi dusunmuyorum. O zaman da biliyorduk can veren nasip eden Allah pgt yaptirmadan da olur takdiri ilahi diyorduk ama yine de imkanlari kullanalim dedik. Netice boyle oldu.
Lekelenme kanama sorunu oluyomuyduBende ki tek bir polip degil malesef polibal yapılar mevcut rahimde yani minik minik polip yapıları hormonal sanirim histereskobide temizleselerde 2. 3 ay sonra tekrarliyor yucel bey olmadigi icin gonul hanm bakti yine varmis ayni sekilde embiriyo olursa dondurcaklar insallah histereskobi olabilirim tekrardan
Ne kuru yapmıstınızCanim bende iki yil once polip cikti. Daha once olmuyordu. Sanirim yaptigim kurden oldu. Histeroskopi oldum. Suan yok sanirim jinekolojik muayene olmadim. O muayeneden sonra anlasiliyo. Boyle bir problemin oldugunu hatirlat mutlaka seni takip eden doktora.ona gore transferini yaptir. Cok gecmis olsun. Rabbim evlatlarimizi kucagimiza almayi nasip etsin saglikla
Teşekkür ederim hayır canim bebegim çok küçük daha 8 aylık benimde toparlanmam gerekZor günler evet geçmiş olsun tekrar hamilemisiniz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?