- 18 Haziran 2019
- 1.304
- 1.733
- 63
- 38
amh testıni cok guvenılır bulmuyolar beni ultrasonda kontrol ederken semra hoca yücel bey’e artık amh testlerinin güvenirliliğinin olmadığını söyledi çünkü benim amh sonucumla ultroson aynı degılmıs demek ki cogunda boyle..o sebeple üzülmeyin bence pozıtıf olun tedavıye başladıgınız yer türkiye’de bu işi yaptıracagınız en iyi yer benceMerhaba, eylül ayı sonu adetimle kısmet olursa tüp bebeğe başlayacağız. Memorial şişli de başladık. Benim amh düşük.0,4 ama geçen seneki sonuç iyice düşmüştür. Eşimde de sperm sayı azlığı, hız düşüklüğü, morfoloji sıfır. Doktorumuz tüp bebek için yeterli dedi. Imsı tekniği ile yapacaklar.
Ben bu süreçte omepa Q10 eşim progny m kullanıyor 15 gündür kullanıyoruz. Sabah çörek otu yağı keçiboynuzu özü pekmezi polen ballı yiyoruz. Hergün ben 2 tam pişmiş yumurta 1 kaseden fazla yoğurt yiyorum. 1 porsiyon meyve.Varsa herkesin önerisine bilgisine ihtiyacım var. Bizim süreç çok uzun sürecek. Her bilgiye açığım.
Tedavin hayırlı olsun! İnşallah Rabbim kolaylıkla hayırlı sağlıklı evlat Nasip etsin. D vitamini kullanmanı tavsiye ediyorum. D vitamini seviyeni yükselt. Omega 3 kullan. Demir eksikliğin varsa muhakkak Demir ilacı kullan. Mümkün mertebe doğal beslen. Şeker ekmek uzak dur. Çay kahve azalt(çok içiyorsan). Koenzim Q ten kullanıyorsun zaten. Sebep noktasında elinden geldiğini yaptıktan sonra gerisi Allah’a kalmış. Ol deyince oluyor. Ama d vitamini seviyen iyi olsunMerhaba, eylül ayı sonu adetimle kısmet olursa tüp bebeğe başlayacağız. Memorial şişli de başladık. Benim amh düşük.0,4 ama geçen seneki sonuç iyice düşmüştür. Eşimde de sperm sayı azlığı, hız düşüklüğü, morfoloji sıfır. Doktorumuz tüp bebek için yeterli dedi. Imsı tekniği ile yapacaklar.
Ben bu süreçte omepa Q10 eşim progny m kullanıyor 15 gündür kullanıyoruz. Sabah çörek otu yağı keçiboynuzu özü pekmezi polen ballı yiyoruz. Hergün ben 2 tam pişmiş yumurta 1 kaseden fazla yoğurt yiyorum. 1 porsiyon meyve.Varsa herkesin önerisine bilgisine ihtiyacım var. Bizim süreç çok uzun sürecek. Her bilgiye açığım.
Selam kızlar. Hayırlısıyla yarın tedaviye başlıyoruz adetliyken ilk kontrolüm olacak. Fulya hanım doktorum embriyolar dondurulacak sonraki ay transfer demişti inşallah bir aksilik olmazsa. Esimde sorun yok gerci bendede yok sebepsiz ikinci olmadi 13 yaşında bir kızım var. Bu dönemde ne yiyeyim iceyim avakado yemelimiyim sizce rahime tutunmada iyi diye duymustum
Semra hoca herkese pgt önermez. Haklımbşr nedeni vardır. Sizin sorun nedir?pgt hakkında ne düşünüyorsunuz??kısmet olursa bizim yarın 5.güne geliuor embriyolarımızpgt yaptırmayı önerdi bize semra hoca..ben 33 yaşındayım eşim 36..3yıllık evliyız 2yıldır korunamdık ama bu süreçte hiç gebe kalamadım kanımda pıhtılaşma çıktı heterozıgotum aileden gelenmiş ama ailemde de hiç öyle kimseden duymamıştım tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullanıyorum sizce pgt yaptırmak mantıklımı??
açıkcası bizim sorunumuz yok ilk tüp bebek denememiz.. bundan once 2defa aşılama denedik tutmadı pgt için ilk görüşmede konuşurken eşimin yeğeni 2yaşında down sendromlu bu konuda hassas olduğumuzu belirtmiştik sonrasında benım yumurta buyutme tedavı sırasında muayeneme tekrar geldi kontrol etti o sırada konusurken pgt’yi yine hatırlattı bende ilk gorustugumuzda aslında mantıklı buldugumuzu ama eşim araştırırken embrıyoların zarar görme olasılıgının da bulundugunu okudugunu soyledıgınde vazgectıgımızı soyledım o da bu işin laburatuarınyla alakalı bır durum vs dedi ama bu tabi maliyet boyuttu da var diye konuştu o zaman malıyetını bılmıyorduk bıle vazgecınce arastırmamıstık sonrandan 295usd oldugunu ogrendıkSemra hoca herkese pgt önermez. Haklımbşr nedeni vardır. Sizin sorun nedir?
Bariz bir sorun yoksa yaptırmaya da gerek yok aslında. Siz bilirsiniz. Pgt işlemi epey pahalı. Daha çok tekrarlayan implantasyon başarısızlıkları, ileri yaş ve genetik hastalıklarda bu test isteniyor. Ailede down sendromlu çocuk var diye mi istedi acaba.açıkcası bizim sorunumuz yok ilk tüp bebek denememiz.. bundan once 2defa aşılama denedik tutmadı pgt için ilk görüşmede konuşurken eşimin yeğeni 2yaşında down sendromlu bu konuda hassas olduğumuzu belirtmiştik sonrasında benım yumurta buyutme tedavı sırasında muayeneme tekrar geldi kontrol etti o sırada konusurken pgt’yi yine hatırlattı bende ilk gorustugumuzda aslında mantıklı buldugumuzu ama eşim araştırırken embrıyoların zarar görme olasılıgının da bulundugunu okudugunu soyledıgınde vazgectıgımızı soyledım o da bu işin laburatuarınyla alakalı bır durum vs dedi ama bu tabi maliyet boyuttu da var diye konuştu o zaman malıyetını bılmıyorduk bıle vazgecınce arastırmamıstık sonrandan 295usd oldugunu ogrendıkpgt tutunma garantısı vermıyor ama yaptırırsak hepsıne yaptıramayız 2tanesine yaptırmak mantıklımı bılemedık
bilmiyorum ki yücel bey doktorum pgt’den ılk gorusmede bahsetmıstı üstünkörü ozaman biz demıstık yegenımız down’lu hani anomolı riskine karsı daha duyarlıyız bıraz oyuzden bu riski psıkolojık olarak almamamıza karsı mı yoksa başka bıseydenmı tavsiye ettılerbılmıyomBariz bir sorun yoksa yaptırmaya da gerek yok aslında. Siz bilirsiniz. Pgt işlemi epey pahalı. Daha çok tekrarlayan implantasyon başarısızlıkları, ileri yaş ve genetik hastalıklarda bu test isteniyor. Ailede down sendromlu çocuk var diye mi istedi acaba.
Hayırlı olsun yaptırın tabiki ben çok pişmanım Semra hoca bize önermedi ısrarla neye dayanarak yaptı bilmiyorum ilkinin kalp atışı durdu ikincide artı bir koromozom farkla doğdu melek kuzum çok sıkıntılar çekti hala çok kızgınımpgt hakkında ne düşünüyorsunuz??kısmet olursa bizim yarın 5.güne geliuor embriyolarımızpgt yaptırmayı önerdi bize semra hoca..ben 33 yaşındayım eşim 36..3yıllık evliyız 2yıldır korunamdık ama bu süreçte hiç gebe kalamadım kanımda pıhtılaşma çıktı heterozıgotum aileden gelenmiş ama ailemde de hiç öyle kimseden duymamıştım tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullanıyorum sizce pgt yaptırmak mantıklımı??
ya çok üzüldümHayırlı olsun yaptırın tabiki ben çok pişmanım Semra hoca bize önermedi ısrarla neye dayanarak yaptı bilmiyorum ilkinin kalp atışı durdu ikincide artı bir koromozom farkla doğdu melek kuzum çok sıkıntılar çekti hala çok kızgınım
İmkanlarınizi zorlayabiliyoreaniz ben de yaptırmanızı öneririm. Biz de ilk tedavide 29 yaşındaydık eşimle bilinen bir genetik rahatsızlık ailede yok, testlerinin normaldi ama ilk transfer kromozom bozukluğu dolayısıyla kalp atışı durdu öyle sonlandı. Su an oğlum 1bucuk yaşında çok şükür.. ama sağlıklı embriyo bulabilmek için baya uğraştık biz. İlk tedavide arastirmadigim için bilgim yoktu bize de onerilmeei diye haberimiz olmadı pgt den. O günlere geri dönsem kesinlikle pgt siz baslamazdim..bilmiyorum ki yücel bey doktorum pgt’den ılk gorusmede bahsetmıstı üstünkörü ozaman biz demıstık yegenımız down’lu hani anomolı riskine karsı daha duyarlıyız bıraz oyuzden bu riski psıkolojık olarak almamamıza karsı mı yoksa başka bıseydenmı tavsiye ettılerbılmıyomaslında tutunma garantısı vermese dahi gebelık olustugunda anomolı rıskının olmayacak olması cok ıyı ama fayda maliyet kıyaslarsak maliyeti yuksek bıde hepsıne yaptırmayıp 2tanesıne yaptırmakta cok mantıklı degıl gıbı.. zaten bız şehırdısımdan geldık bıze extrada cok malıyet oldu ulaşım,konaklama vs
pgt hakkında ne düşünüyorsunuz??kısmet olursa bizim yarın 5.güne geliuor embriyolarımızpgt yaptırmayı önerdi bize semra hoca..ben 33 yaşındayım eşim 36..3yıllık evliyız 2yıldır korunamdık ama bu süreçte hiç gebe kalamadım kanımda pıhtılaşma çıktı heterozıgotum aileden gelenmiş ama ailemde de hiç öyle kimseden duymamıştım tedbir amaçlı kan sulandırıcı kullanıyorum sizce pgt yaptırmak mantıklımı??
Evet canım down bebeğim ama o sıkıntı değil bizim için asla bilerek isteyerek doğurdum hamileyken risk çıkmıştı ikili testte başımızın üstüne dedik. Ssorun down yada başka bişey değil bu bebekler bin tane sıkıntıyla doğuyorlarmış hiç bilmiyordum bilsem pgtyi dr hayır dese bile yaptırırdım o zaman dedim aa down riski mi olursa olsun dedim ama hastalıklar yüzünden çok şey yaşadık. Nasip kader doktorların açık açık uyarması lazım evrt maddi açıdan çok zorluyo ama sonradan biz kaç pgt parası harcadık hasta bi çocuk büyütmek çok zor ameliyatlar vs hep paraya çok üzüldümdoğdu derken down sendromlu mu oldu??iki tanesini maddı acıdan yaptıralım dıyoruz ama
evet canım biliyorum benim eşimin yeğenıde downlu dogdu kalpten amelıyat oldu kaç ay hastanede kaldı..şuan 2yaşında biz o bimbir zahmeti üzüntüyü,bebeğin gelişimini anne baba kadar olmasakta belki bizde yaşadık çok zordu ondan dolayı hassasiyetimizde bizimde.. allah sevgisini de veriyor ailede herkes üstüne titriyor ama nasip dediğin gibiM
Evet canım down bebeğim ama o sıkıntı değil bizim için asla bilerek isteyerek doğurdum hamileyken risk çıkmıştı ikili testte başımızın üstüne dedik. Ssorun down yada başka bişey değil bu bebekler bin tane sıkıntıyla doğuyorlarmış hiç bilmiyordum bilsem pgtyi dr hayır dese bile yaptırırdım o zaman dedim aa down riski mi olursa olsun dedim ama hastalıklar yüzünden çok şey yaşadık. Nasip kader doktorların açık açık uyarması lazım evrt maddi açıdan çok zorluyo ama sonradan biz kaç pgt parası harcadık hasta bi çocuk büyütmek çok zor ameliyatlar vs hep para
3tanesıne yaptıralım dedik madem girdik bir işe zorlayacaz hayırlısı olur inşallahİmkanlarınizi zorlayabiliyoreaniz ben de yaptırmanızı öneririm. Biz de ilk tedavide 29 yaşındaydık eşimle bilinen bir genetik rahatsızlık ailede yok, testlerinin normaldi ama ilk transfer kromozom bozukluğu dolayısıyla kalp atışı durdu öyle sonlandı. Su an oğlum 1bucuk yaşında çok şükür.. ama sağlıklı embriyo bulabilmek için baya uğraştık biz. İlk tedavide arastirmadigim için bilgim yoktu bize de onerilmeei diye haberimiz olmadı pgt den. O günlere geri dönsem kesinlikle pgt siz baslamazdim..
3tane yaptıralım dedik hayırlısı olur inşallahhayırlı olsun tedaviniz.
benim yaşım daha fazlaydı sizden ve istemedi Semra Hanım pgt. gerçi ben sonra keşke yaptırsaydım dedim hamileyken nifty testle uğraşmazdım diye. çok şükür sorun olmadı ama hamileyken o stresi çekmek ayrı bir dert.
Semra Hanım yapın dediyse bence mutlaka yapmalısınız.
Amin canım inşaAllah sağlıklı ve hayırlı evlat olsun embriyocuklarevet canım biliyorum benim eşimin yeğenıde downlu dogdu kalpten amelıyat oldu kaç ay hastanede kaldı..şuan 2yaşında biz o bimbir zahmeti üzüntüyü,bebeğin gelişimini anne baba kadar olmasakta belki bizde yaşadık çok zordu ondan dolayı hassasiyetimizde bizimde.. allah sevgisini de veriyor ailede herkes üstüne titriyor ama nasip dediğin gibibugun aradılar 3tanesine pgt yaptıralım dedik artık zorlayalım kendimizi ama sonrası süpriz olmasın hayırlısı olur inşallah
Öncelikle geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda evladıniza kavuştursun. Sizinle hikayemiz çok benziyor. Benim de yaş 41 oldu.iki doğal gebelik ve kürtaj var. Ilkinde kalbi durdu.ikincisinde ikizlerin kalp atışını alamadık.ben tüp bebek ilk defa yaptıracağım. Bu kez hamile kalırsam serum tedavisi uygulanacak. Cd 56 testi yaptirdinizmi hiç. Benim çok yüksek çıktı test sonucum. Tekrarlayan düşük ve başarısız tup bebek tedavilerinde öneriyorlar.baska merkezdeki doktorum önerdi bana serumu. Gecen gün tv de de çıktı hatta bu serum tedavisi. Bence bir araştırın derim.cok olumlu sonuç alan var41 oldum 3 yıldır uğraşıyorum doğal yollardan başladık iki kere kürtaj oldum. Sonra direk tüp bebeğe geçtik rezervde düşük yaş ileri zor maalesef ama kaderde varsa olur diye devam edicem. Biraz mola verdim. İnsanın psikolojisi de çok etkileniyor. Banu Çiftçiyi duydum bende. İyi bir doktor. Bakalım sanırım biraz değişik yerler denemek iyi gelebilir. Heyecan olur dediğiniz gibi. Aldığım vitaminlerin zaten hesabı yok. Arı sütü de kullanıyorum. Doğal da olur belki diyorum ama rahim konusunda emin olamıyorum ne yazık ki. İnşallah hepimiz bir gün sağlıklı ve hayırlı evlatlara sahip oluruz.
Benim de rezervim azHayırlı olsun inşallah güzel sonuçlar alırsınız. Arı sütünün kadın yumurtasına çok faydalı olduğunu okumuştum benim bir de zeytinyağında bekletilmiş kuru incir. Bence eşiniz de siz de kullanın. Özellikle şimdi incir zamanı eşiniz bol bol incir yesin ve taze cevizin de şimdi mevsimi taze ceviz de bol bol yemenizi tavsiye ederim. Burada bir arkadaşımız vardı onda da yumurta rezerv azlığı vardı z.yağında kuru incir kürü yapmıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?