- 1 Ocak 2020
- 619
- 797
- 103
Merhaba ben Fulya hanımda oldum tedavimi. Memnundum. Benim ilk tedavimdi. Opu yu Günseli hanım yaptı. Transferi de Gönül hanım. İlaçlar vs hakkındaki bilgileri zaten hemşireler veriyor. İlaç dozlarını, hangi ilaçların kullanalıcağını doktor kendi belirlemiyor kurul belirliyor sizi arayıp bilgilendiriyorlar. Yani Şişli memorialda bir doktora değil de bir ekibe gidiyorsunuz. Ben öyle hissettim.Merhaba kızlar. Memorialde hangı doktora gıdıyorsunuz? Ben Günseli Özdemir veya Fulya Gökdağlı dusunuyorum.
Semra Hanımın bızı gormesı ıcn mtlaka belırtmek mı gerek. Yoksa her ılk gorusmeye gırıyor mu ?
bir de ilk randevunuzu reglnizin 2. gunune mı aldınız
Opuyu Günseli hanım yaptı demişsiniz memnun kaldınız mı bana isin uzmani melih bey denildi kafami karıştırdılar. Bayan sizmi istediniz oylemi denk geldiMerhaba ben Fulya hanımda oldum tedavimi. Memnundum. Benim ilk tedavimdi. Opu yu Günseli hanım yaptı. Transferi de Gönül hanım. İlaçlar vs hakkındaki bilgileri zaten hemşireler veriyor. İlaç dozlarını, hangi ilaçların kullanalıcağını doktor kendi belirlemiyor kurul belirliyor sizi arayıp bilgilendiriyorlar. Yani Şişli memorialda bir doktora değil de bir ekibe gidiyorsunuz. Ben öyle hissettim.
benim toplamamı da melıh bey yaptı ve adam 72tane sadece benden topladı ustelık doktorumda yücel beydı.Arkadaşım bu iş ekip eşi hepsi aynı kalıtede ıyı doktorlar acemı ya da kotu bırı olsa semra hoca calıstırır mı sanıyosun??ordaki asıstan kızlar bıle secılmıstır guven bıraz..ac melıh bey’in ozgecmısını oku tecrubesıne bak gorursun nasıl uzman oldugunuKızlar lutfen bana bir akıl verin. Fulya hanım doktorum perşembe gününe opu tarihi verildi melih bey yapicak denildi bayan doktor istiyorum dedim bayan doktorumuz o gün izinli illaki bayan isterseniz Günseli hanimda yapar dedi ama isin uzmani tabiki melih bey dedi ne yapsam karar veremedim bayan varken erkek istemiyorum acemi birinin elinde de ziyan olmasın yumurtalar ne dersiniz ne yapsam
Semra hanim icin ozellikle randevu aliyorsunuz yaninda bur doktor secmek mecburi zaten ve onunla devam ediyorsunuz cunku akabinde. Ben adetli degilken ilk görüşmemi yaptım sonra tahlil tamamlama sureci var eksikler varsa ve sonra adetin 2. Gunu cagiriyolar zatenMerhaba kızlar. Memorialde hangı doktora gıdıyorsunuz? Ben Günseli Özdemir veya Fulya Gökdağlı dusunuyorum.
Semra Hanımın bızı gormesı ıcn mtlaka belırtmek mı gerek. Yoksa her ılk gorusmeye gırıyor mu ?
bir de ilk randevunuzu reglnizin 2. gunune mı aldınız
Melih beyi telefondaki kisi isin uzmani o doktor dedi zaten ben bayan istedigim icin iyi tamam Günseli hanimda yapar ama isin ehli melih bey dedi o yuzden soruyorumbenim toplamamı da melıh bey yaptı ve adam 72tane sadece benden topladı ustelık doktorumda yücel beydı.Arkadaşım bu iş ekip eşi hepsi aynı kalıtede ıyı doktorlar acemı ya da kotu bırı olsa semra hoca calıstırır mı sanıyosun??ordaki asıstan kızlar bıle secılmıstır guven bıraz..ac melıh bey’in ozgecmısını oku tecrubesıne bak gorursun nasıl uzman oldugunu
orasını bılmıyorum bana dedılerkı opu’nuzu melih bey yapacak sorgulamadım neden kendı doktorum degıl dıye??anestezı aldım hatırlamıyorum bıle sadece odada dınlenırken geldı konustuk ılgılı kıbar bır beyfendı..Çok şükür sorunsuz atlattım bana başka doktor deselerdı de tereddut etmezdım transferime belki yine yücel bey gırmeyecek başkası olacak yine sorgulamam acıkcası hepsi ıyı hepsı kalıtelı çünkü sana da bol şanslar umarım guzel bir opu olur bol bol yumoşların olur..Melih beyi telefondaki kisi isin uzmani o doktor dedi zaten ben bayan istedigim icin iyi tamam Günseli hanimda yapar ama isin ehli melih bey dedi o yuzden soruyorum
İnşallah sorunsuz atlatirim bende senin gibi. Bende tereddüt etmedim suana kadar fulya hanim semra hanim ve gunseli hanima muayne oldum hepside ayri ilgili memnunum. ama bayan istiyorum esimde öyle bakalim en doğru kararı veririm insallahorasını bılmıyorum bana dedılerkı opu’nuzu melih bey yapacak sorgulamadım neden kendı doktorum degıl dıye??anestezı aldım hatırlamıyorum bıle sadece odada dınlenırken geldı konustuk ılgılı kıbar bır beyfendı..Çok şükür sorunsuz atlattım bana başka doktor deselerdı de tereddut etmezdım transferime belki yine yücel bey gırmeyecek başkası olacak yine sorgulamam acıkcası hepsi ıyı hepsı kalıtelı çünkü sana da bol şanslar umarım guzel bir opu olur bol bol yumoşların olur..
Benim bir fikrim yoktu doktorlar hakkında. Merkez bu şekilde ayarlamıştı bende itiraz etmedim. İlk kez opu olduğum için karşılaştırma yapamıyorum ama çıkar çıkmaz çok şiddetli ağrım oldu ağlayarak çıktım. Ağrı kesici serum taktılar. 30 dk içinde tamamen bütün ağrılarım gitti.Bu durum benim bünyemden dolayıda olabilir.Çünkü transferde de ağrı hissettim ben.Opuyu Günseli hanım yaptı demişsiniz memnun kaldınız mı bana isin uzmani melih bey denildi kafami karıştırdılar. Bayan sizmi istediniz oylemi denk geldi
Aklınızda şüphe kalacaksa Melih Beye yaptırın. Sonra pişman olmayın. Sonuçta bu anestezi altında yapılan bir işlem. Keyfi bir durum değil. Elbette erkek bir doktora yaptırabiliriz.Kızlar lutfen bana bir akıl verin. Fulya hanım doktorum perşembe gününe opu tarihi verildi melih bey yapicak denildi bayan doktor istiyorum dedim bayan doktorumuz o gün izinli illaki bayan isterseniz Günseli hanimda yapar dedi ama isin uzmani tabiki melih bey dedi ne yapsam karar veremedim bayan varken erkek istemiyorum acemi birinin elinde de ziyan olmasın yumurtalar ne dersiniz ne yapsam
Cok tesekkur ederim cevaplariniz icin esimle bir konuşayım aklimda şüphe kalsin istemiyorum gercekten o yuzden melih beyi seçeceğim galibaAklınızda şüphe kalacaksa Melih Beye yaptırın. Sonra pişman olmayın. Sonuçta bu anestezi altında yapılan bir işlem. Keyfi bir durum değil. Elbette erkek bir doktora yaptırabiliriz.
OHHS diye bilinen yumurtaların fazla uyarılması durumuna engel olmak için kullandınız o ilaçı. Fazla yumurta üretmeniz için verilen o ilaçlar nedeni ile OPU işleminden sonra daha yumurta üretmeye devam edersiniz ve bu yumurtalar folük oluşumundan organ yetmezliğine kadar gidebilecek Olan birsürü komplikasyon oluşturabilir. OPU sonrası size verilen ilaçlarda yumurtaların gelişmesini engeller ve riski azaltır.arkadaşlar ben opu’dan sonra 5gün boyunca cetrotıde dıye bır ıgne oldum.Normalde catlamasına engel olan bır ıgneydı.Yumurtalarım alınmıs olmasına ragmen neden catlamasın dıy ıgne yapmaya devam ettım kınedense haftalar sonra kafamda bu soru oluştu fikriniz varmıdır??
Ben il dışından gidiyorum tedavime, yumurta toplama işlemi sırasında yumurta takiplerinizi kendileri yapıyor çünkü her görüşme sonrası ilaç dozlarınız tekrar ayarlanıyor başka ilaç ekleniyor. ama transfer öncesi takibiniz için bulunduğunuz ilden takip etmenize müsade ediliyorArkadaşlar bir sorum olacak il dışından memoriale tüp bebek için gidenler yumurta takibini yaşadıgı ildeki memorialde yaptırıp yumurta istenilen büyüklüğe geldiğinde istanbula giden oldumu iş yogunluğu nedeniyle uzun süre istanbulda kalamam çünkü
Hayır maalesef genelde hayalettiğimiz gibi görüşme sonrası 2 ay içinde olmuyor geneldeBen bişey sorcam. şimdi tedavi için gittigimde diyelim bu hafta gittim ilk gorusmeye. hemen ılk reglının ıkıncı gunu gel diye başlatıyorlar mı ? yoksa önce ilaclar kullandırılıp beklenıyor mu.
Yanı bu tup bebek dedıgımız trasferıyle fılan ıkı aylık bır sürec midir. Ekstra durumlar hariiç
Benım ve esımın testlerı tam aslında. yakın zamanda rahım fılmı de cekıldım. Genetık test de yaptırdık. HIc bısey cıkmadı. En son Kaan Aydosa gıtmıstık. O istemisti testleri.Hayır maalesef genelde hayalettiğimiz gibi görüşme sonrası 2 ay içinde olmuyor genelde
Görüşmeniz sonrası sizden ve eşinizden çeşitli testler isteniyor bu testlerin arasında genetik testler varsa yaptırdığınız yere göre sonuçların gelmesi 45 gün 1,5 ay sürebiliyor. Bazı testler rahim filmi gibi belli zamanlarda yapılıyor onu ayarlamak durumunda kalabiliyorsunuz.Testler sonucunda bir sıkıntı olmaz Ekstra bir işleme ihtiyaç duyulmaz ise Tekrar regly 2. Gün hemen başlayabiliyorsunuz tedaviye. O ay yumurta toplama yapılıyor. Sonraki ay dinlendirme. Sonraki ay transfer. Durumlar kişiye göre değişebilir tabi
Benim endokrin doktorum 2 nin altına inmezse uygun görmüyorum transferi demişti. Zaten endokrine de tüp bebek yönlendirmesiyle gitmiştim. Ama yaklaşık 1 ayda 1 in altına düştü. İlaç kullanıyor muydunuz?Arkadaşlar merhaba.. bugün adetimin 2. Günü ve bazı tahlilleri tekrarlamak için kan verdim. Fsh 10dan 15 e yükselmiş TSH de 2.8 den 3.8 e yükselmiş moralim bozuldu haliyle. Tek eşimde sorun var derken benim de değerlerim bozulmaya başladı bidahaki adetimle tedaviye başlanacaktı ama bu değerlerle biraz zor galiba. Fsh 15 iken tüp bebek yapılmıyor diyorlar bazı arkadaşlar ama merkezden merkeze değişebiliyormuş bakalım Memorial nasıl bir yol gösterecek bana.. çok endişeli,heyecanlı biraz umutlu biraz umutsuz duygular içerisindeyimher doktorum sonuçları yorumlaması da birbirinden farklı Allah yardımcımız olsun
tsh’a saat kacta baktırdınız o cok onemlı..sabah verılen deger dogruymus ben bılmedıgımden akşam acılde vermıstım daha sakin olur dıye kanı alanda bu saatte tsh bakılırmı demedıArkadaşlar merhaba.. bugün adetimin 2. Günü ve bazı tahlilleri tekrarlamak için kan verdim. Fsh 10dan 15 e yükselmiş TSH de 2.8 den 3.8 e yükselmiş moralim bozuldu haliyle. Tek eşimde sorun var derken benim de değerlerim bozulmaya başladı bidahaki adetimle tedaviye başlanacaktı ama bu değerlerle biraz zor galiba. Fsh 15 iken tüp bebek yapılmıyor diyorlar bazı arkadaşlar ama merkezden merkeze değişebiliyormuş bakalım Memorial nasıl bir yol gösterecek bana.. çok endişeli,heyecanlı biraz umutlu biraz umutsuz duygular içerisindeyimher doktorum sonuçları yorumlaması da birbirinden farklı Allah yardımcımız olsun
Yok kullanmıyorum memoriale gideceğim gelecek adetim de doktora sordum ama 3.8 normal dedi başka bi doktor yüksek dedi çok kafam karıştıBenim endokrin doktorum 2 nin altına inmezse uygun görmüyorum transferi demişti. Zaten endokrine de tüp bebek yönlendirmesiyle gitmiştim. Ama yaklaşık 1 ayda 1 in altına düştü. İlaç kullanıyor muydunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?