Sabah saatinde bakıldı aç karnına tahlil verdim ama geçen ay 2.8 kem 3.8 e yükselmiş ve doktor normal dedi başka doktorda öncesinde 2.8 e bile yüksek demiştitsh’a saat kacta baktırdınız o cok onemlı..sabah verılen deger dogruymus ben bılmedıgımden akşam acılde vermıstım daha sakin olur dıye kanı alanda bu saatte tsh bakılırmı demedıbir panik bir korku 5 civarında cıkmıstu hemen endokrine gıttım acale doktor o saatte olculmez bakalım eger yuksekse ılac verırız 1ayda düşürürüz demıstı meger 1.80miş demem o ki gunun her saatı farklı gorunen bır deger gerceksede ılacla 1ayda dusurulur panik yapmayın
Bir endokrin doktoruyla da görüşmenizi tavsiye ederim. Ondan da görüş alın. Belki ilaç verir belki adetinize kadar değerleriniz normale döner.Yok kullanmıyorum memoriale gideceğim gelecek adetim de doktora sordum ama 3.8 normal dedi başka bi doktor yüksek dedi çok kafam karıştı
tüp bebekte 2.5un altı ıstenır normalde..ama dedıgım gıbı sızınkı yıne cok yuksek degıl ılacla duzeltılır tedavıye başlayana kadar ıstenılen sevıyeye gelır bence zaman kaybetmeden endokrınden bir doktorla gorusun tüp bebege başlamak ıstedıgınızı de belırtın ılacı ona gore ayarlar.Tsh şunun ıcın onemlı bebegın tutunması ve saglıklı gelısımı ıcın ..zaten tüp bebekte başladım desenenız opu belkı dondurulmus embrıyo transfer olacak nerden baksanız 2aya kadar zaman var cok kolayca ıstenılen düzeye gelır sıkıntı yapmayın ama endokrine gorunun mutlakaSabah saatinde bakıldı aç karnına tahlil verdim ama geçen ay 2.8 kem 3.8 e yükselmiş ve doktor normal dedi başka doktorda öncesinde 2.8 e bile yüksek demişti
Ben ilk defa tüp bebek deneyeceğim o yüzden pek bilgim yok. Tüp bebeğe başlayıp yumurtalarım toplanana kadar bi yandan da tsh yi mi düşüreceklertüp bebekte 2.5un altı ıstenır normalde..ama dedıgım gıbı sızınkı yıne cok yuksek degıl ılacla duzeltılır tedavıye başlayana kadar ıstenılen sevıyeye gelır bence zaman kaybetmeden endokrınden bir doktorla gorusun tüp bebege başlamak ıstedıgınızı de belırtın ılacı ona gore ayarlar.Tsh şunun ıcın onemlı bebegın tutunması ve saglıklı gelısımı ıcın ..zaten tüp bebekte başladım desenenız opu belkı dondurulmus embrıyo transfer olacak nerden baksanız 2aya kadar zaman var cok kolayca ıstenılen düzeye gelır sıkıntı yapmayın ama endokrine gorunun mutlaka
Evet. Bende öyle oldu. Tüp bebekle endokrine beraber devam ettim. Yumurta toplamadan sonra benim rahim dinlendirme sürecim olduğu için o sürede çok rahat düştü değerim.Ben ilk defa tüp bebek deneyeceğim o yüzden pek bilgim yok. Tüp bebeğe başlayıp yumurtalarım toplanana kadar bi yandan da tsh yi mi düşürecekler
Benim ilk opu mu günseli yaptı sorun yaşamadım. Genelde bayan isteyenleri kendisi yapıyor. Acemi değil anlayacağınız. Sürükli opuya giriyor.Opuyu Günseli hanım yaptı demişsiniz memnun kaldınız mı bana isin uzmani melih bey denildi kafami karıştırdılar. Bayan sizmi istediniz oylemi denk geldi
Ben geçen sene temmuz ayında rahîm filmi cektirmistim sonra Aralık ta kürtaj oldum. Şimdi yeniden crktireyim diyorum. Gerek yokmu acabaRahim filmi beş yıl hormon testleri 6 ay gecerli denildi. Rica ederim bilgi alışverişi iyi oluyor hepimizi icin
neden tekrar cektıreceksınız doktormu ıstedı??emin degılım ama 5yıl gıbı suresi var sanki..ki sizin 1yıl daha yenı olmusBen geçen sene temmuz ayında rahîm filmi cektirmistim sonra Aralık ta kürtaj oldum. Şimdi yeniden crktireyim diyorum. Gerek yokmu acaba
Canım bilmiyorum ki kürtaj oldum ya ondan sebep histereskopi oldum birde üstüne. Acaba kürtaj sonrası içerde bir takinik falan mı var diye düşünüyorum.neden tekrar cektıreceksınız doktormu ıstedı??emin degılım ama 5yıl gıbı suresi var sanki..ki sizin 1yıl daha yenı olmus
Doktor demedi yani ben yarın özele gideceğim genel muayene için sorucam bakalım ne diyecekneden tekrar cektıreceksınız doktormu ıstedı??emin degılım ama 5yıl gıbı suresi var sanki..ki sizin 1yıl daha yenı olmus
Merhaba benim fsh iki denememde de 15ti başlamıştık hatta birisinde 29lardaydı bir ay ilaç kullandım 15 e düştü öyle başladık 15 sınır diyor memorial ama tsh yüksekmiş onun için birşey diyemem, geçmiş olsun Allah sizin de yardımcınız olsun, sevgilerArkadaşlar merhaba.. bugün adetimin 2. Günü ve bazı tahlilleri tekrarlamak için kan verdim. Fsh 10dan 15 e yükselmiş TSH de 2.8 den 3.8 e yükselmiş moralim bozuldu haliyle. Tek eşimde sorun var derken benim de değerlerim bozulmaya başladı bidahaki adetimle tedaviye başlanacaktı ama bu değerlerle biraz zor galiba. Fsh 15 iken tüp bebek yapılmıyor diyorlar bazı arkadaşlar ama merkezden merkeze değişebiliyormuş bakalım Memorial nasıl bir yol gösterecek bana.. çok endişeli,heyecanlı biraz umutlu biraz umutsuz duygular içerisindeyimher doktorum sonuçları yorumlaması da birbirinden farklı Allah yardımcımız olsun
Teşekkürler bende Günseli hanımı seçtim birazda iyi yorumlardan güç alarak. Yarın toplanıyor yumurtalar bel kasık ağrım var bu aksam normal herhaldeBenim ilk opu mu günseli yaptı sorun yaşamadım. Genelde bayan isteyenleri kendisi yapıyor. Acemi değil anlayacağınız. Sürükli opuya giriyor.
TeşekkürlerBenim opumu da günseli hanim yaptı..bir sıkıntı yaşamadım bende..tum doktorların tecrübeli olduğunu düşünüyorum.
Doktor istemediyse çektirmeyin boşunaBen geçen sene temmuz ayında rahîm filmi cektirmistim sonra Aralık ta kürtaj oldum. Şimdi yeniden crktireyim diyorum. Gerek yokmu acaba
İnşallah sağlıkla kucağınıza almak nasip olur.. Pgt ye yollannıcak bizimde toplama işleminden kaç gün sonra transfer yapıyorlar acaba.. Cok uzasın istemiyorum sanırım biraz sabırsızımarkadaşlar bızım pgt belli olmus 3embriyoya yaptırmıstık 2tanesi sağlıklıymıs 1i mozaikmiş..bizim onun dışında 7embrıyomuz daha var o dıger 3.embrıyo tercıh edılmeyebılır dedıler zaten 1embrıyo transfer edılecekti 3te 2saglıklı iyidir dimi
Peki sonuçlarınız nasıl oldu.. sağolun hepimizin inşallahMerhaba benim fsh iki denememde de 15ti başlamıştık hatta birisinde 29lardaydı bir ay ilaç kullandım 15 e düştü öyle başladık 15 sınır diyor memorial ama tsh yüksekmiş onun için birşey diyemem, geçmiş olsun Allah sizin de yardımcınız olsun, sevgiler
sizin doktorunuz kimdi acaba ben Yücel beye gideceğim nasipse ama tsh ye normal dediEvet. Bende öyle oldu. Tüp bebekle endokrine beraber devam ettim. Yumurta toplamadan sonra benim rahim dinlendirme sürecim olduğu için o sürede çok rahat düştü değerim.
kişiye göre degısıyor.Çünkü benim opu oldu 18inde ama hala transfer beklıuorum ohhs riskinden dolayı dondurduk adet olmayı beklıyorum ekimde olur sanırım bende cok sabırsızım ya adet olmayı bekleyecegımı hıc sanmazdımİnşallah sağlıkla kucağınıza almak nasip olur.. Pgt ye yollannıcak bizimde toplama işleminden kaç gün sonra transfer yapıyorlar acaba.. Cok uzasın istemiyorum sanırım biraz sabırsızım
Bende artık bu kez sabırsızım biran önce olsun istiyorum opu da olmadım. İlk günler ilaç yeterli gelmedi bana yükseltiller bakalım beklıyoruz cetrotide ilk dozu yaptım bugun.. Siz kaç gün kullandınız cetrotide.. Opu günü hakkında bir tahmin yürütmeye. Çalısıyorumkişiye göre degısıyor.Çünkü benim opu oldu 18inde ama hala transfer beklıuorum ohhs riskinden dolayı dondurduk adet olmayı beklıyorum ekimde olur sanırım bende cok sabırsızım ya adet olmayı bekleyecegımı hıc sanmazdım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?