Pgt den sağlıkli embriyosu gelmiş,beşinci güne giden embriyosu olan birinin bu kadar karamsar konuşmasi doğru değil bence,belki başka merkezde kismetiniz vardır lütfen umutsuz olmayin.Teşekkür ederim. Yani demek istediğim süper bir merkez değil. Çok övmenin anlamı yok. Sağlıklı bir evlat sahip olabilecek miyim, o günleri görebilecek miyim bilmiyorum. Bu kadar olumsuzluk yaşadıktan sonra imkansız gibi geliyor. Allah tez zamanda nasip eder umarım
Canım hep rahim kaynaklı diyorlar negatif sonuçlanınca. Rahim yeterli kalınlıkta değil. Ondan kaynaklı umutsuzluk.Pgt den sağlıkli embriyosu gelmiş,beşinci güne giden embriyosu olan birinin bu kadar karamsar konuşmasi doğru değil bence,belki başka merkezde kismetiniz vardır lütfen umutsuz olmayin.
Canım son tedavinden olan embriyoları transfer aşamasına geldiniz mi.. o serumu bulabildin kullanabildin miBen memorialin bir hayrını görmedim, burda 4 transferim de negatif sonuçlandı. Bana yüksek doz hormonun ters etki yaptığını bildikleri halde son tedavimde Semra hoca yüksek doz verdirtti. 5aa pgtli embriyom çöp oldu. Benim için büyük hayal kırıklığı oldu. Yücel bey de bahsettiğiniz gibi biri değil. Saygısız, insan azarlayan bir tip. Artık ondan zaten hiç randevu almıyorum. Semra hocanın yaklaşımı da son 2 tedavi de çok kötü. Surat asık ve dalga geçip laf sokuyor insana. Ekip işi olduğunu düşünmüyorum. Hasta lgili bilgiler unutuluyor. Sorarsanız bütün drlar dosyanızı hakim.
Pgt li embriyom çözünürken bozuldu orda, opu işlemine girdiğim de çatlayan yumurtam da oldu. Çocuk sahibi olanlar için bir numaralı yer ama böyle tarafları da var.
3. Gün embriyosunu taze transfer etmeyi denediler mi hiç bazen dışarıda gelişmeyebiliyor ama rahimde gelişebiliyor embriyolar. Allah yardımcınız olsun. beni olumsuzlardan sonra hiç davet bile etmediler araya bir sene koydum arayan soran olmadı hiç.. tüp bebek tedavisinde maalesef hasta kendi kendini takip etmek zorunda kalıyor. Siz hiç ümitsiz olmayın kimler kimler mucizeler yaşıyor..az dozda ilaçla az yumurta ile ohss riski olmadan 3 gün taze transfer işe yarayabilir..Bizde memoiralde 4. Tüp Bebek denememizi yaptık. Bizim sorunumuz embiryolar üçüncü güne günüyle uyumlu geliyor, üçüncü günden sonra yavaş yavaş gelişimleri ya duruyor ya yavaş oluyor... Diğer merkezlerde olduğu gibi oldu Bülent tıraş ın Hastanesi'nde 11 yumurtam üçüncü güne geldi, 5. Güne 11 iyi ve orta kalite devam etti 5. Güne 3 embiryom kaldı ama maalesef olmadı, 4. Denememiz için memoiralde tedavi olduk 11 döllenen embiryolar ikinci gün günüyle uyumluydu üçüncü güne sadece bir tane kaldı a kalite embiryomu üçüncü gün dondurmak yerine test etmek amaçlı 4. Güne beklettiler şansı çok düşük olan embiryomu dondurular maalesef olmadı... Daha sonra merkeze davet edildim yücel bey ve semra hanımla birlikte görüşme yaptık. Benim amh 4, toplanan yumurta sayısı 12, yaşım 33, rahimde her hangi Bir sorun yok, fsh,TSH her şey normal. Adetlerim düzenli , eşimin sperm sayısı 76 milyon, morfoloji 1 , toplam hareketli yüzde 50 herşey dışardan bakınca sorun yok gibi ama semra hanım ve yücel bey öyle konuşma yaptı ki sanki imkansız çok vahim hastayım. Bide kendiliğinden ikiz hamile kalmış biriyken önumüzde dağ gibi büyük engel varmış yumurta da sorun varmış çaresi yokmuş bizim gibi hastalar kimi donasyon alıyormuş , yani kısaca çocuğunuz olmaz mı diyorsunuz dedim, bizim dışardan gördüğümüz bunlar dedi. 11 döllenen yumurta varken öyle ya da böyle üçüncü güne gelen embiryolar varken sanki herşey bitmiş gibi moralim alt üst oldu resmen üstünden nerdeyse iki ay geçti hala moralim aynı. açıkçası ilk denememi yapmıştım orada yaklaşımları bu şekilde olmamalıydı,evet hekim değiliz ama az çok durumumuzu görüyoruz bu kadar vahim bı hasta olarak görmüyorum açıkçası...
Daha önce aslında Taze üç kere üçüncü gün orta kalite tranferim oldu üçu de tutmadı ama kaliteleri orta kaliteydi fragmantasyon vardı.ilk defa Memorial de a kalite bir tane de olsa kaliteli embiryom olmuştu ama onu 4. Güne taşıdılar kalitesi yavaşladı orta kalite oldu donduruldu, üçüncü gün dondurulsaydı daha iyi olurdu belki de . Dediğiniz gibi bu sefer sanırım az doz ile taze transfer olacak. Merkeze davet etme neye göre oluuyor bilmiyorum ama ben ilk denememi yapmıştım belki ondan dolayı mı bilemedim ya da İstanbul'da yaşıyorum o yüzden olabilir. Acıbadem de tedavi olduğum zaman şehir dışından gelmiştim o zaman negatif olduktan sonra aramamışlardı beni. Ama İstanbul da yaşayıp negatif alan arkadaşı arayıp davet etmişlerdi.3. Gün embriyosunu taze transfer etmeyi denediler mi hiç bazen dışarıda gelişmeyebiliyor ama rahimde gelişebiliyor embriyolar. Allah yardımcınız olsun. beni olumsuzlardan sonra hiç davet bile etmediler araya bir sene koydum arayan soran olmadı hiç.. tüp bebek tedavisinde maalesef hasta kendi kendini takip etmek zorunda kalıyor. Siz hiç ümitsiz olmayın kimler kimler mucizeler yaşıyor..az dozda ilaçla az yumurta ile ohss riski olmadan 3 gün taze transfer işe yarayabilir..
İnşaallah bu sefer az doz ile olacakDaha önce aslında Taze üç kere üçüncü gün orta kalite tranferim oldu üçu de tutmadı ama kaliteleri orta kaliteydi fragmantasyon vardı.ilk defa Memorial de a kalite bir tane de olsa kaliteli embiryom olmuştu ama onu 4. Güne taşıdılar kalitesi yavaşladı orta kalite oldu donduruldu, üçüncü gün dondurulsaydı daha iyi olurdu belki de . Dediğiniz gibi bu sefer sanırım az doz ile taze transfer olacak. Merkeze davet etme neye göre oluuyor bilmiyorum ama ben ilk denememi yapmıştım belki ondan dolayı mı bilemedim ya da İstanbul'da yaşıyorum o yüzden olabilir. Acıbadem de tedavi olduğum zaman şehir dışından gelmiştim o zaman negatif olduktan sonra aramamışlardı beni. Ama İstanbul da yaşayıp negatif alan arkadaşı arayıp davet etmişlerdi.
Rahim kalınlığının bü kadar etkilediği hiç bir durum görmedim .. o kadar sayfalarca okudum hala okuyorum.. genetik sorunlular, yumurtasız spermsiz olanlar herkesin olabiliyor, senin de olacak inşaallah tez zamanda sana özelden yazdım canım.. çok öpüyorum kendini çok üzmemeye çalış, dua edeceğim ..A Aysegulllllalas 5aa pgt li embriyo transfer ettirdim. Serumu da verdiler. Ters etki yaptığını bilmezlerin rağmen bana yüksek düzey hormon yüklediler. Halbuki bana normal doz verseler de yüksek doz verseler de rfahim kalınlığında bir fark olmuyor. Sonuç negatif.
Evet kesinlikle sabır bu işin ilacı. Benim şuan tek ikilemim bu işin peşini bırakmak yada son kez denemek üzerine. Artık yeni bi hayal kırıklığını yaşamak istemiyorum son denemelerimde tek bir sağlıklı embriyo bile gelmedi pgt den yine aynı cevabı almak en büyük korkumAmin canım inşAllah. Bir de o da tüple bebek yapmış aslında anlaması lazım. Bizim derdimizi bizden başkası anlamaz. Ah ah ben de çok ağladım. Dalga bile geçildi benle nispet yapıldı alenen çocuğum olmuyor diye. Şimdi bile gözlerim doluyor yaşadıklarım aklıma geldikçe. İnsanlar çok acımasız olabiliyor. Ama Rabb im büyük dualarımızı emeklerimizi boşa çıkarmasın inşallah
Benim en son transferde pgtsi iyi gelen bi embriyo çözülürken bozulmuştu moral de bozuldu tabi bizim, embriyolog açıkladı durumu bu arada embriyolog müthiş bence işinde çok iyi ve çok samimi bir insan, en son bi tanecik kalmıştı o da Rabb imin hikmeti tuttu binlerce kez şükürler olsun. Şıp diye hamile kalabilenler bu nimeti anlayamıyorlar. Gel bi de bize sor. Allah bize Hz İbrahim derdi vermiş kızlar, onun gibi sabretmek düşüyor bize, inşallah sonu selamet olsun hepimizin gönlümüze göre olsun...
Olsun Allah büyük yumurta ve sağlıklı embriyo varsa inşallah rahimde istenilen kalınlığa gelir bir ay,donasyon yaptıran elli yaşında kadınlar var,tamamen menepoza girmiş onlarin nasıl kalinlasiyorsa senin de kalınlaşır insallah.Canım hep rahim kaynaklı diyorlar negatif sonuçlanınca. Rahim yeterli kalınlıkta değil. Ondan kaynaklı umutsuzluk.
Amin canım, inşaallahİnşaallah bu sefer az doz ile olacakBir de tamamen doğal yapanlar varmış kişinin kendi yumurtasını sadece çok az uyarıp ilaçsız büyütüp denemeli yani daha umutsuz konuşmadan neler neler ne yöntemler var.. Allah tez zamanda hayırlısıyla sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşaallah.. Her şey Allah tan beş sene denedim ben de.
4 transfer oldum merkezde hiç birinde farklıbir yöntem deneyelim demediler ben ona sordum buna sordum farklı doktorlara gittim..4. Oldu çok şükür ama inanın merkezin ekstra denediği bişey yok. Bence tamamen Allahtan zamanı bu zamanmış dedim .. Allah sizin bebişinizin geleceği zaman için Allah sabır versin inşallah artık tez zamanda hayırlısıyla olsun .. Hep dualarımdasınız..
ozaman döllenmedende mi yumurta sorumlu??benim 36olgun yumurtadan 14tanesi döllendi bu yumurtaylamı alakalı yaniÜçüncü güne kadar yumurta sorumluymuş sperm misafirmiş asıl işi yumurta yapıyormuş o yüzden spermi ihtimal olarak bile görmüyorlar. Banada ilginç geldi. Evet üçüncü günle deneyecez mecbur
Hastanede çok fazla vakit geçirilmiyor.Maskenizi hiç çıkarmanıza gerek kalmıyor. Ben çift maske ve sürekli el dezenfektanı kullandım. Zaten süreçte 1-2 kez covid testi yaptırmanız isteniyor. Ama tabi ki ihtimal her zaman var.Peki bu süreçte hastaneden corona kapma ihtimali sizin de aklınıza geliyor mu?
Evet öyleymiş canımozaman döllenmedende mi yumurta sorumlu??benim 36olgun yumurtadan 14tanesi döllendi bu yumurtaylamı alakalı yani
Teşekkür ederim dondurulmuş denemek istiyorum.kaç kere gidiliyor acaba transfere kadar ben unutmuşumHastanede çok fazla vakit geçirilmiyor.Maskenizi hiç çıkarmanıza gerek kalmıyor. Ben çift maske ve sürekli el dezenfektanı kullandım. Zaten süreçte 1-2 kez covid testi yaptırmanız isteniyor. Ama tabi ki ihtimal her zaman var.
Ayni durum ve duygular icindeyiz. Rabbim yuzumuzu guldursun canim. Maddi manevi durumumuz elverdikce denemeye devam. Napalim. Insallah kendiliginden olur.Evet kesinlikle sabır bu işin ilacı. Benim şuan tek ikilemim bu işin peşini bırakmak yada son kez denemek üzerine. Artık yeni bi hayal kırıklığını yaşamak istemiyorum son denemelerimde tek bir sağlıklı embriyo bile gelmedi pgt den yine aynı cevabı almak en büyük korkumdiyorumki bu defteri kapatsam artık razı olsam kaderime sonra işte Allahtan ümidi kesmemek gerektiğini biliyorum çok karışığım çok
Benım natureldi 4 kere gıttım kontroleTeşekkür ederim dondurulmuş denemek istiyorum.kaç kere gidiliyor acaba transfere kadar ben unutmuşum
Dondurulmuş embriyom vardı benimde. Naturel transfer oldu toplamda 4 kez gittim hastaneye.Teşekkür ederim dondurulmuş denemek istiyorum.kaç kere gidiliyor acaba transfere kadar ben unutmuşum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?