Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Ben fulya hanıma gittim.bir kezde Günseli hanım muayne etti ikisinide oneririm

Bendede istenmedi o testler hiç duymadım
allah allah bana da bu testler sonuclanmadan transfer yapmıyoruz demişti yücel bey..cunku ben o ıstedıklerı tromboli panelindeki testlerı yaptıramamıstım tedavıye başladıgımızda eksıklıgını yıne farkettıler bunları tamamlayalım dedıler ogun yaptırdım o teslerı cogunu hasekide..

Rutin degil galiba. Yoksa herkesten isterler

Benımde rahım filmimde bir sorun gorunmuyor, muayenedede oyle. Ama guvenemeyip histeroskopi yaptıracaktım bazı yazılarda rahım filmiNin bazı seylerı net cıkarmadgnı histeroskopi yapmam gerektıgını okudum. Histeroskopi rahıme zarar mı verıyor? Semra hoca oyle mi demişti?

rahim filminde sıkıntı görmeden yapmazlar. eğer sıkıntı varsa detayı ve boyutu için yaparlar. zarar verip vermediğini bilmiyorum ama benim çikolata kistim vardı. rahim filminde tıkanıklık görüldü. semra hanım histeroskopi ve laparoskopi işlemi uygulayıp yapışıklıkları açtı ve tüpleri almadan bağladı. hatta yarım saat falan süren denilen işlem 3 saate yakın sürdü. semra hanım seninle çok uğraştık seni asla unutmam artık demişti. bağırsaklara kadar yapışma vardı. zaten tam olarak açamadılar. rahme çizik attılar. bir ay sonra transfer oldum. tek embriyo. sonra o bölündü tek yumurta ikizi kızlarım oldu 2.5 yaşındalar çok şükür.
allah isteyen, emek harcayan herkese nasip etsin inşallah.

Histereskopi gerekmedikçe yapılmamalı yapılacaksa da emin ellerde yapılmalı. Rahime zarar verilebiliyor. İncelik ve yapışıklıklar oluşabiliyor. Mustafa Acet'i duymuşsunuzdur. Adam her hastasını histereskopi yapıyormuş. Rahimi tamamen yapışık kalan, açılamayan ve endometriyum dokusu zarar görmüş hastalar var. Dikkatli olmak gerek.

Ayyyyy bi de bölunmuş ne guzel ya inşallah banada nasip olur allahım Pcoslularda oluyomuş bu bolunme sizde boyle bı durum varmıydı?

Aaaa hiç bilmiyodum bunları herkes bana yaptr mutlaka dıyordu demekki zarar konusuda var iyi ki soyledınız doktorlarda para için herşeyı dıyo mustafa acetı duymamıştım. Rahım filmim temiz o zaman yaptırmım histeroskopi falan

Memorial çok kalabalıktı kızlar bu sabah. Şimdi sorum: reglim birinci günü hani böyle az gelir, sonradan patlar. Tedavi bu ilk günün ardından mı yoksa sonraki gün mü başlıyor? Bi de her gün kandan mı bakacaklar yumurta ya da hormon durumuna? Delik deşik mi olucaz:) Eli hafif hemşire öneriniz var mıdır? Sorularım bitmedi : son iki haftada 2 kere büyük kalp kırıklığı yaşadım, üzüldün, sinirlendim, negatif etkiler mi süreci? Üzmeyin beni dedikçe üzüyorlar yav:)

Memorial hep kalabalık takılmayın siz ona. İşlerni gayet iyi takip ediyorlar biz de geçen hafta takip sürecindeydik dün 9 yumurta toplandı 7 tanesini döllediler. Bugün aradılar dört tanesi gelişti dediler çarşamba haber verecekler. Tüp bebek kısmında mı üzdüler sizi. Aslında yardımcı olmaya çalışıyorlar.

Kıdemli olarak ben cvp verebilirim oncelikle tedaviniz hayırlı olsun rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin öğleden sonra başlayan regli saymiyorlar öğleden önce yoğun kanamaniz başladıysa bu 1. Gün ertesi gün tedavinize başlanıyor zaten hemşireler ve doktorlar bunu sürekli soruyorlar kanamaniz nasıl diye o konuda çok iyiler bence. Tedaviye başladığınız gün sadece kan tahlili alınıyor lh e2 fsh , yumurta takibi ultrasonla 3/4 günde bir yapiliyor. Tedavinin gidişatına göre 2 kez daha e2 ve lh bakiliyor. Yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi ve hoooop toplama sonrası bende de yok hemşirelerin hepsi iyi korkma ben e . Allah yolunu açık işini rast getirsin

Gerekliyse yapılması çok faydalı bir işlem ama gerek yokken tekrar eden tüp bebek başarısızlığı yokken rahim gibi hassas bir organa müdahele etmenin bir anlamı yok.
her müdahele kendi içinde bir risk taşıyor sonuçta.
mesela bentim bebek denemesinden önce 3 sene çocuk denedim bir kere bile hamile kalmadım. Ama tüp bebek için yumurta toplatır toplatmaz dış gebelik oluştu. Hem yumurtalıklarım uyarıldı ve kendinden döllenmeye faydası oldu ama belki de o ilaçlar yapışıklık yaptı ve dış gebeliğe sebep oldu.
dış gebelik sebeplerinden biri de tüp bebek tedavisi olarak geçiyor literatürde.
yani eğer gerekli değilse gereksiz hiç bir müdahele operasyon yaptırmama tarafındayım ben. Kan testlerimin hepsini onlar istemeden de yaparım ama her operasyonun kendi içinde taşıdığı bir risk var bence.
semra Hn ın tam CÜmlelerini hatırlayamıyorum ama rahimde kesinlikle bişey görünmediğini eğer bir kere daha başarısız olursak o yöntemi tercih edelim dediğini hatırlıyorum, ben de histereskopiye çok umut bağlamıştım çünkü.. yapmak istemedi..

Ayyyyy bi de bölunmuş ne guzel ya inşallah banada nasip olur allahım Pcoslularda oluyomuş bu bolunme sizde boyle bı durum varmıydı?

amin inşallah inşallah size de tüm isteyenlere de nasip olur.
yok hayır benim yoktu öyle bir durumum. benim 11 yumurtam toplandı. 7 dölendi. 4 tanesi donduruldu. ikisi 5aa ayrı ayrı dondurulmuştu. diğer ikisi hatırlamıyorum şimdi kalitelerini ama iyi değillerdi ikisi birlikte dondurulmuştu.
benim sorunum çikolata kistinin neden olduğu tıkanıklık ve yapışıklıktı.
benim ailemde vardı ikiz. ikiz amcalarım vardı.

yok yook orda üzmediler, kayınvalidem üzdü: ) maşallah sizin embriyolarınıza, inşallah sağ salim gelişirler..

Çok teşekkür ederim Perry, senin de yolun açık olsun, her işin rast gitsin inşallah.. hoop toplanma nasip olsun bana da öyle neşeli: ) güzel haberlerini bekliyoruz: )

canım tam emin değilim ama ikiz olma ıhtımalı anne tarafından gelen bişeymıs anne tarafında varsa olabılır yumurtayla alakalıymıs cunku..bana normal kadın-dogum doktoru demıstı hep ıkız ıkız dıye tutturdum bırını bulamazken

o da olabilir çünkü annemin ailesinde de ikiz çok :)
ayrıca anneannem ve babaannem kuzen zaten.

bu arada ikiz bakımı gerçekten çok zor. yani tek bebeğin iki katı değil asla daha fazlası.
allah hayırlısını sağlıklısını versin inşallah.

Merhaba hanımlar
Yeni tedaviye başlayanlar yada tekrar tedavi olanalar yardımcı olursanız sevinirim. Şişli memorialde daha önce tüp bebek yaptık çok şükür iki yaşında oldu. Tekrara tedavi olmak istiyorum. Bugün mail attım geri dönüş olmadı burayı buldum nette gezinirken. Ben ikinci bir bebek istiyorum. Hamile kalmakta sorunum yok ama düşük oluyor. Bu yüzden tekrar tedaviye karar verdik eşimle. Şu ara çok yoğunluk var mı? Fiyatlar ne durumda PGT fiyatı embriyo başı ne kadar oldu. Ve ikinci defa gene tüm tahlilleri istiyorlar mı. Ben Türkiye’de yaşamadığım için arayamadım. Bilgisi olan lütfen paylaşabilir mi ?

selamlar. mail mi atsanız acaba arayamıyorsanız? ben sorularınızdan bildiklerime cevap vereyim:
tedavi 10 bin 500 TL.
PGT embriyo başı 295 dolar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…