Bendede istenmedi o testler hiç duymadımsız memorialdemı başlıyorsunuz peki??bu testlerı zorunlu ıstıyorlar ama
Ben fulya hanıma gittim.bir kezde Günseli hanım muayne etti ikisinide oneririmArkadaşlar merhaba. Ben memorial şişlide tedaviye başlamayı düşünüyorum bana kadın dr ismi tavsiyesi verir misiniz? Daha önce yaptırdım burada ama dr ların hepsi değişmiş nerdeyse kimle devam edeceğimi bilemedim malum semra hanımı sadece ilk aşamada görüyoruz
allah allah bana da bu testler sonuclanmadan transfer yapmıyoruz demişti yücel bey..cunku ben o ıstedıklerı tromboli panelindeki testlerı yaptıramamıstım tedavıye başladıgımızda eksıklıgını yıne farkettıler bunları tamamlayalım dedıler ogun yaptırdım o teslerı cogunu hasekide..Bendede istenmedi o testler hiç duymadım
Rutin degil galiba. Yoksa herkesten isterlerallah allah bana da bu testler sonuclanmadan transfer yapmıyoruz demişti yücel bey..cunku ben o ıstedıklerı tromboli panelindeki testlerı yaptıramamıstım tedavıye başladıgımızda eksıklıgını yıne farkettıler bunları tamamlayalım dedıler ogun yaptırdım o teslerı cogunu hasekide..
Benımde rahım filmimde bir sorun gorunmuyor, muayenedede oyle. Ama guvenemeyip histeroskopi yaptıracaktım bazı yazılarda rahım filmiNin bazı seylerı net cıkarmadgnı histeroskopi yapmam gerektıgını okudum. Histeroskopi rahıme zarar mı verıyor? Semra hoca oyle mi demişti?Merhabalar ,
bizim sorunumuz sebepsiz infertilite ve pcosdu, eşimde bir sorun yok, ondan emin olabildik çok fazla test yaptırarak ve doktorların genel görüşüne güvenerek
benim memorialdeki 2017 deki tedavimden 7 embriyo donduruldu, transferi beklerken kendiliğimden hamile kaldım dış gebelik oldu ve tüpün biri alındı.
Sonraki 2 sene içerisinde aralıklarla 3 embriyo transferi yaptırdım ikisi tuttu kalpleri atmadı biri tutmadı.
artık ümidim kalmadı transferleri durdurdum, biraz daha kendim deneyim derken bir kere daha hamile kaldım o da dış gebelik oldu ikinci tüpüm alındı.
artık tüp bebekten başka çarem kalmadı, ama ben merkezden şüphelenmeye başlayıp bildiğim 4 en iyi merkeze gidip en iyi doktorlarıyla görüştüm. Bir kısmı bana donmuş embriyon varken yeni tedavi olma dedi.. yani yine memoriale yönlendirdi, açıkçası bu şekilde parayı düşünüp beni kendi merkezlerine almaya çalışmamaları da benim çok hoşuma gitti.
benim bu merkezdeki en büyük şikayetim bir türlü kişiye özel tedavi geliştiremediklerini düşünmemdi, ekstra yeni bir şey denemeden yeni bir embriyo koyacaklar tutacak kalbi atmayacak ve ben onu nasıl dışarı çıkaracağım diye kara kara uğrasacaktım (kürtaj veya düşük). O arada buradan bir arkadaşım negatif görüşmelerini Semra hnla mı yapıyorsun dedi sağolsun .. ben hiç bir negatif sonuç sonrasında Semra unla görüşmemiştim.
bu sefer diğer dört merkezin arkasından Semra hnla bir görüşme talep ettim bana olumsuz sonuçların neden kaynaklanabileceğini bir kere daha denememzin çok faydalı olacağını yine olmazsa bir yurt dışı testi isteyeceğini anlattı.
ben biraz da vakit sıkıntısından en kolay yöntem olan 4. Embriyo transferini denedim ve bu sefer çok şükür 6.5 aylık hamileyim.
bu arada diğer merkezler histereskopi önermişti Semra Hn histeroskopiyle Rahmi bozmanın hiç anlamı yok rahimde bir sıkıntı yok diyen tek doktordu neredeyse.. hem histereskopi yapmadığı hem de ikiz embriyo transfer etmediği için şu an kendisine minnettarım. Çünkü aynı anda transfer olup ikiz bebeklere hamile kalanların gebelikleri gerçekten çok zor geçiyor buradan takip ediyorum. Ayrıca ikiz bebek hiç istemedim ben.
sadece şansımı arttırmak için ısrar etmiştim vazgeçirdiler. ..
bu merkezde mutlaka ilk görüşme ve önemli kararların alınacağı görüşmede Semra hanı istediğinizi belirtmelisiniz. Gerekirse bir ay bekleyin ama onunla görüşün öyle başlayın..
ikincisi de kontrollerinizde hep aynı doktor olmasını istediğinizi belirtin. O izinli bile olsa ikinci doktorunuz hep aynı kişi olsun. Böylece sizin dosyanıza daha hakim olurlar.
inşallah siz hiç uğraşmadan ilk transferinizde bebeğinizi kucağınıza alırsınız
Benımde rahım filmimde bir sorun gorunmuyor, muayenedede oyle. Ama guvenemeyip histeroskopi yaptıracaktım bazı yazılarda rahım filmiNin bazı seylerı net cıkarmadgnı histeroskopi yapmam gerektıgını okudum. Histeroskopi rahıme zarar mı verıyor? Semra hoca oyle mi demişti?
Histereskopi gerekmedikçe yapılmamalı yapılacaksa da emin ellerde yapılmalı. Rahime zarar verilebiliyor. İncelik ve yapışıklıklar oluşabiliyor. Mustafa Acet'i duymuşsunuzdur. Adam her hastasını histereskopi yapıyormuş. Rahimi tamamen yapışık kalan, açılamayan ve endometriyum dokusu zarar görmüş hastalar var. Dikkatli olmak gerek.Benımde rahım filmimde bir sorun gorunmuyor, muayenedede oyle. Ama guvenemeyip histeroskopi yaptıracaktım bazı yazılarda rahım filmiNin bazı seylerı net cıkarmadgnı histeroskopi yapmam gerektıgını okudum. Histeroskopi rahıme zarar mı verıyor? Semra hoca oyle mi demişti?
Ayyyyy bi de bölunmuş ne guzel ya inşallah banada nasip olur allahımrahim filminde sıkıntı görmeden yapmazlar. eğer sıkıntı varsa detayı ve boyutu için yaparlar. zarar verip vermediğini bilmiyorum ama benim çikolata kistim vardı. rahim filminde tıkanıklık görüldü. semra hanım histeroskopi ve laparoskopi işlemi uygulayıp yapışıklıkları açtı ve tüpleri almadan bağladı. hatta yarım saat falan süren denilen işlem 3 saate yakın sürdü. semra hanım seninle çok uğraştık seni asla unutmam artık demişti. bağırsaklara kadar yapışma vardı. zaten tam olarak açamadılar. rahme çizik attılar. bir ay sonra transfer oldum. tek embriyo. sonra o bölündü tek yumurta ikizi kızlarım oldu 2.5 yaşındalar çok şükür.
allah isteyen, emek harcayan herkese nasip etsin inşallah.
Aaaa hiç bilmiyodum bunları herkes bana yaptr mutlaka dıyordu demekki zarar konusuda varHistereskopi gerekmedikçe yapılmamalı yapılacaksa da emin ellerde yapılmalı. Rahime zarar verilebiliyor. İncelik ve yapışıklıklar oluşabiliyor. Mustafa Acet'i duymuşsunuzdur. Adam her hastasını histereskopi yapıyormuş. Rahimi tamamen yapışık kalan, açılamayan ve endometriyum dokusu zarar görmüş hastalar var. Dikkatli olmak gerek.
Memorial hep kalabalık takılmayın siz ona. İşlerni gayet iyi takip ediyorlar biz de geçen hafta takip sürecindeydik dün 9 yumurta toplandı 7 tanesini döllediler. Bugün aradılar dört tanesi gelişti dediler çarşamba haber verecekler. Tüp bebek kısmında mı üzdüler sizi. Aslında yardımcı olmaya çalışıyorlar.Memorial çok kalabalıktı kızlar bu sabah. Şimdi sorum: reglim birinci günü hani böyle az gelir, sonradan patlar. Tedavi bu ilk günün ardından mı yoksa sonraki gün mü başlıyor? Bi de her gün kandan mı bakacaklar yumurta ya da hormon durumuna? Delik deşik mi olucaz:) Eli hafif hemşire öneriniz var mıdır? Sorularım bitmedi : son iki haftada 2 kere büyük kalp kırıklığı yaşadım, üzüldün, sinirlendim, negatif etkiler mi süreci? Üzmeyin beni dedikçe üzüyorlar yav:)
Kıdemli olarak ben cvp verebilirimMemorial çok kalabalıktı kızlar bu sabah. Şimdi sorum: reglim birinci günü hani böyle az gelir, sonradan patlar. Tedavi bu ilk günün ardından mı yoksa sonraki gün mü başlıyor? Bi de her gün kandan mı bakacaklar yumurta ya da hormon durumuna? Delik deşik mi olucaz:) Eli hafif hemşire öneriniz var mıdır? Sorularım bitmedi : son iki haftada 2 kere büyük kalp kırıklığı yaşadım, üzüldün, sinirlendim, negatif etkiler mi süreci? Üzmeyin beni dedikçe üzüyorlar yav:)
Gerekliyse yapılması çok faydalı bir işlem ama gerek yokken tekrar eden tüp bebek başarısızlığı yokken rahim gibi hassas bir organa müdahele etmenin bir anlamı yok.Benımde rahım filmimde bir sorun gorunmuyor, muayenedede oyle. Ama guvenemeyip histeroskopi yaptıracaktım bazı yazılarda rahım filmiNin bazı seylerı net cıkarmadgnı histeroskopi yapmam gerektıgını okudum. Histeroskopi rahıme zarar mı verıyor? Semra hoca oyle mi demişti?
Ayyyyy bi de bölunmuş ne guzel ya inşallah banada nasip olur allahımPcoslularda oluyomuş bu bolunme sizde boyle bı durum varmıydı?
yok yook orda üzmediler, kayınvalidem üzdü: ) maşallah sizin embriyolarınıza, inşallah sağ salim gelişirler..Memorial hep kalabalık takılmayın siz ona. İşlerni gayet iyi takip ediyorlar biz de geçen hafta takip sürecindeydik dün 9 yumurta toplandı 7 tanesini döllediler. Bugün aradılar dört tanesi gelişti dediler çarşamba haber verecekler. Tüp bebek kısmında mı üzdüler sizi. Aslında yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Çok teşekkür ederim Perry, senin de yolun açık olsun, her işin rast gitsin inşallah.. hoop toplanma nasip olsun bana da öyle neşeli: ) güzel haberlerini bekliyoruz: )Kıdemli olarak ben cvp verebilirimoncelikle tedaviniz hayırlı olsun rabbim emeklerinizi boşa çıkarmasin öğleden sonra başlayan regli saymiyorlar öğleden önce yoğun kanamaniz başladıysa bu 1. Gün ertesi gün tedavinize başlanıyor zaten hemşireler ve doktorlar bunu sürekli soruyorlar kanamaniz nasıl diye o konuda çok iyiler bence. Tedaviye başladığınız gün sadece kan tahlili alınıyor lh e2 fsh , yumurta takibi ultrasonla 3/4 günde bir yapiliyor. Tedavinin gidişatına göre 2 kez daha e2 ve lh bakiliyor. Yeterli büyüklüğe gelince çatlatma iğnesi ve hoooop toplama sonrası bende de yok hemşirelerin hepsi iyi korkma ben e . Allah yolunu açık işini rast getirsin
canım tam emin değilim ama ikiz olma ıhtımalı anne tarafından gelen bişeymıs anne tarafında varsa olabılır yumurtayla alakalıymıs cunku..bana normal kadın-dogum doktoru demıstı hep ıkız ıkız dıye tutturdum bırını bulamazkenamin inşallah inşallah size de tüm isteyenlere de nasip olur.
yok hayır benim yoktu öyle bir durumum. benim 11 yumurtam toplandı. 7 dölendi. 4 tanesi donduruldu. ikisi 5aa ayrı ayrı dondurulmuştu. diğer ikisi hatırlamıyorum şimdi kalitelerini ama iyi değillerdi ikisi birlikte dondurulmuştu.
benim sorunum çikolata kistinin neden olduğu tıkanıklık ve yapışıklıktı.
benim ailemde vardı ikiz. ikiz amcalarım vardı.
canım tam emin değilim ama ikiz olma ıhtımalı anne tarafından gelen bişeymıs anne tarafında varsa olabılır yumurtayla alakalıymıs cunku..bana normal kadın-dogum doktoru demıstı hep ıkız ıkız dıye tutturdum bırını bulamazken
selamlar. mail mi atsanız acaba arayamıyorsanız? ben sorularınızdan bildiklerime cevap vereyim:Merhaba hanımlar
Yeni tedaviye başlayanlar yada tekrar tedavi olanalar yardımcı olursanız sevinirim. Şişli memorialde daha önce tüp bebek yaptık çok şükür iki yaşında oldu. Tekrara tedavi olmak istiyorum. Bugün mail attım geri dönüş olmadı burayı buldum nette gezinirken. Ben ikinci bir bebek istiyorum. Hamile kalmakta sorunum yok ama düşük oluyor. Bu yüzden tekrar tedaviye karar verdik eşimle. Şu ara çok yoğunluk var mı? Fiyatlar ne durumda PGT fiyatı embriyo başı ne kadar oldu. Ve ikinci defa gene tüm tahlilleri istiyorlar mı. Ben Türkiye’de yaşamadığım için arayamadım. Bilgisi olan lütfen paylaşabilir mi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?