Gerçekten çok duygulandım.Allahım sağlıkla kucağınıza versin darısı isteyen herkeseHerkese merhaba,
Biz iki doğal düşükten sonra Eşimde kromozomal bir bozukluk olan translokasyon taşıyıcılığı olduğunu öğrendik. Ve yapılması gereken en mantık işin tüp bebek olduğu tavsiye edildi. İstanbul’da yaşıyoruz bir çok merkezle ön görüşmeler yaptık ve çoğu pgt nin bir diğer yöntemi olan maliyet olarak daha uygun olan fish tekniğini (bir çok kişi adını bilmiyor pgt diyor bu yönteme) önerdi. sadece sorunlu iki kromozoma baksak yeterli olur dediler ancak tesadüf merkez sormak için aradığımız Antalya’daki bir kadın doğum uzmanı kısa bir süre Semra hanımın ekibinde tüp bebek eğitimi aldığını ve başka hiç bir merkezi düşünmeden direkt oraya gitmem gerektiğini söyledi özellikle laboratuvarının çok iyi olduğunu bizim rahatsızlık için bunun öneminden bahsetti. Çok uzatmayım.. biz de onu dinledik ve Memorialda başladık. Burası embriyo fish yapmıyor sadece NGS yapıyordu ve maliyetliydi ancak tüm kromozomlara bakılması tabiki daha iyi olmalıydı ki bu yöntemi tercih ediyorlardı. Yumurtalarım iğneye aynı tepkiyi vermiyordu eşit büyümediler sonunda sadece 3embriyo oluştu. Çok azdı bizim için bu..
Çünkü genetik oranı olarak 8de 1ihtimal demişti diğer merkezler ee 3te kaç olacaktı ki?? Ancak oldu şükürler olsun 1tane transfere uygun embriyo bulunmuştu.. ve o tek embriyo bana tutunmuştu..
peki diğer 2si translokasyonlu muydu merak ettim raporu inceledim. Biri daha translokasyonlu değildi bizdeki sorunlu kromozomlar normal yazıyordu ancak farklı beşe yakın kromozomda trizomi vardı. Eee diğer ünlü merkezlerde yaptırmış olsaydım bu embriyoyu sağlıklı diye transfer edeceklerdi tabi tutunmayacaktı sonra neden oldu bilinmiyor denilecekti.. bir kez daha bu yöntemi ve bu merkezi seçtiğim için şükrettim.
Dün itibariyle merkezle ilişkim kalmadı kalp atışını duyduk 6+6 olduk şükürler olsun umarım devamı gelir. İLK DENEME TEK EMBRİYO TEK UMUT. Ben burada okurken ilk denemede olumlu yok kimse yazmamış diye günlerce üzülmüştüm. Şimdi ben yazmak istedim umut olmak istedim. Kucağıma alabilir miyim bilmiyorum ama şimdilik ilk denemem de zor bir rahatsızlıkla olumlu sonucu aldık. Darısı isteyen tüüümmm arkadaşlara. Dualarıma mutlaka ekliyorum herkesi tüm çocuk isteyenleri.
Doktorum umut bey transferi yapan doktor yücel bey. Sizin olduğu kadar Bizim için de çok çok kıymetli embriyonuz demişti Semra hanım. Dondurulmuş yok tekrar başa dönsek bu embriyoyu yakalayamayabiliriz vs.. inşallah hepimiz bu denemelerimizde mutlu sona ulaşırız herkesin güzel haberler alması dileğiyle.
canım hayırlı olsun hepımızde hormonlar tavan okurken gözlerim doldu yineHerkese merhaba,
Biz iki doğal düşükten sonra Eşimde kromozomal bir bozukluk olan translokasyon taşıyıcılığı olduğunu öğrendik. Ve yapılması gereken en mantık işin tüp bebek olduğu tavsiye edildi. İstanbul’da yaşıyoruz bir çok merkezle ön görüşmeler yaptık ve çoğu pgt nin bir diğer yöntemi olan maliyet olarak daha uygun olan fish tekniğini (bir çok kişi adını bilmiyor pgt diyor bu yönteme) önerdi. sadece sorunlu iki kromozoma baksak yeterli olur dediler ancak tesadüf merkez sormak için aradığımız Antalya’daki bir kadın doğum uzmanı kısa bir süre Semra hanımın ekibinde tüp bebek eğitimi aldığını ve başka hiç bir merkezi düşünmeden direkt oraya gitmem gerektiğini söyledi özellikle laboratuvarının çok iyi olduğunu bizim rahatsızlık için bunun öneminden bahsetti. Çok uzatmayım.. biz de onu dinledik ve Memorialda başladık. Burası embriyo fish yapmıyor sadece NGS yapıyordu ve maliyetliydi ancak tüm kromozomlara bakılması tabiki daha iyi olmalıydı ki bu yöntemi tercih ediyorlardı. Yumurtalarım iğneye aynı tepkiyi vermiyordu eşit büyümediler sonunda sadece 3embriyo oluştu. Çok azdı bizim için bu..
Çünkü genetik oranı olarak 8de 1ihtimal demişti diğer merkezler ee 3te kaç olacaktı ki?? Ancak oldu şükürler olsun 1tane transfere uygun embriyo bulunmuştu.. ve o tek embriyo bana tutunmuştu..
peki diğer 2si translokasyonlu muydu merak ettim raporu inceledim. Biri daha translokasyonlu değildi bizdeki sorunlu kromozomlar normal yazıyordu ancak farklı beşe yakın kromozomda trizomi vardı. Eee diğer ünlü merkezlerde yaptırmış olsaydım bu embriyoyu sağlıklı diye transfer edeceklerdi tabi tutunmayacaktı sonra neden oldu bilinmiyor denilecekti.. bir kez daha bu yöntemi ve bu merkezi seçtiğim için şükrettim.
Dün itibariyle merkezle ilişkim kalmadı kalp atışını duyduk 6+6 olduk şükürler olsun umarım devamı gelir. İLK DENEME TEK EMBRİYO TEK UMUT. Ben burada okurken ilk denemede olumlu yok kimse yazmamış diye günlerce üzülmüştüm. Şimdi ben yazmak istedim umut olmak istedim. Kucağıma alabilir miyim bilmiyorum ama şimdilik ilk denemem de zor bir rahatsızlıkla olumlu sonucu aldık. Darısı isteyen tüüümmm arkadaşlara. Dualarıma mutlaka ekliyorum herkesi tüm çocuk isteyenleri.
Doktorum umut bey transferi yapan doktor yücel bey. Sizin olduğu kadar Bizim için de çok çok kıymetli embriyonuz demişti Semra hanım. Dondurulmuş yok tekrar başa dönsek bu embriyoyu yakalayamayabiliriz vs.. inşallah hepimiz bu denemelerimizde mutlu sona ulaşırız herkesin güzel haberler alması dileğiyle.
Merhaba kızlar.. benim de e2 değerim 16 çok düşük diye düşündüm ama Yücel bey başlayalım dediOnu bilmiyorum cnm. Ben gonul hanima sormustum 80 e kadar basliyoruz diye soylemisti.
cok düşük degıl aslında benım yaptırdıgım yerde alt sınır 12 goruluyor.Senın yaptırdıgın yerde aralık kac??o ıgnelerı yapınca zaten e2 cosuyor merak etmeMerhaba kızlar.. benim de e2 değerim 16 çok düşük diye düşündüm ama Yücel bey başlayalım dedi
Ah o iğneler beni korkutuyor zaten normalde de çok korkarım iğnedencok düşük degıl aslında benım yaptırdıgım yerde alt sınır 12 goruluyor.Senın yaptırdıgın yerde aralık kac??o ıgnelerı yapınca zaten e2 cosuyor merak etme
yok cok dusuk degıl merak etme..oyle bısey olsa yucel bey başlatmazdıAh o iğneler beni korkutuyor zaten normalde de çok korkarım iğneden20-139 arası normal değerler ondan Düşük geldi bana canım
Herkese merhaba,
İnşallah hepimiz kucağımıza alırız yavrularımızıcanım hayırlı olsun hepımızde hormonlar tavan okurken gözlerim doldu yineumarım sağlıkla kucagına alırsın antalyada sana bunu tavsıye eden doktor kimdi??ben de antalyadayım burdakı memoriale gıdıyorum kontrole..ama snei dogru yere yonlendıren doktor kim merak ettim
Aslında bu ucincu görüşmemiz. Smdiye kadar iyyidi. Ama sanki sorduğum sorulardan rahatsız oldu gibi. Yada bildiğim şeylerden gibi. Mesela kaç tane yumurtam var dedimm yeteri kadar dedi. Sayı soylemedi.Ben her yumurta takibine gittiğimde kan verdim nasıl almadilar şaşırdım. Günseli hanima bir kez muayene oldum ve opumuda o yapti ne sorduysamda guzel cevapladi neden elektiriginiz tutmadi anlamadim ama kan işi aklıma takıldı ilac dozu bile her gun kan sonucuna gore mesaj ile yazılıyor garip gercekten
Canım sen pgt yaptircakmisin. Neden ?tutunacak o, çok çok tebrik ederim: ) o kadar iyi geldi ki: ) Bugün çatlatma iğnemi olacağım, çok heyecanlıyım ve bu güzel haberle de gözlerim dolu dolu oldu. N'olur iyi haber alanlar hemen yazsın, umut oluyor: )
bizim de embriyolara (inşallah oluşursa) pgt yapılacak. Daha doğrusu genetik test yapılacağını söylediler. Doktora hiç sormadım, pgt mi ngs mi diye.. Bu konuda bir öneriniz var mı Memorial anneleri ve anne adayları: )
Kızlar rahim dinlendirmede korunmakla ilgili birşey denildimi size. Aklıma takıldı iğnelerin etkisi devam edermi korunmak gerekirmi bilgisi olan varmi
[/QUOTE
ben sormuştum canım korunma dediler, ya hamile kalırsam dedim.. ne güzel organik çocuğun olur demişti bana.. ve ben rahim dinlendirmede hamile kaldım gerçekten ama dış gebelikti maalesef..
valla zaten çok yumurta olmadığı için çok embriyomuz olamayacak gibi: ) içimizden geçen 3 ama, bakalım..Canım sen pgt yaptircakmisin. Neden ?
Bize de söylediler böyle bişey var yaptırmak isterseniz diye.
Bizde istiyoruz yaptırmak. Kaç tanesine yaptırmayı dusunuyosun.
ha neden yaptıracağız, çünküü yaş faktörü ve sperm azlığının genetik bir kaynağı olması ihtimali.. biz biraz mecburuz gibi..Canım sen pgt yaptircakmisin. Neden ?
Bize de söylediler böyle bişey var yaptırmak isterseniz diye.
Bizde istiyoruz yaptırmak. Kaç tanesine yaptırmayı dusunuyosun.
Bizim ki şuan için mecburi değil. Yumurta sayımı da Dr söylemediği için bilmiyorumha neden yaptıracağız, çünküü yaş faktörü ve sperm azlığının genetik bir kaynağı olması ihtimali.. biz biraz mecburuz gibi..
Ben bir ilk gün verdim kan, sonra 9. güne kadar vermedim. Sonra 9-10-11 her gün aldılar sağolsunlar: )Ben her yumurta takibine gittiğimde kan verdim nasıl almadilar şaşırdım. Günseli hanima bir kez muayene oldum ve opumuda o yapti ne sorduysamda guzel cevapladi neden elektiriginiz tutmadi anlamadim ama kan işi aklıma takıldı ilac dozu bile her gun kan sonucuna gore mesaj ile yazılıyor garip gercekten
İnşallah canım benim, hepimizin temiz gelsin yeterli kadarı..Bizim ki şuan için mecburi değil. Yumurta sayımı da Dr söylemediği için bilmiyorumama bizde e tanesine yaptırmak istiyoruz. Madem smdi böyle bı imkan var.
İnşallah hepsi temiz gelir kuzum.
Burda okumuştum. Melih bey çok iyiymiş.Ben bir ilk gün verdim kan, sonra 9. güne kadar vermedim. Sonra 9-10-11 her gün aldılar sağolsunlar: )
Bir şey soracağım, benim yumurta toplama işlemimi Melih bey diye biri yapacakmış. Yücel bey yapmayacakmış opuyu ama transferime o girecek inşallah vakti geldiğinde. Ben Melih beyin adını ilk defa duydum da, tanıyan bilen var mı: )
Bir de, opu öncesi kandır, damar yolu açmadır, katater takmadır bunlar beni en korkutan aşamalar, nasıl geçti sizlerin: )
Bazı mesajlara "yerim" diyesim geliyor: ) Gel gel buralar çok güzel: )Burda okumuştum. Melih bey çok iyiymiş.
Bna gelse sesimi çıkarmam mesela. Ki cingeneyim biraz.
Zten bnce transfer daha onemli. Yücel beyin orda girmesi daha iyi olmuş.
Diğer sorularını bilmiyorum. Daha bn oralara gelemedim
İnsan girince alışıyor değil miBazı mesajlara "yerim" diyesim geliyor: ) Gel gel buralar çok güzel: )
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?