aynen öyleyim ben de: )İnsan girince alışıyor değil mi
Of çok heyecanlı ya. İyiki burası var içimizi döküyoruz. Çünkü ben günün 25 saati bu konuları konuşmak istiyorum
amiiin inşallah canım benim nasıl içim rahatlıyor ya iyiki var burası gerçektenyok cok dusuk degıl merak etme..oyle bısey olsa yucel bey başlatmazdı
korkma bende cok korkardım ınan abartıldıgı gıbı degıl yanı bız hepımızın gozunde buyuyen bır tedavı tüp bebek bence..inan ben dedim ki ya neden bukadar büyütmüşüm ki??iğnenin ucu cok ince hıc canın acımıyor ben hep kendime yaptım hıcte bısey olmadı bismillah de allah yardım edıyor şifa olsun bebeğine
Her seferinde kan verdim ben bilemiyorum pkos olmamla alakasi varmı bilmiyorum ama genelde burada herkes kan verdik her seferinde dediler. Melih bey benim opumu o yapacakti aslında genelde o yapiyormus zaten ama ben bayan istedigim icin gunseli hanimi istedim. Ama hemsire işin ehli melih beydir demişti iciniz rahat olsun. Damar yolu acmadan korkmayın kan vermek gibi birsey. Diger islemleri anestezi altinda yaptiklari icin hic hissetmiyorsun zaten hic kafana takma oralarıBen bir ilk gün verdim kan, sonra 9. güne kadar vermedim. Sonra 9-10-11 her gün aldılar sağolsunlar: )
Bir şey soracağım, benim yumurta toplama işlemimi Melih bey diye biri yapacakmış. Yücel bey yapmayacakmış opuyu ama transferime o girecek inşallah vakti geldiğinde. Ben Melih beyin adını ilk defa duydum da, tanıyan bilen var mı: )
Bir de, opu öncesi kandır, damar yolu açmadır, katater takmadır bunlar beni en korkutan aşamalar, nasıl geçti sizlerin: )
evet evet pcos ile alakalı olabilir, seni daha hassas takip etmek istemişlerdir.Her seferinde kan verdim ben bilemiyorum pkos olmamla alakasi varmı bilmiyorum ama genelde burada herkes kan verdik her seferinde dediler. Melih bey benim opumu o yapacakti aslında genelde o yapiyormus zaten ama ben bayan istedigim icin gunseli hanimi istedim. Ama hemsire işin ehli melih beydir demişti iciniz rahat olsun. Damar yolu acmadan korkmayın kan vermek gibi birsey. Diger islemleri anestezi altinda yaptiklari icin hic hissetmiyorsun zaten hic kafana takma oraları
Benimkini melih bey yapmıstı cok fazla yumurtam olmasına ve ohss rıskım olmasına ragmen hıc sorun yasamadım ağrı çekmedim cok memnun kalmıstım içiniz rahat olsun. Dmar yolu actıktan sonra zaten dırek uyutuyolar odada gozunuzu acıyosunuz korkucak bısey yok merak etmeyın ki ben transferi bile anestezili yaptıran bırı olarak bunları soyluyorumBen bir ilk gün verdim kan, sonra 9. güne kadar vermedim. Sonra 9-10-11 her gün aldılar sağolsunlar: )
Bir şey soracağım, benim yumurta toplama işlemimi Melih bey diye biri yapacakmış. Yücel bey yapmayacakmış opuyu ama transferime o girecek inşallah vakti geldiğinde. Ben Melih beyin adını ilk defa duydum da, tanıyan bilen var mı: )
Bir de, opu öncesi kandır, damar yolu açmadır, katater takmadır bunlar beni en korkutan aşamalar, nasıl geçti sizlerin: )
maşallah, benimki de öyle rahat geçer umarım: ) ya transferde iğne olmadığı için benim için sorun yok: )Benimkini melih bey yapmıstı cok fazla yumurtam olmasına ve ohss rıskım olmasına ragmen hıc sorun yasamadım ağrı çekmedim cok memnun kalmıstım içiniz rahat olsun. Dmar yolu actıktan sonra zaten dırek uyutuyolar odada gozunuzu acıyosunuz korkucak bısey yok merak etmeyın ki ben transferi bile anestezili yaptıran bırı olarak bunları soyluyorum☺
Rica ederim.. sonuca odaklan bosver insallah guzel yumoslar guzel embriyolar olsun ve tutunsun..evet evet pcos ile alakalı olabilir, seni daha hassas takip etmek istemişlerdir.
kan verirken de zorlanan manyağın biri olduğum için opu ile ilgili tek kaygım damar yolu: ) çok teşekkür ederim: )
Benim uyaninca biraz ağrım olmustu adet sancısı gibi birde şişlik. Odaya çıkınca serum bağladılar ağrın hafiflesin dediler rutin yapiliyormu herkese bilmiyorum. Zaten ameliyat önlüğü giyiyorsun ve taburcu olurken çıkarıyorsun ne giyersen giy hastaneye giderken önemli degilmaşallah, benimki de öyle rahat geçer umarım: ) ya transferde iğne olmadığı için benim için sorun yok: )
uyanınca serum filan takıyorlar mı? bir de, hastaneye yatar gibi pijama mı götürmeliyim, eşofman mı, ne giyeyim ne edeyim sizce?
Okadar mutlu oldumki anlatamam. Allahım inş sağlıkla kucağına almayı nasip etsinHerkese merhaba,
Biz iki doğal düşükten sonra Eşimde kromozomal bir bozukluk olan translokasyon taşıyıcılığı olduğunu öğrendik. Ve yapılması gereken en mantık işin tüp bebek olduğu tavsiye edildi. İstanbul’da yaşıyoruz bir çok merkezle ön görüşmeler yaptık ve çoğu pgt nin bir diğer yöntemi olan maliyet olarak daha uygun olan fish tekniğini (bir çok kişi adını bilmiyor pgt diyor bu yönteme) önerdi. sadece sorunlu iki kromozoma baksak yeterli olur dediler ancak tesadüf merkez sormak için aradığımız Antalya’daki bir kadın doğum uzmanı kısa bir süre Semra hanımın ekibinde tüp bebek eğitimi aldığını ve başka hiç bir merkezi düşünmeden direkt oraya gitmem gerektiğini söyledi özellikle laboratuvarının çok iyi olduğunu bizim rahatsızlık için bunun öneminden bahsetti. Çok uzatmayım.. biz de onu dinledik ve Memorialda başladık. Burası embriyo fish yapmıyor sadece NGS yapıyordu ve maliyetliydi ancak tüm kromozomlara bakılması tabiki daha iyi olmalıydı ki bu yöntemi tercih ediyorlardı. Yumurtalarım iğneye aynı tepkiyi vermiyordu eşit büyümediler sonunda sadece 3embriyo oluştu. Çok azdı bizim için bu..
Çünkü genetik oranı olarak 8de 1ihtimal demişti diğer merkezler ee 3te kaç olacaktı ki?? Ancak oldu şükürler olsun 1tane transfere uygun embriyo bulunmuştu.. ve o tek embriyo bana tutunmuştu..
peki diğer 2si translokasyonlu muydu merak ettim raporu inceledim. Biri daha translokasyonlu değildi bizdeki sorunlu kromozomlar normal yazıyordu ancak farklı beşe yakın kromozomda trizomi vardı. Eee diğer ünlü merkezlerde yaptırmış olsaydım bu embriyoyu sağlıklı diye transfer edeceklerdi tabi tutunmayacaktı sonra neden oldu bilinmiyor denilecekti.. bir kez daha bu yöntemi ve bu merkezi seçtiğim için şükrettim.
Dün itibariyle merkezle ilişkim kalmadı kalp atışını duyduk 6+6 olduk şükürler olsun umarım devamı gelir. İLK DENEME TEK EMBRİYO TEK UMUT. Ben burada okurken ilk denemede olumlu yok kimse yazmamış diye günlerce üzülmüştüm. Şimdi ben yazmak istedim umut olmak istedim. Kucağıma alabilir miyim bilmiyorum ama şimdilik ilk denemem de zor bir rahatsızlıkla olumlu sonucu aldık. Darısı isteyen tüüümmm arkadaşlara. Dualarıma mutlaka ekliyorum herkesi tüm çocuk isteyenleri.
Doktorum umut bey transferi yapan doktor yücel bey. Sizin olduğu kadar Bizim için de çok çok kıymetli embriyonuz demişti Semra hanım. Dondurulmuş yok tekrar başa dönsek bu embriyoyu yakalayamayabiliriz vs.. inşallah hepimiz bu denemelerimizde mutlu sona ulaşırız herkesin güzel haberler alması dileğiyle.
Çoook tebrik ederim. Ben de çok yazamıyorum ama genelde okuyorum bu sayfayı, hikayenizi de biliyordum. O yüzden adınıza ayrı bir sevindim. İnşallah sağlıkla ilerlerHerkese merhaba,
Biz iki doğal düşükten sonra Eşimde kromozomal bir bozukluk olan translokasyon taşıyıcılığı olduğunu öğrendik. Ve yapılması gereken en mantık işin tüp bebek olduğu tavsiye edildi. İstanbul’da yaşıyoruz bir çok merkezle ön görüşmeler yaptık ve çoğu pgt nin bir diğer yöntemi olan maliyet olarak daha uygun olan fish tekniğini (bir çok kişi adını bilmiyor pgt diyor bu yönteme) önerdi. sadece sorunlu iki kromozoma baksak yeterli olur dediler ancak tesadüf merkez sormak için aradığımız Antalya’daki bir kadın doğum uzmanı kısa bir süre Semra hanımın ekibinde tüp bebek eğitimi aldığını ve başka hiç bir merkezi düşünmeden direkt oraya gitmem gerektiğini söyledi özellikle laboratuvarının çok iyi olduğunu bizim rahatsızlık için bunun öneminden bahsetti. Çok uzatmayım.. biz de onu dinledik ve Memorialda başladık. Burası embriyo fish yapmıyor sadece NGS yapıyordu ve maliyetliydi ancak tüm kromozomlara bakılması tabiki daha iyi olmalıydı ki bu yöntemi tercih ediyorlardı. Yumurtalarım iğneye aynı tepkiyi vermiyordu eşit büyümediler sonunda sadece 3embriyo oluştu. Çok azdı bizim için bu..
Çünkü genetik oranı olarak 8de 1ihtimal demişti diğer merkezler ee 3te kaç olacaktı ki?? Ancak oldu şükürler olsun 1tane transfere uygun embriyo bulunmuştu.. ve o tek embriyo bana tutunmuştu..
peki diğer 2si translokasyonlu muydu merak ettim raporu inceledim. Biri daha translokasyonlu değildi bizdeki sorunlu kromozomlar normal yazıyordu ancak farklı beşe yakın kromozomda trizomi vardı. Eee diğer ünlü merkezlerde yaptırmış olsaydım bu embriyoyu sağlıklı diye transfer edeceklerdi tabi tutunmayacaktı sonra neden oldu bilinmiyor denilecekti.. bir kez daha bu yöntemi ve bu merkezi seçtiğim için şükrettim.
Dün itibariyle merkezle ilişkim kalmadı kalp atışını duyduk 6+6 olduk şükürler olsun umarım devamı gelir. İLK DENEME TEK EMBRİYO TEK UMUT. Ben burada okurken ilk denemede olumlu yok kimse yazmamış diye günlerce üzülmüştüm. Şimdi ben yazmak istedim umut olmak istedim. Kucağıma alabilir miyim bilmiyorum ama şimdilik ilk denemem de zor bir rahatsızlıkla olumlu sonucu aldık. Darısı isteyen tüüümmm arkadaşlara. Dualarıma mutlaka ekliyorum herkesi tüm çocuk isteyenleri.
Doktorum umut bey transferi yapan doktor yücel bey. Sizin olduğu kadar Bizim için de çok çok kıymetli embriyonuz demişti Semra hanım. Dondurulmuş yok tekrar başa dönsek bu embriyoyu yakalayamayabiliriz vs.. inşallah hepimiz bu denemelerimizde mutlu sona ulaşırız herkesin güzel haberler alması dileğiyle.
Sizi çok iyi anlıyorum. Allah size de nasip etsin inşallah bu güzel hissi.ben dun ılacsız dogal olacagını ogrenınce bıraz tedırgın oldum ama bugun rahatladım daha ıyısı sanırım bu☺benım embrıom 5.gun pgt’li embrıyo ınsallah tutunur anneciğine..dun hemsıreyle konustuk doktorla gorusemedım nasıl olacagını anlattı eger ıyı ılerlemezse 1ay sonraya sarkar dedı ama embrıyonuz guzel gebelık vaadeden embrıyo en dogru zamanda yerlestırmek onemlı olan dedi ama ger gör ki ılacsız dogal akışında bu ay nasip olur ..agustosun 7sınde başladım tedavıye dondurdular bıran once sabırsızlanıyorum bıde şehirdışındayım çalışmak zor geliyor corona varken bişey olacak diye de tedırgınım..yavrıcuma kavusursam kendimi daha ıyı hıssedecem sanırım
Cok teşekkür ederim, inşallahO kadar sevindim ve bu haber o kadar iyi geldi ki: ) Çoook güzel ömürleriniz olsun yavrunuzla beraber: )
Cok teşekkür ederim, inşallah. Darısı başınıza inşallahHayırlı olsun. Sağlıkla kucaginiza alın bebeğinizi. Darısı bizlerin başına
Evet serum takılıyor bence pijamaya falan gerek yok amelıyat onlüğü ıle yatıyosunuz zaten ama elbıse falan gıbı alt tarafı rahat seyler gıyebılırısınız sıkmasın sızı eve donerken diemaşallah, benimki de öyle rahat geçer umarım: ) ya transferde iğne olmadığı için benim için sorun yok: )
uyanınca serum filan takıyorlar mı? bir de, hastaneye yatar gibi pijama mı götürmeliyim, eşofman mı, ne giyeyim ne edeyim sizce?
Hayırlı haberler al inşallah canımHastaneden bildiriyorum. Çok heyecanlıyım. Yücel beyi bekliyorum
Evet çıktım. Ya keşke en başından yücel beye gelseymisim. Yine sizle devam edebilir miyiz dedim. Ama süreciniz bitmiş dedi.Hayırlı haberler al inşallah canım
Bana gonal f 450 verdi dozunu da bildirecekler Sana kaç doz vermişlerdiEvet çıktım. Ya keşke en başından yücel beye gelseymisim. Yine sizle devam edebilir miyiz dedim. Ama süreciniz bitmiş dedi.
Transferi o yapacak inşallah.
Yaklaşık 10 tane büyük. 10tane küçük yumurtam varmış. Küçük olanlar ilaçlara tepki vermemiş çok. Dozdan dolayı mi dedim. Bazi yumurtalar böyle olir dedi. Bnce dozumu az verdi bı onceki Dr.
Neyse. Bunlar bizim için yeterli zaten dedi.
Çok pozitif bı adam. Sorduğum sorulara uzun uzun cevaplar verdi.
Buraya yeni baslayacaklara yazayirum. Mtlaka yücel beyden randevu alın.
Menopur 225.Bana gonal f 450 verdi dozunu da bildirecekler Sana kaç doz vermişlerdi
Peki şimdiki gebeliğin embriyo kalitesi neydiSizi çok iyi anlıyorum. Allah size de nasip etsin inşallah bu güzel hissi.
Cok teşekkür ederim, inşallah
Cok teşekkür ederim, inşallah. Darısı başınıza inşallah
Ben Gonal F 350 ile başladım, 412,5 a kadar çıktı dozum, sadece son gün tekrar 350 oldu.Bana gonal f 450 verdi dozunu da bildirecekler Sana kaç doz vermişlerdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?