sağol canım söylediklerini dikkate alacağım inşallah 5. Gün kalitede olur senindeEVet canım 3. Günü aşmış oluyor. Pgt için Yönlendirmek istemem. Bu şans işi ayrıca maliyetli bir işlem. Doktor zaten riskli grupta değilsin demiş. Yüzde yüz hamilelik için olabilir demiş. Ama kaç kişinin pgt li tutmadı yada düştü. Hepsini düşün içinden geçeni yap.
Ben eğer iyi kalite 5. Gün embriyo olursa yaptırmak zorundayım. Hem yaş hemde biliyorsun genetik sıkıntımız var. Yani bana istersen yaptır demediler. Kesin yaptır dediler.
Kıyaslama yap diye yazıyorun
Bana da aynı şekilde yaklaştılar, iyi de yapmışlar.EVet canım 3. Günü aşmış oluyor. Pgt için Yönlendirmek istemem. Bu şans işi ayrıca maliyetli bir işlem. Doktor zaten riskli grupta değilsin demiş. Yüzde yüz hamilelik için olabilir demiş. Ama kaç kişinin pgt li tutmadı yada düştü. Hepsini düşün içinden geçeni yap.
Ben eğer iyi kalite 5. Gün embriyo olursa yaptırmak zorundayım. Hem yaş hemde biliyorsun genetik sıkıntımız var. Yani bana istersen yaptır demediler. Kesin yaptır dediler.
Kıyaslama yap diye yazıyorun
Bende şuan onu düşünüyorum canım. Daha önce yaptırmış mıydın pgtArkadaşlar pgt yaptıranlara soruyorum sadece belli başlı hastaliklarami bakıyorlar down sendromu ve turner gibi yoksa tüm sağlıksız genleremi bakıyorlar anlamadım ona göre bu sefer pgt yapmayı dusunmuyorum
canım tum kromozomlara bakılıyor bende suan genetık testın sonucu var elimde transferde vermıslerdı 23gene de bakmıslar bebekte anamolı olma ıhtımalını ortadan kaldırıyosun saglıklı oluyor ama tutma garantısı yok tabı..ama saglıklı olduguna emınsin saglıksızdı düştü diyemezsın bence o embrıyoya nasip ..Arkadaşlar pgt yaptıranlara soruyorum sadece belli başlı hastaliklarami bakıyorlar down sendromu ve turner gibi yoksa tüm sağlıksız genleremi bakıyorlar anlamadım ona göre bu sefer pgt yapmayı dusunmuyorum
Senin kaçıncı günün transfer sonrasicanım tum kromozomlara bakılıyor bende suan genetık testın sonucu var elimde transferde vermıslerdı 23gene de bakmıslar bebekte anamolı olma ıhtımalını ortadan kaldırıyosun saglıklı oluyor ama tutma garantısı yok tabı..ama saglıklı olduguna emınsin saglıksızdı düştü diyemezsın bence o embrıyoya nasip ..
Evet yaptırdım 3 embriyodwn biri sağlıklı gelmistiBende şuan onu düşünüyorum canım. Daha önce yaptırmış mıydın pgt
Yaptirmasan 2 embriyon olacakti ama onlar da ya tutmayacakti ya da dusecekti canim oyle dusun.. o zaman daha cok uzmeyecek miydi seniAma şimdi dusunuyorum yaptirmasam elimde 2 embriyom yine olacaktı.piskolog yardımı alarak basliyacagim nasıl hazır olacağım o gitgellere o sürece hiç bilemiyorum
Okudum ve etkilendim gerçekten çok zorYaptirmasan 2 embriyon olacakti ama onlar da ya tutmayacakti ya da dusecekti canim oyle dusun.. o zaman daha cok uzmeyecek miydi seni
Beni de hatirlarsan seninle ayni zamanda tedavi gorup ayni zamanlarda hamile kalmistik. Senin 8. Haftada dusmustu bulantilarin bitti diye bana mesaj atmistin sana da oldu mu diyebenim 23. Haftada plasenta ve kan akisi problemlerinden buyuyemedi, 28. Haftada sezeryanla dogurmak zorunda kaldim ama 5 gun yasayabildi sadece tabii ki de cok uzuldum hala asiri uzgunum;( ama psilologa basladim henuz ciddi bir travma belirtim yok. Sezeryan bekleme surem bitince yeniden tedavi olmayi dusunuyorm..
Kayip ne kadar ileriki haftada olursa o kdr zor oluyor..
Benim de pgtli embriyoydu kaybettigim kizim. Kalan embriyolar pgtsiz, ve hepsi 6. Gun blast. Pgtli embriyoyu boyle uzucu sekilde kaybetmeme ramen pgtsiz transfere korkuyorum acikcasi. Bu bekleme suresinde Bastan tedavi olup yine pgt mi yaptirsam diyorm
Bu arada sen pihtilasma testleri yaptirdin mi dusuk sebebin o da olabilir kan sulandirici kullanmis miydin o donem? Ben bir dahakinde kullanicakmisim kesin.
1Senin kaçıncı günün transfer sonrasi
Sabah 11 de aramıştı aslında 3. Günü aşmış oluyor mu yine de canım. Yücel beyle görüştüm bu konuyu iki kez kesinlikle yaptır da demiyor yaptırma da diyemem diyor yani bize bıraktı ama toplama günü toplamadan sonraki günler telefon görüşmelerimizde hemşireler hep sordular o yüzden iyice kafam karıştı. Yücel beyde Genetik sizin yaş grubunuzda şart değil ancak sağlıklı canlı doğuma gitme süresini kısaltmak için çiftlere öneriyoruz. Maddi boyutu olduğu için kararı size bırakıyoruz dedi. Yani pgt şartı koymadı 35 yaş üstü olsanız kesinlikle yaptırın derdim dedi. Napacağımı bilmiyorum 1 gün kaldı karar vermeme.
Tüm kromozomlara bakılıyor diye biliyorum. Ben pgt yaptırmıştım istemeye istemeye hemde. İleri yaş ve tedavi öncesi kimyasal gebelik yaşamıştım. Pgtden sağlıklı gelen tek embriyo sağlıklı bir evlat oldu. Sonrasında iki kez hamilelik yaşadım naturel gebelik. Biri 7. Haftada düştü ikincisi. 8+4 haftalık gelişimi durdu. Kürtajla sonlanmak zorunda kaldı. Şimdi tekrar tedavi olmaya karar verdim. Nasip olurda 5 güne giderse embriyolar pgt yapılacak. Eşimde varikoser ve ileri harekette sıkıntı vardı. Ben pgt olayını başka bir doktora daha sormuştum. Bazı embriyolar rahme tutununca orada kendilerini iyleştirebiliyor demişti. Pgt çokta önemli değil demişti. 40 yaş üstü hiç bir kadın sağlıklı çocuk doğuramayaz diye bir kesin sonuç yok. Ben çok önermiyorum demişti. Her hasta her doktor farklı. Bence içinizden ne geliyorsa sizi ne iyi hissettiriyorsa onu yapın. İnanç önemli. Rabbim sağlıklı hamilelik nasip etsin inşallah.Arkadaşlar pgt yaptıranlara soruyorum sadece belli başlı hastaliklarami bakıyorlar down sendromu ve turner gibi yoksa tüm sağlıksız genleremi bakıyorlar anlamadım ona göre bu sefer pgt yapmayı dusunmuyorum
Sağol canım gerçekten bana fikir oluyor Benimde yaşım 29 eşimde aynı problem var şuan inşallah benimde 5. Güne gider ve hamis olabilirim..1,5 ay önce bizde aynı stres ve sıkıntı ile çelişip durduk pgt bize de önerildi ama sonradan anladığım kadarıyla herkese öneriliyor tabi biz zorlu yollardan geçince her öneriyi yaptırmak istiyoruz pişmanlıktan korkuyoruz. Çok araştırdım sordum soruşturdum ilk tüp bebek denememdi düşük öyküm ve sonlandırılmış hiç bir gebeliğim yoktu, yaşım 26 idi, sorun eşimdeki hareketli sperm azlığı ve morfoloji idi... 5. Güne 3 embriyo geldi ve son gün içimden geçen yaptırmamaktı ve yaptırmadık.
Şuan 9 haftalık gebeyim çok şükür şimdilik her şey yolunda böyle devam eder mi etmez mi bilmiyorum tabii ki Allah’ın bileceği iş ben sadece hikayemi anlatıp pgt konusunda kararsız olanlara fikir olsun diye yazmak istedim .
Allah yardımcınız olsun, yaşadığınız çok zor. Benim 2 pgt li, 1 pgt siz 3 kaybim var. Ama yaşadığınızı anlayabilmem mümkün değil. En fazla gelebildigim hafta 13 tü, onlar ikizdi, kızdı. Hafta ne kadar ilerlerse o kadar fazla oluyor acısı.Yaptirmasan 2 embriyon olacakti ama onlar da ya tutmayacakti ya da dusecekti canim oyle dusun.. o zaman daha cok uzmeyecek miydi seni
Beni de hatirlarsan seninle ayni zamanda tedavi gorup ayni zamanlarda hamile kalmistik. Senin 8. Haftada dusmustu bulantilarin bitti diye bana mesaj atmistin sana da oldu mu diyebenim 23. Haftada plasenta ve kan akisi problemlerinden buyuyemedi, 28. Haftada sezeryanla dogurmak zorunda kaldim ama 5 gun yasayabildi sadece tabii ki de cok uzuldum hala asiri uzgunum;( ama psilologa basladim henuz ciddi bir travma belirtim yok. Sezeryan bekleme surem bitince yeniden tedavi olmayi dusunuyorm..
Benim de pgtli embriyoydu kaybettigim kizim. Kalan embriyolar pgtsiz, ve hepsi 6. Gun blast. Pgtli embriyoyu boyle uzucu sekilde kaybetmeme ramen pgtsiz transfere korkuyorum acikcasi. Bu bekleme suresinde Bastan tedavi olup yine pgt mi yaptirsam diyorm
Bu arada sen pihtilasma testleri yaptirdin mi dusuk sebebin o da olabilir kan sulandirici kullanmis miydin o donem? Ben bir dahakinde kullanicakmisim kesin.
Öncelikle başınız sağolsun Allah bir daha yaşatmasın,sağ salim bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun inşallah.Ben de memorialde tedaviyle hamile kaldım,12. Haftada ikili testte HCG değerim yüksek çıktı bu da riski arttırdı,doktorum bunun iki şeye işaret olduğunu söyledi,birincisi down sendromu riski ikincisi 20. Haftadan sonra olası tansiyon sıkıntısı,bu da bebekte gelişim geriliğine sebep olabilirmis,ailede tansiyon olduğu için doktorum bu ihtimal üzerinde daha çok durdu ve hemen OMEGA ve kan sulandırıcı başlattı ki bebekte gelişim açısından sıkıntı olmasın,bizimde 28. Haftada başladı gerilik,eğer kan sulandırıcı ve omega kullanmasaydim belki de daha erken baslayacakti.Bebegim önce üç gün geri sonra bir hafta en son 37 de 32 ile uyumlu bebeğim doğdu hamdolsun.Yaptirmasan 2 embriyon olacakti ama onlar da ya tutmayacakti ya da dusecekti canim oyle dusun.. o zaman daha cok uzmeyecek miydi seni
Evet simdi anliyorum.. benim de ikili testte biyokimyasal riskim yuksek cikmisti ama ben pgt yaptirdim dedigim halde doktorum aman fetal dna yaptiralim dye tutturdu pgtye guvenmeyip ikili teste takildi. Istemeye istemeye tekrar fetal dna yaptirmstm. Hic gelisim geriligi olur fln demedi. Varsa bi ihmali allaha havale ediyorm..Öncelikle başınız sağolsun Allah bir daha yaşatmasın,sağ salim bebeğinizi kucağınıza almak nasip olsun inşallah.Ben de memorialde tedaviyle hamile kaldım,12. Haftada ikili testte HCG değerim yüksek çıktı bu da riski arttırdı,doktorum bunun iki şeye işaret olduğunu söyledi,birincisi down sendromu riski ikincisi 20. Haftadan sonra olası tansiyon sıkıntısı,bu da bebekte gelişim geriliğine sebep olabilirmis,ailede tansiyon olduğu için doktorum bu ihtimal üzerinde daha çok durdu ve hemen OMEGA ve kan sulandırıcı başlattı ki bebekte gelişim açısından sıkıntı olmasın,bizimde 28. Haftada başladı gerilik,eğer kan sulandırıcı ve omega kullanmasaydim belki de daha erken baslayacakti.Bebegim önce üç gün geri sonra bir hafta en son 37 de 32 ile uyumlu bebeğim doğdu hamdolsun.
Bu mesajim burada dursun çünkü bizler çok zorlu süreçlerden geçip hamile kalıyoruz,o nedenle seçeceğimiz kadın doğum doktoru çok önemli,eğer ikili testiniz riskli çıkarsa bu her zaman bebekte genetik bir hastalık olacağı anlamına gelmiyor,olası tansiyon gebelik zehirlenmesi risklerinin de görülebileceğini gösteriyor,bunun icinde kan sulandırıcı ve omega desteği çok önemli.Siz de dilerim bundan sonra sağlıklı bir hamilelik geçirirsiniz,Allah tekrarını yaşatmaz,ne kadar zor olduğunu anlayabiliyorum,üç günde bir takip için sürekli hastanelerdeydik bebek bir Gr buyumuyordu tek şansımız ileriki haftalarda bu sorunun cikmasiydi,bu mesajı okuyup aynı durumfa olanlar muhakkak kan sulandırıcı ve omega takviyesi alın.
Cok tesekkur ederim, uzulmemek elde degil gercekten. Ben de bazen acikcasi hayat neden adil degil diye soruyorum Allah affetsin.. bazen biraz daha tevekkul ediyorumAllah yardımcınız olsun, yaşadığınız çok zor. Benim 2 pgt li, 1 pgt siz 3 kaybim var. Ama yaşadığınızı anlayabilmem mümkün değil. En fazla gelebildigim hafta 13 tü, onlar ikizdi, kızdı. Hafta ne kadar ilerlerse o kadar fazla oluyor acısı.
Hayata geldikten sonra olması çok üzücü ama Allah in var bir hesabı. Bu olayda saklı hayri biz göremeyiz ama inşallah dayanma gücü versin Allah.
Ben ikizlerden sonra çok kötü olmuştum artık ekstra hassas ve sürekli ağlayan biriydim. geceleri ya da yalnız kaldığımda hep ağlardım kendimi çok çaresiz hissediyordum onlarin acısını kaldiramamistim. Bir gece uyumadan önce yine böyle bir anda dua ettim, Allah im yüzlerini goster bana evlatlarimin diye. O gece bir rüya gördüm. Bir kız çocuğu var, hasta onun ziyaretine gidiyorum. İkiz olduklarını biliyorum ama biri yok. Digerini kaybettik diyorlar. Sonra kardeşi de rahatsizlaniyor ellerini tutarken gözümün içine bakarken vefat etti. Son anlarında şehadet getiriyordu ve ben de ona cennete gidiyorsun şimdi diyip ağlıyordum. Yüzünde gülümsemeyle gitti, o yüzü hiç unutmadım hep aklımda. Sabah uyandığımda çok huzurlu kalkmıştım, şükrettim. Dogsalardi ya bunu yasasaydim nasıl dayanirdim diye düşündüm. O günden sonra daha çabuk toparladım. Kaybettiğimiz her minik, bizi bekliyor. Biz onları her şekilde göreceğiz ve kavuşacağız öyle inanıyorum.
Şimdi yanımda 20 aylık oğlum uyuyor, neler yaşadim ama hepsi onunla geçirdiğim her an biraz daha geride kalıyor ve unutuluyor. Allah güzel gunlerin varlığını arttırıp kötü günleri geride bırakmayı nasip etsin bu yolda emek veren herkese..
Yazmadan edemedim görünce.
Umarım kendinizi toparlar ve yeniden tedavi için güc bulursunuz. Sizin için özel olarak dua edicem.
Evladiniza en doğru zamanda kavuşun inşallah.
Cok tesekkurler.. aynen iste ben de onu diyorm bazen allahin takdiri ama simdi bir dahaki tedavi icin iste yine karar veremiyorm gerci bir dahaki tedavime daha var ama burada pgt konusundai kararsizliginizi gorunce yazmak istedim. Ya allaha birakip pgt yaptirmicaksnz ama tutmaz ya da ileriki haftalarda dusuk olursa uzulmeyeceksnz, ya da direk yaptircaksnz kafaniz biraz daha rahat olacak hamikeykenOkudum ve etkilendim gerçekten çok zorAllah bidaha yaşatmasın. Tabiki önlem almak lazım ama bazende Allahtan. İnsan kararsız kalıyor sonradan pişman olmak istemiyor belli pgt yaptırmadan düşseydi çok pişmanlık yaşayacaktın ama yaptırdığın halde aynı acıyı yaşamışsın çok üzüldüm senin adına Allah sabır versin
merhaba, memorial'da bize ngs yapıldı, tüm kromozomlara bakıyorlar ngs ile. herkese ngs mi uyguluyorlar onu çözemedim.Arkadaşlar pgt yaptıranlara soruyorum sadece belli başlı hastaliklarami bakıyorlar down sendromu ve turner gibi yoksa tüm sağlıksız genleremi bakıyorlar anlamadım ona göre bu sefer pgt yapmayı dusunmuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?