canım benim eşimde morfoloji 1 ve bu etkiliyor galiba sperm dna hasarına baktırınEvet canım aynen benim ilk defa a kalite embiryom olmuşken ısrarla 4. Güne taşımalarına şaşırdım açıkçası test etmişler, 4. Denemem olmuş test edilecek hastayım sanki. Başta yapacakları şeyi şimdi diyorlar bı sonra ki tedavimde üçüncü gün taze tranfer yapmak olarak önerildi biraz zaman geçtikten sonra tekrar bu şekilde deneyecez. Bı Dr sana ikinci gün embiryo transferi yapalım demişti semra hanıma sorduk üçüncü gün yapılabilir dedi.
Evet canım, benim eşimin de morfolojisi 1 ama sayısı 76 milyon olduğu için önemli değil dediler. DNA hasar testi de yapıldı yüzde 28 çıktı onun içinde önemli değil dediler... Semra hanım ve yücel bey sperm değerlerini iyi buluyor yani üçüncü günden sonra embiryo 5. Güne gitmiyorsa sebebi yumurta dendi . Bende bir çok merkezden tam tersini duymuştum. Embiryoları üçüncü güne kadar yumurta , üçüncü günden sonra sperm taşıyor diye,ama sperm için misafir o asıl iş yumurta dedi Semra hanım. Bende yumurtaya yönelik ilaçlar kullanılıyorum bide bu şekilde tedavi olacağız bakalım faydası olacak mı... Sen hangi aşamadasın şuan eşinin DNA hasarına bakıldı mı?canım benim eşimde morfoloji 1 ve bu etkiliyor galiba sperm dna hasarına baktırın
canım biz kaan aydosa gittik işin aslı çok esprisi yok şu an düştü fakat daha başlamadık tedaviye ilk verdiğimiz testte %70 kadar hasarlı çıktı aman deyim benim ağzım yandı eşinin tedavisini bu işi önemseyen bir üroloji doktorunda yaptırınEvet canım, benim eşimin de morfolojisi 1 ama sayısı 76 milyon olduğu için önemli değil dediler. DNA hasar testi de yapıldı yüzde 28 çıktı onun içinde önemli değil dediler... Semra hanım ve yücel bey sperm değerlerini iyi buluyor yani üçüncü günden sonra embiryo 5. Güne gitmiyorsa sebebi yumurta dendi . Bende bir çok merkezden tam tersini duymuştum. Embiryoları üçüncü güne kadar yumurta , üçüncü günden sonra sperm taşıyor diye,ama sperm için misafir o asıl iş yumurta dedi Semra hanım. Bende yumurtaya yönelik ilaçlar kullanılıyorum bide bu şekilde tedavi olacağız bakalım faydası olacak mı... Sen hangi aşamadasın şuan eşinin DNA hasarına bakıldı mı?
inşaallah hayırlı sonuca ulaşırsınızMerhaba. Benim eşiminde spermlerimde sorun var hem sayısı çok az heöfe morfoloji yüzde 1 hızı normalin altında. Biz İstanbul’da 2 üroloğa gittik ve sperm dna hasar testi istemedi. Bir çok test yapıldı genetik dahil olmak üzere ama iki doktorda ondan bahsetmedi ve tedavimi oldum şuan bekliyorum umarım hayırlı sonuca ulaşırım
Anladım canım düştüyse ne güzel.. benim eşimde İlk Kaan Aydos a gitti 5 yıl önce DNA hasar yüzde 27 idi iğne tedavisi ve beslenme listesi verdi. 6 ay sonra tekrar test yaptırdık DNA hasarı 22 ye düştü Dr bize bundan sonra yaptıracağınız tüp Bebek tedavilerinizi tesa ile yaptırın dedi.. neden olarak spermler dışarı çıkarken hasar alarak çıkıyormuş zaten bide üstüne yüzde 22 hasar olunca o yüzden embiryolar gelişimi yavaş kalıyor dedi. Son tedavimizi Memorial de yaptırdık yücel bey ve üroloji Dr eşimin değerlerinde bı sıkıntı görmediği için tesa yi ilk gerek yok dediler bizde çok ısrar ettik bu sefer bu şekilde denemek istiyoruz diye. 12 embiryodan geriye iki tane kaldı. Tutmadı.Yani Fayda etmedi. En iyi üroloji druna muayene olduk ama bu işler nasip sanırım... Vakti zamanı gelince oluyor yeterki nasibimizde olsun. Sizin hasar düzeldiyse normal yolla olur belki tedavi sonrası kendiliğinden hamile kalan çok oluuyor. Aslında bende Kaan Aydos tedavisinden iki yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım ama ilerlemedi .canım biz kaan aydosa gittik işin aslı çok esprisi yok şu an düştü fakat daha başlamadık tedaviye ilk verdiğimiz testte %70 kadar hasarlı çıktı aman deyim benim ağzım yandı eşinin tedavisini bu işi önemseyen bir üroloji doktorunda yaptırın
canım artık doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum ama çok yoruldum sperm gördüler mi tamam hiç araştırma yok ne bileyim ben burada da kadınlara şiddet uygulandığını düşünüyorum sağlıklı bir kadının her ay bir tane yumurtası olur ve gelişir biz tedavilerde bir dünya yumurta veriyoruz anlamıyorum ki hepsi mi kötü döllediğin sperme baksana gerçekten burada çok örnekleri var artık tüp bebek doktoru bana bir sperm lazım derse ağzının ortasına yumruğu indiresim var bu çocuk olayı %80 kadın % 20 sperm lafı tamamiyle yalan %50 her ikisinin de iyi olması lazım kadının yok yaşı yok yumurta sayısı diyen tüp bebekçilerden uzak durmak gerekir İNşaallah arkadaşım hakkımızda hayırlısıAnladım canım düştüyse ne güzel.. benim eşimde İlk Kaan Aydos a gitti 5 yıl önce DNA hasar yüzde 27 idi iğne tedavisi ve beslenme listesi verdi. 6 ay sonra tekrar test yaptırdık DNA hasarı 22 ye düştü Dr bize bundan sonra yaptıracağınız tüp Bebek tedavilerinizi tesa ile yaptırın dedi.. neden olarak spermler dışarı çıkarken hasar alarak çıkıyormuş zaten bide üstüne yüzde 22 hasar olunca o yüzden embiryolar gelişimi yavaş kalıyor dedi. Son tedavimizi Memorial de yaptırdık yücel bey ve üroloji Dr eşimin değerlerinde bı sıkıntı görmediği için tesa yi ilk gerek yok dediler bizde çok ısrar ettik bu sefer bu şekilde denemek istiyoruz diye. 12 embiryodan geriye iki tane kaldı. Tutmadı.Yani Fayda etmedi. En iyi üroloji druna muayene olduk ama bu işler nasip sanırım... Vakti zamanı gelince oluyor yeterki nasibimizde olsun. Sizin hasar düzeldiyse normal yolla olur belki tedavi sonrası kendiliğinden hamile kalan çok oluuyor. Aslında bende Kaan Aydos tedavisinden iki yıl sonra kendiliğinden hamile kaldım ama ilerlemedi .
Haklısın valla, eğer dedikleri gibiyse yüzde 80 anneden geçiyorsa çocuk baya bizim o zaman babanın ne katkısı oluyor bi de bizim karnımızda büyüyorlar doğumu da biz yapalım , onların çok övündükleri sperm de pek bir katkı sağlamıyormuş o zaman..canım artık doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum ama çok yoruldum sperm gördüler mi tamam hiç araştırma yok ne bileyim ben burada da kadınlara şiddet uygulandığını düşünüyorum sağlıklı bir kadının her ay bir tane yumurtası olur ve gelişir biz tedavilerde bir dünya yumurta veriyoruz anlamıyorum ki hepsi mi kötü döllediğin sperme baksana gerçekten burada çok örnekleri var artık tüp bebek doktoru bana bir sperm lazım derse ağzının ortasına yumruğu indiresim var bu çocuk olayı %80 kadın % 20 sperm lafı tamamiyle yalan %50 her ikisinin de iyi olması lazım kadının yok yaşı yok yumurta sayısı diyen tüp bebekçilerden uzak durmak gerekir İNşaallah arkadaşım hakkımızda hayırlısı
Çok haklısın canım. Daha öncede yazmıştım yine yazayım gerçekten drlar çok soğuk kanlı olmuşlar resmen. Benim amh değerlerim, rahim filmim, hormon değerlerim kısaca kadında bakılabilecek herşeyim normal. Yaşım 33 4 tedavi oldum, toplanan yumurtaların döllenme oranı yüzde 90 ama üçüncü günden sonra yavaşlama oluyor. Memorialdeki tedavim negatif olduktan sonra yücel bey ve semra hanımla görüşme yaptık. İkisi de her hangi bir test yapılmadan tamamen embiryolar üzerinden dışardan görünen bu diyerek yüzde yüz yumurta geninde sorun var önünde dağ gibi sorun var vs dediler peki tedavisi var mı dedim yok dediler, kısaca o zaman çocuğunuz olmaz mı diyorsunuz dedim. Bizim dışardan gördüğümüz bu dediler . Aylarca kendime gelemedim ağlamaktan . Hala aynıyım. Hani bir yumurta bir sperm olduğu sürece umut her zaman vardı. Yıllarca doktor doktor gezerken bu şekilde yorumlayan kimseye denk gelmemiştm. Kaldı ki bize normal yolla çoğunuz olur dendi hep.simdiye kadar çocuğumuz olmasa Bile en azından kendimi avutuyordum belki olur ihtimal olarak umudum hep vardı ama ne zamanki semra hanım üste yazdıklarımı dedi bütün umudum, hevesim azaldı ağlak biri oldum resmen hiç böyle değildim. Meğer drların yüzüne karşı olur tarzı moral verici şeyleri demeleri ne kadar önemliymiş...canım artık doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum ama çok yoruldum sperm gördüler mi tamam hiç araştırma yok ne bileyim ben burada da kadınlara şiddet uygulandığını düşünüyorum sağlıklı bir kadının her ay bir tane yumurtası olur ve gelişir biz tedavilerde bir dünya yumurta veriyoruz anlamıyorum ki hepsi mi kötü döllediğin sperme baksana gerçekten burada çok örnekleri var artık tüp bebek doktoru bana bir sperm lazım derse ağzının ortasına yumruğu indiresim var bu çocuk olayı %80 kadın % 20 sperm lafı tamamiyle yalan %50 her ikisinin de iyi olması lazım kadının yok yaşı yok yumurta sayısı diyen tüp bebekçilerden uzak durmak gerekir İNşaallah arkadaşım hakkımızda hayırlısı
canım artık doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum ama çok yoruldum sperm gördüler mi tamam hiç araştırma yok ne bileyim ben burada da kadınlara şiddet uygulandığını düşünüyorum sağlıklı bir kadının her ay bir tane yumurtası olur ve gelişir biz tedavilerde bir dünya yumurta veriyoruz anlamıyorum ki hepsi mi kötü döllediğin sperme baksana gerçekten burada çok örnekleri var artık tüp bebek doktoru bana bir sperm lazım derse ağzının ortasına yumruğu indiresim var bu çocuk olayı %80 kadın % 20 sperm lafı tamamiyle yalan %50 her ikisinin de iyi olması lazım kadının yok yaşı yok yumurta sayısı diyen tüp bebekçilerden uzak durmak gerekir İNşaallah arkadaşım hakkımızda hayırlısı
[/QUOT
yumurtaların dollenırse neden bu şekilde yorum yapıyorlar Kİ. 3. Günde eleniyor diye mi yoksa 5. Güne kadar gidip transferden somra tutunmuyor diye mi o şekilde konuştular canım?Çok haklısın canım. Daha öncede yazmıştım yine yazayım gerçekten drlar çok soğuk kanlı olmuşlar resmen. Benim amh değerlerim, rahim filmim, hormon değerlerim kısaca kadında bakılabilecek herşeyim normal. Yaşım 33 4 tedavi oldum, toplanan yumurtaların döllenme oranı yüzde 90 ama üçüncü günden sonra yavaşlama oluyor. Memorialdeki tedavim negatif olduktan sonra yücel bey ve semra hanımla görüşme yaptık. İkisi de her hangi bir test yapılmadan tamamen embiryolar üzerinden dışardan görünen bu diyerek yüzde yüz yumurta geninde sorun var önünde dağ gibi sorun var vs dediler peki tedavisi var mı dedim yok dediler, kısaca o zaman çocuğunuz olmaz mı diyorsunuz dedim. Bizim dışardan gördüğümüz bu dediler . Aylarca kendime gelemedim ağlamaktan . Hala aynıyım. Hani bir yumurta bir sperm olduğu sürece umut her zaman vardı. Yıllarca doktor doktor gezerken bu şekilde yorumlayan kimseye denk gelmemiştm. Kaldı ki bize normal yolla çoğunuz olur dendi hep.simdiye kadar çocuğumuz olmasa Bile en azından kendimi avutuyordum belki olur ihtimal olarak umudum hep vardı ama ne zamanki semra hanım üste yazdıklarımı dedi bütün umudum, hevesim azaldı ağlak biri oldum resmen hiç böyle değildim. Meğer drların yüzüne karşı olur tarzı moral verici şeyleri demeleri ne kadar önemliymiş...
Bilmiyorum valla ne yapacağımı şaşırdım ama yine de kendimce yumurtaya yönelik kürler vs yapıyorum. Peki sen daha önce tüp bebek tedavisi oldun mu, yoksa Kaan Aydosta yeni tedavi oldunuz bundan sonra mı tedavi düşünüyorsunuz. İnşaallah rabbim her birimiz bu yolda yardımcısı olur, bebeklerimize kavuşturur bizi
Canım bizdeki durum şu şekilde olduğu için bana bu yorumu yaptılar.yumurtaların dollenırse neden bu şekilde yorum yapıyorlar Kİ. 3. Günde eleniyor diye mi yoksa 5. Güne kadar gidip transferden somra tutunmuyor diye mi o şekilde konuştular canım?
Doktorlar gerçekten acımasız. Allahtan Ümit kesilmez canınızı sıkmayın ne umutsuz vakalar anne baba olabiliyor biz tedavimizi olalım Allahım inşallah çabalarımızı görecek..
3. Gün embriyosuyla hamile kalan çok kişi var yine de üzmeyin kendinizi doktorların imkansız dediği kişiler bazen doğal yolla bile hamile kalıyor bence Allahtan Ümit kesilmez. Bizim de eşimin spermlerinde sorun var o yüzden çok korkmuştum ilerlemeyecek diye memorialde 5. Günde 4 tane blastokist oldu dendi 2 taneside 6. Gün olmuş bize de 3. Günden sonra çok yavaş ilerledi bazıları dendi. Sizin durumunuzda da sonuç ta yumurta dollenıyor ve 3. Güne geliyor sonrasında yavaşta olsa o yüzden medem ole dediler anlayamadım çokta bilgim yok gerçi ilk denemem şuan.Canım bizdeki durum şu şekilde olduğu için bana bu yorumu yaptılar.
1. Tüp Bebek tedavisinde 10 yumurta toplandı , 8 tane döllendi. Üçüncü gün iki tane orta kalite embiryo tranfer edildi.gebelik olmadı.geriye embiryo kalmadı. Medical Park hastanesinde
2. Tüp Bebek tedavisi:12 yumurta toplandı 11 döllendi. Üçüncü gün iki orta kalite embiryo tranfer edildi. Geriye embiryo kalmadı. Gebelik oluşmadi. Medical Park aynı hastane
3. Tüp Bebek tedavisi: 20 yumurta toplandı, 15 embiryo döllendi. 11 embiryo 5. Güne üçüncü günle uyumlu geldi. İçinden üç embiryo seçilip transfer oldum. Tutmadı. Geriye embiryo kalmadı. Maslak Acıbadem hastanesi
4. Tüp tedavisi 12 yumurta toplandı, 11 olgun yum,8 tane döllendi. Üçüncü güne bir tane a kalite embiryo kaldı. 4. Güne taşıdılar orta kalite ye düştü grade üctü,zorunlu dondurma yapıldı. Transferde embiryo grade 4 oldu çözülürken . Tutmadı. Geriye embiryo kalmadı. Şişli Memorial
Yani bu şeklide benim tedavilerim . Yorumları üstte yazdığım şekilde.bizim sorunumuz embiryolar üçüncü güne geldi mi ya duruyor ya da gelişimi yavaşlıyor .
Aynen canım Allah'tan ümit kesilmez, en azından üçüncü güne bir iki tane kalıyor elbet bir gün bı tanesi tutar umudum var, Hayırlısı ne diyelimAma
3. Gün embriyosuyla hamile kalan çok kişi var yine de üzmeyin kendinizi doktorların imkansız dediği kişiler bazen doğal yolla bile hamile kalıyor bence Allahtan Ümit kesilmez. Bizim de eşimin spermlerinde sorun var o yüzden çok korkmuştum ilerlemeyecek diye memorialde 5. Günde 4 tane blastokist oldu dendi 2 taneside 6. Gün olmuş bize de 3. Günden sonra çok yavaş ilerledi bazıları dendi. Sizin durumunuzda da sonuç ta yumurta dollenıyor ve 3. Güne geliyor sonrasında yavaşta olsa o yüzden medem ole dediler anlayamadım çokta bilgim yok gerçi ilk denemem şuan.
Sizi üzmelerine üzüldüm umutlu olalım bence içimizdeki umut bizi birgün anne yapacak cunku mücadeleyi bırakmayacağız umut olduğu sürece
Merhaba şuan çok şaşkınım 3-4 yer gezdim memorial dahil bana söylenen 3. Güne kadar yumurta faktörü sonrası sperm faktörü öne çıkar, hatta şu tabiri bile yaptılar üçüncü güne kadar çiçek gibi açılırken embriyo sonrasında yavaşlıyor ya da duruyor bölünme dendiÇok haklısın canım. Daha öncede yazmıştım yine yazayım gerçekten drlar çok soğuk kanlı olmuşlar resmen. Benim amh değerlerim, rahim filmim, hormon değerlerim kısaca kadında bakılabilecek herşeyim normal. Yaşım 33 4 tedavi oldum, toplanan yumurtaların döllenme oranı yüzde 90 ama üçüncü günden sonra yavaşlama oluyor. Memorialdeki tedavim negatif olduktan sonra yücel bey ve semra hanımla görüşme yaptık. İkisi de her hangi bir test yapılmadan tamamen embiryolar üzerinden dışardan görünen bu diyerek yüzde yüz yumurta geninde sorun var önünde dağ gibi sorun var vs dediler peki tedavisi var mı dedim yok dediler, kısaca o zaman çocuğunuz olmaz mı diyorsunuz dedim. Bizim dışardan gördüğümüz bu dediler . Aylarca kendime gelemedim ağlamaktan . Hala aynıyım. Hani bir yumurta bir sperm olduğu sürece umut her zaman vardı. Yıllarca doktor doktor gezerken bu şekilde yorumlayan kimseye denk gelmemiştm. Kaldı ki bize normal yolla çoğunuz olur dendi hep.simdiye kadar çocuğumuz olmasa Bile en azından kendimi avutuyordum belki olur ihtimal olarak umudum hep vardı ama ne zamanki semra hanım üste yazdıklarımı dedi bütün umudum, hevesim azaldı ağlak biri oldum resmen hiç böyle değildim. Meğer drların yüzüne karşı olur tarzı moral verici şeyleri demeleri ne kadar önemliymiş...
Bilmiyorum valla ne yapacağımı şaşırdım ama yine de kendimce yumurtaya yönelik kürler vs yapıyorum. Peki sen daha önce tüp bebek tedavisi oldun mu, yoksa Kaan Aydosta yeni tedavi oldunuz bundan sonra mı tedavi düşünüyorsunuz. İnşaallah rabbim her birimiz bu yolda yardımcısı olur, bebeklerimize kavuşturur bizi
İnşallah canımAynen canım Allah'tan ümit kesilmez, en azından üçüncü güne bir iki tane kalıyor elbet bir gün bı tanesi tutar umudum var, Hayırlısı ne diyelimSenin de ilk tedavinmiş, ilk ve son tedavin olsun inşaallah,
güzel haberlerini alırız. Allah tamamına erdirir
Merhaba canım. Aynen bende çok şaşırdım kişiye anlamadım bütün merkezler yazdığın gibi derken. Semra hanım sperm için misafir asıl iş yumurtada dedi. 5. Güne hiç yumurtan gelmemiş bunun nedeni yumurta dedi. Yani bende tam tersine 3. Güne kadar yumurta günüyle uyumlu bölünürken üçüncü günden sonra yavaşlıyor 5. Güne gitmiyor diye konuştuğum zaman yumurta geninde sıkıntı var dediler yüz yüz bide o kadar netler test yapılmadan yumurta gen testi yani anlamadım vallaMerhaba şuan çok şaşkınım 3-4 yer gezdim memorial dahil bana söylenen 3. Güne kadar yumurta faktörü sonrası sperm faktörü öne çıkar, hatta şu tabiri bile yaptılar üçüncü güne kadar çiçek gibi açılırken embriyo sonrasında yavaşlıyor ya da duruyor bölünme dendiÇok ilginç
Geçmiş olsun.Üzülmeyin,yumurtanız olduğu sürece şansınızı deneyin derim.Rahat iletişim kuracağınız bir kadın doğum doktoruna görünün,durumu anlatın ve tüm gerekli testleri yaptırın.Mümkünse rahat iletişim kuracağınız biri olsun,sonuçları bir de o değerlendirsin.Tüp bebek doktorlarının standart yaklaşımından biraz uzaklaşın.Bu arada yaşadığınız olumsuzlukların üzerine bir çizgi çekip,hem psikolojik hem de fiziksel direncinizi arttırın.Kendinizi hazır hissettiğinizde yeniden denersiniz.Sonuç görüşmesini ne zaman yapmıştınız Memorialde?Merhaba canım. Aynen bende çok şaşırdım kişiye anlamadım bütün merkezler yazdığın gibi derken. Semra hanım sperm için misafir asıl iş yumurtada dedi. 5. Güne hiç yumurtan gelmemiş bunun nedeni yumurta dedi. Yani bende tam tersine 3. Güne kadar yumurta günüyle uyumlu bölünürken üçüncü günden sonra yavaşlıyor 5. Güne gitmiyor diye konuştuğum zaman yumurta geninde sıkıntı var dediler yüz yüz bide o kadar netler test yapılmadan yumurta gen testi yani anlamadım valla
Yılmadan deneyin derim.ben öyle yaptım ve 10 tedavi sonunda yavrum benle.çok yıpratıcı ve kadına çok iş düşüyor evet.bir yerde şansınız dönecek fark etmeyeceksiniz bile.spermmiş hasar testiymiş bunlar kafamızı karıştırıp sadece moral bozuyor.hasar testini tüp bebek merkezleri istemiyor bile o ürol.işi.kafanızı boşaltın ben 7 sene bunu yapamadım.keşke kendime baksaydım diyorum.Canım bizdeki durum şu şekilde olduğu için bana bu yorumu yaptılar.
1. Tüp Bebek tedavisinde 10 yumurta toplandı , 8 tane döllendi. Üçüncü gün iki tane orta kalite embiryo tranfer edildi.gebelik olmadı.geriye embiryo kalmadı. Medical Park hastanesinde
2. Tüp Bebek tedavisi:12 yumurta toplandı 11 döllendi. Üçüncü gün iki orta kalite embiryo tranfer edildi. Geriye embiryo kalmadı. Gebelik oluşmadi. Medical Park aynı hastane
3. Tüp Bebek tedavisi: 20 yumurta toplandı, 15 embiryo döllendi. 11 embiryo 5. Güne üçüncü günle uyumlu geldi. İçinden üç embiryo seçilip transfer oldum. Tutmadı. Geriye embiryo kalmadı. Maslak Acıbadem hastanesi
4. Tüp tedavisi 12 yumurta toplandı, 11 olgun yum,8 tane döllendi. Üçüncü güne bir tane a kalite embiryo kaldı. 4. Güne taşıdılar orta kalite ye düştü grade üctü,zorunlu dondurma yapıldı. Transferde embiryo grade 4 oldu çözülürken . Tutmadı. Geriye embiryo kalmadı. Şişli Memorial
Yani bu şeklide benim tedavilerim . Yorumları üstte yazdığım şekilde.bizim sorunumuz embiryolar üçüncü güne geldi mi ya duruyor ya da gelişimi yavaşlıyor .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?