Merhaba.. pgt için bence öncelikle doktorunuza danışın ben yaptırmadım doktor yaşımız genç olduğu için kesin yaptırmalısınız diyemem ama 35 yaş üzeri olsaydınız yaptırın derdim dedi. O sebeple yaptırmadık ama Allah’ın bileceği iş başımıza ne geleceğini bilemiyoruz maalesef doktorum sözüyle hareket edip bu şekilde yol izledik gerisini rabbim bilir.. Onceki olmayış nedenleriniz neydi oda önemli diye düşünüyorum ,Sizde bi konuşun doktorunuzla bakalım nasıl yonlendırecek.Herkese merhaba fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olur musunuz rica etsemBugün embriyolarımızın 4. Günü 6 embriyomuz var hepsi günüyle uyumlu biri biraz yavaşmış, yaşım 36 eşimin yaşı 37 benm amh düşük eşimin sperm sayısı ve ileri hareket sıkıntısı var normalde biz de 1-2 embriyo oluşurdu pgt hiç düşünme fırsatımız olmamıştı ilk defa bu kadar çok embriyomuz var ne yapacağımızı bilemedik kafam çok karışık pgt ye göndersek mi göndermesek mi 5. Tüp bebek tedavimiz bu genetik testlerimizde sorun çıkmadı, acaba pgt göndermeyip tamamen teslimiyetçi mi olsam diyorum fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim
Öncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için, doktorlarla öncesinde pgt ile ilgili pek konuşma olmadı açıkcası çünkü bu kadar çok embriyomuz olacağını kestiremedikMerhaba.. pgt için bence öncelikle doktorunuza danışın ben yaptırmadım doktor yaşımız genç olduğu için kesin yaptırmalısınız diyemem ama 35 yaş üzeri olsaydınız yaptırın derdim dedi. O sebeple yaptırmadık ama Allah’ın bileceği iş başımıza ne geleceğini bilemiyoruz maalesef doktorum sözüyle hareket edip bu şekilde yol izledik gerisini rabbim bilir.. Onceki olmayış nedenleriniz neydi oda önemli diye düşünüyorum ,Sizde bi konuşun doktorunuzla bakalım nasıl yonlendırecek.
Valla ya erkekler ne halta yarıyor o zaman tövbe tovbecanım artık doktorlara ne diyeceğimi bilmiyorum ama çok yoruldum sperm gördüler mi tamam hiç araştırma yok ne bileyim ben burada da kadınlara şiddet uygulandığını düşünüyorum sağlıklı bir kadının her ay bir tane yumurtası olur ve gelişir biz tedavilerde bir dünya yumurta veriyoruz anlamıyorum ki hepsi mi kötü döllediğin sperme baksana gerçekten burada çok örnekleri var artık tüp bebek doktoru bana bir sperm lazım derse ağzının ortasına yumruğu indiresim var bu çocuk olayı %80 kadın % 20 sperm lafı tamamiyle yalan %50 her ikisinin de iyi olması lazım kadının yok yaşı yok yumurta sayısı diyen tüp bebekçilerden uzak durmak gerekir İNşaallah arkadaşım hakkımızda hayırlısı
Aynen canım dediğin gibi şu sıralar hem psikolojik hem maddi her türlü toparlama sürecindeydim. Kendimi hazır hissettiğim zaman tekrar tedaviye Başlayacaz .Geçmiş olsun.Üzülmeyin,yumurtanız olduğu sürece şansınızı deneyin derim.Rahat iletişim kuracağınız bir kadın doğum doktoruna görünün,durumu anlatın ve tüm gerekli testleri yaptırın.Mümkünse rahat iletişim kuracağınız biri olsun,sonuçları bir de o değerlendirsin.Tüp bebek doktorlarının standart yaklaşımından biraz uzaklaşın.Bu arada yaşadığınız olumsuzlukların üzerine bir çizgi çekip,hem psikolojik hem de fiziksel direncinizi arttırın.Kendinizi hazır hissettiğinizde yeniden denersiniz.Sonuç görüşmesini ne zaman yapmıştınız Memorialde?
Ne mutlu sana inşaallah darısı Bizim başımıza inşaallah.Yılmadan deneyin derim.ben öyle yaptım ve 10 tedavi sonunda yavrum benle.çok yıpratıcı ve kadına çok iş düşüyor evet.bir yerde şansınız dönecek fark etmeyeceksiniz bile.spermmiş hasar testiymiş bunlar kafamızı karıştırıp sadece moral bozuyor.hasar testini tüp bebek merkezleri istemiyor bile o ürol.işi.kafanızı boşaltın ben 7 sene bunu yapamadım.keşke kendime baksaydım diyorum.
buarada
Sanmayınki doğunca şartlar eşit olacak.asla !anne olmak bir başka
Maalesef merkezler,erkek infertilitesi üzerinde çok fazla çalışma yapmıyorlar,genelde kadın odaklılar.Çoğu hastanın embriyosu normal seyrinde 5.güne kadar gidip transfer ediliyor ama tutunmuyor.Buna dair açıklama yapan bir doktora henüz rastlamadım.Bu konu hala bilinmezlerle dolu.Kesinlikten ve rakamsal verilerden uzak durun,odağınız kendiniz olsun.Psikolojik faktörler,tedavi sürecini sandığımızdan daha fazla etkileyip yönlendiriyor. Umarım bundan sonrası sizin açınızdan daha olumlu ve güzel gelişmelerle dolu geçer.Aynen canım dediğin gibi şu sıralar hem psikolojik hem maddi her türlü toparlama sürecindeydim. Kendimi hazır hissettiğim zaman tekrar tedaviye Başlayacaz .
Sonuç görüşmesini Ağustos ayında yaptık. Sonuç görüşmesini yapmadan önce İstanbul tüp Bebek merkezinde Suzan hanıma muayene oldum bu zamana kadar olduğumuz tüm tedavileri anlattığımız zaman . sperm kaynaklı dedi bu durum için. Yani sorunun kimde olduğunun hiç önemi yok bizim tek derdimiz doğru teşhis yapılıp ona göre tedavi uygulaması. Doğru tedavi uygulanırsa elimizdeki yum ve spermlerle belki bebeğimize kavuşacaz yani tek derdim bu rabbim inşaallah doğru doktorla karşılaştırsın
Amin canım inşallahMaalesef merkezler,erkek infertilitesi üzerinde çok fazla çalışma yapmıyorlar,genelde kadın odaklılar.Çoğu hastanın embriyosu normal seyrinde 5.güne kadar gidip transfer ediliyor ama tutunmuyor.Buna dair açıklama yapan bir doktora henüz rastlamadım.Bu konu hala bilinmezlerle dolu.Kesinlikten ve rakamsal verilerden uzak durun,odağınız kendiniz olsun.Psikolojik faktörler,tedavi sürecini sandığımızdan daha fazla etkileyip yönlendiriyor. Umarım bundan sonrası sizin açınızdan daha olumlu ve güzel gelişmelerle dolu geçer.
Bence göndermelisiniz. Biraz daha insanın içi rahat oluyor Buda bana göre tutunma olayına pozitif etki ediyor.Herkese merhaba fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olur musunuz rica etsemBugün embriyolarımızın 4. Günü 6 embriyomuz var hepsi günüyle uyumlu biri biraz yavaşmış, yaşım 36 eşimin yaşı 37 benm amh düşük eşimin sperm sayısı ve ileri hareket sıkıntısı var normalde biz de 1-2 embriyo oluşurdu pgt hiç düşünme fırsatımız olmamıştı ilk defa bu kadar çok embriyomuz var ne yapacağımızı bilemedik kafam çok karışık pgt ye göndersek mi göndermesek mi 5. Tüp bebek tedavimiz bu genetik testlerimizde sorun çıkmadı, acaba pgt göndermeyip tamamen teslimiyetçi mi olsam diyorum fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim
Merhaba gerçekten nasiple alakalı bu yumurta kaliteleri benim 5aa olan embriyolarımda kromozom bozukluğu çıktı arkadaşım 3.4. Gün embriyosu ile sağlıklı gebelik elde etti doğum yaptı. Dr bana şans dedi ilk bebeğimi kaybettim kalp atışı durdu dünya başıma yıkıldı. Hiç pgt yapıldı mı? Yumurta kalitesi için bazı arkadaşlar bir şeyler uyguluyordu fayda gördük diyorlardı denediniz mi hiç? 3. Gün embriyosu bazende laboratuvarda ilerlemeyip rahim içerisinde ilerliyor. Bende 4. Tedavide doğum yaptım. Benim ilk tedavilerde 5aa embriyom olmadı hiç hep 3 aa 4 ab falan oldu transfer ettikleri memorialde 5aa ları gördüm ama sağlıklı değillerdi.Aynen canım Allah'tan ümit kesilmez, en azından üçüncü güne bir iki tane kalıyor elbet bir gün bı tanesi tutar umudum var, Hayırlısı ne diyelimSenin de ilk tedavinmiş, ilk ve son tedavin olsun inşaallah,
güzel haberlerini alırız. Allah tamamına erdirir
Merhaba öncelikle hayırlı olsun tedaviniz imkanınuz varsa muhakkak bi kaç tanesine yaptırın derim benim iki pozitif aldığım transferşmde de kromozom bozukluğu çıktı ki 5aa kalitedeydiler ve ilki düşük oldu ikincisi doğdu. Hem düşük yaptım hem zaman kaybım ciddi maddi manevi kayıplar yaşadım pgtye vermediğim paralar hadtane masraflarım olduHerkese merhaba fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olur musunuz rica etsemBugün embriyolarımızın 4. Günü 6 embriyomuz var hepsi günüyle uyumlu biri biraz yavaşmış, yaşım 36 eşimin yaşı 37 benm amh düşük eşimin sperm sayısı ve ileri hareket sıkıntısı var normalde biz de 1-2 embriyo oluşurdu pgt hiç düşünme fırsatımız olmamıştı ilk defa bu kadar çok embriyomuz var ne yapacağımızı bilemedik kafam çok karışık pgt ye göndersek mi göndermesek mi 5. Tüp bebek tedavimiz bu genetik testlerimizde sorun çıkmadı, acaba pgt göndermeyip tamamen teslimiyetçi mi olsam diyorum fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim
merhaba benim son tedavimden 5.gün 4ab kalitesinde 2 embriyom vardı 6. gün 6aa kalitesinde 3 embriyom var pgt yapıldı ama 4 ab kalitesindeki transferlerim tutmadı maalesef onları natürel ilaçsız transfer ettiler şimdiki tedavimde ilaçlı transfer denenecek yaşım 35 erkek faktörü ile başladık tedaviyeMerhaba, pgt ye gidenler embriyolarınızın kalitesi neydi?
Biyopsi için belli bir kalitede olmalı sizlerin ki neydi?
bendende pıhtılaşma için genetik test istememişlerdi ilk tedavim başarısız olunca kendim gidip test yaptırdım sonucuma baktılar ve diğer 2 tedavimdede kan sulandırıcı ilaç vermediler, şimdiki tedavimde coraspirin başlattılar geçen muyenede dr dosyama baktı hemşireye faktör 2 gibi bir şey dedi oksapar kan sulandırıcı iğne de verelim dedi yani ben onların sistemini anlamış değilim belki de önceki transferlerde kan sulandırıcı ilaç kullansaydım hamile kalmıştım, benim testim olmasına rağmen kan sulandırıcıya gerek yok demişlerdi illahki bir kaç başarısız deneme mi olması gerekiyor anlamış değilim tutturmuşlar bir natürel transfer ilaçsız transfer sanki biz robotuz yaşadıklarımızı onlar nerden bilecekki maddi manevi yıpranan biziz çok sinirliyim merkeze şu an benim 2 transfer isteme hakkım var onu da uygun görmüyorlar neymiş 6.gün embriyosu genetikten geçmiş riskli olurmuş 4e bölünebilirmiş böyle bir şeyi yıllardır bu forumdayım hiç denk gelmedim sanki çocuk kandırıyorlarBizden hiç istemediler yaa. Keşke yaptirsaydim zamaninda.
Pıhtılaşma bana da bakilmadi. Ama sanırım onun iğnesi var. Hamileyken bile ogrensen iğneye basliyosun hemen. Geç kalmış sayilmayiz bence
merhaba ben ilaçlı transfer hazırlığına başladım 3 kez gitmiş olacağım adetin 2. günü gittim 10 gün sonra gittim 3gün sonra gideceğim transfer gününü söyleyecekler.Kızlar dondurulmuş tedavide kaç kere gidiliyor?kaç gün arayla çağırdıklarını hatırlayan var mı
ay çok sevindim: )Öncelikle teşekkür ediyorum cevabınız için, doktorlarla öncesinde pgt ile ilgili pek konuşma olmadı açıkcası çünkü bu kadar çok embriyomuz olacağını kestiremedik5. Tüp bebek ve her seferinde az embriyomuz olduğu için pgt önerilmemişti bize, yine öyle olabileceği düşünülmüştü, az önce doktorumla görüştüm Pgt gidebilcek embriyolarınız olursa ki 4-5 tanesi gider gibi duruyor hepsini göndermenizi tavsiye ederim dedi Önemli Olan canlı doğum oranını arttırmak diye de ekledi ilk defa böyle olunca ne yapacağımızı şaşırdık biz de ama şimdi pgt gönderme kararını verdik bence stres en büyük düşmanımız 3 ay tatil yaptım kafa dinledim sağlıklı beslendim sonuç 6 embriyo biz ilk 4 tedavide toplam 6 embriyoya sahip olmuştuk oyüzden sağlıklı beslenme, spor ve stresten uzak bir yaşam bol dua ile birleşince sanırım etkili oldu Emeklerimizin karşılığını versin Rabbim hepimize
Merhaba. Genetik testten geçmiş embriyolardan 2 tane transfer etmiyorlar. Bölünme ihtimali var ve çoğul gebelikler de riskli seyrediyor çoğunlukla. Amaçları tek embriyo ile iyi sonuç almak. Burdan ısrar ile 2 embriyo transfer ettiren oldu ama o pgt yaptırmamıştı. Pgtsiz duruma göre 2 tane embriyo tramsfer ediliyor. Benim bir transferimde biri iyi biri orta kalite 2 tane pgtsiz embriyoyu transfer etmişlerdi.arkadaşlar aranıza genetik testten geçmiş 6aa kalitesinde 2 embriyo transferi olan oldu mu veya genetik testten geçmemiş 5.-6.gün embriyosundan 2 si birlikte transfer edilen oldu mu? benim bu 4. tedavim bana ilk 3 tedavisi başarısız olup 35 yaş üstünde olanlara 2 embriyo transfer ediliyor demişlerdi, 4. transferimde ilk muayenelerimde şansı arttırmak için bu sefer iki transferi konuşuruz olabilir şeklinde söylemişlerdi kendimi ona hazırlamıştım son gittiğim dr ise bunu kesinlikle onaylamıyor semra hnm söyledi dedim olabileceğini bana inanmadı öyle bir şey dememiştir diyor sanki yalan söylüyormuşum gibi yokuşa sürüyor 6.gün embriyoları ikiye bölünüp 4üz hamile kalabilirmişim gibi ütopik şeyler söylüyor eşimdede benim ailemdede hiç ikiz bebeği olan yok nasıl olacak dedim kabuğundan sıyrılmış embriyo olduğu için olabilir dedi böyle bir şey ilkkez duyuyorum, ya hiç hamile kalmazsam dedim o kısmı umurlarında değil tabi zannediyorlarki biz yumurtlama makinesiyiz sürekli tedavi halinde olacağız
bana fulya hanım evet risk var ama sonuçta 3 adet iki kkaliteli 5. gün embriyonuz tutmadığı için bu sefer iki adet düşünebiliriz demişti semra hanımlada olumsuz görüşmesine gittiğimde histereskopi yapabiliriz tutunma şansını arttımak için iki embriyo transferi de olabilir ama ikiside tutarsa riskli olur tarzında konuşmuştu çok kafam karışık önceki 3ü 5. gün embriyosuydu madem o kadar kaliteli genetik testten geçmiş embriyolardı neden 3 transferimde olumsuz oldu hiç biri de bölünmedi bu seferkiler 6.gün embriyosu onların birden bire bölüneceği mi tutacak anlam veremiyorumMerhaba. Genetik testten geçmiş embriyolardan 2 tane transfer etmiyorlar. Bölünme ihtimali var ve çoğul gebelikler de riskli seyrediyor çoğunlukla. Amaçları tek embriyo ile iyi sonuç almak. Burdan ısrar ile 2 embriyo transfer ettiren oldu ama o pgt yaptırmamıştı. Pgtsiz duruma göre 2 tane embriyo tramsfer ediliyor. Benim bir transferimde biri iyi biri orta kalite 2 tane pgtsiz embriyoyu transfer etmişlerdi.
Benim pgt yapılmadığı halde embriyolarim çok iyi kalite olduğu icin tek tek konmustu,ben de sizin gibi çok kızmıştım ve burda da yazmıştım hatta neden tek konuyor diye, daha sonra kalan son embriyo ile hamile kaldım çok şükür ,fakat çok zor bir hamilelik geçirdim,yirminci haftadan sonra tansiyon sorunum başladı,28 den sonra şeker çıktı,daha sonra karaciğer enzimlerim yükseldi kolestaz şüphesi oldu yani anlayacağınız bir sürü sorun çıktı,sonuç olarak otuz yedinci haftada otuz iki hafta ile uyumlu kızım doğdu,tansiyondan dolayı beslenemiyordu,ikiz olsaydı nasıl olurdu hiç bilmiyorum hep iyiki tek olmuş dedim,doktorlarin da var bildigi,bu arada yaşım 33 olduğu halde bu kadar zorlu geçti gebeliğim.Sizinkiler pgt li tutma ihtimali çok yüksek,tek bebeği sağlıkla doğurmak ikiz gebelikten daha yüksek bir ihtimalarkadaşlar aranıza genetik testten geçmiş 6aa kalitesinde 2 embriyo transferi olan oldu mu veya genetik testten geçmemiş 5.-6.gün embriyosundan 2 si birlikte transfer edilen oldu mu? benim bu 4. tedavim bana ilk 3 tedavisi başarısız olup 35 yaş üstünde olanlara 2 embriyo transfer ediliyor demişlerdi, 4. transferimde ilk muayenelerimde şansı arttırmak için bu sefer iki transferi konuşuruz olabilir şeklinde söylemişlerdi kendimi ona hazırlamıştım son gittiğim dr ise bunu kesinlikle onaylamıyor semra hnm söyledi dedim olabileceğini bana inanmadı öyle bir şey dememiştir diyor sanki yalan söylüyormuşum gibi yokuşa sürüyor 6.gün embriyoları ikiye bölünüp 4üz hamile kalabilirmişim gibi ütopik şeyler söylüyor eşimdede benim ailemdede hiç ikiz bebeği olan yok nasıl olacak dedim kabuğundan sıyrılmış embriyo olduğu için olabilir dedi böyle bir şey ilkkez duyuyorum, ya hiç hamile kalmazsam dedim o kısmı umurlarında değil tabi zannediyorlarki biz yumurtlama makinesiyiz sürekli tedavi halinde olacağız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?