prp işlemini rahim içini yenilemek kan akışını arttırmak için uygulayan bir çok merkez var ankarada iyi bir prof dr da bu yöntemi uyguluyor ve başarılı sonuçları paylaşıyor bana fulya hnm ön görüşmede prp yapılabilir tutunma iğnesi vb yapılabilir dedi semra hnm bilimsel kanıtı yok histereskopi bilimsel olarak kanıtlanmış bir yöntem onu yapabiliriz dedi yani ekibindeki prof dr da bu yöntemlerin gebelik şansını arttırabileceğini söyledi ben tedaviye başlamadan önce merkezleri aradım ilk dönüşü memorial yaptığı için yol güzergahı bana uyduğu için ve laboratuvar kaliteleri acıbadem maslakla aynı olduğu için tercih etmiştim, zor bir hasta olmadığımız için bu kadar uğraşacağımızı hiç düşünmemiştim o yüzden sorgulamaya başladım artık inşallah hayırlısı olurBen memorialde başlamadan önce Bülent tirasa da gitmiştim,orda tedaviye başlamadım çünkü doktorun tavrından hiç hoşlanmadım,beni muayene edip tek yunurtan var hemen prp yapalım sonra havuz falan dedi,tabi biz başka doktorda görsün öyle yapalım diye düşündük,memorialde Semra hocaya muayene oldum,zaten prp kanitlanmis bir yöntem degil,senin yumurtalıklarda kötü gorunmuyor dedi,tedavi ile dört tane blast embriyom oldu fakat ben özellikle Bülent hocaya sormuştum,hocam bir yumurtam hiç gorunmemisti daha önce acaba bu aya özgü bir durum mu,hocanın cevabı senin bu ay bir olan yumurtan diğer ay 4-5 olmaz demişti,Allah dinleyince oluyormuş.Yani demem o ki her merkezin artıları da eksileri de var,orda tedavi görüp bebeğini doğuran arkadaşlarım da var,çokta memnun kalanlar,belki ben başlasam ben de memnun kalacaktim ama prp konusunda denek yapmak istediğini düşündüm nedense bu da güvenimi çok sarstti.
rica ederim ama benimki ilaçlı tedavi olduğu için böyleymiş daha önceki naturel transferlerimde sanırım 5 kez falan gitmiştim ve muayene öncesinde kan alıyorlardı ilaçlı transferde kan alma olmuyorAa bu kadar mıteşekkürler
Evet bahçeci çok para odaklı bende hiç ısınamadım yaklaşım tarzları özellikle. İki lafları bizim merkezimiz en iyisi yok öyle Yok böyle druna varana kadar bu kadar kendilerinin ovmeleri ters tepiyor.Amin canım
Bahçeci fulyaya gitmiştim bende pek ısınamadım merkeze çok para odaklı gibi geldi bana...
23 bin çok evet ve dahada artıyor maalesef bende ikinci çocuk için düşünüyorum dondurulmuş embriyolarım var onları mı yollarım yoksa sıfırdan mı başlarım karar veremedim doktorumuz bi kardeşi olsun illa diyor zor bulduk hocam dedimikinciye Allah kerim
Ben de ilaçlı tedavideyim o zaman sadece rahim kalınlığına mı bakıyorlar.transfer günün belli oldu murica ederim ama benimki ilaçlı tedavi olduğu için böyleymiş daha önceki naturel transferlerimde sanırım 5 kez falan gitmiştim ve muayene öncesinde kan alıyorlardı ilaçlı transferde kan alma olmuyor
Ben ücretsiz ön görüşme için gitmiştim bahçeciye baya bekledim yok sizin ücretli olacak dediler telefonla görüştüğüm bayanı söyledim böyle böyle dedi dedim yok falan dediler çıktık bizde ordan arabaya bindik aradılar geri ya yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın falan gelin dediler biz ordan direk memoriale geçtik zaten nasşp oradaymış :)Evet bahçeci çok para odaklı bende hiç ısınamadım yaklaşım tarzları özellikle. İki lafları bizim merkezimiz en iyisi yok öyle Yok böyle druna varana kadar bu kadar kendilerinin ovmeleri ters tepiyor.
İnşaallah seninde kardeş için Allah yardımcın olsun , kardeş güzel bişey tek kardeş olmak istemezdim mesela o yüzden çocuğum olsa kardeşi olsun isterim. ilk donmuslarla dene sonra olmazsa sıfırdan başla bence .
Amin canım inşaallahBen ücretsiz ön görüşme için gitmiştim bahçeciye baya bekledim yok sizin ücretli olacak dediler telefonla görüştüğüm bayanı söyledim böyle böyle dedi dedim yok falan dediler çıktık bizde ordan arabaya bindik aradılar geri ya yanlış anlaşılma olmuş kusura bakmayın falan gelin dediler biz ordan direk memoriale geçtik zaten nasşp oradaymış :)
İnşaAllah şu pandemi bi geçsin bebeğimde biraz toparlasın tedaviye başlarım inşaAllah bakalım nasiptee varsa olur yoksada Rabbim kuzuma sağlık sıhhat uzun ömür versin bizide başından eksik etmesin.
Bu yolda Rabbim isteyen herkese nasip etsin gönlüne göre
arkadaşım, doktor değiliz pek anlamıyoruz ama doğum kontrol hapını her gün alın dedilerse almalısınız, bir gün alıp bir gün almamak olmaz.. rahim döngünün ilk yarısında daha ince, ikinci yarısında daha kalın oluyor. doğum kontrol hapları gibi ilaçlar ile döngünün kontrol edilebilir bir ritmde incelmesi-kalınlaşması amaçlanıyor herhalde, tam bilmiyorum ama.. merak etmeyin, başka merkezlerde de, yurtdışında da çeşitli sebeplerle transfere hazırlık için doğum kontrol hapı kullandırılabiliyor. ne diyorlarsa onu yapmalıyız bu hormon ilaçları konusunda..arkadaşlar tecrübeli arkadaşlara bir soru soracağım .
adetimin 3 üncü günü daha tam sökülmeden tedaviye başlamak için doktora göründüm .
ama rahim daha incelmemiş.
bu kötü birşey mi . sanırsam adetim tam sökülmediği için oldu .
bir sonraki ay gideceğim .
başka şehirden geldiğim için .
doktor yasmin ilacı verdi rahimi inceltmek için .
şimdi bu tedaviyi uygulayan arkadaşlara sorum şu . rahim ince olmasının gereği nedir??
yaptığımız iğneler daha rahat sonuç versin gibi bişey mi?
2 incisi verdiği yasmin ilacı rahimi çok inceltirse bu sefer de transferde tutmama durumu kafamı karıştırdı.
lütfen yardımlarınızı bekliyorum.
ilacı bana suan adetliyken alıp başlayabilirsin dedi. hergün adet olana kadar. acaba diyorum bir gün atıp bir gün atmasam mı?
Herkese merhaba fikirlerinize ihtiyacım var arkadaşlar yardımcı olur musunuz rica etsemBugün embriyolarımızın 4. Günü 6 embriyomuz var hepsi günüyle uyumlu biri biraz yavaşmış, yaşım 36 eşimin yaşı 37 benm amh düşük eşimin sperm sayısı ve ileri hareket sıkıntısı var normalde biz de 1-2 embriyo oluşurdu pgt hiç düşünme fırsatımız olmamıştı ilk defa bu kadar çok embriyomuz var ne yapacağımızı bilemedik kafam çok karışık pgt ye göndersek mi göndermesek mi 5. Tüp bebek tedavimiz bu genetik testlerimizde sorun çıkmadı, acaba pgt göndermeyip tamamen teslimiyetçi mi olsam diyorum fikirlerinizi yazarsanız çok sevinirim
arkadaşlar aranıza genetik testten geçmiş 6aa kalitesinde 2 embriyo transferi olan oldu mu veya genetik testten geçmemiş 5.-6.gün embriyosundan 2 si birlikte transfer edilen oldu mu? benim bu 4. tedavim bana ilk 3 tedavisi başarısız olup 35 yaş üstünde olanlara 2 embriyo transfer ediliyor demişlerdi, 4. transferimde ilk muayenelerimde şansı arttırmak için bu sefer iki transferi konuşuruz olabilir şeklinde söylemişlerdi kendimi ona hazırlamıştım son gittiğim dr ise bunu kesinlikle onaylamıyor semra hnm söyledi dedim olabileceğini bana inanmadı öyle bir şey dememiştir diyor sanki yalan söylüyormuşum gibi yokuşa sürüyor 6.gün embriyoları ikiye bölünüp 4üz hamile kalabilirmişim gibi ütopik şeyler söylüyor eşimdede benim ailemdede hiç ikiz bebeği olan yok nasıl olacak dedim kabuğundan sıyrılmış embriyo olduğu için olabilir dedi böyle bir şey ilkkez duyuyorum, ya hiç hamile kalmazsam dedim o kısmı umurlarında değil tabi zannediyorlarki biz yumurtlama makinesiyiz sürekli tedavi halinde olacağız
Merhaba teşekkür ederim cevabınız içinbenim tedaviye başladığım yatasınız.
semra hanım biz istediğimiz halde gerek yok pgt'ye demişti. biz de yaptırmadık. daha önce de bir iki yazdım. sonrdan keşke yaptırsaydım diye. çünkü zor bir hamilik geçirdim tek yumurta ikizleri için söylenen tüm riskler başımıza geldi gerçi bunun genetik yapı ile alakası yoktu ama iki kez yurtdışına kan gönderip genetik test yaptırdık. ve sonuçların gelmesi bir ayı buldu. o bir ay endişe ile beklemek benim için çok zordu. çok şükür binlerce şükür bebeklerimde sorun çıkmadı ve çok şükür sağlıkla doğdular ama ya çıksaydı. o kadar ay karnımda taşıyıp kaybetseydim çok daha fazla yıpranırdım. o zaman demiştik keşke semra hanımı dinlemeyip pgt yaptırsaydık diye gerçi semra hanım haklı çıktı çok şükür ama o günleri hatırladıkça hala gözlerim doluyor. imkanınız varsa pgt yaptırın derim ben.
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin, hepinizin inşallah.
Kızlar memorialde tupbebek doktorunun verdiği recetedeki ilaçların niye hiçbirini SGK ile alamıyoruz bilen varmı. İnsülin için ilaç verdi onu bile aile hekimine yazdırmak gerekiyormuş. SGK ile alabilmek için. Daha önce medipolde aşılama oldum oradaki doktorun yazdığı cronine jeli bile almıştım yazdirmadan
Çok güzel bir son darısı bizlere' imkanınız var ise tekrar deneyin bence. Ben martta pgt li başarız lık yaşadım. Şimdi tekrar başlıyacağım yine pgt düşünüyorum kısmet olır ise.semra hanım çoğul transferi istemiyor genel olarak, benim 4 embriyom oluştu. ikisi 5aa ayrı tüplerde donduruldu. diğerlerini hatırlamıyorum ama düşük kaliteydi aynı tüpte donduruldu. semra hanım önce 5aa ları tek tek deneyelim en son ikisini transfer ederiz demişti. çoğul gebelik çok zor demişti. benim 5aa lardan biri bölündü ve ikiz oldu. çok şükür ama gerçekten çok ağır bir gebelik süreci yaşadım. bebekleri her an kaybetme ihtimalim vardı. fiziksel olarak da çok zordu. evden sadece haftalık kontrol için çıkabiliyordum. nabzım dinlenirken bile 130 çarpıyordu ki kalp sorunum yoktu öncesinde. sanırım kalbim kan akışı az olan bebeğime daha fazla kan pompalamak için zorluyordur. allahıma binlerce şükür olsun sağlıkla doğdular ama hamilelik kelimesini duyunca nefesim kesiliyor kalbim sıkışıyor. eşim bir çocuk daha istiyor diğer 5aa'yı da deneyelim diyor (2021'de sürelerin dolacak ve imha edilecekler) ama hamilelikten çok korktuğum için ve yeniden bölünme ikiz olma ihtimali olduğu için istemiyorum. allah evlatlarıma sağlıklı uzun ömür versin allah isteyenlere nasip etsin diyorum. bir de ikiz bakımı da gerçekten çok zor :)
Canım benim emriyolarıma 10 gün sonra cevap gelmişti. Ama oradaki duruma göre değişiyor sanırım. Sen yine de ara sor bence uzun da sürebiliyor demişlerdi bana. Şimdiden hayırlısı olsun güzel sonuçlar alırsın inşallah.. kaçıncı günde yumurta toplama işlemi olduArkadaşlar pgt sonuçları nezaman belli oluyor acaba heyecandan sormayı unuttum laboratuvara
Aa bilmiyordum. SGK ile anlaşması olmayan hastane kalmış mımemorial hastanesinin hiç bir bölümün sgk ile anlaşması yok maalesef. o yüzden aile hekimine yazdırmak gerekiyor evet.
Aminnn inş hepimiz güzel sonuçlar alalımCanım benim emriyolarıma 10 gün sonra cevap gelmişti. Ama oradaki duruma göre değişiyor sanırım. Sen yine de ara sor bence uzun da sürebiliyor demişlerdi bana. Şimdiden hayırlısı olsun güzel sonuçlar alırsın inşallah.. kaçıncı günde yumurta toplama işlemi oldu
Aa bilmiyordum. SGK ile anlaşması olmayan hastane kalmış mı
semra hanım çoğul transferi istemiyor genel olarak, benim 4 embriyom oluştu. ikisi 5aa ayrı tüplerde donduruldu. diğerlerini hatırlamıyorum ama düşük kaliteydi aynı tüpte donduruldu. semra hanım önce 5aa ları tek tek deneyelim en son ikisini transfer ederiz demişti. çoğul gebelik çok zor demişti. benim 5aa lardan biri bölündü ve ikiz oldu. çok şükür ama gerçekten çok ağır bir gebelik süreci yaşadım. bebekleri her an kaybetme ihtimalim vardı. fiziksel olarak da çok zordu. evden sadece haftalık kontrol için çıkabiliyordum. nabzım dinlenirken bile 130 çarpıyordu ki kalp sorunum yoktu öncesinde. sanırım kalbim kan akışı az olan bebeğime daha fazla kan pompalamak için zorluyordur. allahıma binlerce şükür olsun sağlıkla doğdular ama hamilelik kelimesini duyunca nefesim kesiliyor kalbim sıkışıyor. eşim bir çocuk daha istiyor diğer 5aa'yı da deneyelim diyor (2021'de sürelerin dolacak ve imha edilecekler) ama hamilelikten çok korktuğum için ve yeniden bölünme ikiz olma ihtimali olduğu için istemiyorum. allah evlatlarıma sağlıklı uzun ömür versin allah isteyenlere nasip etsin diyorum. bir de
Merhabasemra hanım çoğul transferi istemiyor genel olarak, benim 4 embriyom oluştu. ikisi 5aa ayrı tüplerde donduruldu. diğerlerini hatırlamıyorum ama düşük kaliteydi aynı tüpte donduruldu. semra hanım önce 5aa ları tek tek deneyelim en son ikisini transfer ederiz demişti. çoğul gebelik çok zor demişti. benim 5aa lardan biri bölündü ve ikiz oldu. çok şükür ama gerçekten çok ağır bir gebelik süreci yaşadım. bebekleri her an kaybetme ihtimalim vardı. fiziksel olarak da çok zordu. evden sadece haftalık kontrol için çıkabiliyordum. nabzım dinlenirken bile 130 çarpıyordu ki kalp sorunum yoktu öncesinde. sanırım kalbim kan akışı az olan bebeğime daha fazla kan pompalamak için zorluyordur. allahıma binlerce şükür olsun sağlıkla doğdular ama hamilelik kelimesini duyunca nefesim kesiliyor kalbim sıkışıyor. eşim bir çocuk daha istiyor diğer 5aa'yı da deneyelim diyor (2021'de sürelerin dolacak ve imha edilecekler) ama hamilelikten çok korktuğum için ve yeniden bölünme ikiz olma ihtimali olduğu için istemiyorum. allah evlatlarıma sağlıklı uzun ömür versin allah isteyenlere nasip etsin diyorum. bir de ikiz bakımı da gerçekten çok zor :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?