- 15 Aralık 2017
- 510
- 583
- 53
Merhaba
Embriyolar kaç yıl sonra imha ediliyor bilginiz var mi .. uzatmak mümkün olmuyor mu acaba
Bizim de 2017 de doldurdulan wmbriyolar var.. su an hamileyim onlari su önümüzdeki 3 sene içinde hiç düşünmüyordum da
Şehir dışından gidiyorsan bende yaptırıp git ben ole yaptım Allah korusun pozitif falan çıkar İstanbul’da naparım diye. Memoriali de arayıp sor cunku 14 gün koşulu istiyorlar ben şehir dışından geliyorum diyeGünaydın kızlar tedaviye başlamadan istenilen corona testini dışarıda yaptırabiliyormuyuz? Memorıel da yapılan test nasıl ağız ve burundan mı? Memorılda yapılan test nekadar zamanda çıkıyor. Bilgisi olanlar yazabilir mi? Tedaviye başlıycam ama karar veremedim hemen mi gelsem 1 ay sonra mı? Şehir dışından geleceğim için düşündürüyor
Evet ya birbirlerinden haberleri yok. Ben ilk olarak aylin pelin çil'e gittim bahçecide 6 yıllık normal denilen hsgye baktı tüplerinde sıkıntı var dedi yolumuzu aydınlattı ama bahöeciden ayrılmış amerikan hadtanesine geçmişAmin canım inşaallah
Ücretsiz halbuki ön görüşme şaşırdım şuan ne yaptıklarını kendileri de bilmiyor. Biz ebru hanımla ön görüşme yaptık drdan gayet memnun kaldık. Dr bizi üroloji bölümüne yönlendirdi bizde üroloji Dr u ile ücretsiz ön görüşme yaptık Dr eşimden belli başlı testler istedi ona göre ilaç yazacaktı.
Bizde testleri yaptırdık randevu aldık Dr a tam o sırada pandemi oldu sokağa çıkma yasağı oldu vs randevuya gidemedik.
Daha sonra hemşire aradı beni test yaptıracaktınız yaptırıp Dr a gösterdiniz mi diye sorunca durumu izah ettim. Pandemi sebebi ile sonuçları gösteremedik o yüzden ilaç vs içmeye henüz başlamadık dedim.
Hemşire dedi ki Dr a WhatsApptan tahlil sonuçlarını gönderin o ilaç yazar dedi. Bende Dr yüz yüze görüşmek istiyor bu şekilde yazar mı diye sorunca siz sonucu atın o anlar duruma göre ilaç yazar dedi.
Eşim sonuçları attı Dr a , doktor pandemi bittikten sonra hastane görüşelim dedi. Bizde neyse tekrar hemşireyi arayıp demedik. Bizde dr gibi pandemi bitmesini bekliyorduk zaten.
Aradan bir ay geçti hemşire tekrar arayıp ilaç kullanmaya başladınız mı diye sorunca açıklama yaptım Dr bey anlar dediniz ama hiç haberi Yok gibi davrandı ilaç yazmadı dedim.
Drla konuşup tekrar dönüş yapacam dedi.
Bu sefer doktor eşime buyur yazmış Sadece dalga geçer gibi oyun mu oynuyoruz anlamadım sinir olduk hemşireyi arayıp . Biz hastanenizde tedavi olmaktan vazgeçtik başka merkezlere bakacaz dedim, daha tedavimiz başlamadan bir birbirinizden haberiniz yok şimdiden böyle olacaksa sonrası ne olur kim bilir dedik. Daha sonra Memoriale karar kıldık yani. Aslında yazdıklarım olmasaydı bahçeci de tedavi olmaya karar vermiştik nasip değilmiş demek.
Maşallah ne güzel haberkızlar 18agustos’ta opu olmustu embrıyolarım dondurulmustu 10ekimde transferım oldu 5.gun embrıyosu cok şükür pzt gunu 310 cıktı beta bugun 798darısı emek veren burdaki herkesın başına benimde sağlıklı birşekilde ilerlesin sürecim
çok güzel haber, çok tebrik ederim: )kızlar 18agustos’ta opu olmustu embrıyolarım dondurulmustu 10ekimde transferım oldu 5.gun embrıyosu cok şükür pzt gunu 310 cıktı beta bugun 798darısı emek veren burdaki herkesın başına benimde sağlıklı birşekilde ilerlesin sürecim
canım vallahı hıc yatmadım cumartesı transferım oldu hastanede yarım saat yattım sonra cok sıkıstıgım ıcın hemen tuvaleteçok güzel haber, çok tebrik ederim: )
nasıldı transfer sonrası, kaç gün yattın, çok hareket ettin mi, ne yedin ne içtin, hepsini merak ederiz : )
çok çok sağol, açıklayıcı oldu tabi: ) transferden sonra yatabildiğim kadar yatayım kafasındayım ama bakıcam artık.. sürecin geri kalanı da rahatça geçsin umarım senin için: )canım vallahı hıc yatmadım cumartesı transferım oldu hastanede yarım saat yattım sonra cok sıkıstıgım ıcın hemen tuvaletebız şehırdısından gelmıstık hastaneden cıktık yemek yemeye gıttık sonra otele gectık ben oyle yattım buarada yavas hareket edıyorum hep ertesı gün sabah yola cıktık istanbul’dan antalya’ya arabayla döndük ben ön koltugu bayagı yatar pozısyona getırmıstım mola vere vere geldık ertesi gün evde dinlendim ama yine hep yatmadım.Salı gunu evden calısmaya basladım masada hep bılgısayar basında ayaklarımı dıger sandelyey uzatarak aslında normal yedım ıctım ama extradan avakoda,çiğ badem ,kabak cekırdegı ve nar suyu tükettim kahve ıcmedım cayı acık şekersız bıkac gun banyo yapmadım hıc 5.gundu banyo yaptıgımda ılık suyla o da yıne kollarımı cok hareket ettırmeden duş aldım eğilmemeye uzanmamaya calıstım şuanda da hala böyleyım hatta haftasonu denıze gıttık ben gırmedım tabi.Yıne pazar sahilde yürüuüş yaptım kendimi çok kısıtlamadım diyebilirim aslında..umarım acıklayıcı olmustur
sureklı yatmanın olumlu katkısı yokmus ve ustelık bu seni psıkolojık olarakta daha kısıtlamıs hıssettırır ben rapor alıp yatabılırdım ama kafam dagılsın meşgulıyetım olsun dıye evden calısmak ıstedımçok çok sağol, açıklayıcı oldu tabi: ) transferden sonra yatabildiğim kadar yatayım kafasındayım ama bakıcam artık.. sürecin geri kalanı da rahatça geçsin umarım senin için: )
sureklı yatmanın olumlu katkısı yokmus ve ustelık bu seni psıkolojık olarakta daha kısıtlamıs hıssettırır ben rapor alıp yatabılırdım ama kafam dagılsın meşgulıyetım olsun dıye evden calısmak ıstedımbıde rahme kan akışının gıtmesı lazım sürekli yatmak ondan da ıyı degıl bence hıı bıde transfer gununu saymazsak 5.gun erken gebelıkte pozıtıf gordum ertesı gunde normal testte
yok benım tek embriyoo ikiz ihtimalı yok bence yanı sanırımmmaşallah allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
değeriniz yüksek geldi bana. tek transfer miydi?
benim ilk gün 87 çıkmıştı iki gün sonra 3'e yakın katlamıştı. ikiz olabilir dedi herkes ama ihtimal vermemiştim ikizmiş :)
belki ikizdir sizin de.
valla test yapmaya cesaret eder miyim bilmiyorum, gününe kadar dayanabilir miyim onu da bilmiyorum: ) çok çok güzel olmuş senin açından.. bakalım biz neler yaşıycaz gelecek ay..sureklı yatmanın olumlu katkısı yokmus ve ustelık bu seni psıkolojık olarakta daha kısıtlamıs hıssettırır ben rapor alıp yatabılırdım ama kafam dagılsın meşgulıyetım olsun dıye evden calısmak ıstedımbıde rahme kan akışının gıtmesı lazım sürekli yatmak ondan da ıyı degıl bence hıı bıde transfer gununu saymazsak 5.gun erken gebelıkte pozıtıf gordum ertesı gunde normal testte
evet evet ben hatta keşke sıkışık olmasaydım daha da uzanır yatardjm dıye dusundum erken gıttım tuvalete dıyevalla test yapmaya cesaret eder miyim bilmiyorum, gününe kadar dayanabilir miyim onu da bilmiyorum: ) çok çok güzel olmuş senin açından.. bakalım biz neler yaşıycaz gelecek ay..
şimdi, transferden yarım saat sonra çişe gidiyoruz ve embriyocuk için bu hiç sorun değil, kesin bilgi di mi? : ) (takmıştı)
evet dominant folikül var mı diye bakıyorlar rahim kalınlığını ölçüyorlar reçetinizi düzenliyorlar, bana bayağı bir ilaç verdiler hepsine ayrı alarm kurdum saatlerinde yapmak çok önemli siz hangi aşamadasınız muayeneye gittiniz mi? evet transfer günümde nasipse pazartesi günü olacak yani aktif adetimin 20.gününe denk geliyor hakkımızda hayırlısı olsunBen de ilaçlı tedavideyim o zaman sadece rahim kalınlığına mı bakıyorlar.transfer günün belli oldu mukacıncı gününe denk geliyor?
evet dün randevum vardı semra hnm çoğul transferi onaylamadı blast embriyo olduğu için riskli dedi benim birde böbrek rahatsızlığım olduğu için tansiyon problemi olur diye her zaman tek tek transfer öneriyorlar bu sefer histereskopi ile rahime çizik atıldı ve ilaçlı transfer deniyoruz hayırlısı olur inşallah sağolun Allah size güç kuvvet kolaylık versin ikiz bebek bakımı ekstra emek efor ister tabikisemra hanım çoğul transferi istemiyor genel olarak, benim 4 embriyom oluştu. ikisi 5aa ayrı tüplerde donduruldu. diğerlerini hatırlamıyorum ama düşük kaliteydi aynı tüpte donduruldu. semra hanım önce 5aa ları tek tek deneyelim en son ikisini transfer ederiz demişti. çoğul gebelik çok zor demişti. benim 5aa lardan biri bölündü ve ikiz oldu. çok şükür ama gerçekten çok ağır bir gebelik süreci yaşadım. bebekleri her an kaybetme ihtimalim vardı. fiziksel olarak da çok zordu. evden sadece haftalık kontrol için çıkabiliyordum. nabzım dinlenirken bile 130 çarpıyordu ki kalp sorunum yoktu öncesinde. sanırım kalbim kan akışı az olan bebeğime daha fazla kan pompalamak için zorluyordur. allahıma binlerce şükür olsun sağlıkla doğdular ama hamilelik kelimesini duyunca nefesim kesiliyor kalbim sıkışıyor. eşim bir çocuk daha istiyor diğer 5aa'yı da deneyelim diyor (2021'de sürelerin dolacak ve imha edilecekler) ama hamilelikten çok korktuğum için ve yeniden bölünme ikiz olma ihtimali olduğu için istemiyorum. allah evlatlarıma sağlıklı uzun ömür versin allah isteyenlere nasip etsin diyorum. bir de ikiz bakımı da gerçekten çok zor :)
maşallah sizin adınıza çok sevindim güzel haberleri almak bize de umut oluyor transfer edilen embriyo kaliteniz neydi, nasipse pazartesi günü transferim olacak bende erken gebelik testi alacağım önden psikolojiyi rahatlatıyor 3.transferimde yapmamıştım bir umutla kan vermeye gittim negatifi direk görünce hayal kırıklığı daha büyük oldukızlar 18agustos’ta opu olmustu embrıyolarım dondurulmustu 10ekimde transferım oldu 5.gun embrıyosu cok şükür pzt gunu 310 cıktı beta bugun 798darısı emek veren burdaki herkesın başına benimde sağlıklı birşekilde ilerlesin sürecim
Hayırlısı olsun Papatya, inanıyorum ki her şey yolunda gidecek: )evet dün randevum vardı semra hnm çoğul transferi onaylamadı blast embriyo olduğu için riskli dedi benim birde böbrek rahatsızlığım olduğu için tansiyon problemi olur diye her zaman tek tek transfer öneriyorlar bu sefer histereskopi ile rahime çizik atıldı ve ilaçlı transfer deniyoruz hayırlısı olur inşallah sağolun Allah size güç kuvvet kolaylık versin ikiz bebek bakımı ekstra emek efor ister tabiki
6AA ydı embriyom darısı ınsallah sızın basınıza olur:)maşallah sizin adınıza çok sevindim güzel haberleri almak bize de umut oluyor transfer edilen embriyo kaliteniz neydi, nasipse pazartesi günü transferim olacak bende erken gebelik testi alacağım önden psikolojiyi rahatlatıyor 3.transferimde yapmamıştım bir umutla kan vermeye gittim negatifi direk görünce hayal kırıklığı daha büyük oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?