Merhaba 3.görüşmeye de gittim.yumurtam 20mm olmuş.ovitral verildi.rahim kalınlığım da 13,4 çıktı.çok iyi dedi.ipek hanımdaydı randevum.siz ne durumdasınız merak ettimMerhaba umarım iyi sonuçlar alırsınız, 12cm yumurtanız hangi gün ki ölçümde çıktı.Benim reglinin 2.günü 11,5cm ölçüldü ve daha bu reglimden önce olumusuz transfer sonucu almıştım.Hemen akabinde bir regli beklemeden başlamış olucam ilaçlı transfere.
Memorialde benim yaşadığım tecrübeleri yaşayan ne kadar çok kişi varmış,bana da ilk taze 6AA embriyo kondu tutmadi,sonra Ekim'de natural denendi o da olmadı,en son tek embriyom kalmıştı Kasım adetiyle ilaçlı başlandı bu defa,son kalan embiryom tutundu çok şükür.Benimliler pgt yapılmamıştı.Eger sonuncu da tutmazsa tekrar tedaviye başlayayım arayı açmayayim diye art arda oldu ama tabi sen hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem.Merhaba arkadaşlar uzun zamandır takip ediyorum birçoğunuzun hikayesini biliyorum sonunda bende bişeyler yazmak istedim.Umarım verdiğimiz bu emek ve mücadele karşılıksız kalmaz.
Benim merkezde 3.denemem olan 7 Ekim 2020'de pgtli , 6AA iyi kalite ve bir ay öncesinde histereskopi yapılmasına rağmen geçtiğimiz Cuma günü natural siklüsle yapılan transferimin tutmadığını öğrendik.2.denememde pgtsiz 3AA embriyom tutmuştu ve 7 haftalık iken kalp atışları ve değeri iyi denmesine rağmen düşükle sonuçlandı oda natural siklüstü.1.denemem de ise pgtsiz,4AA taze transfer ki bu bence yalnış bir karardı dinlenmem gerekirdi ,yapıldı ve tutmadı.3 kez tedaviye sıfırdan başladım fazla embriyom olmamıştı.Şu an tek dondurulmuş pgtli embriyom kaldı ve hemen bu reglide tedaviye ilaçlı devam edelim dendi.Şu an sizlere ,benzer tecrube yaşayanlara şunu sormak istiyorum.Cuma sonucumun olumsuz olduğunu öğrendim ,üzgünüm tabi ama hemen akabınde diğerini ilaçlı yapalım dediler tıbben sorun yokmuş.Karar veremiyorum çok zor 1 ay beklesem mi yoksa hemen bu reglide devam mı etsem.Şöyle ki şu an östrojen bantı taktım bile vazgecersem yarın çıkarabilirsin dediler yani diğer ay istersem.Sizce dinlenmeli miyim?diğer regli ile mi başlasam yoksa böyle sıcağı sıcağına devam mı etsem?
Merhaba, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Biraz zorda olsa karar verdim:) Önümüzdeki ay devam edeceğim.Sezgilerim hemen başlama doğrultusundaydı.Belki de biran önce sonuç almak içindi daha yeni yaşadığım olumsuz haberden sonra beklentim de düşmüş ve deneyeyim modundaydım.Fevri davranmayayım diye hatta en cok tutmazsa keşke dinlesemiydim dememek için önümüzdeki aya erteledim:) İlaçlı FET olacak.arkadaşım, ne güzel kaliteli embriyolarınız oluşuyormuş, bu öyle iyi bir şey ki.. yaşı takmıyoruz zaten, lütfen: ) yalnız bizim yaşımızda transfere ilaçlarla hazırlanmak şansı arttırıyor gibi geliyor bana. sizin hep naturel olmuş, bir dahakini naturel yapmayacaklar ve o tutacak ve sağlıkla doğacak inşallah. ne mutlu pgtli donmuşunuz da var. Yücel bey bana "rahim yaşlanmaz, dondurulmuş iyi kalite yumurtanız-embriyonuz varsa her yaşta rahimde gebelik şansı yüksektir" gibi bir şey söylemişti. yani istediğiniz zaman transfer olur, umarım en iyi zamanı seçersiniz: ) ha böyle diyoruz da çoğumuz da sabırsızlanabilirdik hemen olsun diye.. üç kere derin nefes alıp bi düşünün derim: )
Sizin yorumlarınızı okuduğumda ben de aynı şeyi düşünmüştüm.Özellikle pgtli 6AA embriyonun tutmaması beni çok üzdü.Histereskopi ameliyatı da yapılmıştı üstelik 2.kez.Şansımın en yüksek olduğu uzun protokol bir tedaviydi malesef olmadı.İlk kez 2 embriyom kalmıştı şimdi onlardan diğeriyle önümüzdeki ay buluşcaz ve birbirimize tutuncaz umarım:)Arda arda denemenin tıbben hiçbir sakıncası yokmuş aslında ben de hemen olsun istedim eşim dinlen acele etme dedi tabi son karar benimdi önümüzdeki aya erteledim.2 kez natural siklüs oldu bunun yapay siklüsle olacağı bilgisi verildi tek sıkıntı ilaçların gögsümdeki lezyonu ilerde olumsuz tetikleyebilme ihtimali.Meme ulstarsonu ve mamaografide sorun olmazsa Kasım'da ilaçlı başlıcaz.Umarım bizimki de sizin son kalan gibi tutar:)Memorialde benim yaşadığım tecrübeleri yaşayan ne kadar çok kişi varmış,bana da ilk taze 6AA embriyo kondu tutmadi,sonra Ekim'de natural denendi o da olmadı,en son tek embriyom kalmıştı Kasım adetiyle ilaçlı başlandı bu defa,son kalan embiryom tutundu çok şükür.Benimliler pgt yapılmamıştı.Eger sonuncu da tutmazsa tekrar tedaviye başlayayım arayı açmayayim diye art arda oldu ama tabi sen hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem.
Merhaba, ben de ki reçete de aynı Lutinus tek yazıyor belki onu arttırmamı isterler. Climara patch verildi estofem yerine, günde bir yenileyeceğim.Bana kan sulandırıcı birşey vermediler.Tutmayan transfer sonrası ilk reglide başlayalım demişlerdi kararsız kaldım 2 gün bant kullandım sonra çıkardım meme ulttrasonu çektirmem gerekiyordu bir de hemen başlamamın bir sıkıntısı olur mu diye bir adet dinleneyim dedim her ne kadar hemen başlamak istesem de:) Kasım'da bu ilaçlarla başlayacağım.Umarım sizden iyi haberler alırız 4.transferlerimiz mutlu sona kavuşuruz.Merhabalar evet süreçlerimiz benziyor benim 3.transferim 6AA pgt li embriyo idi keşke o transferimde değişik bir yol izleyip ilaçlı denenseydi diyorum zaten iki tanesi negatifse 3transferde en azından kan sulandırıcı bir corasprin eklenebilirdi üzülüyorum kaliteli embriyolarımız çöp oldu ama her şerde bir hayır vardır inşallah 4.transferimizde yüzümüz güler, bu seferde bana çok fazla hormon yüklemesi yapılıyormuş gibi geliyor bugün hemşire aradı ilaçlarınızda değişiklik yaptık dedi lutinus progesteronu sabah 2 adt akşam 2adt e çıkartmışlar birer adet koyuyordum, birde 3günde bir progestan iğnem var günde 3kez östrojen ilacı, kan sulandırı olarak corasprin ve oksapar iğnem var size de bu şekilde mi reçete yazdılar acaba paylaşırsanız sevinirim, kendinizi hazır hissediyorsanız önünüzdeki adetle deneyin nasılsa semra hnm başlayabiliriz hemen demiş ona çok güveniyorum
Merhaba 3.görüşmeye de gittim.yumurtam 20mm olmuş.ovitral verildi.rahim kalınlığım da 13,4 çıktı.çok iyi dedi.ipek hanımdaydı randevum.siz ne durumdasınız merak ettim
Beklemek iyi gelir inşallah.beraber gideriz süreçte diye düşünmüştümMerhaba , benim durum biraz değişti .Tutmayan embriyo sonrası ilk reglide kist var mı? başlamaya engel olup olmadığını kontrolü için gitmiştim 11,5 cm bir folikül vardı ve o gün bant taktım .Bir ay bekleme kararı aldım ve bantı çıkarttım.Şimdi diğer ay başlıcam.Sizin rahim kalınlığı çok iyiymiş, 18mm üstünde olunca da çatlatma iğnesi veriliyor. Herşeyiniz güzel ilerlemiş gözüküyor umarım iyi sonuçlarınızı da alacağız.
Evet ard arda yapsaysım ki tıbben engel yoktu yine de olumsuzluk olursa dinlensemiydim diye kendi kednimi yormamak için bekledim:) natural siklüstü sizinkisi hemen bir önceki transferim de öyleydi.Hadi hayırlısı güzel haberlerinizi bekliyoruz:)Beklemek iyi gelir inşallah.beraber gideriz süreçte diye düşünmüştüm.cuma transfer hayırlısıysa
Evet, zamanlamayı ayarlamak nature siklusta biraz daha zor, daha hassas izlemek durumunda doktorlarımız yumurtlama, rahim kalınlığını.. Benim de reglime 10 gün kaldı, başladığında arayacağım merkezi ve o zaman konuşacağım ilaçlı mı ilaçsız mı meselesini. Kasım heyecanlı bir ay olacak:) hayırlısı hepimiz için..Pgtli embriyo , rahim kalınlığının iyi olduğu hatta histereskopi bile yapılmış şansı %60 -65 olan bir embriyo tutmadı.Nedenleri ile ilgili edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. Tabiki %35-40 olumsuz olma ihtimali de az bir rakam değil.Tıbbın da şu an sorduğu bir soru olduğunu söyledi Semra Hanım bu gibi durumlarda neden gebelik elde edilemediği..Fakat daha önce dikkatimi çekmeyen bir konu ile de karşılaştım "zamanlama hatası" tabi ki kesin bundandır dediğimiz birşey yok ancak zamanlama hatası da, her ne kadar kan değerlerimize ve folikül ölçümlerine bakılsa da,olabiliyormuş.En iyiyi taklit etmeye çalışıyorlar ve bu zamanlama da çok önemli bu sebeple ilaçlı transfer de zamanlama hatasının önüne geçmek daha kolay olabiliyormuş..Her iki yöntemle yapılan transfer şeklinin, natural veya yapay birbirinden anlamlı bir farkı yok.Tabi bunlar kişiye özel tedaviler bir başka kişi de natural siklüs daha iyi sonuç verebilir keza benim hamile kaldığım ve düşükle sonuçlanan gebeliğim de natural siklüs ile olmuştu ama ileri yaşta buna daha dikkat edilmesi gerekiyor sanırım. Belki bu ilaçlı olsaydı tutabilirdi malesef hiç bir şeyi net olarak bilemiyoruz.Tedaviler tekrarlandıkça ;tek gerçek maddi ve manevi yıprandığımız ve umudu yitirmeden toparlanmaya çalışıp direnmeye devam ettiğimiz ancak merkezlerin de çok iyi analiz etmeleri ve kişiye özel, hatanın en minimal düzeyde olacağı çabayı göstermesi gerekir. İlk denemem de beşinci gündeki tek 4AA embriyom içim şöyle bir telafon almıştım."pgtye gitsin mi transfer mi yapılsın? " elim ayağıma dolandı ,ilk deneme konu ile ilgili çok fazla bilgim yoktu.Tek ve çok iyi kalite embriyom olduğu için pgtye göndermedik ve o zaman "bu akşam transfere gelin" dediler.Transfer oldum ve tutmadı. Sonradan kendi çabamla öğrendim ki 12 adet yumurta toplama işlemi ve alınan ilaçların etkisiyle rahimdeki hormon dengeleri çok büyük olasılıkla tutmayaya sebep verebiliyormuş ve o ay dinlenmek gerekiyormuş.Bir çok klinik bu şekilde ilerliyor bana hiç bu ihtimal söylenmedi bile " pgt veya fresh transfer".Rahim dinlenseydi belki de tutacaktı. Evet hayırlısı diyip geçiyoruz ama bazı hatalar da bu süreçlerin uzamasına sebebiyet veriyor diye düşünüyorum. Dilerim bu kadar emek ve çabalarımızın sonucunda olumlu sonuçları da yaşarız, yaşayacağız..
öyle gözüküyor:)Evet, zamanlamayı ayarlamak nature siklusta biraz daha zor, daha hassas izlemek durumunda doktorlarımız yumurtlama, rahim kalınlığını.. Benim de reglime 10 gün kaldı, başladığında arayacağım merkezi ve o zaman konuşacağım ilaçlı mı ilaçsız mı meselesini. Kasım heyecanlı bir ay olacak:) hayırlısı hepimiz için..
Benim de reglime bı hafta var. Bu ay transferim olcak. Natural yada ilaçlı olcak diye bilgilendirilmedim. Ama bnde ilaçlı istiyorum aslında. Sanki okadar iğneyi yiyince psikolojik olaraj tutuncakmis gibi hissediyorum bebeğimi.Evet, zamanlamayı ayarlamak nature siklusta biraz daha zor, daha hassas izlemek durumunda doktorlarımız yumurtlama, rahim kalınlığını.. Benim de reglime 10 gün kaldı, başladığında arayacağım merkezi ve o zaman konuşacağım ilaçlı mı ilaçsız mı meselesini. Kasım heyecanlı bir ay olacak:) hayırlısı hepimiz için..
Evet herşey normal dediler rahim filmi istendi çektirdik hastaneye bıraktık döndük. Rahimde sıkıntı yok görünüyor tedaviye başlayınca bakarız duruma dediler. Kasım ayında gelmeyi düşünüyorum. Kısmet artık. Sizin durum nedir şimdi??Bana da semra hoca 3başarısız denemenin sebebini bulmaya çalışıyoruz dedi demekli senin rahim için İlaçsız transferde tutunma olması için yeterli değil dedi histereskopi önermişti yaptırdım ve ilaçlı tedavi uygulanıyor hayırlısı olur inşallah
Konunun üzerinden baya geçmiş inşh hamilesiniZdir.doğal siklüsü si mi istedini yoksa dr mu karar veriyor böle bir talepte bulunsam dr a banada doğal yaparmı transferi??Doğal siklus oldum. Sadece gunde 1 tane crınıno jel var bıde folık asıt
Doğal siklüse dr neye göre karar veriyor biraz açıklarmısın ltfnSizin yorumlarınızı okuduğumda ben de aynı şeyi düşünmüştüm.Özellikle pgtli 6AA embriyonun tutmaması beni çok üzdü.Histereskopi ameliyatı da yapılmıştı üstelik 2.kez.Şansımın en yüksek olduğu uzun protokol bir tedaviydi malesef olmadı.İlk kez 2 embriyom kalmıştı şimdi onlardan diğeriyle önümüzdeki ay buluşcaz ve birbirimize tutuncaz umarım:)Arda arda denemenin tıbben hiçbir sakıncası yokmuş aslında ben de hemen olsun istedim eşim dinlen acele etme dedi tabi son karar benimdi önümüzdeki aya erteledim.2 kez natural siklüs oldu bunun yapay siklüsle olacağı bilgisi verildi tek sıkıntı ilaçların gögsümdeki lezyonu ilerde olumsuz tetikleyebilme ihtimali.Meme ulstarsonu ve mamaografide sorun olmazsa Kasım'da ilaçlı başlıcaz.Umarım bizimki de sizin son kalan gibi tutar:)
al benden de o kadar, illa bi iğne yiyeceğim ki içim rahat edecek: ) iğne yemesek iyi olur ya, süreçteki en iğne gibi iğne de bu progestronmuş.. aşağıdaki linkten baksana insanların deneyimlerine, 2016da bir sürü hamile kalan var naturel transferle.. (az kaldı!)Benim de reglime bı hafta var. Bu ay transferim olcak. Natural yada ilaçlı olcak diye bilgilendirilmedim. Ama bnde ilaçlı istiyorum aslında. Sanki okadar iğneyi yiyince psikolojik olaraj tutuncakmis gibi hissediyorum bebeğimi.
Ama tabi natural olup tutan da gördüm.
Bnde gittiğimde bu konuyu sorup cevabından emin olmak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?