Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Merhaba 3.görüşmeye de gittim.yumurtam 20mm olmuş.ovitral verildi.rahim kalınlığım da 13,4 çıktı.çok iyi dedi.ipek hanımdaydı randevum.siz ne durumdasınız merak ettim

Memorialde benim yaşadığım tecrübeleri yaşayan ne kadar çok kişi varmış,bana da ilk taze 6AA embriyo kondu tutmadi,sonra Ekim'de natural denendi o da olmadı,en son tek embriyom kalmıştı Kasım adetiyle ilaçlı başlandı bu defa,son kalan embiryom tutundu çok şükür.Benimliler pgt yapılmamıştı.Eger sonuncu da tutmazsa tekrar tedaviye başlayayım arayı açmayayim diye art arda oldu ama tabi sen hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem.

Merhaba, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Biraz zorda olsa karar verdim:) Önümüzdeki ay devam edeceğim.Sezgilerim hemen başlama doğrultusundaydı.Belki de biran önce sonuç almak içindi daha yeni yaşadığım olumsuz haberden sonra beklentim de düşmüş ve deneyeyim modundaydım.Fevri davranmayayım diye hatta en cok tutmazsa keşke dinlesemiydim dememek için önümüzdeki aya erteledim:) İlaçlı FET olacak.

Sizin yorumlarınızı okuduğumda ben de aynı şeyi düşünmüştüm.Özellikle pgtli 6AA embriyonun tutmaması beni çok üzdü.Histereskopi ameliyatı da yapılmıştı üstelik 2.kez.Şansımın en yüksek olduğu uzun protokol bir tedaviydi malesef olmadı.İlk kez 2 embriyom kalmıştı şimdi onlardan diğeriyle önümüzdeki ay buluşcaz ve birbirimize tutuncaz umarım:)Arda arda denemenin tıbben hiçbir sakıncası yokmuş aslında ben de hemen olsun istedim eşim dinlen acele etme dedi tabi son karar benimdi önümüzdeki aya erteledim.2 kez natural siklüs oldu bunun yapay siklüsle olacağı bilgisi verildi tek sıkıntı ilaçların gögsümdeki lezyonu ilerde olumsuz tetikleyebilme ihtimali.Meme ulstarsonu ve mamaografide sorun olmazsa Kasım'da ilaçlı başlıcaz.Umarım bizimki de sizin son kalan gibi tutar:)

Merhaba, ben de ki reçete de aynı Lutinus tek yazıyor belki onu arttırmamı isterler. Climara patch verildi estofem yerine, günde bir yenileyeceğim.Bana kan sulandırıcı birşey vermediler.Tutmayan transfer sonrası ilk reglide başlayalım demişlerdi kararsız kaldım 2 gün bant kullandım sonra çıkardım meme ulttrasonu çektirmem gerekiyordu bir de hemen başlamamın bir sıkıntısı olur mu diye bir adet dinleneyim dedim her ne kadar hemen başlamak istesem de:) Kasım'da bu ilaçlarla başlayacağım.Umarım sizden iyi haberler alırız 4.transferlerimiz mutlu sona kavuşuruz.

Merhaba , benim durum biraz değişti .Tutmayan embriyo sonrası ilk reglide kist var mı? başlamaya engel olup olmadığını kontrolü için gitmiştim 11,5 cm bir folikül vardı ve o gün bant taktım .Bir ay bekleme kararı aldım ve bantı çıkarttım.Şimdi diğer ay başlıcam.Sizin rahim kalınlığı çok iyiymiş, 18mm üstünde olunca da çatlatma iğnesi veriliyor. Herşeyiniz güzel ilerlemiş gözüküyor umarım iyi sonuçlarınızı da alacağız.

Merhaba , benim durum biraz değişti .Tutmayan embriyo sonrası ilk reglide kist var mı? başlamaya engel olup olmadığını kontrolü için gitmiştim 11,5 cm bir folikül vardı ve o gün bant taktım .Bir ay bekleme kararı aldım ve bantı çıkarttım.Şimdi diğer ay başlıcam.Sizin rahim kalınlığı çok iyiymiş, 18mm üstünde olunca da çatlatma iğnesi veriliyor. Herşeyiniz güzel ilerlemiş gözüküyor umarım iyi sonuçlarınızı da alacağız.

Arkadaşlar yanlışlıkla yaptığımız yorumu silemiyor muyuz?yukarda iki kez çıkmış silemedim:)

Beklemek iyi gelir inşallah.beraber gideriz süreçte diye düşünmüştüm.cuma transfer hayırlısıysa

Beklemek iyi gelir inşallah.beraber gideriz süreçte diye düşünmüştüm.cuma transfer hayırlısıysa
Evet ard arda yapsaysım ki tıbben engel yoktu yine de olumsuzluk olursa dinlensemiydim diye kendi kednimi yormamak için bekledim:) natural siklüstü sizinkisi hemen bir önceki transferim de öyleydi.Hadi hayırlısı güzel haberlerinizi bekliyoruz:)

Pgtli embriyo , rahim kalınlığının iyi olduğu hatta histereskopi bile yapılmış şansı %60 -65 olan bir embriyo tutmadı.Nedenleri ile ilgili edindiğim bilgileri paylaşmak isterim. Tabiki %35-40 olumsuz olma ihtimali de az bir rakam değil.Tıbbın da şu an sorduğu bir soru olduğunu söyledi Semra Hanım bu gibi durumlarda neden gebelik elde edilemediği..Fakat daha önce dikkatimi çekmeyen bir konu ile de karşılaştım "zamanlama hatası" tabi ki kesin bundandır dediğimiz birşey yok ancak zamanlama hatası da, her ne kadar kan değerlerimize ve folikül ölçümlerine bakılsa da,olabiliyormuş.En iyiyi taklit etmeye çalışıyorlar ve bu zamanlama da çok önemli bu sebeple ilaçlı transfer de zamanlama hatasının önüne geçmek daha kolay olabiliyormuş..Her iki yöntemle yapılan transfer şeklinin, natural veya yapay birbirinden anlamlı bir farkı yok.Tabi bunlar kişiye özel tedaviler bir başka kişi de natural siklüs daha iyi sonuç verebilir keza benim hamile kaldığım ve düşükle sonuçlanan gebeliğim de natural siklüs ile olmuştu ama ileri yaşta buna daha dikkat edilmesi gerekiyor sanırım. Belki bu ilaçlı olsaydı tutabilirdi malesef hiç bir şeyi net olarak bilemiyoruz.Tedaviler tekrarlandıkça ;tek gerçek maddi ve manevi yıprandığımız ve umudu yitirmeden toparlanmaya çalışıp direnmeye devam ettiğimiz ancak merkezlerin de çok iyi analiz etmeleri ve kişiye özel, hatanın en minimal düzeyde olacağı çabayı göstermesi gerekir. İlk denemem de beşinci gündeki tek 4AA embriyom içim şöyle bir telafon almıştım."pgtye gitsin mi transfer mi yapılsın? " elim ayağıma dolandı ,ilk deneme konu ile ilgili çok fazla bilgim yoktu.Tek ve çok iyi kalite embriyom olduğu için pgtye göndermedik ve o zaman "bu akşam transfere gelin" dediler.Transfer oldum ve tutmadı. Sonradan kendi çabamla öğrendim ki 12 adet yumurta toplama işlemi ve alınan ilaçların etkisiyle rahimdeki hormon dengeleri çok büyük olasılıkla tutmayaya sebep verebiliyormuş ve o ay dinlenmek gerekiyormuş.Bir çok klinik bu şekilde ilerliyor bana hiç bu ihtimal söylenmedi bile " pgt veya fresh transfer".Rahim dinlenseydi belki de tutacaktı. Evet hayırlısı diyip geçiyoruz ama bazı hatalar da bu süreçlerin uzamasına sebebiyet veriyor diye düşünüyorum. Dilerim bu kadar emek ve çabalarımızın sonucunda olumlu sonuçları da yaşarız, yaşayacağız..

Evet, zamanlamayı ayarlamak nature siklusta biraz daha zor, daha hassas izlemek durumunda doktorlarımız yumurtlama, rahim kalınlığını.. Benim de reglime 10 gün kaldı, başladığında arayacağım merkezi ve o zaman konuşacağım ilaçlı mı ilaçsız mı meselesini. Kasım heyecanlı bir ay olacak:) hayırlısı hepimiz için..

öyle gözüküyor:)

Benim de reglime bı hafta var. Bu ay transferim olcak. Natural yada ilaçlı olcak diye bilgilendirilmedim. Ama bnde ilaçlı istiyorum aslında. Sanki okadar iğneyi yiyince psikolojik olaraj tutuncakmis gibi hissediyorum bebeğimi.
Ama tabi natural olup tutan da gördüm.
Bnde gittiğimde bu konuyu sorup cevabından emin olmak istiyorum.

Evet herşey normal dediler rahim filmi istendi çektirdik hastaneye bıraktık döndük. Rahimde sıkıntı yok görünüyor tedaviye başlayınca bakarız duruma dediler. Kasım ayında gelmeyi düşünüyorum. Kısmet artık. Sizin durum nedir şimdi??

Doğal siklüse dr neye göre karar veriyor biraz açıklarmısın ltfn

al benden de o kadar, illa bi iğne yiyeceğim ki içim rahat edecek: ) iğne yemesek iyi olur ya, süreçteki en iğne gibi iğne de bu progestronmuş.. aşağıdaki linkten baksana insanların deneyimlerine, 2016da bir sürü hamile kalan var naturel transferle.. (az kaldı!)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…