Öncelikle şunu belirtmek isterim yurt içindeki doktor seminerlerini dinledim ,yabancı kaynakları okumaya çalıştım.Doğal siklüs ile yapay (ilaçlı) siklüs arasında başarı oranlarında anlamlı bir fark yok ikisi de aynı başarıya sahip diyebiliriz. Burada en doğru kararı kişeye özel hangi yöntem daha uygun olacağını doktorların dikkatle vermesi gerekir. Doğal siklüs ilkinde doktorların önerdiği, benim de doğal olmasından hoşnut olduğum bir yöntemdir aslında.Rahime herhangi bir östrojen verilmeden reglinin 2.günü rahime bakılıp baskın bir folikül ölçülerek belli aralıklarla takibi yapılıyor ve kan testleriyle de değerlere bakılıp ,folikülün 18mm-20mm arasına geldiğinde çatlatma ignesi verilerek ardından 5-6 gün sonra FET(dondurulmuş embriyo transferi) gercekleşiyor.Bu arada transfer sonrası da sadece folik asit ve progesteronla destekleniyorsunuz. Memorial klinik olarak bu yönteme öncelik tanıyor.Ancak bazı durumlar da diğer yöntem ,yapay siklüsta deneniyor özellikle ileri yaş ve adet düzensizliği olan durumlarda zamanlama hatasının önüne geçmek için bu yöntem daha uygun olabiliyor.Bir kişi de eğer natural olmadıysa diğer denemeyi ilaçlı tercih edebiliyorlar veya tam tersi bu bir kural gibi sanırım "sonuç alınmadıysa diğer yolu denemek".Kişiden kişiye değişeceği için lütfen ilaçlı daha iyidir diye düşünmeyelim.İlaçlı daha zahmetli veya zor diyelim herkesin rahimi farklı tepki verebilir, kullanılan östrojenlerin ileride özellikle meme ile ilgili sorun veya ailede kadın hastalıkları ile ilgili ciddi bir rahatsızlık var ise bunu tetikleyebilme ihtimali ve gebelik gercekleşirse 12 hafta boyunca kullanılmaya devam edileceğinden hekimler tarafından ilk tercih olmayabiliyor.Her iki yönteminden birbrinden üstünlüğü yok o sebeple genelle değil kişiye özel tedavi takibiyle hekimlerin karar vermesi çok önemli.Sadece farkındalığımız artsın bu yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak ve tedavi süreçlerimizi ve uygunlanan yöntemleri daha bilinçli takip etmemiz adına paylaşmak istedim.Doğal siklüse dr neye göre karar veriyor biraz açıklarmısın ltfn
Çok tşk ederim okadar güzel ve açıklayıcı olduki elinize sağlıkÖncelikle şunu belirtmek isterim yurt içindeki doktor seminerlerini dinledim ,yabancı kaynakları okumaya çalıştım.Doğal siklüs ile yapay (ilaçlı) siklüs arasında başarı oranlarında anlamlı bir fark yok ikisi de aynı başarıya sahip diyebiliriz. Burada en doğru kararı kişeye özel hangi yöntem daha uygun olacağını doktorların dikkatle vermesi gerekir. Doğal siklüs ilkinde doktorların önerdiği, benim de doğal olmasından hoşnut olduğum bir yöntemdir aslında.Rahime herhangi bir östrojen verilmeden reglinin 2.günü rahime bakılıp baskın bir folikül ölçülerek belli aralıklarla takibi yapılıyor ve kan testleriyle de değerlere bakılıp ,folikülün 18mm-20mm arasına geldiğinde çatlatma ignesi verilerek ardından 5-6 gün sonra FET(dondurulmuş embriyo transferi) gercekleşiyor.Bu arada transfer sonrası da sadece folik asit ve progesteronla destekleniyorsunuz. Memorial klinik olarak bu yönteme öncelik tanıyor.Ancak bazı durumlar da diğer yöntem ,yapay siklüsta deneniyor özellikle ileri yaş ve adet düzensizliği olan durumlarda zamanlama hatasının önüne geçmek için bu yöntem daha uygun olabiliyor.Bir kişi de eğer natural olmadıysa diğer denemeyi ilaçlı tercih edebiliyorlar veya tam tersi bu bir kural gibi sanırım "sonuç alınmadıysa diğer yolu denemek".Kişiden kişiye değişeceği için lütfen ilaçlı daha iyidir diye düşünmeyelim.İlaçlı daha zahmetli veya zor diyelim herkesin rahimi farklı tepki verebilir, kullanılan östrojenlerin ileride özellikle meme ile ilgili sorun veya ailede kadın hastalıkları ile ilgili ciddi bir rahatsızlık var ise bunu tetikleyebilme ihtimali ve gebelik gercekleşirse 12 hafta boyunca kullanılmaya devam edileceğinden hekimler tarafından ilk tercih olmayabiliyor.Her iki yönteminden birbrinden üstünlüğü yok o sebeple genelle değil kişiye özel tedavi takibiyle hekimlerin karar vermesi çok önemli.Sadece farkındalığımız artsın bu yöntemler hakkında bilgi sahibi olmak ve tedavi süreçlerimizi ve uygunlanan yöntemleri daha bilinçli takip etmemiz adına paylaşmak istedim.
Rica ederim :) İlk denemeniz ve adet düzensizliği gibi bir sıkıntınız yoksa klinik natural siklüs önericektir.Umarım ilk denemenizde güzel sonuçlarınızı alırız .Çok tşk ederim okadar güzel ve açıklayıcı olduki elinize sağlıkben 35 yaşındayım ilk denemem.tüplerle ilgili olan sıkıntımdan dolayı başladık. rahim kalınlaşma ve benzeri başka problemim yok buna rağmen sırf garantiye almak takibi daha kolay die ilaçlı önerilirse doğal olmasını talep etmek istiyorum.ilqçlar bünyemi altüst ediyor yan etkileri çok seyrediyor bünyemde
inşlh reglm gayet düzenli inşlh dediğiniz gibi olurRica ederim :) İlk denemeniz ve adet düzensizliği gibi bir sıkıntınız yoksa klinik natural siklüs önericektir.Umarım ilk denemenizde güzel sonuçlarınızı alırız .
Duphastonu bana önceki tedavimde yazmışlardı prospektüsünde yan etkilerde migren yazıyordu ben zaten migren hastasıyım doktora bunu söyleyince crinone jel olarak değiştirmişti, migreni olanların da bilgisi olsun, hap terikleyebilir yalnız hapın fiyatı uygun lutinus ve crinone jel 150tl civarı devlet hastanesindeki doktorda hamile olmadan yazamıyoruz dedijel yazdılar bana da başta ama bende bulamadım sonra duphaston dıye bır ılac yazdılar ben onu kullanıyorum bu kucuk bır tablet gunde 3kez ıcıyorum kullanımı kolay memnunum
Sizinki yine iyi 3.denemenizde ilaçlı yönteme geçilmiş benim 4.de geçmeye karar verdiler doktorunuz kimdi bir de hangi ilaçları kullandınız acaba?Memorialde benim yaşadığım tecrübeleri yaşayan ne kadar çok kişi varmış,bana da ilk taze 6AA embriyo kondu tutmadi,sonra Ekim'de natural denendi o da olmadı,en son tek embriyom kalmıştı Kasım adetiyle ilaçlı başlandı bu defa,son kalan embiryom tutundu çok şükür.Benimliler pgt yapılmamıştı.Eger sonuncu da tutmazsa tekrar tedaviye başlayayım arayı açmayayim diye art arda oldu ama tabi sen hazır hissetmiyorsan bir şey diyemem.
Amin inşallah elbet bizimde yüzümüz gülecek sabırla yolumuza devam ediyoruz, aslında benimde kan pıhtılaşmam yok bana corasprini rahimde kan akışı olsun diye vermişler oksaparı semra hanım gerek yok diye kesiyordu yüksek tansiyon problemim olduğunu duyunca devam edelim dedi muhtemelen lutinusu da bu sebeple günde 4adete çakardılar sizde arttırmayabilirler umarım bu kadar ilacın bebeğe ve bana bir zararı olmaz ne yaparsam yapayım kafamdaki kuruntulara engel olamıyorumMerhaba, ben de ki reçete de aynı Lutinus tek yazıyor belki onu arttırmamı isterler. Climara patch verildi estofem yerine, günde bir yenileyeceğim.Bana kan sulandırıcı birşey vermediler.Tutmayan transfer sonrası ilk reglide başlayalım demişlerdi kararsız kaldım 2 gün bant kullandım sonra çıkardım meme ulttrasonu çektirmem gerekiyordu bir de hemen başlamamın bir sıkıntısı olur mu diye bir adet dinleneyim dedim her ne kadar hemen başlamak istesem de:) Kasım'da bu ilaçlarla başlayacağım.Umarım sizden iyi haberler alırız 4.transferlerimiz mutlu sona kavuşuruz.
Duphastonu bana önceki tedavimde yazmışlardı prospektüsünde yan etkilerde migren yazıyordu ben zaten migren hastasıyım doktora bunu söyleyince crinone jel olarak değiştirmişti, migreni olanların da bilgisi olsun, hap terikleyebilir yalnız hapın fiyatı uygun lutinus ve crinone jel 150tl civarı devlet hastanesindeki doktorda hamile olmadan yazamıyoruz d
Benim de 4.deneme de olacak.Sizin neden daha önce denenmedi acaba?Sizinki yine iyi 3.denemenizde ilaçlı yönteme geçilmiş benim 4.de geçmeye karar verdiler doktorunuz kimdi bir de hangi ilaçları kullandınız a
Benim gönül hoca ve Fulya hoca bakiyordu ama semra hoca ilaçlı olmasına karar vermiş dendi,estrofem ve vajinal jel verilmişti,estrofemi günde kaç defa aldığımı tam hatırlayamadım amaSizinki yine iyi 3.denemenizde ilaçlı yönteme geçilmiş benim 4.de geçmeye karar verdiler doktorunuz kimdi bir de hangi ilaçları kullandınız acaba?
Yücel hoca adetleriniz düzenli dedi her zaman önceliğimiz naturel transferden yana dedi o şekilde uygulandı bence yanlış bir karardı ama iş işten geçmiş olduBenim de 4.deneme de olacak.Sizin neden daha önce denenmedi acaba?
Benim ek olarak corasprin oksapar ve progestan iğnem var benim gibi bu kadar ilaç verilen olmadı galiba ya da ben denk gelmedim şişli memorialde pek ilaç verilmiyor ama başka bir çok tüp bebek merkezi de bana verilen ilaçları direk başlatabiliyor bakalım sonumuz hayrolsunBenim gönül hoca ve Fulya hoca bakiyordu ama semra hoca ilaçlı olmasına karar vermiş dendi,estrofem ve vajinal jel verilmişti,estrofemi günde kaç defa aldığımı tam hatırlayamadım amarulid ve prednol zaten hepsinde kullanılıyor,başka da bir şey kullanmadim
Merhaba rabbim isteyen herkesin kucağını doldursun inşallah..konuya dahil olmak istedim az çok tecrübelerimden öğrendiğim kadarıyla ilaçlı yada naturel transfer arasında hiçbir fark yok bunlara takılmayın diye söylüyorum.önemli olan embriyonun kalitesi.embriyo kalitesiz olduktan sonra ilaçta verilse bir anlamı yok.bu konuda çanınızı sıkmayın lütfen moralinizi yüksek tutun bir gün mutlaka olacak inşallah o gün çok yakındır..Yücel hoca adetleriniz düzenli dedi her zaman önceliğimiz naturel transferden yana dedi o şekilde uygulandı bence yanlış bir karardı ama iş işten geçmiş oldu
Çok şükür hamileyim hala ama çok zorlu geçiyot malesef heran kaybetme riskim varKonunun üzerinden baya geçmiş inşh hamilesiniZdir.doğal siklüsü si mi istedini yoksa dr mu karar veriyor böle bir talepte bulunsam dr a banada doğal yaparmı transferi??
Prednol ve rulid ilaçlı ilaçsız hepsinde veriliyor. Crinone jel ilaçsız sanirim günde bir adet vermişlerdi destek amaçlı.. ilaçlama günde iki oluyordu galiba onu tam hatırlayamıyorum.Prednolu ilaçlı ilaçsız transferlerin hepsinde veriyorlarmi bilen varmı. Benim natürel transfer olacak reçetede prednol rulid ve crinone jel var henüz baslatmadilar. Bu jel asilamamda bana aşırı kuruluk yapmıştı aynı şeyi yaşayan varmı söylesemmi doktora belki farklı birşey verir
Hastanenin durumuna gore ek ilaçlar veriliyor demekki,bende pıhtılaşma gibi riskler olmadığı için kan sulandırıcı hiç verilmedi, ama gebeligimin 14. Haftasından sonra tansiyon riskinden dolayı coraspirin kullandım.Kan sulandırıcı kar hormon içermediği için hiç bir sakıncası yok aksine bebek için faydalı bile,kan akışını hızlandırdığı icin.Benim ek olarak corasprin oksapar ve progestan iğnem var benim gibi bu kadar ilaç verilen olmadı galiba ya da ben denk gelmedim şişli memorialde pek ilaç verilmiyor ama başka bir çok tüp bebek merkezi de bana verilen ilaçları direk başlatabiliyor bakalım sonumuz hayrolsun
tşk ederim cnm.inşlh hamileliğin güzel geçer Allah yardımcınız olsun seninde bebişindeÇok şükür hamileyim hala ama çok zorlu geçiyot malesef heran kaybetme riskim varbenım ilk transferim ilaçlıydı ondada gebelık olustu ama 5. Haftada düştü. Bu sefer ilaçsız yapmak ıstedı doktorumu degıstırmıstım zaten yontemde degıstı. İlaçsız için adetın duzenlı olması gerekıyor kalınlasmanında kendılıgınden o yuzden doktor karar verıyor.
Merhaba, siz akupunktur yapan birini bulmuş muydunuz, yaptırdınız mı?Öncelikle Allah ım sağlıkla kucağına almayı nasip etsin isteyen herkese nasip etsin inşallah
bende 2 aşılama yaptırdım tutmadı sanırım artık tüp bebeğe geçme zamanı geldi .Akupunktur yaptırdınız mı siz işe yarıyor deniliyor tüp bebek öncesinde yapıldığında bebeğin tutunmasını tüp bebek başarısı oranını yükseltiyormuş .Gerçi artık her duyduğumuzu denemekten de yorulduk Allah yardımcımız olsun
merhaba ben de aynı tereddüt de kalmıştım.bu konuda yaş çok önemli faktör vaktin varsa bekle tabi ki.sevgilerMerhaba, teşekkür ederim güzel dilekleriniz için.Biraz zorda olsa karar verdim:) Önümüzdeki ay devam edeceğim.Sezgilerim hemen başlama doğrultusundaydı.Belki de biran önce sonuç almak içindi daha yeni yaşadığım olumsuz haberden sonra beklentim de düşmüş ve deneyeyim modundaydım.Fevri davranmayayım diye hatta en cok tutmazsa keşke dinlesemiydim dememek için önümüzdeki aya erteledim:) İlaçlı FET olacak.
Sağlıkla kucağınıza alın inşallah bende dr değiştirsem mi diye düşünüyorum. Sizde ilki kimdi. Sonra kimi seçtiniz.Çok şükür hamileyim hala ama çok zorlu geçiyot malesef heran kaybetme riskim varbenım ilk transferim ilaçlıydı ondada gebelık olustu ama 5. Haftada düştü. Bu sefer ilaçsız yapmak ıstedı doktorumu degıstırmıstım zaten yontemde degıstı. İlaçsız için adetın duzenlı olması gerekıyor kalınlasmanında kendılıgınden o yuzden doktor karar verıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?