Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

arkadaslar pgt’den saglıklı gelen embrıyoya ıkılı test amnıyosentez vs yaptırmaya gerek varmı sızce??ben şuan 8.haftadayım bırdahakı kontrolum ıkılı test zamanına denk gelıyor ve doktor önerdı pgt’li embrıyo oldugunu da soyledım tüm kromozomların tarandıgını da yıne de yaptırmanı önerırım dedi hatta ıstersen test yapıp dırekt yurtdısına gonderırız o daha kesın sonuc dedı burda hayal kırıklıgına ugradım doktor bunu sırf test para vs tıcarı dusunerek mı onerdı öyleyse guvenmem zor olur bırdaha ama ya gercekten yıne de yaptırmak gerekıyorsa o halde pgt yaptırmanın mantıgı nedır??ıkı turlude hayal kırıklıgı oldu sanki bende..

PGT li olsa bile sanırım anne karnında bölünmeye devam ettiği için yine de ikili test veya daha garanti olabilecek nifty, materni, panorama gibi kandan bakılacak testleri yapmayı öneriyorlar. İçiniz rahat olsun.

Ben 12.haftada kontrole perinatalog a gitmiştim. İkili test istemezsin muhtemelen zaten bu bebeği her türlü doğuracaksin demişti. Evet öyle diyince de ama seninle alakalı seyler de belli oluyor ikili testte dedi, kandan bakılınca. Ona göre kan sulandırıcı hap falan verecekti mesela değerin sonucuna göre. Ben o yüzden yaptırmıştım.

Aynen öyle benim ikili test orta risk çıktı,HCG değerim yüksekti,diğer bütün degerler normal,bu da 20. Haftadan sonra olası tansiyon sorununa isaretmis,hemen kan sulandirixi ve omega başlamıştık,bence bunun için dahi olsa yaptırılmalı ikili test

Yaa nasıl da bilinçli bir doktor denk gelmiş. Benim de ikili testte hcg değerim yüksekti ve malesef tansiyon sorunu 14. Haftada başlamıştı 7aylık preaklempsi ve hellp sendromu sonucu 7 aylık bebeğimi kaybettim hep aklımda acaba doktorun ihmal ettiği bir şey var mıydı diyorum. Başka doktorlar da hayır onu bilsekte bir şey yapamazdık diyorlar Sizin adınıza çok sevindim bebeğiniz dünyaya sağlıkla gelsin inşallah

Regliyle birlkte ilaçlı transfer için bant kullanmaya başlıcam.Tekrardan histereskopi olmayacak ki 2. ve 3. denemelerim de 2 kez yapılmıştı histereskopi ile çizik işlemi.Tabi buna etkisi olmayacak 3 ay maximum azalarak etkis devam edebiliyormuş belli ki ben de işe yaramadı 2.denemem de gebe kalmıştım fakat 7.hafta düştü malesef.Şimdi normal trasnfer sürecini ilaçlar alarak devam edeceğim ekstra birşey yapılmayacak.Serum, embriyo glue gibi çok net kanıtlanmamış yöntemler başka merkezler de deneniyor ancak memorialda yapılmıyor sanıyorum?

Çok teşekkür ederim.İnşallah sizin ki gibi olur:)

Merhaba acaba genetiğe kaç embriyo gönderdiniz ve kaç sağlıklı geldi bende ileri yaş olduğum için merak ediyorum. İnşallah bu transfer son olur bebişinize kavuşurunuz
İnşallah teşekkür ederim.Benim 4 embriyom genetiğe gitti zaten 4 tanesi 5.güne gelmişti 2si sağlıklı geldi.1.tedavimde tek embriyo(iyi kalite) 2.tedavimde 2 (orta kalite) tane embriyom 5.güne gelebilmişti ama onlara pgt yapılmamıştı.Dilerim hepimiz bebeğimize kavuşuruz.

sağlıklı gelen embriyonuz kaç yaşınızda elde etmiştinz acaba?

sağlıklı gelen embriyolarınız kaç yaşınızda elde etmiştiniz acaba?

sağlıklı gelen embriyolarınız kaç yaşınızda elde etmiştiniz acaba?
41 yaşında, Temmuz sonlarına doğru toplanmıştı yumurtalar sonra histereskopi sonrası bir ay bekledim sağlıklıklardan biri ekimde transfer oldu tutmadı bir ay bekledim hersey yolunda giderse bu ay içinde diğeri için başlıcaz. Sizin durumunuz nedir?

İyi akşamlar herkese. Bende 10 Kasım’da transferimi oldum dondurulmuş embriyo transferi. Embriyo kalitesi 4ab ama nedense içimde hiç olacağına dair bişey yok geçen sene de transfer olmuştum 5aa ydı tuttu fakat karnımda kalbi durdu 35. Haftada kaybettim oğlumu o zaman transferin 4. Günü göğüs uçlarımda ağrı olmuştu ordan anlamıştım ama bugün yine transferin 4-5. Günü ama o ağrı yok

Bende siz yaşlardayım sağlıklı bulmakta zorlandık bir sağlıklı, bir denemede de mozaik transfer oldum sağlıklı 6AB hiç tutmadı. Mozaik 4 AA tuttu ama düşük oldu. Genetik incelemeye gönderdik sağlıklı denildi. Rahim inceliği de var. Zaten sağlıklı tutmayınca rahim diyorlar, mozaik tutmayınca cinsiyeti kızdı sizin genetikle karışıp sağlıklı gelmiş olabilir dendi. Bir tanesinde de hiç sağlıklı gelmedi. Arada döllenmeyen oldu. Onu da yaşa bağlarlardı sorsaydım.

Kaybınız için üzgünüm umarım tekrardan gebe kalır bebeğinizi bu kez kucağınıza alırsınız.Belirti arıyoruz ama hiç belli olmuyor bizim hissettiklerimiz çok subjektif şeyler bazen gerçek çıkabiliyor ama kanıtlanmış bir şey yok belirti konusunda ilaçların yan etkileri de olabiliyor. Daha erken belli olmaz sabırla beklemeye çalışın , geçen ay ben de sizin gibiydim aklımdan o düşüncelerin geçmesine engel olamıyordum. İçinizi ferah tutun inşallah güzel haberleri veririsiniz.

"genetikle karışıp sağlıklı gelmiş olabilir" kısmını tam anlayamadım.pgtden sağlıklı gelen tutmadığında eğer rahim kalınlığı da normalse bişey diyemiyorlar zaten nedenini açıklayamıyorlar.negatif açıklamalarını genel olarak yeterli bulmuyorum.

Bebeğin cinsiyeti kızdı o sebeple kürtaj sırasında benden de parça alınabileceği için benim genetikle onunki karışmış olabilir dediler. Ben buna çok ihtimal vermiyorum çünkü daha önce doğal gebelik yaşamıştım kalp durmuştu kürtaj oldum o da kızdı ama kromozom bozukluğu belirlenebildi.

benımde hıc belırtım olmadı sadece test gunum regl agrısı hıssettım beta 310 cıkmıstı ama adet olacam sanırım dedıgımı anımsıyorum ıkı gun sonra 798 cıkmıstı suan hala cok uykulu ve yorgunluk hıssı dısında belırtım yok moralınızı bozmayın bence şimdiden

Amin inşallah sağolun. Peki siz hamile misiniz

Belirti test gününden sonra oluyor hiç merak etme,ben de kesin tutmadı diyordum ama Allah'a bin şükür tutunmustu.Kaybiniz içinde basiniz sağolsun,çok ileri bir haftada kaybetmişsin iz inşallah meleginiz size cennete şefaatçi olur.Size tavsiyem hamile kalırsanız bu defa iyi bir perinatologla devam edin,ben de çok zor bir hamilelik gecirdim, gebelikte tansiyon,şeker,başka sorunlarda vardı,ve bu sorunlar Allah korusun anne karnında ani bebek ölümlerine sebep olabiliyormuş,belki sizde de bu tarz bir şey vardı,fark edilmedi,perinatologlar çok daha dikkatli oluyorlar,inşallah bu defa sağ salim kucaginiza alırsınız

Merhaba, benim de aklımda hem rahime hitereskopi ile çizik attırmak hem de ilaclı transfer
Bugün gittim negatif görüşmesi için benim doktor kesinlikle ilaçlı transfer önermedi. En yüksek sonuçlar doğal siklus ile alınıyor dedi. Histeroskopiyi sordum ona da gerek görmüyor çizik atmanın da kanıtlanmış bir etkisinin olmadığını söyledi yani direkt geri de kalan diğer embriyoları transfer etmeye başlıyoruz. Şimdi yine embriyoyu pgt ye gondericez, inşallah bu kez olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…