Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

bende de direkt o climara bantlardan vermişlerdi yumurtaları baskılamak ve boyutlarının birbirine yakın olmasını sağlamak için. Yumurta sayımı azalttı bu tedavi diye kızmıştım ama demek ki bir bildikleri varmış. bir kaç kere "bir bildikleri varmış" noktasına geldim zaten bu süreçte. Ne yaptıklarını bilen bir ekip olduklarına ikna oldum. Yine de takip ediyorum, soruyorum, içimi rahatlatmalarını istiyorum. yalnız tabi böyle özel bir doktorum var, her an ulaşabilirim gibi bir durum yok burada. teknik donanım üst düzey, laboratuvar öyle.. ciddi bir yaklaşımları var doktorların, pışpışlama yok: )

benim için merkezin en önemli eksiği b'dir, c'dir, d'dir vitamin vermemeleri, bir de pışpışlanmamak: ) bir de eskiden psikolog varmış merkezde, kimse danışmadığı için artık yokmuş (ne zamandan beri bilmiyorum). valla olsa iyi olurdu, konuşmak iyi gelirdi zira herkesle konuşamıyoruz bu gündemimizi ve konuşmaya ihtiyacımız var.

transfer öncesi aşamada olan biri olarak, embriyologlarla doktorlar arasındaki iletişim kopukluğu konusunu merak ettim, bunun nasıl bir olumsuz etkisi olabilir acaba? allah korusun..

size de, hepimize de bol şans olsun: )

Açıkçası ben çok memnun kaldım. Benim Ankara’daki denemem de yumurta boyutları farklı farklıydı burda ben bişey demeden doktorlarım direk adetten bir hafta önce lucrin diye bir iğne verdiler yumurtaların boyutlarının aynı olması için. Ve benden 29 topladılar 22 olgun kaliteydi 17 döllendi 6 tane 5. Gün embriyosu dondurduk. Mesela tedavi öncesi bende sol tüpümde hidrosalfinks gördüler sıvı birikimi. Doktorlarım bana dedi ki önce yumurtaları büyütüp toplayacağız sonra dondurucaz sen o sırada hidrosalpinks ameliyatı olucaksın iki ay dinlendikten sonra transfer edicez dediler. Neden önce transfer sonra ameliyat olmuyo dedim eğer öyle olursa tüpte biriken sıvı rahim içine dökülerek düşüğe neden olur dediler. Peki ameliyattan sonra yumurtaları büyütüp toplasak dedim o da olmaz çünkü yumurtalıklar ameliyat esnasında kalite kaybedebilir dediler hep cok mantıklı ve açıklayıcıydılar. Para için yapacak olsalar önce transfer ederlerdi sonra ameliyat diye düşünüyorum. Ne zaman arasam hepsine ulaştım emvriyologlar özellikle Hakan bey çok ama çok ilgiliydi yani ben genel olarak çok memnun kaldım zaten Semra hanımın bilgisi ve tecrübesi tartışılmaz bile Türkiye’de bir çok ilki o yaptı

Bende de yumurtalar eşit büyümüyor ama doktorum günseli hiç bilgi wermedi Semra hoca da öyle. Zaten 2 negatifim oldu. Budefa tüp bebeğe başladığımda ben söylicem asenkronn diye. Ben şanlıurfadan gittiğim içn tam iletişim kuramıyorum

Bende Gaziantep’ten gittim zaten. Bana direk Semra hanım ve umut bey söylediler lucrin i kullanmam gerektiğini

Bende sızın doktorunuzla baslamıstım tedavıye. cok ılgısız bence. belkı benım dozumu arttırsa veya bu tarz bantlar kullanmamı isteseydi benımde fazla yumurtam toplanabılırdı. zten sordugum sorularla dalga gecer gıbı bı halı oldugunu hıssettıgımde baska doktor gectım.

şu anda hangi doktora gidiyorsun ve memnun musun

şu anda hangi doktora gidiyorsun ve memnun musun
yucel beye gectım. hersey semra hanım kontrolunde denıyor burası ıcın.
ama tuuuum hastalarla tek tek ılgılendıgını sanmıyorum semra hanımın. anca toplantıda dr bı hastanın durumunu soylıcek kı semra hn da yorum yapsın.yoksa aynısını devam etsin diyodur
benım ılk muayeneme semra hanımda gırmıstı. oo yumurta rezervın ıyı fılan dedı keza gunselı hanımda. ama 9 yumurta toplandı. yanı az degıl tabıkı. Çok şükür ama oooo luk bı durum degıl anladıgım kadarıyla cunku 15 20 25 yumurtası toplananlar var burda. yumurta sayım cok olmasına ragmen bazısı buyudu bazısı buyumedı. yanı gerıden gelen cok yumurtan var dendı bana. toplanan kadarda geriden gelen varmis. belkı zamanında ılac dozuyla yada bantlarla mudahale edılseydı gerıden gelenlerde buyuyebılırdı.
bılmıyorum. kac yumurtam var dedıgımde alaycı bı tavırla yeterı kadar demıstı bana. sankı bılsen napcaksın yada sen bunu bılırsen bısuru soru sorarsın demek ıstıyo gıbıydı. esım bıle farketmıstı dusunun kı erkekler farketmezler oyle kınaye fılan bılırsınız.
snra yucel beye gectım. ama zten tedavının sonlarıydı. opu gunune karar verdık. bana kac yumurtam var kacı kac mm hepsını soylemıstı. yumurta toplandıktan snra rahım dınlendırdık bır ay. ıkıncı regl de tekrar yucel beye gıttım. sordugum sorulara sakınce ve tatmın edıcı cevaplar verdı. bı kez ızınlı oldugu ıcın gonul hanıma gıttım. begendım. Kadın dr tercıhın varsa kesınlıkle ona gıt. ekranı bana cevırıp yumurtamı gosterdı olctu soyledı fılan. benım bı arkadasımın muayenede canı cok yandıgı ıcın gonul hanıma gıdıyordu. elı cok hafıfmıs. yucel beyın de oyle tabı.
bıraz sans ısı. benım memnun oldugum drdan memnun olmayanlarda var burda. Sans bızımle olur ınsallah. Her zaman
bir dokun bın ah ısıt gıbı oldu ama
Cuma transferım var da cok heyecanlıyım.
daga tasa anlatmak ıstıyorum.
cuma transferım var demıs mıydım

kıyamam sana :) bana istediğin zaman yazabilirsin . özelden de yazabilirsin :) Rabbim yar ve yardımcın olsun canım. inş. hakkında en hayırlısı olur

2 gün kalmış nerdeyse ne güzel bir heyecan :)

Mrb bnmde asenkronn yumurta oldu. Bantı ne zaman kullandınz bana da anlatır msınz
Merhaba, edindiğim bilgilere göre zaten %100 senkronizasyonu yakalamak mümkün değilmiş ancak asenkron oldugunda olgun yumurta sayısı azalıyor ve bazı geriden gelenler toplansa da döllenme başarısı olmuyor.Malesef ben de doktorlarım direk bu konuyla ilgili bişey demedi ,önlenmedi de taki 3.denemede benim söylememe kadar.Şöyle ki tedaviniz başlamadan önce yani regli öncesi östrojen hormonu olan climara bant kullanılıyor bu baskılama sağlayarak önde gidenler ile arkadan gelen folikülleri biribine yakın boyutlar da olmasını sağlıyor eğer işe yaradıysa ölçümlerde foliküllerin birbirine daha yakın aralıklarda ölçüldüğünü farkediyorsunuz ve daha fazla olgun yumurta toplanyor.Siz tedaviye başlamadan önce reglinizi beklediğiniz sürecte doktorunuza asenkron yumurta gelişimini önlemek için östrojen bantı kullanmanın faydası olur mu gibi sorarsanız söyleyecektir.Hemşirelerde nasıl ve ne zaman kullanılacağına dair detaylı anlatıyorlar.Ben faydasını gördüm umarım sizde de olgun yumurta sayısında artış olur.Bir veya 2 tane bile olsa bu daha fazla embriyo döllenebilir olaslığını yaratır ki bizim için sansımızı arttıracak küçücük olasılıklar bile çok önemli.

Ankaeada nerede tedavi olnustunuz

şanslıymışssınız siz de direk uygulamışlar bantı..şunu belirtmek isterim memorialın laboratuvarındaki güvenlik önlemlerini kastettiğim bişey değil bu konuda kesinlikle güveniyorum.Rastladığım iletişimsizlik şu ; 1.tedavim de ben de çok acemiydim tek 1 çok iyi kalite embriyom vardı pgt önerilmişti ama bir tane embriyom olduğum için istememiştim embriyolog telefonda pgt istemiyorsanız bugün transfere gelin dedi yani sadece iki olasılık varmış gibi pgt veya taze trasnfer..apar topar gittim doktorla görüşemedim hemen tarsnfer oldu ve tutmadı çünkü 12 yumurta toplanmış ve çok ilaç almış biri olarak 1 ay rahimin dinlenmesi gerekiyrodu östrojen fazlaydı bugun anlıyorum ki bu her merkezin yaptıgı çok basit bişey bana bir seçenek olarak sunulmadı negatif görüşmesinde doktora dinlenmeminde bir secenek oldugunu fakat embriyolojnin trasnfere cağırdıgını doktorlarında bilgisi olduğunu düşündüm fakat bana açıklanandan anladım ki o arada bir şekilde kimse bana dinlenmeyi öneremiş ve üstelik hormon fazladır o yüzden tutmamıştır dendi yani o embriyo da öyle gitti.2.tedavimde embroyolarımın pgtye gidecek kalite de olmadığını söylediler pgt yaptıracaktık Semra Hn önermişti , sonra düşük sonrası negatif görüşmesinde Semra Hoca neden pgt yapmadınız dedi ,açıkladığımda embriyonunun bir gün daha bekletilip biyopsi yapılabilecek düzeye gelebileceğini söyledi tabi işişten çoktan geçmişti.Yani o zaman Semra Hoca herzaman görmüyo ama takip eden doktorla ,embriyolog arasında değerlendirme yapılmamış.Embriyolojinin başındaki Hakan Bey ve Yeşim Hanım gayet işinin ehli insanlar birilerini suçlama adına asla demiyorum ancak bunlar da merkez adına benim yaşadığım önemli eksiklikler , ve giderildiğinde veya daha dikkat edildiğinde merkezi de daha güçlendirecek eleştirler..İçiniz rahat transferiniz de bol şansınız olsun..bura da birbirmizi tecrübelerimizle bilgilendirmeye çalışıyoruz en nihayetin de tüp bebek dünyada maliyeti yüksek olan ve büyük oranda özelliştirilmiş bir sektör ..kapitalist sistem acımasız arkadaşlar:)

Hayırlı ,uğurlu ve bol şanslı olsun transferiniz ve iyi haberleriniz, de duymayı bekliyoruz:)

Haklısınız. Okudum ve üzüldüm. Biz nkeadar okusak başkalarının tecrübelerini dinlesek ve kendimize uyarlasak bile yetersiz olabiliyor
Belki kendi aralarinda konussalardi pgt ye gidemicek embiryonuza biyopsi yapilabilcekti anladığım kadarıyla. Hangi birini sorabiliriz ki. Bilebiliriz ki. Kaldı ki bilmek zorunda da değiliz. Zten bilip sorunca da gıcık oluyor doktorlar.
Allah yardımcımız olsun. Her anlamda ne zor surec.

Aynen hep alaycı konuşmalar eşimde aynı şekilde farketmişti ki ben umursamadım. Ama budefa asla günseliyle dewam etmem

evet orası öyle ve buradaki bilgi alışverişi, dayanışma çok kıymetli.
çok üzüldüm olanlara, geçmiş olsun.. takip eden doktor kimdi arkadaşım ya?
e, napıcaz, en rahat olmamız gereken dönemde sürekli sormaya, araştırmaya devam edicez demek ki.. iyi olcez: )

yerim bak yerim: ) (tutamadım)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…