Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Bizim sorunumuz sperm hareketsizliği ve morfoloji bozukluğu.. 2 sene bekledik ilk corona sürecinde erteledik sonra yaz geçsin başlayalım dedik tabi bu arada vakalar iyice arttı maalesef .eşime ertelesek mi 1 kaç ay daha dedim ertelemeye çok sıcak bakmadı. Ben de çok istiyorum aslında ama merkezin kapanma durumu olur mu personel ilgisizliği olur mu tereddüt etmeden duramıyor insan.ama bu durum ne zaman sona erecek o da muamma

Ben sanırım yanlış anladım opu öncesi kullanmıştım ben, siz transfer için şimdi anladım Allah emeğinizi boşa çıkarmasın kucağınızı doldursun inşallah

Dediğim gibi eğer rahim dinlendirme yapmazlarsa yani taze transfer olursa 20 günde olup bitiyo. Bn olsam başlardım. Ki başladım yine de kişisel bı tercih tabiki. Sebep olmak istemem.

Ne güzel, benim yumurtalar toplanmış önden gidenler olsa da yine de olgun yumurta sayısı fena değildi.Şu an kullanığım bant ilaçlı transfer öncesinde ki sürec için donmuş tek embriyom var onun transferi yapılacak ..kalan tek embriyo bana da mucize olur umarım:)

Yumurta geliştirme ve toplama sürecinde takip eksikliği olmayacaksa beklemek istemiyorum ben de açıkçası randevu için aradığımda tatmin edici bir cevap alırsam başlamak istiyorum . teşekkürler

ay çok heyecanlı:)

Altın yumurtanız can olsun size İnşallah

Güzel haberlerle gel inşallah Hayırlısı neyse o olsun önce bunu dileyelim hepimiz için Dualarım seninle, sizlerle

Biz de aynı sorunla başlamıştık ama ileri yaş olduğundan bekleme lüksüm fazla yok:)yoksa dondurulmuş embriyomu bile ortalık biraz yatışsın diye bekleyebilirdim.. tedaviler başlarlarsa en güvenli şekil de devam edeceklerini düşünüyorum, biran önce olsun istiyor insan ancak şu süreç gercekten kaotik umarım en kısa zamanda normalleşiriz

bence beklemeyın nezaman biteceği belli değil..hem bu işin psikolojık boyutu da var beklemek bizi olumsuz etkiliyor maalesef özellikle kadınları..tedaviye başlarsanız zsten kapansa dahi yarım bırakmazlar opu olur embrıyoları dondururlar tedaviye başlamanız dondurulmuş embrıyolarınızın olması bıle sizi rahatlatır psıkolojık acıdan..ayrıca ben kapanacağını düşünmüyorum ilk zamanlar alınan kararlarla kapattılar ama bu tedavi sürecinde özellikle tüp bebek hastalarının psikolojısının daha da kötü etkilendiğini vs (özellikle pandemide bebek patlaması yaşanacak gibi ortada dönen esprilerin capslerin vs)önlemler alınarak açılmasına karar verildi bu forumda bülent tıraş’ın bir yazısı var oku istersen..tedaviye adım atınca bile oh diyorsun rahatlıyorsun neden geç kalmışım beklemişim deme yani..

Umarım
Evet sanırım başlıyorum çok teşekkür ederim içimi rahatlattınız kızlar

Bn Mayıs ayında klomenle yumurta takibi yaptirmistim. Çatlatma ignesi de dahil süreç aynı ilerliyo tüp bebekle. Yani gidip yumurta ölçüyor doktor filan.
Bnim bı kaç Dr görüşmem yasağa denk gelmişti. Yani sokağa çıkma yasağına. Hafta içi olmasına rağmen hemde. Yasak olursa diye doktor kağıt yaziyodu. Hastanemizin takipli hastasidir diye tarih imza kaşe filan. Hiç bı sorun yaşamamıştım.
Eğer olursa burda da yaparlar aynı şeyi. Yumurta toplandıktan snra da dondururlar.

Ekip sağlıklı şekilde çalışıyor ama değil mi ya hem maddi hem manevi koşulsuz güveniyoruz çünkü

Hastaneden kaynaklı olumsuz bir sorun olacağını düşünmüyorum tedavilerin başlanması ve devamı için ancak tedavi süreçlerinde hastaneye gelip-gitmeler,aile içindeki temaslar,rutin yaşamda ki riskler önemli oralardan da iyice korunabilecek olan kişiler daha rahat başlayabilir ancak çalışmak zorunda olanlar,dışarı ile teması olanlar olduğu sürece çok iyi korunması gerekir.Zira beklemek bizi nasıl geriyorsa, virüsün bu kadar yayıldığı bir sürecte ,yakınlarımıza veya temasta olduğumuz birinde bile virüs olmuş olsa, bulaşma riski vs derken yaşayacağımız gerginlik çok daha fazla etkileyecektir.Ekim ayındaki negatif sonucumun arkasından transfer hazırlığına başlamıştım, bir ay beklesem mi diye düşünüyordum hemen başlamak istedim önce bant taktım 2.bantı takacağım gün kız kardeşimin kovid pozitif olduğunu öğrendik temasımız yoktu ama test yaptırmadan önce 9yaşındaki yeğenimle yakın temasım vardı ve oda pozitif çıkınca tekrar bant takıp tedaviye devam edemedim.mecbur 1 ay bekledim dinlenmiş de olurum diye düşündüm ancak eğer transfer yada tedavinin daha ciddi bir döneminde olsaydım çok daha fazla stres yaşayabilirdim.Ne kadar dikkat etmeye çalışsakta halen bu risk var malesef ve bir süre daha sürecek.Kişilere,koşullara,tedavinizin önceliğinin zorunluluğuna özel, görece değişebilecek birşey başlayıp yada başlamamak.

Evet bn ise gitmek zorundaydim. Ama aileme hiç gitmedim nerdeyse. Bnde eşimde çok dikkat ettik. Bazen dikkat etsen de oluyor. Bilmiyorum. Allah'a emanetiz.

Ekip sağlıklı şekilde çalışıyor ama değil mi ya hem maddi hem manevi koşulsuz güveniyoruz çünkü
Hastaneyle ilgili bn hiç sorun yaşamadım.gerrk bankodaki çalışanlar gerek hemşireler doktorlar hepsi hem ilgili hem bilgili. En önemlisi mutlaka bı muhattap buluyorsun.
Transfer öncesi yapilan çatlatma iğnesinin havası alinmadan yapılıyormuş mesela. Hemşire söylemişti ama unuttum. Saat 8de çatlatma iğnesi. Elimde iğne. Eşim diyoki havasını al. Yok diyorum havasını alma dedi sanki. Eşim diyoki ama öncekileri hep havasını aldık. Saat 8. Yani merkez kapandı. Kime sorcam. Bı şans hemşire nosunu aradım ve açtılar. Evet havasını almadan iğneyi yapiyosun dedi. Rahatladım :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…