Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Evet salgından dolayı erteliyorum. İnşallah bu son erteleyişim olur. Hepinizden güzel haberler bekliyorum.

Omepa q10 eşim kullandı 2 kutu bitirdi, sperm sorunu vardı bizde de bütün embriyolarımız 5. Güne gitmişti.

Canım bahşeder misin bize biraz kalitesinden kim yapmıştı bir de transferini ve belirtilerin falan çok sordum ama umut oluyorsunuz herkese R rinanoy
Ya bugün bir karışık geçiyor, önceki soru ile birlikte cevap vereyim: )
Rahim kalınlığım 14 Kasım'da 11 küsürmüş, yani çatlatma iğnesinden 1 gün önce. 21 Kasım'daki transfere kadar bakılmadı zaten. Transfere kadar nar suyu, ananas, avakado filan tükettim. Transferden sonra nar suyu içmedim. Naturel transferdi, lutinus vajinal tablet ve folik asite devam ediyorum. Transferden önce başka vitaminler de alıyordum ama şimdi onları aklıma gelirse alıyorum. Günde iki yumurta yiyen bir insan oldum tedavi başladığından beri: )
Yücel bey takibimi yaptı, kendisinden gayet memnunum, sağolsun. İki kere Semra hanım da geldi görüşmeye, östrojen baskılama tedavisi onun fikriydi (climara bant). Transferimi Gönül hanım yaptı, Yücel bey izinli olduğu için üzülmüştüm biraz ama şükür tuttu, o da sağolsun: )

Belirtin olmus muydu hic?

Bir de rutin hareketinde miydin? Yattin mi ?hareket konusu biraz muamma uzanip dinlenen de cok ,kan akisi icin hareket halinde olanda...biz de sorduk baya Keyfini cikarin gebeliginizin:)

Belirtin olmus muydu hic?
günlüğümsü bir şey tuttum, düzenli yazmadım ama oraya not ettiğim belirtileri yazdım aşağıya.

transfer günü: psikolojik tuhaflıklar yaşadım, belirti değil ama o gün büyük saçmaladığım için başkası saçmalamasın istiyorum. ben panik halindeydim, istediğim doktor girmemişti, giren doktor tam transfer masasında polipim olduğunu söylemişti, yerleştirdikleri anı ekrandan tam görememiştim.. travmatik oldu desem yeridir. hatta "gerçekten koydular mı embriyoyu rahmime" filan gibi düşünceler bile geçti, tam kafayı yemiştim. koymuşlar tabi ki: ) o gün sakin olunuz: )

birinci gün: nispeten sakinleştim. kasık ağrılarım hafifti diye hatırlıyorum.

ikinci gün: adet öncesi ağrıları gibi kasıkta kramplar, solda acımsı, sağda batma gibi hisler.. biraz gergindim de.. karnım da şişti.

üçüncü gün: gündüz önceki günkü kadar adet öncesi sancısı benzeri ağrı sancı yoktu ve karnımın şişkinliği-gerginliği azalmıştı, gece sağda belli bir bölge kendini hissettirdi ve karnım yine şişti.

dördüncü gün: batmalar azaldı. galiba o gündü, sıvı sıvı akıntı geldi, baya su gibi akıntı. hala oluyor bu.

beşinci gün: belirtiler belli belirsiz, batma varla yok arası.

altıncı gün: karında çok çok minik batmalar, üşüme, baş ağrısı

yedinci gün: aşırı baş ağrısı, gün içinde 2 parol içmek zorunda kaldım. hemşirelere danışmıştım üçe kadar içebiliyormuşuz.

sekizinci günü yani dünü hatırlamıyorum, bir yere yazmamışım da: )

bugün 9. gün, kan vermeye git-gel epey ayakta zaman geçirdim, kasığımda daha önceki günlerden daha fazla ağrı var, hatta çatımda ağrı hissettim. umarım normaldir.

* ha bir de, sakın ovülasyon testini hamilelik testi yerine kullanmayın!

Canım sen pgt ye yollamıştın ve biri sağlıklı gelmişti sanki öyle yazmıştın diye hatırlıyorum kalitesi neydi acaba onu da yazar Mısın bize. Kullanılan lutinus öyle su gibi geri donabiliyormuş sanırım öyle yazanlar olmuştu R rinanoy

Bir de rutin hareketinde miydin? Yattin mi ?hareket konusu biraz muamma uzanip dinlenen de cok ,kan akisi icin hareket halinde olanda...biz de sorduk baya Keyfini cikarin gebeliginizin:)
ilk günler minimum hareket, gerçekten sadece yemek ve tuvalet için kalktım. sonra yavaş yavaş, kahvaltıya-yemeye yardım etme, yemek yapma, kendi suyumu kendim alma gibi hareketlenmeler oldu: ) kaçıncı gündü hatırlamıyorum, baya ben yapmaya başladım kahvaltıyı yemeği. ağır hiç kaldırmadım. özellikle ayağımızla ağır bir şeyi itme hareketi yapmamız gerekiyormuş. yere eğildiğim çok oldu ama hep dizimi kırarak. bulaşık makinesini kaç gündür birlikte yerleştiriyoruz. 6. gün dışarı çıktık, kocamı eve gönderip biraz daha yürüdüm geldim. tüm hareketlerim çok yavaş. bugün halsiz hissediyorum, kalp atışı muayenesinde "normal gebelik" denene kadar ben normal davranmıycam, yatışa devam edicem. kan dolaşımı meselesini sanki su ile dengeliyoruz, bu kadar yiyip içip yatarken bol su içmek zaten tavsiye edilen bir şey.

bir de asansörsüz bir apartmanda 3. katta oturuyoruz. transferden çıkıp bu merdivenleri çıktım da eve geldim. bişey olmadı: )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…