Maşallah ne güzel haberler bunlar
Sahanehayirlisi olsun saglikla ilerlesin
Süper süper. Maşallah benimkinin ilk kankasina :)
Maşallah çok iyinasıl sevindimmm Allah tamamına erdirsin inş
Hayırlı olsun Allah sağlıkla kucağına aldığın günleri de göstersin
Kızlar, hepinize çok teşekkür etmiş miydim: ) İnşallah kan değerim artar, kalp atışını duyarız, sonraki aşama neyse o da iyi geçer ve hepimiz de iyi haberlerimizi paylaşırız: )Yaa super haberTomurcuklar acti buralarda cok sevindim ..gayet iyi degerde saglikla kucaginiza da alin.Sizin de mi ilk denemeydi ?
Kaç embriyonuz 5. Güne gitti acaba ve pgt yapıldı mıOmepa q10 eşim kullandı 2 kutu bitirdi, sperm sorunu vardı bizde de bütün embriyolarımız 5. Güne gitmişti.
günlüğümsü bir şey tuttum, düzenli yazmadım ama oraya not ettiğim belirtileri yazdım aşağıya.
transfer günü: psikolojik tuhaflıklar yaşadım, belirti değil ama o gün büyük saçmaladığım için başkası saçmalamasın istiyorum. ben panik halindeydim, istediğim doktor girmemişti, giren doktor tam transfer masasında polipim olduğunu söylemişti, yerleştirdikleri anı ekrandan tam görememiştim.. travmatik oldu desem yeridir. hatta "gerçekten koydular mı embriyoyu rahmime" filan gibi düşünceler bile geçti, tam kafayı yemiştim. koymuşlar tabi ki: ) o gün sakin olunuz: )
birinci gün: nispeten sakinleştim. kasık ağrılarım hafifti diye hatırlıyorum.
ikinci gün: adet öncesi ağrıları gibi kasıkta kramplar, solda acımsı, sağda batma gibi hisler.. biraz gergindim de.. karnım da şişti.
üçüncü gün: gündüz önceki günkü kadar adet öncesi sancısı benzeri ağrı sancı yoktu ve karnımın şişkinliği-gerginliği azalmıştı, gece sağda belli bir bölge kendini hissettirdi ve karnım yine şişti.
dördüncü gün: batmalar azaldı. galiba o gündü, sıvı sıvı akıntı geldi, baya su gibi akıntı. hala oluyor bu.
beşinci gün: belirtiler belli belirsiz, batma varla yok arası.
altıncı gün: karında çok çok minik batmalar, üşüme, baş ağrısı
yedinci gün: aşırı baş ağrısı, gün içinde 2 parol içmek zorunda kaldım. hemşirelere danışmıştım üçe kadar içebiliyormuşuz.
sekizinci günü yani dünü hatırlamıyorum, bir yere yazmamışım da: )
bugün 9. gün, kan vermeye git-gel epey ayakta zaman geçirdim, kasığımda daha önceki günlerden daha fazla ağrı var, hatta çatımda ağrı hissettim. umarım normaldir.
* ha bir de, sakın ovülasyon testini hamilelik testi yerine kullanmayın!
Evet dinlen,dikkat et .Ben dev4. Kat olan bir yerde kaliyirum suan asansorsuz..transferden sonra baska bir yere gitsem mi diye dusunuyorum bakalim..ilk günler minimum hareket, gerçekten sadece yemek ve tuvalet için kalktım. sonra yavaş yavaş, kahvaltıya-yemeye yardım etme, yemek yapma, kendi suyumu kendim alma gibi hareketlenmeler oldu: ) kaçıncı gündü hatırlamıyorum, baya ben yapmaya başladım kahvaltıyı yemeği. ağır hiç kaldırmadım. özellikle ayağımızla ağır bir şeyi itme hareketi yapmamız gerekiyormuş. yere eğildiğim çok oldu ama hep dizimi kırarak. bulaşık makinesini kaç gündür birlikte yerleştiriyoruz. 6. gün dışarı çıktık, kocamı eve gönderip biraz daha yürüdüm geldim. tüm hareketlerim çok yavaş. bugün halsiz hissediyorum, kalp atışı muayenesinde "normal gebelik" denene kadar ben normal davranmıycam, yatışa devam edicem. kan dolaşımı meselesini sanki su ile dengeliyoruz, bu kadar yiyip içip yatarken bol su içmek zaten tavsiye edilen bir şey.
bir de asansörsüz bir apartmanda 3. katta oturuyoruz. transferden çıkıp bu merdivenleri çıktım da eve geldim. bişey olmadı: )
hiç belirti olmayan da çokmuş ki. bunların da çoğu progesteron kaynaklıymış: ) insan radarları açıyor, spontan gebelik yaşasak bunların çoğunun farkında olmıycaz.sagol aciklamalar icin ,benim gecen ayki transfer de garip bi sekilde sanki hic embriyo bile konulmamis gibi gayet rahatti bedenim en ufak kas agrisi bile olmadi ve tutmadi kesin dedim hissetmistim sanki , hic bir kipirti yoktu ve tutmadi malesef.Simdi ya aynisi olursa hicbir kipirti olmazsa ben yine tutmadi diye demoralize olurum korkusu var boyle dusunmemem gerekiyor biliyorum ama yine de aklima geliyor..umarim sakin olmayi basaririm:)
Ben de katılıyorum aynenhiç belirti olmayan da çokmuş ki. bunların da çoğu progesteron kaynaklıymış: ) insan radarları açıyor, spontan gebelik yaşasak bunların çoğunun farkında olmıycaz.
bu sefer olacak taniamu: )
hiç belirti olmayan da çokmuş ki. bunların da çoğu progesteron kaynaklıymış: ) insan radarları açıyor, spontan gebelik yaşasak bunların çoğunun farkında olmıycaz.
bu sefer olacak taniamu: )
6 folikül toplandı olgun çıktılar, 6 sıda 5. Güne gitti 4 tanesini pgtye gönderdik 2 si döndüKaç embriyonuz 5. Güne gitti acaba ve pgt yapıldı mı
Çok tsk ederm bilgilernz için şu an hangi aşamadasnz acaba iyi bir ürologa gitmek istyrm ama istanbulda yaşamyrz. Zaten sperm kalitesi için 3 ay ön tedavi olması lazm bodoslama tüp bebek yapamayz bu sefer 2 negatif tüp denemem var. Embryolara genetik test yapılırsa benm rahim durumum çok iyi yumurtalarmda da sıkıntı yok. Bu genetik testlerde temiz çıkan olursa tutar mı acaba yani genetik testlerden sonra da olurda tutmazsa napcaz o zaman son umudum memorial inşallah benm de artık tutar 3. Deneme olcakbiz de sperm sorunu sebebiyle memorial şişli'de tedavi gördük. 4 yumurtam toplandı, 4ü de döllendi ve 5. güne gitti. laboratuvarı iyi olmayan bir merkezde belki bu kadar olmazdı embriyo sayısı diye düşünüyorum, hani tam bilemiyorum ama iyi sperm seçimi yapmasalardı o embriyolar oluşmazdı.. hoş, genetik testten 1 tanesi sağlıklı geldi. sperm seçiminde hata yapacak bir yere benzemiyor 3 aylık deneyimlerime göre: ) bir de, ürolog mehmet murad başar'a eşinizin görünmesini tavsiye ederim. ücretsiz tüp bebek görüşmesi yaparsanız mehmet beye indirimli muayene olabiliyorsunuz.
Maşallah ne güzel sizin sorun neydi acaba spermlerle ilgili bi sorun var mıydı. Memorial da mı yaptnz hangi doktor acaba pgt embryo başı ne kadar gitti6 folikül toplandı olgun çıktılar, 6 sıda 5. Güne gitti 4 tanesini pgtye gönderdik 2 si döndü
Sperm sorunu neydi acaba bzde ne arasan ar hareket sayı morfoloji dna hasarı ve oksidatif stres testi hepsi sorunlu tutmıyo 2 deneme negatifMaşallah ne güzel sizin sorun neydi acaba spermlerle ilgili bi sorun var mıydı. Memorial da mı yaptnz hangi doktor acaba pgt embryo başı ne kadar gitti
Benmde 2 deneme negatif napcaz bilmyrm sperm kalitesi kötü bizim morfoloji sıfır hareket sorunlu bi çözüm bulamyrm 3 yıldırSperm sorunu neydi acaba bzde ne arasan ar hareket sayı morfoloji dna hasarı ve oksidatif stres testi hepsi sorunlu tutmıyo 2 deneme negatif
Çok teşekkürler bilgilernz için bi karar vercem 3 ay sonra gidcem zaten erkek infertilite hakkında hangisi iyi ise ona gitmelym 2 negatif tüp denemem var umarm bu 3. Son olurBizde sorun yoktu. Bilinen.yani sebepsiz infertilite.
Erkek için memorial oneriyolar. Lab çok iyiymiş.
Ama bnim arkadaşım Bülent tirasta yaptı. Eşimde sperm sorunu vardı. Yani çok azdı.
Arkadaşım her yumurta kont yani muayeneye gittiğinde erkektende de örnek alıp dondurdular.
Oysa memorialde sdce yumurta toplama günü örnek aliyolar erkekten. O gün ne çıkarsa yani.
İkisinde de negatif alanda çok pozitif alanda.
Bnce ikisiyle de görüşmeye git. Aklına hangisi yatarsa onla devam et.
Ama kimle devam edersen et
Doktoruna güven ve inan.
Eşimin toplam sperm sayısı az ve ileri doğrusal hareket %1, 5. Tüp bebek tedavimizdi Memorialda, İpek hanım, Günseli hanım ve Gönül hanımla daha çok görüştüm hepsi iyi gerçekten ama özellikle Gönül hanımı tavsiye edebilirim, Pgt embriyo başına 295 dolar.Maşallah ne güzel sizin sorun neydi acaba spermlerle ilgili bi sorun var mıydı. Memorial da mı yaptnz hangi doktor acaba pgt embryo başı ne kadar gitti
Buralar iyi merkezler.Çok teşekkürler bilgilernz için bi karar vercem 3 ay sonra gidcem zaten erkek infertilite hakkında hangisi iyi ise ona gitmelym 2 negatif tüp denemem var umarm bu 3. Son olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?