Tüp bebekte embriyo yerleştirilen yerde kalmazmış, hareket eder tüplere vs gidermiş ve bazı durumlarda tüplerdeki kılcal yapılarda ya da tüpte herhangi bir bozukluk varsa orda takılırmış ve sonuç olarak da dış gebelik oluşuyormuş. Ben de tüp bebekte dış gebelik olabileceğinin hiç düşünmemiştim ama oluyormus maalesef. Bunu yaşayan sadece ben değilim, yakın bir arkadaşım da yaşadı bu durumuTüple dış gebeliğin ne ilgisi var peki ?? Benim de bı tupum yapışık olabilirmis. Ama şuan için sorun yaratmaz dedi doktorların hepsi.
Sizin heyecanlı bekleyiş başlamış, 8 gün sonra iyi haberlerinizi almayı bekliyorumAmeliyat işe yarar inş genelde sonrasında pozitifleri çok duyuyorum.Ben dün oldum hayırlısıyla biz de güzel haberler verelim
Sizin heyecanlı bekleyiş başlamış, 8 gün sonra iyi haberlerinizi almayı bekliyorum
Anladım canım. Tüp bebekte de hiç bişeyin garantisi yok. Allah'a emanetiz artıkTüp bebekte embriyo yerleştirilen yerde kalmazmış, hareket eder tüplere vs gidermiş ve bazı durumlarda tüplerdeki kılcal yapılarda ya da tüpte herhangi bir bozukluk varsa orda takılırmış ve sonuç olarak da dış gebelik oluşuyormuş. Ben de tüp bebekte dış gebelik olabileceğinin hiç düşünmemiştim ama oluyormus maalesef. Bunu yaşayan sadece ben değilim, yakın bir arkadaşım da yaşadı bu durumu
Her ihtimale karsi kontrolmus bizde yeni ogreniyoruz.. yani 0,01% olasilik oldugu icin herhaldePgt li embiryoya nipt ve amniyosentez mi istedi ?? Ozaman neden yaptiriyoliyo ki pgt
Benim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduCanim cok gecmis olsun ama bebisin seninle ya onemlisi odrlar da zaten her ihtimale karsi birseyler soyluyor.. bizimki de tutturdu pgtli embryo 99,9% kesin sonucta siz yinede nipt ve amniyosentez yaptirin her ihtimale karsi ozaman dogal yoldan gebe kaliyim ben be ya ne ugrastiriyonuz.. neyse hele bi keseyle kalp atisini goreydim
Canim bizde ayni durumdayiz tek gen ve diger testi bizde yaptirdik ayni tek embryo kaldi ve transfer oldum gebeyim darisi sana olur inshaAllahBenim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.
Aslında bildiğim kadarı ile embriyo sağlıklı bile olsa rahimde bölünmeye devam ettiği için o sırada problem olabiliyor ama bu düşük bir ihtimal sanırım yine de var tabii bu sebeple diğer testlerde öneriliyor.Benim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.
Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin sağlıkla gelsin inşallah. Neyse nasibimi o olacak. O kadar testen geçip yine hasta olacaksa demek ki bizlik birşey değil artık.Canim bizde ayni durumdayiz tek gen ve diger testi bizde yaptirdik ayni tek embryo kaldi ve transfer oldum gebeyim darisi sana olur inshaAllahsimdi bunu daha yeni haber ettiler bizde zannediyorduk kesin garanti olucani.. dr un raporu yanlis okumasini bende anliyamadim ama bende oyleyse dogrurum yapicak birsey yok sadece biz oneriyoruz dedi saglik bakanligindan sormalari mecburmus.. ama eger oyleyse bizimki fazla uzun yasamaz erken dogum bile olabilir talasemi var bizde.. kafam cok karisik.. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun Allahim buyuk veren de o alan da..
Pgt istiyorlar transferden önce sonra kalp Atisina gittiğimde Dr perinotolog bul 2li test 3 li test ayrıntılı ultrason yetmez birde kandan yeni çıkan bir test var onuda yaptır dedi. Bu testlerin yüzde yüz doğruluk oranı bile yok insanlari strse sokmaktan başka bir işe yaramıyor valla illa cikaracaklar birseylerHer ihtimale karsi kontrolmus bizde yeni ogreniyoruz.. yani 0,01% olasilik oldugu icin herhalde
Pgt banada yaptır demişlerdi iyiki yaptirmamisim diyorum şuanda gereksiz yani doğruluk oranı kacki acaba. Bebek olduktan sonra yine o testler isteniyormus insanlar sağlıklı bebeğe hamile kalmak için yaptırıyor onca para veripBenim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.
Merhaba mesajını görünce yazmak istedimMerhaba kızlar, dün Yücel Bey transferimi yaptı.Muayenemi de o yapmıştı, 3kez gördüm bu deneme de kendisini iyi ,kıdemli bir doktor.Dün her kadar “embriyo iyi çözüldü ama tutmayabilir” cümlesini birkaç kez embriyologlardan ve idareden duysam da moralim yerindeydi pek panik yapmadım.Gecen ay şansım yüksek denilip pgtli embriyo tutmayınca sanırım bu kez yine olumsuz olabileceğini vurgulayıp bir nevi sorumlulukta payını azaltmak ve bana olumsuz sonuc olabileceğini de hatırlatmak istediler muhtemelen..Dinleniyorum iğnem var mecbur cıkıcam dışarı.Sadece gecen ayki negatiften sonra sanki aynı şeyi yaşıyorum bedenimin tepkisizliği vs aynı hissedip biraz modum düştü ama daha cok yeni böyle düşünmemem lazım biliyorum yine de zihnimden geçiyor sonra kalan tek embriyo inş bana süprız yapacak müzice olacak diyorum karışıkbakalım nasıl gececek bu 9 gün
Aynen canim biz elimizden geleni yapmis olduk kimse hasta bir cocuk istemez bile bile.. hayirlisi olsun cok saol amin tum isteyenlere versin rabbimHayırlı olsun allah tamamına erdirsin sağlıkla gelsin inşallah. Neyse nasibimi o olacak. O kadar testen geçip yine hasta olacaksa demek ki bizlik birşey değil artık.
Amin inshaAllah Allah bagislasin onu sizeMerhaba mesajını görünce yazmak istedim
Bende tek embriyo hemde 3. Gün embriyosu ile mucizeme kavuştum hemde tam 13 yıl sonra ve şu anda oğlum 2 yaşında
Transferimi gönül hanım yapmıştı ama bana da umut vermemişti
Halbuki minik muzicem doktorların dediği değil Allah'ın dediği olur dedi tutundu hamdolsun bana
Rabbim sizede benim gibi mucizeler nasip etsin inşallah
Evet oyle 99,9% yani olasilik dusuk ama dedigin gbi az para vermiyoruz..Pgt banada yaptır demişlerdi iyiki yaptirmamisim diyorum şuanda gereksiz yani doğruluk oranı kacki acaba. Bebek olduktan sonra yine o testler isteniyormus insanlar sağlıklı bebeğe hamile kalmak için yaptırıyor onca para verip
Ben en cok bu amniyosentezden korkuyorum bebege zarar verir diye kanimdan bakiyorlarsa baksinlar ama digeri riskli dusunmuyorum onu Allahim hayirlisini versin diyorum suan icinPgt istiyorlar transferden önce sonra kalp Atisina gittiğimde Dr perinotolog bul 2li test 3 li test ayrıntılı ultrason yetmez birde kandan yeni çıkan bir test var onuda yaptır dedi. Bu testlerin yüzde yüz doğruluk oranı bile yok insanlari strse sokmaktan başka bir işe yaramıyor valla illa cikaracaklar birseyler
Ben en cok bu amniyosentezden korkuyorum bebege zarar verir diye kanimdan bakiyorlarsa baksinlar ama digeri riskli dusunmuyorum onu Allahim hayirlisini versin diyorum suan icin
Canim cok gecmis olsun ama bebisin seninle ya onemlisi odrlar da zaten her ihtimale karsi birseyler soyluyor.. bizimki de tutturdu pgtli embryo 99,9% kesin sonucta siz yinede nipt ve amniyosentez yaptirin her ihtimale karsi ozaman dogal yoldan gebe kaliyim ben be ya ne ugrastiriyonuz.. neyse hele bi keseyle kalp atisini goreydim
işte iyi bir doktor nasıl bulacağız.. nolur bulalım: )hangi doktor bunu istedi sizden. iyi niyetli olduğuna emin olun lütfen.
benim pgt'li değildi ve güya iyi ve ünlü bir prf. tek yumurta ikizlerimin birinin ense kalınlığı fazla diye nifty test istedi. uzun konu o da iki kez yaptırmak durumunda kaldım. adama diyorum ki bunlar tek yumurta nasıl birinde olur birinde olmaz. olabilir diyor. insanı gerizekalı yerine koyuyor. meğer derdi bağdat caddesindeki muayenehanesine gitmemiz ve testlerden para almakmş. tabii içimize kurt düşürdü diye yaptırdık biz.
yani demek istediğim bunu söyleyen doktor gerçekten iyi niyetli mi? hem pgt hem amniyosentez hem nifty hiç duymadığım şey.
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?