Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Tüple dış gebeliğin ne ilgisi var peki ?? Benim de bı tupum yapışık olabilirmis. Ama şuan için sorun yaratmaz dedi doktorların hepsi.
Tüp bebekte embriyo yerleştirilen yerde kalmazmış, hareket eder tüplere vs gidermiş ve bazı durumlarda tüplerdeki kılcal yapılarda ya da tüpte herhangi bir bozukluk varsa orda takılırmış ve sonuç olarak da dış gebelik oluşuyormuş. Ben de tüp bebekte dış gebelik olabileceğinin hiç düşünmemiştim ama oluyormus maalesef. Bunu yaşayan sadece ben değilim, yakın bir arkadaşım da yaşadı bu durumu

Anladım canım. Tüp bebekte de hiç bişeyin garantisi yok. Allah'a emanetiz artık

Benim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.

Canim bizde ayni durumdayiz tek gen ve diger testi bizde yaptirdik ayni tek embryo kaldi ve transfer oldum gebeyim darisi sana olur inshaAllah simdi bunu daha yeni haber ettiler bizde zannediyorduk kesin garanti olucani.. dr un raporu yanlis okumasini bende anliyamadim ama bende oyleyse dogrurum yapicak birsey yok sadece biz oneriyoruz dedi saglik bakanligindan sormalari mecburmus.. ama eger oyleyse bizimki fazla uzun yasamaz erken dogum bile olabilir talasemi var bizde.. kafam cok karisik.. hayirlisini dileyelim hayirlisi olsun Allahim buyuk veren de o alan da..

Aslında bildiğim kadarı ile embriyo sağlıklı bile olsa rahimde bölünmeye devam ettiği için o sırada problem olabiliyor ama bu düşük bir ihtimal sanırım yine de var tabii bu sebeple diğer testlerde öneriliyor.

Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin sağlıkla gelsin inşallah. Neyse nasibimi o olacak. O kadar testen geçip yine hasta olacaksa demek ki bizlik birşey değil artık.

Her ihtimale karsi kontrolmus bizde yeni ogreniyoruz.. yani 0,01% olasilik oldugu icin herhalde
Pgt istiyorlar transferden önce sonra kalp Atisina gittiğimde Dr perinotolog bul 2li test 3 li test ayrıntılı ultrason yetmez birde kandan yeni çıkan bir test var onuda yaptır dedi. Bu testlerin yüzde yüz doğruluk oranı bile yok insanlari strse sokmaktan başka bir işe yaramıyor valla illa cikaracaklar birseyler

Pgt banada yaptır demişlerdi iyiki yaptirmamisim diyorum şuanda gereksiz yani doğruluk oranı kacki acaba. Bebek olduktan sonra yine o testler isteniyormus insanlar sağlıklı bebeğe hamile kalmak için yaptırıyor onca para verip

Merhaba mesajını görünce yazmak istedim
Bende tek embriyo hemde 3. Gün embriyosu ile mucizeme kavuştum hemde tam 13 yıl sonra ve şu anda oğlum 2 yaşında
Transferimi gönül hanım yapmıştı ama bana da umut vermemişti
Halbuki minik muzicem doktorların dediği değil Allah'ın dediği olur dedi tutundu hamdolsun bana
Rabbim sizede benim gibi mucizeler nasip etsin inşallah

Hayırlı olsun allah tamamına erdirsin sağlıkla gelsin inşallah. Neyse nasibimi o olacak. O kadar testen geçip yine hasta olacaksa demek ki bizlik birşey değil artık.
Aynen canim biz elimizden geleni yapmis olduk kimse hasta bir cocuk istemez bile bile.. hayirlisi olsun cok saol amin tum isteyenlere versin rabbim

Amin inshaAllah Allah bagislasin onu size

Evet oyle 99,9% yani olasilik dusuk ama dedigin gbi az para vermiyoruz..

Ben en cok bu amniyosentezden korkuyorum bebege zarar verir diye kanimdan bakiyorlarsa baksinlar ama digeri riskli dusunmuyorum onu Allahim hayirlisini versin diyorum suan icin

Ben en cok bu amniyosentezden korkuyorum bebege zarar verir diye kanimdan bakiyorlarsa baksinlar ama digeri riskli dusunmuyorum onu Allahim hayirlisini versin diyorum suan icin

pgt yapılmamışsa illa amniyosentez gerekmiyor. kandan bakılan nifty testler var. 15 günde sonuç çıkıyor ve kan yurtdışına gönderiliyor. biraz pahalı lakin özel sağlık sigortası doğum paketi kapsamında karşılıyor.
ben iki kez yaptırmak durumunda kalmıştım ve o bir ay benim için geçmek bilmemişti. keşke pgt yaptırsaydım zamanında diye düşünmüştüm. çok şükür sağlıklı doğdu bebeklerim ama hamileyken o stresle beklemek o kadar ilerlemişken kaybetmek benim için çok daha yıpratıcı olurdu. o yüzden pgt tavsiye ediyorum ben. emin olup başlamak daha iyi.
allah hayırlısını versin isteyen herkese tez zamanda sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah

hangi doktor bunu istedi sizden. iyi niyetli olduğuna emin olun lütfen.
benim pgt'li değildi ve güya iyi ve ünlü bir prf. tek yumurta ikizlerimin birinin ense kalınlığı fazla diye nifty test istedi. uzun konu o da iki kez yaptırmak durumunda kaldım. adama diyorum ki bunlar tek yumurta nasıl birinde olur birinde olmaz. olabilir diyor. insanı gerizekalı yerine koyuyor. meğer derdi bağdat caddesindeki muayenehanesine gitmemiz ve testlerden para almakmş. tabii içimize kurt düşürdü diye yaptırdık biz.
yani demek istediğim bunu söyleyen doktor gerçekten iyi niyetli mi? hem pgt hem amniyosentez hem nifty hiç duymadığım şey.
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.

işte iyi bir doktor nasıl bulacağız.. nolur bulalım: )
benim anladığım memorial'daki tüp bebek doktorlarımız pgtli de olsa nifty yaptırın diyorlarmış, amniyosentezi de burada önerdiklerini söyledi galiba bir arkadaş ama şaşırdım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…