- 15 Aralık 2017
- 510
- 583
- 53
işte iyi bir doktor nasıl bulacağız.. nolur bulalım: )
benim anladığım memorial'daki tüp bebek doktorlarımız pgtli de olsa nifty yaptırın diyorlarmış, amniyosentezi de burada önerdiklerini söyledi galiba bir arkadaş ama şaşırdım..
Merhaba canım öncelikle hayırlısı olsun sağlıkla kucağına al inşallahAmin canım. Evet değerler iyi olduğu icn bnde korkmuyorum ama arkadaş öyle deyince korktumbıçak ağrısı gibiydi ama çok sürmedi. Geçti. Bugün hemşireleri arayıp sorcam yine de.
Ayy bebislere bişey olmasın da bn okadarcik ağrıyı cekerim :)
Dün başka bı topikte okudum. Sanırım regl ağrısı gibi herkeste farklı oluyor. Bı arkadasin kuzeni geceleri uyuyamazmis ağrıdan benim okadar degildii. Belirgindi sadece.
Belki de kendimizi çok dinliyiruz
Pgt yapildi canim hatta ngs de yapildi ayriyeten benim genetik doktoru istedi bunu her ihtimale karsi.. bu gibi genetik arastirmalar 100% degilmis bende anliyamadim ama cok az oranda olasiligi var.. cok sevindim adina canim ama ben yaptirdigim halde sevinemiyorum.. bizimki biraz karisik.. amin hayirlisi olsun cumlemizin saglikli bebeleri olsunpgt yapılmamışsa illa amniyosentez gerekmiyor. kandan bakılan nifty testler var. 15 günde sonuç çıkıyor ve kan yurtdışına gönderiliyor. biraz pahalı lakin özel sağlık sigortası doğum paketi kapsamında karşılıyor.
ben iki kez yaptırmak durumunda kalmıştım ve o bir ay benim için geçmek bilmemişti. keşke pgt yaptırsaydım zamanında diye düşünmüştüm. çok şükür sağlıklı doğdu bebeklerim ama hamileyken o stresle beklemek o kadar ilerlemişken kaybetmek benim için çok daha yıpratıcı olurdu. o yüzden pgt tavsiye ediyorum ben. emin olup başlamak daha iyi.
allah hayırlısını versin isteyen herkese tez zamanda sağlıklı doğumlar nasip etsin inşallah
Genetikten Dr murat ve tupten dr beril ikiside istediler.. ben yurtdisinda yasiyorum nipt istediler dedigin gbi birde amniyosentez.. burda yaptirabilecegimi soylediler zaten bizim gibi durumda olanlara mecbur sigorta karsiliyor ama dedigin gbi bizim iyiligimiz icindir mecburlar soylemeye bakanliktan.. bu pgt cok genis capli kisiye ozel arastirma oluyo..hangi doktor bunu istedi sizden. iyi niyetli olduğuna emin olun lütfen.
benim pgt'li değildi ve güya iyi ve ünlü bir prf. tek yumurta ikizlerimin birinin ense kalınlığı fazla diye nifty test istedi. uzun konu o da iki kez yaptırmak durumunda kaldım. adama diyorum ki bunlar tek yumurta nasıl birinde olur birinde olmaz. olabilir diyor. insanı gerizekalı yerine koyuyor. meğer derdi bağdat caddesindeki muayenehanesine gitmemiz ve testlerden para almakmş. tabii içimize kurt düşürdü diye yaptırdık biz.
yani demek istediğim bunu söyleyen doktor gerçekten iyi niyetli mi? hem pgt hem amniyosentez hem nifty hiç duymadığım şey.
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin.
Evet hemşireleri aradım görüştüm. Progesteron kaynaklı ağrılar bunlar dedi. Kas ağrısı ve rahim büyüdüğü için kasılıyor. Normal dedi. Ağrınız olursa dinlenin. Yada çok yattiysaniz yürüyün dedi. Bnim uykudan uyandıracak kadar değil belirgin bir agriydi sadece. Ama hep olmuyo. Çok sağol canımMerhaba canım öncelikle hayırlısı olsun sağlıkla kucağına al inşallahbenim de ilk zamanlar çok ağrım oluyordu hatta birgün gece uykumdan uyandırdı aynı adet ağrısıydı hatta çok korkmuştum eşimi bile uyandırmıştım. Kanama olmadığı sürece korkma bence ama tabiki tedbir amaçlı mutlaka doktoruna yaz bilgi ver. Ben yazmıştım normal demişti ama sende bi yaz
Yarın görürsün inşallah canım. Bize de yaz mtlakaPgt yapildi canim hatta ngs de yapildi ayriyeten benim genetik doktoru istedi bunu her ihtimale karsi.. bu gibi genetik arastirmalar 100% degilmis bende anliyamadim ama cok az oranda olasiligi var.. cok sevindim adina canim ama ben yaptirdigim halde sevinemiyorum.. bizimki biraz karisik.. amin hayirlisi olsun cumlemizin saglikli bebeleri olsun
Genetikten Dr murat ve tupten dr beril ikiside istediler.. ben yurtdisinda yasiyorum nipt istediler dedigin gbi birde amniyosentez.. burda yaptirabilecegimi soylediler zaten bizim gibi durumda olanlara mecbur sigorta karsiliyor ama dedigin gbi bizim iyiligimiz icindir mecburlar soylemeye bakanliktan.. bu pgt cok genis capli kisiye ozel arastirma oluyo..
Bizde burdaki dr lara guvenmiyoruz nolucak bilmiyorum hele bi bebisimi gorseydim yarin buyuk gun insh.. dua edin kizlar
Merhaba cok sagolun, ne guzel hikayeniz...ben de mucizemi bekliyorumMerhaba mesajını görünce yazmak istedim
Bende tek embriyo hemde 3. Gün embriyosu ile mucizeme kavuştum hemde tam 13 yıl sonra ve şu anda oğlum 2 yaşında
Transferimi gönül hanım yapmıştı ama bana da umut vermemişti
Halbuki minik muzicem doktorların dediği değil Allah'ın dediği olur dedi tutundu hamdolsun bana
Rabbim sizede benim gibi mucizeler nasip etsin inşallah
Sagol canim onerin icin burda bende guvenmiyorum drlara ama memorialdekilere guvenim sonsuzKızlar bu arada perinatolog için memorialde Dr Cihangir yılanlıoglunu çok duydum.
Hem hastanede önerdiler hemde Ablam iki gebeliginde de ona gitti. Abimin eşi başka doktora gitti mesela ama birsuru gereksiz test etti ve çok üzüldü gerildi kız. Keşke Cihangir hocaya gitseydim dedi. Bn zamanı geldiğinde ona gidicem.
Ne zaman transfer peki belli oldu mu?yani pgtli embriyoya nipt ve amniyosentezi ben de ilk kez simdi duydum..once bi hamile kalalim da artik testleri de dusuncez sonraBenim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.
Merhaba yazınızı okudum ben de takiplerimi ve doğumumu Ahmet beyin yapmasını istiyorum kendisinde laparaskopi olmuştum daha önce hayatımda böyle bir doktorla karşılaşmamıştım tek kelime ile mükemmel, ameliyattan sonra ah demiştim içimden hamile kalırsam doktorum olmalı kocaelinden gelip gitmek zor olcak ama istiyorum çoköyle mi diyorlar. çok şaşırdım. 35 üstü olmama rağmen semra hanım benden pgt istemedi, biz istediğimiz halde gerek yok dedi.
valla ben çok doktor değiştirdim gebelik süresince. tam 9 doktora gittim. riskli gebelikti benim zaten. en son recep has ve ahmet göçmen birlikte takip yaptı. ikisinden de allah razı olsun. doğumu da ahmet bey yaptı. açıkcası ahmet bey'e çok güvendim. egosu yok, gerçekten yardımcı olmaya çabalıyor, moral bozmuyor ve gerçekten doğru şekilde yönlendiriyor. keşke en başta ona gitmeye başlasaydım diyorum.
Merhaba yazınızı okudum ben de takiplerimi ve doğumumu Ahmet beyin yapmasını istiyorum kendisinde laparaskopi olmuştum daha önce hayatımda böyle bir doktorla karşılaşmamıştım tek kelime ile mükemmel, ameliyattan sonra ah demiştim içimden hamile kalırsam doktorum olmalı kocaelinden gelip gitmek zor olcak ama istiyorum çokpazartesi günü kalp atışı için memoraila gidip görüşcem, çok zor olur mu sizce şehirdışından gelip gitmem çok sık oluyor mu kontroller bir de doğuma girdi dimi Ahmet hoca detay paylaşabilirseniz biraz sevinirim evladınızıda Allah bağışlasın
Evet yeni çıkan bir testmis kandan bebeğe ait bir anomali varmı belli oluyormusBen en cok bu amniyosentezden korkuyorum bebege zarar verir diye kanimdan bakiyorlarsa baksinlar ama digeri riskli dusunmuyorum onu Allahim hayirlisini versin diyorum suan icin
Aminnnbenim sorunlu gebelikti ikiz nedeniyle ve her hafta kontrole gidiyordum. sonra recep has'a yönlendirdi ahmet bey bizi ve bana her hafta gelmene gerek yok dedi. haftada bir recep hoca'ya üç dört haftada bir de ahmet bey'e gittim. zaten onun dikkati ve deneyimi sayesinde bebeklerimde sorun olduğunu anladık ve beni en doğru şekilde yönlendirdiği için bebeklerim sağlıkla doğdu çok şükür. ve en önemlisi o dönemde bana çok moral verdi destek oldu. hep mesajlarıma geri döndü allah razı olsun.
doğumumu o yaptırdı, recep hoca doğum yapmıyor çünkü. risklerimiz olduğundan iki çocuk doktoru daha girdi doğuma. biri ercan tutak beydi, diğerini ismen bilmiyorum hep ercan bey ile görüştük çünkü.
doğum diyorum ama tabii benim sezeryan oldu. dikişlerimde falan hiç sıkıntı yaşamadım.
sıkıntılı bir gebelik değilse sizinki inşallah olmaz tabii 3 haftalık kontroller yeterli olacaktır. kocaeli çok uzak bir yer değil, imkanınız varsa ben tavsiye ederim Ahmet Bey'i. hala daha doktorumdur kendisi. kistlerimin takibini yapıyor. bundan sonra başka doktora gitmeyi düşünmüyorum.
allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah.
bana da recep has'a en az bir kere görün dediler ama.. ben anadolu yakasında doktor arayışındayım ya, hatta üsküdar: )öyle mi diyorlar. çok şaşırdım. 35 üstü olmama rağmen semra hanım benden pgt istemedi, biz istediğimiz halde gerek yok dedi.
valla ben çok doktor değiştirdim gebelik süresince. tam 9 doktora gittim. riskli gebelikti benim zaten. en son recep has ve ahmet göçmen birlikte takip yaptı. ikisinden de allah razı olsun. doğumu da ahmet bey yaptı. açıkcası ahmet bey'e çok güvendim. egosu yok, gerçekten yardımcı olmaya çabalıyor, moral bozmuyor ve gerçekten doğru şekilde yönlendiriyor. keşke en başta ona gitmeye başlasaydım diyorum.
Geçmiş olsun,doktorunuz kimdi?Benim daha transfer olmadı, transfer için ilk kontrole gittiğimde doktor kalan tek embriyomu yerden yere vurduyanlış raporu okudu şok oldum. Sonra toparlamaya çalıştı. Tutunursa nipt ve amniyosentez yaptır dedi. Neden dedim benimki tek genden ve pgt den kalan tek embriyom. O kadar ödeme yaptık. Her ihtimale karşı yaptır dedi. Bende dedim eğer tek gen için ise ben öylede doğururum. Peki ben neden tek gen ve pgt yaptırdım ki normal tüp bebek yaptırırdım. Sonra hamile kalınca diğerlerini yaptırırdım. Bana ters geldi.
Bu cuma bir aksilik çıkmazsa transferim varNe zaman transfer peki belli oldu mu?yani pgtli embriyoya nipt ve amniyosentezi ben de ilk kez simdi duydum..once bi hamile kalalim da artik testleri de dusuncez sonra
Benim doktorum Yücel ama bunu söyleyen başka bir doktordu. Yücel bey izinli olduğu bir gün. Doktor adı vermek doğru olmaz.Geçmiş olsun,doktorunuz kimdi?
Evet okadar saat sonra gelmesi önemli değil. Zten gereken kısmı içerde kaliyordurBu cuma bir aksilik çıkmazsa transferim var
Bugün ilaçlarıma başladım ama çok kötü oldum. Başım çok döndü. Bide fitili sabah 10:15 de yaptım. Saat16:00 gibi ilk önce su şeklinde sonra fitil resmen erimiş geri gelmiş.sizdede mi böyle oldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?