Tüp Bebek Merkezleri Şişli Memorial Tüp Bebek Merkezi'nde tedavi görenler

Merhaba pgt ile mi bakıldı embriyolarınıza. Bir de fısh yöntemi varmış duydunuz mu jiç

Merhaba pgt ile mi bakıldı embriyolarınıza. Bir de fısh yöntemi varmış duydunuz mu jiç
Evet ... Sizi de takip ediyorum "Translokasyon Mucizesi" grubundan ..
Bize şöyle bi tedavi uygulandı.
ilk etapta eşimden sperm örneği alındı , buna FISH bakıldı , hasar oranı yüksek olsaydı, sağlıklı oluşabilecek embriyo sayısını, kalite durumunu hatta tedaviyi ötelemeye kadar gidecekti.
Biz Memorial'a başlamadan önce Üroloji'den Murat Hoca önce buna bakmamız gerekiyor dedi..
Malum bizde de translokasyon durumu var sizin gibi..
Temmuz ayında bu test 1.540,00 liraydı ve günübirlik İstanbul'a gidip sadece bu testi verdi eşim.
Sonucu da sanıyorum 10-15 gün içerisinde çıktı ve hoca eşime telefon ile geri dönerek bilgilendirme yaptı .
Sürece başladık ve doktorumuz her türlü PGT yapılmalı dedi ..
Biz de zaten bu konuda bayağı bilinçliydik ve kendimizi teslim ettik ..

Ben dengeli/dengesiz/tek gen hast/ vs.. hangi problem olursa olsun PGT işlemini doğru buluyorum ..Aksi halde düşükler , kimyasallar oluşabiliyor . Tıpta böyle bir sistematik bi çözüm varken yapılmalı .
Evet belki gözle görünmeyen embriyodan parça almak ne kadar riskli olsa da laborat. güvendiğim bi hastanede açıkcası gözüm hiç arkada değildi ..

Cevabınız için teşekkür ederim. Translokasyon eşimde değil bende. Sanırım sizin eşinize fısh yöntemi uygulandı. Kadında olunca nasıl uygulanıyor bilmiyorum. Kayseri Memorial ın embriloguyla görüştüm. Fısh yöntemi uygulanır dedi. Acıbademle görüştüm o da fısh yöntemi dedi. Sanırım 12 embriyoya kadar 3 bin tl dediler. Pgt ye gelince ücreti cok yüksek. Nasıl karsılarım bilmiyorum. O kadar masraf yaptıktan sonra saglıksız gelme ihtimalleri de var. Napacagım ne edeceğim bilmiyorum. Sytem hastanesinde. Gökalp hoca bana fısh i önermedi yine düşük yaparsın dedi. Kafam adeta çorba oldu. Psikolojik sorunlar basladı bende

Hayır hayır kesinlikle böyle düşünmeyin ..
Aynı durumda olan bi arkadaş daha var burda , o da tamamen maddiyat olarak beklemekte ..
Kendisinde sorun var ve o da hem Memorial hem de Bahçeci'yle görüşme yapmış ona da aynı şekilde oluşan embriyolara FISH yapıldıktan sonra PGT yapılacak denilmiş.
Eğer yumurtalarınız sağlıklı olursa bu yöntem de mutlaka sağlıklı gelicektir.

Maddi anlamda inanın şahsen çok iyi dönemde yapmışım diyorum , hatta şuan bile tedaviye başlanılacak durumda fiyatlar. Çünkü yılbaşından sonra durum ne olur bilemiyorum . Ülke olarak batıyoruz malum ..
Zaten sağlık sektörü ticari faaliyette ilerliyor ..
Hakkınız da hayırlısı olsun , sakın kendinizi bu konu için kötü hissetmeyin ,Rabbim en hayırlısını nasip eder

Evet ülke olarak çok kötü günler geciriyoruz. Fısh yöntemi nden kesin sonuc alamıyorlar mı acaba da pgt yapıyorlar ki. Başta direk pgt yapsalar daha mantıklı dgl mi? Bu yöntemler arasındaki farkı bilmediğim için yorumda yapamıyorum

Hangi arkadaş acaba bnm durumumda keşke konuşabilsek. Önce fısh yöntemi sonra pgt uygulanan arkadas var mı aramızda arkadaşlar desteğe ihtiyacım var

Hangi arkadaş acaba bnm durumumda keşke konuşabilsek. Önce fısh yöntemi sonra pgt uygulanan arkadas var mı aramızda arkadaşlar desteğe ihtiyacım var

Sanıyorum emin olmamakla beraber o arkadaşa şöyle bir şey demiş dr ,problemine istinaden ..
“Onun çok ufak kırık bi kromozomunu pgt göremeyebilirmiş bu sebeple önce fısh yapılacak” denilmiş .
Onun da , eşinde 1. ve 11. kromozomlarında resiprokal problemini NGS kaçırabiliceğinden önce FISH denilmiş . Temiz gelenlere de NGS yapılacak yani 23 kromozomu incelenip temiz olan transfer edilecek .
Etiketlemeden paylaşıyorum . Özel mesajla ulaşın mutlaka dönecektir ..

Nick : Umut90

Çok teşekkür ederim

Merhaba sanırım aynı sorunu yasıyoruz su an hangi aşamadasınız neler yaptınız benimle paylasır mısınız ben de tedaviye başlıycam kafam karışık birinin desteğine ihtiyacım var

Merhaba, benimde 2 genim heterezigot bir doktor kan sulandırıcı önerdi ama bir doktor gerek yok dedi. Başlasam mı başlamasam mı bilemedim. Bi önceki gebeliğimi 3. hafta öğrenmiştim hemen kan sulandırıcı kullanmaya başlamıştım ama 6. haftaya girerken kanama ile düşük gerçekleşmişti. Şimdi 8. haftayım ama kullanmıyorum ne yapsam bileedim. Siz ne yapma kararı aldınız

Ben de kullanmıyorum. Umut hoca da kullandırmaktan vazgeçti. 7. Haftadayım ben de. Kullanmıyorum. Cuma günü kalp atışı için gideceğiz. Bir daha ayrıntılı soracağım.

Ben de kullanmıyorum. Umut hoca da kullandırmaktan vazgeçti. 7. Haftadayım ben de. Kullanmıyorum. Cuma günü kalp atışı için gideceğiz. Bir daha ayrıntılı soracağım.
teşekkürler cevap için. Hayırlı olsun gebeliğiniz. Bende kalp atışını 6+4 de gidince vajinal olarak duydum ama doktor 6+2 olarak görünüyor dedi. Hep kaygılıyım. Yedi bitirdi bu kaygılar beni.

teşekkürler cevap için. Hayırlı olsun gebeliğiniz. Bende kalp atışını 6+4 de gidince vajinal olarak duydum ama doktor 6+2 olarak görünüyor dedi. Hep kaygılıyım. Yedi bitirdi bu kaygılar beni.
Kaygılanmayın. Aklınıza geldiğinde kovun o düşünceleri. Bir kaç gün eksik ya da fazla olabiliyor. İyi düşünelim iyi olsun

Kaygılanmayın. Aklınıza geldiğinde kovun o düşünceleri. Bir kaç gün eksik ya da fazla olabiliyor. İyi düşünelim iyi olsun
Ben8+4 üm ama doktora şuana kadar bir kere gittim. Hem çok korkuyorum hemde çok istiyorum. Hala cesaret edemedim. :)ne enterasan biri oldum ben :)

Ben8+4 üm ama doktora şuana kadar bir kere gittim. Hem çok korkuyorum hemde çok istiyorum. Hala cesaret edemedim. :)ne enterasan biri oldum ben :)
Hepimiz aynı durumdayız. Ama ben bu progestan iğne yüzünden hep gittim. Allah korusun kötü olsa bile en azından iğneleri yapmam diye. Yürüyemez hale geldim. Bu acıların yüzü suyu hürmetine Allah yüzümüzü güldürsün inşallah cuma gününden sonra artık normal kadın doktoruma gideceğim. O ne zaman gün verirse artık gideceğim.

Benim de 2 gende pıhtılaşma çıktı. Memorial kan sulandırıcı kullanmana gerek yok dedi. Ama içimde bir şüphe vardı. perinatologdan randevu aldım. Doktorum hemen acilen başla dedi halen kullanıyorum. Bence bu durumda en iyi kararı perinatolog veriyor. Randevu alın derim .

Heterezigot muydu yoksa homozigot muydu acaba genlerdeki değişim ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…