siz nasıl yapıyorsunuz?

sıze gelnce arkdslarnla dısarı cıkman benım elimde dıyorda,
eviyle ilglenmeyen gezip duran annesini niye koruyor

gücü size mi yetiyor. böyle seymı olur herseye sen bılırsın dicekmişsinz bilmem ne.bence tamamen sizi boyundurugu altına almak ıstyor.nazi subayı gibi bi eşiniz var allah sabır versin..

benim de şaşırdıgım nokta bu ya...anne otoriter babyı takan yok..ama bu nasıl bu kadar ataerkil olmuş anlamadım..annesinin yetiştirme tarzı cok farklı.. sırf kendi yükünü azaltmak için kadın eşi yerine hep oğlundan destek beklemiş..zaten görseniz evde birşey olsa kadın eşinden istemez biz gideriz eksik listesi tamir listesi cıkarır..sanki o evde o adam yok gibi. neyse beni ilgilendirmez ama yetiştirme tarzı cok yanlış olmuş.. ben de bunu ne yazıkki evlendikten sonra anladım..
biz aslında tam bir batı kültürüyüz ikimiz de göçmeniz ama o sanki tam bir doğu kültüründe yetişmiş gibi..

valla canım şaşırdım gercekten.garıp geleblr ama esınızı babamn genclıgıne cok benzettım (annemın anlatmalarndan bılıyorum) cok kıskanırmıs annemı komsularyla goruşsun ıstemezmiş sinirli bi adammış öyle karşılık veremezmişsin fln..ha su an melekler gibi yaşlanınca değişti adam ama, öyle erkeklerde dürüst, eşini aılesını kımseye muhtac etmeyen,evine cocuklarına baglı,sadık,cok guvenılır ve efendi adamlar oluyorlar.eşinizi bılmem ama babam tam olarak boyle göcmenız demişsinz benım baba tarafmda göcmen,eşiniz ne göçmeni? babamla hemşehri cıkarlarsa şaşırmam

evet aynen dürüst cok efendi oturmasını kalkmasını iyi bilir, evine cok baglı maşallah birgün olsun eve geliş saatini aksatmadı.beni de kimseye muhtaç etmedi o da doğru...anneniz nasıl peki şimdi ya da nasıl idare etmiş bunca sene..ama keşke şu dediğim dedik ben bilirimleri de olmasa..bulgaristan göçmeniyiz ikimizde..

annem ıdare etmıs ozmnlar ıste cnm zaten 19 yasında evlenmıs ama cok severek evlenmısler.babamın o avranısları yuzunden sevmekten vazgecmemıs amaaaa o dedıgım dedık yapısı hıc bı zmn gecmez bosuna beklemeyın gecer dıye. yanı gecmese bıle en azından sızınde fıkırlerınıze önem verse anlamaya calışsa bence sizde şikayet etmezdınız.bu şekılde konusmayı deneyin bide bence..annem 5 6 yıl once kadın hastalklarından amelıyat oldu o gün bugündr babam melek,annemde gecen gunlerın intikamını alır gibi cadaloz bnm babamda arnavut göcmeni..

Simdi bu bir zirvemidir? Yani öylemi görüyorsunuz?

Birsey daha soracagim, siz mutlumusunuz?

Annesi evini ihmal edecek kadar gezerken babasından izin alıyor muymuş da
siz gezerken ondan izin alacakmışsınız?

Çok taviz vermişsiniz.
Sizi olduğunuz gibi kabul etmeyip, sürekli degiştirmeye,
dahası olayı güç savaşına çevirmiş.
Çok net bir konuşma yapın.
Bundan sonra yapacaklarınızı belirtin.
Ve o konuşmadan sonra da bildiğinizi okuyun ki size saygı duymayı ,
sizin de o evde bir birey olduğunuzu öğrensin.

evet sorunda tam bu zaten..güç savaşı..bir yere gideriz mesela been hadı kalkalım diyince kalkmaz..bekler muhabbet açar..halbuki biliyorumki halınden belli o da orda olmaktan mutlu değil..ama ben hadi kalkalım diyorum ya beni dinlemeyecek ya sorun o.)
konuşmma yapmaya çalıştıkça hep şakaya vurmaya çalışyor geçiştiriyor yanaşmıyor ..
ama bir dahaki tartışmamız olursa kesinlikle alttan almamayı düşünüyorum, cok sevmeme rağmen herşeye hazırlıyorum kendimi..aslında korkum da öfke öfkeyi doğurur derler ya..daha da öfkelenir nefrete dönüşürse o hissiyatıyla nasıl başederim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…