siz nasıl yapıyorsunuz?

olurda

Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2013
191
10
18
35
İstanbul
İyi akşamlar bayanlar,

Yaklaşık 1.5 yıllık evliyim..ilk zamanlarımız tartışmalarla geçti..işte yemek konusu, evdeki düzen, ailelere gitme, sv..zamanla herşey yerine oturdu biraz daha..ama bunlar hep benim alttan almamla ve hep ödün vermemle oldu..eşimin gezmesi, arkadaş düşkünlüğü, içkisi, kumarı, yoktur..ev işlerinde de cok olmasa da yardımcı olur.. ama tek sorunumuz şu..biliyorsunuz ki türk erkeği ataerkil toplumdan gelmiş..eşim de tam tipik türk erkeği..benden cok şey beklıyor sürekli sen bilirsin dememi, ona sesimi yükseltmem ona saygısızlık gibi geliyor, dar giyinme. arkadaşlarınla dışarı cıkıp çıkmaman benim elimde der..hoş izin verir, fakat cok geç bir saatse zaten izin vermez..ben öğretmenim..çalışıyorum..ama eşim gururludur asla benden para istemez ama birşey alacağım zaman ihtiyacın varmı ki alıyosun der..dikkat çekici giyinmemi, makyaj yapmamı istemez. özel günleri umursamaz her seferinde tamam bişiler yapıcam der ama yapmaz. çabuk sinirlenir. cok büyük bir sorun değil ama herşeyde onunla aynı düşünmeniz gerekir örnek veriyorum; eşim annesinden dolayı sürekli yaşlı ziyareti, hasta ziyareti vs gibi durumları cok sevıyor. bunda kötü birşey yok..ama kayınvalidem evini ihmal edevek kadar cok dışarıda vakit geçiriyor; bu nedenle kayınpederimle sık sık kavga ediyorlar. eşim annesini savunuyor ama bana göre anne hatalı..tamam onun yaptıgı kötü birşey değil..ama kadın ilk önce eviyle ilgilenecekki daha sonra dışarıyla..ben de hep şöyle düşünürüm,,ilk önce eşim ve ben, sonra ailelerimiz, sonra diğerleri..ama eşim bu konuda diyorki bizim daha cok yaşlılara yönelmemiz gerek, ben hayır ilk önce kendimiz için kendi ailelerimiz için birşeyler yapalım ne biliyim ihtiyaçları yok ama onlara mesela saygı da kusur etmeyelim..işte ben böyle diyince kocam deliriyor yani bir kere de sen bilirsin desen diyor. ama ben hiç ona engel olmadım.. yani bir yere bir arkadaşına para vericekse, ya da annesini biryere götürecekse hatta ben de gittim..
şimdi sorun şu..eşime cok fazla taviz verdim.onun gibi düşünmesem bile o trip attığında ben alttan aldım..yemeği begenmediğinde ben alttan aldım..hep ben adım attım..ama anladımki yanlış yapıyorum..onunla aynı düşünmek zorunda değilim. bir de ben böyle yaptıkça eşim en ufak birşey de bile sinirlenip bağırıp çağırmaya başladı. ben bu gidişe dur demek istiyorum..geç kalmış sayılmam diye düşünüyorum..ama nereden ve nasıl başlayacağımı bilmıyorum..bu konuda önerileriniz neler acaba?

Alttan alma ,kızdığın ve bozulduğun konularda haklıysan hele sakın alttan alma anlamazlar

Alttan alma ,kızdığın ve bozulduğun konularda haklıysan hele sakın alttan alma anlamazlar

evet sorunum da bu zaten..şimdi kendi kendime sürekli diyorum mesela alttan alma diye..ama gel görki suratına bakınca eriyip bitiyorum..uzatmak istemıyorum..ben kendimi çekince o da çekıyor. bir hafta sürdüğünü bilirım bu durumun..bu bir hafta benm için çok uzun mesela..hanı alttan almayanlar nasıl bunu başarıyor, cok istiyorum bunu yapmayı artık..çünkü psikolojım bozulyor bayagı..

Bir hafta da çok uzun ,ben pek alttan almam eşimi ama genelde haklıyımdır ,haksız olduğum konularda hemen özür dilerim ve bir daha yapmamaya çalışırım ama eşim öyle değil özür dilese de aynı şeyi tekrar yapar .Ben de çok kırılıyorum ve kusuyorum ,konuşmuyorum ya da soğuk konuşuyorum ki anlasın anlıyor mu evet anlıuyor üzülüyor ama açıkçası çok da işe yaramıyor

benim eşim özür bile dilemıyor..mutlaka kendini haklı görüyor..durm böyle olunca ben de kendimi anlatma çabasına girmıyorum nasıl olsa anlamayacak dıyorum..bir de benm moralim başka bir şeye bozulsa bile ortada bir sebep yokken sanıyorki ben ona trip atıyorum. kendini çekıyor..hiç sormuyor bile..istiyorumki sorsun..ama ben gülüyosam mutluysam benden iyisi yok..

haklıysam alttan almam. surat yaparım. gerekli durumlar dışında konuşmam eşim bana surat yapma da ne yaparsan yap der o halimi bende sevmiyorum ama mecbur kalıyorum. hatta eşim derki allah erkekleri haklı kadının çenesinden korusun :) ama hatalıysam da gönlünü alana kadar uğraşırım. çok taviz verme. gözünü korkut. hep alttan ala ala kendine yaparsın.
ne istediğini neye bozulduğunu neye sevindiğini söyle. anlamıycak zaten kendimi boş yere anlatmaya çalışmayayım deme. emin ol anlıyorlar ama işlerine gelmiyo.

baştan alttan alman hata olmuş..
nasıl başlarsa öyle gidiyo ne yazıkki...
bundan sonra alttan alma savun kendi düşünceni..
bir bağırır 2 sinirlenir sonra alışır duruma...
sen sağlam yeter...

çok yeni evlisiniz.biraz daha sabredin ilk yıllarda sabır çok önemli.sonradan istediğin kadar üste çıkarsın.annesine düşkünlüğünü hoş görün.ben de anlamam anneme neden bu kadar düşkün oldugumu kaldı ki o erkek.çok ince düşübmez.direk sevgisiyle hareket eder ve bu da eşinizi bir noktada hükümsüz kılıyor.

Alışmış kudurmuştan beterdir derler
Biraz gürültülü de olsa alıştığı 'alttan alma' olayına son vermeniz lazım
Her seferinde ben alttan alıyorum bundan sıkıldım, hata kimse o alttan alsın artık yeter demen gerekiyo artık

Bi de lafını esirgeme
Sen çalışıyosun, yemeğini vs. beğenmiyo surat asıyo olay çıkarıyo
Annesi fazla gezmekten evini aksatınca, babasına ( kendi de babası gibi halbuki ) karşı onu koruyo

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu de
Yaşlı der eminim, yaşlı insan bu kadar gezemez demek ki takati var dersin

baştan nasıl alıştırırsan öyle gidiyor işte maalesef
evlenmeden önce tüm büyüklerim aynı aklı vermişti bana
alıştırma pişman olursun demişti
alttan almayın lütfen
çalışan bir bayansınız
tabi ki ev işlerinde yardımcı olmalı
yemeği beğenmeyebilir gayet normal
ama bunu izah etme biçimi vardır
beğenmiyorsa eğer yarın sen yap da ben yiyeyim diyebilirsiniz
yoruluyoruz en nihayetinde
hçbir mecburiyetimiz yokken çalışıyoruz ev bütçesine katkıda bulunuyoruz
bide üzerine ev işleriyle uğraşıyoruz
kıymet bilsinler bi zahmet
lütfen taviz vermeyin daha fazla

cnm bende senin tam tersinim çok büyük olmayan alttan alıp hemen kapanabilecek ufacık bir olayda bile illaki alta kalmam bağırırım çağırırım yine de üste çıkmaya çalışırım bir kere bile idare etmem, kendimi hiç ezdirmem. İşte ikimiz de arayı bulmamız lazım.

cnm ben aşırı sinirden dolayı sakinleştirici kullanmaya başlamıştım. 2,5 yıl sonunda bir baktımki ben her şeye ılımlı eşim bir canavara dönüştü. en ufak bişeyde sofra devirir. üstüme yürür. çocukları tekme tokat dövmeler. sehbaları eşyaları kırmalar.

öncesinde o sakin ben sinirli yani alttan o alırdı. ben sakinleştiricinin de etkisi ile sakin alttan alan biri oldum. ben sakin oldukça da o tepeme çıktı. neredeyse bana şiddet uygulayacaktı ki ben u dönüşü yaptım. dedim bana el kaldırırsan geri dönüşü olmayan yollara gireriz bunu bil. (kati boşanırım demek bu) gözlerimde o ateşi gördü. birazda kıskandırma senden vazgeçerim yıkılmam havasına girdim.

sinirlenince tepkimi belli ediyorum. o susmak zorunda kalıyor. sakinleştiriciyi bıraktım. ona başlattım:)))))))))))
şimdi o kuzu ben kurt :)

Canım bence aşılamayacak sorunlar yok yemeği beğenmeyip hakaret mi ediyor ne yapıyor beğenmediyse neyi eksik olmuş der düzeltirsin. Aşırı makyaj yapmanı açık giyinmeni istemeyebilir de. Kaynananın evindeki durum onu ilgilendirir. Yani evde durmuyormuş geziyormuş kocası ile sorun yaşıyormuş onları problemi seni bağlamaz siz gidersiniz ziyaret eder üstünüze düşeni yaparsınız size göre haksız olabilir ama sizi de etkiyen bir şey değil sonuçta aile içi şeyler. Tabii sıkıntınızı rahatsız olduğunuz şeyleri söylemeniz lazım birşeye ne gerek var diyorsa çalışıyorum güzel giyinmem lazım diyin. Özel günler için bir şey diyemicem çoğu erkek zaten böyle zamanla daha çok rayına oturur merak etmeyin.

surat asarım
bagırırım
küserim
aramam sormam
ama alttan almam artık
senin yaptıgını yakın zamana kadar bende yapıyordum ama artık bıraktım

evet dedikleriniz de o kadar cok ama o kdar çok haklısınız ki...ama küçük görünen şeyler hatırladıgım zamanlar midemi bulandırıyor. bugün duygularım o kadar yoğunki...ve kendimi artık o kadar yorgun hissediyorumki..insanın kişiliğinn yara alması cok kötü..hakaret ettiği zamanlar kolumdan tuttuğu zamanlar oldu..benim yapmam göstermem gereken nazlanmaları o gösterdi. roller değişti. en ufak birşey de beni çocuk gibi azarladı..düşündükçe cıkamadım işin içiinden..bir de şimdi görevimden dolayı ona 2 saat uzağım. yanındaysam ve mutluysam sorun yok..asıl sorun yanımdayken yanımda olmadıgını hissediyorsam, ya da bu şekilde uzaktayken kendimi böyle düşüncelere veriyorsam benim ne kadar cok şeyi yuttuğumu düşünüyorum...
hatta bu sabah öyle uyandım ki; sanki hayatımda o yok, sanki bitmiş bir yerler de..canımı cok yaktı bu düşünce.abartıyor olabileceğimi düşünebilirsiniz ama benmki damlaya damlaya göl misali...
kimseye derdimi anlatamıyorum, ona hiç anlatamıyorum...arasa bile ona durumumu anlatmak daha istemıyorum..çünkü o zaaman benimki şımarıklık oluyor... kendim için ne yapabileceğimi düşündüm bugün; psikologa gideceğim bunu daha önce de denedim ama yarım bıraktım şimdi tekrar gitmeyi istiyorum..belki işe yarar..daha kararlı olmam için...bir daha da eşimle aramızda ne olursa olsun alttan almamayı istiyorum..o sinirlenince gözü birşey görmuyor benim üstüme gelir ve kendini tutamazsa diye hep susuyordum.. ama artık bunu bile göze alıyım diyorum...nereye kadar beni ezmesine izin vereceğim diyorum..
biliyorum bu bir çoğunuza dert gibi bile gelmıyor, üzgünüm..ama inanın küçük şeyler ben de birikti birikti dağ oldu..
bir de ayrıca kayınvalidemin ailesine zaten karışmıyorum..sadece eşimle aynı düşünmediğim noktalardan biri. ve eşimle aynı düşünmediğimde bile bu eşim için bir sorun o yönden örnek vermek için kullandım..

Yok bence gayet büyük bir sorun
Aynı ailede yetişen iki kardeş bile her konuda aynı düşünmüyorsa
Farklı ailelerde yetişmiş belli bir yaşa gelmiş, iki bireyin yani sizlern fikir ayrılığına düşmesi çok normal

Ama höt zöt niye benimki gibi düşünmüyosun demek yerine saygı duymak lazım
Onun annesinin canı can da, senin canın patlıcan mı
Babasına kızdığı şeyi, kendi sana uyguluyo.

alttan almayanlar eriyip bitmeyenler canım benim, adam hep ben hep ben diyo o eriyip bitiyo mu sana

alttan almayanlar eriyip bitmeyenler canım benim, adam hep ben hep ben diyo o eriyip bitiyo mu sana

işte beni de en cok kıran,inciten o nokta..hep o beni korkutmuştur..bu iş böyle gitmez..olmazsa olmaz..
cok sevdığımı biliyor, o da ben iyi oldugum zamanlar beni sevdiğini söylüyor.. ama inanmıyorum..ve pişman oluyorum...
bu duygu cok pis bir duygu işte..

ben her zaman erkeğin sevgi konusunda bir adım önde olması gerektiğini düşünürüm, sen onu koşulsuz seviyosun ama o seni koşullu seviyo ki koşullu sevgi olmaz, benim gibi düşünürsen her şeye peki dersen iyi olursan seni severim diye bişey kabul edilemez, lakin şu saatten sonra nasıl dönersin nasıl sesin çıkar bilemiyorum

ilk zamanlar öyleydi beni kaybetmekten korkar, ne desem yapardı ama sonra tersine döndü durum ne yazıkki...
gittiği yere kadar derim giderim... rabbim herşeyden önce hayırlısını versin..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…