bende memur olaydım zaten dert etmezdim
maaşı iyi ozaman :))
1-2 sayfa önce bişeyler yazdım okuduuz mu bilmiyorum?
evlenmeden çocuğu düşünüyorsunuz.
maalesef hayat planladığımız gibi gitmiyor.
hangimizin planı tıkır tıkır işledi ki.
belki hiç beklemediğiniz bir hayat sizi bekliyor.belki çok çok rahat bir yaşamınız olacak.
ya da tam tersi.
bunu yaşamadan bilmek mümkün değil.keşke mümkün olsaydı.
ben 1,500 maaş alıyorum özel sektördeyim ama eşime para vermiyorum daha doğrusu veremiyorum.evlendik borçları ödedim tam bitti derken tüp bebeğe giriştik.ama çocuk olunca çıkcam eşim 1,000 lira ile bize bakcak
amin canım bende bundan korkuyorum yanlış karar vermekten veya kararımdan mutsuz olmaktan(
yine dert olurdu canım. memuriyet iyi gibi geliyor ama yoğun olan memuriyetler aksi olan amirler de var. 8-6 çalısıyorum ben.Bildiğin devlet memuruyum ama 8-6 ve çok yoğun.Gir bi işe çalış 3 e 5 e bakma derim.
amin canım bende bundan korkuyorum yanlış karar vermekten veya kararımdan mutsuz olmaktan(
çalışmak tabiki istiyorum ama bebek olursa bırakamzsam falan :)))
canım bir maaş yüzünden ayrılmak zorr daaha kötüsüde olur zenginle evlenirsin iflas edersiniz belki hiç bilmezsin bu bir ayrılma sebebi değil çnküü
evet doğru ama bide somut durum var bunuda görmezden gelmemeliyim değilmi
hiç takma rızkıyla gelir. Büyükler de yardımcı olur. Hatta yardımcı olmak için kavga ederler sen ayırmak zorunda kalırsın
tabiki ama ben zaten zengin istemiyoruki yanlış anlıyosunuz normal kimseye muhtaç olmadan kendi yağımızla kavrulalım o kadar kiramızı vermedik elkrk su ödeyemedik sorunu olmasın bu evliliği yıpratır bundan korkuyorum
Zor, tabi. Ama anladığım kadarıyla bir an önce çocuk istiyorsunuz ve şimdiki erkek arkadaşınızdan ayrılırsanız yenisiyle tanışmak evlilik planlarını yapmak zaman alır, ne de olsa 3 günde tanışıp evlenen insan çok değil. O yüzden bence şimdi evlenmek daha mantıklı. Bakıcı seçeneğini düşünebilirsiniz ama o konuda da çok temkinli davranmak lazım, iyi tanıdığınız birisi olması çok iyi olur.bilmem özel sektör çıkta diyeblirler 2 3 ay belki kayınvalde bakamaz yaşlı annem belki oda kendi evinde bakabilir oda zor aramızda 1 saatlik yol var diyorum ya işin içinden çıkamadımki :))
evet doğru ama bide somut durum var bunuda görmezden gelmemeliyim değilmi
Böyle bir konuda siz olsaydınız ne yapardınız demek, bana pek mantıklı gelmiyor ne yalan söyleyeyim…
İnsanlar çok farklı çünkü.
Bazısı vardır, 5.000 TL maaşla geçinemez, bazısı vardır asgari ücretle ev sahibi olur.
Bazısı marka giyer, kozmetik, kuaför gibi ihtiyaçlarından kısmaz, bazısı vardır bu tip şeyler için hiç para harcamaz.
Elbette herkesin kendi tercihidir, kendi yaşam standardıdır. Kimse bunu yargılayamaz ya da neden böyle yapıyorsun diyemez.
Senin durumun biraz daha farklı.
Ama şöyle düşün, evleneceğin kişinin birkaç ay sonra daha yüksek bir maaşla başka bir işe giremeyeceğinin garantisi olmadığı gibi, senin de aynı maaşla aynı yerde çalışacağının garantisi yok.
Yarının neler getireceğini kimse bilemez.
Çok kazanırken az maaşlı bir iş de bulabilir insan, az kazanırken çok maaşlı bir iş de bulabilir.
Kader kısmet meselesi bu.
Yukarıda dediğim gibi, bazısı kader kısmet der evlenir, bazısı ise maddi konuları düşünerek adım atmak ister haklı olarak.
Onun için, sen kendi iç sesini dinle.
Önemli olan huzur elbette, ama para da artık huzur kadar gerekli.İkisi aynı oranda olmalı benim fikrimce.
Bir süre sonra maddi sıkıntılar sebebiyle birbirinize sarabilir, aranızı bozabilirsiniz.
Seni de bu konuda anlıyorum, endişelerinde haklısın.
Eğer sana değer veren, seni anlayan biriyse; ki yazdıklarından bunu anlıyorum; maddiyat bir şekilde düzelir.
Yavaş yavaş eşyalarınızı alır, taksitlerinizi ödersiniz.Aileler de yardım eder ellerinden geldiği kadar.
Çocuk meselesini de evlendikten sonra karşılıklı oturup konuşursunuz.
Evlenmeden, çocuk olunca ne yapacağım diye düşünme bence bu kadar.
Her şey olacağına varır.
Yetinmeyi bildikten sonra, bir kuru ekmek bile bal gibi gelir insana.
Herkes bu tip sıkıntılardan geçiyor az çok. Alın teriyle alınan eşyanın, emek verilen evin yerini hiçbir şey tutamaz, emin ol buna.
Bence bu tip şeyleri çok fazla düşünmemeye çalış, her şey olacağına varır.Çok maaş alırken az maaşla geçinmek zorunda da kalabilirsin, az alırken bir anda çok yüksek bir maaşta alabilirsin.
Umarım yardımcı olabilmişimdir canım benim.
Somut durumu görmemezlikten gelmen münkü değil tabi.elbette düşüneceksin nasıl geçineceğiz,borçları nasıl öderiz diye.
ama öncelikle bu adamla evlenmek istiyormusun bi tart.sırf maddi sebepler yüzünden bırakabilecekmisin bi düşün.
eğer cevabın hayır bırakamam ise o zaman durumunuzla ilgili neler yapabilirsiniz onlara odaklanacaksın.
yok gerekirse bırakırım diyosan zaten boşa zaman harcama bence.
Zor, tabi. Ama anladığım kadarıyla bir an önce çocuk istiyorsunuz ve şimdiki erkek arkadaşınızdan ayrılırsanız yenisiyle tanışmak evlilik planlarını yapmak zaman alır, ne de olsa 3 günde tanışıp evlenen insan çok değil. O yüzden bence şimdi evlenmek daha mantıklı. Bakıcı seçeneğini düşünebilirsiniz ama o konuda da çok temkinli davranmak lazım, iyi tanıdığınız birisi olması çok iyi olur.
Kadın vardır, çerden çöpten aş eder; kadın vardır, pişmiş aşı taş eder..! bU sözü çok begeniyorum. .
Sizde çalışıyormuşssunuz nişanlınızın maaşıda küçümsenecek bir miktar değil. . Kıymetini bilirseniz o maaştan kenara para bile koyabilirsiniz. .
İstanbulda yaşamamıza rağmen çok şükür dediğiniz parayla gayet güzel geçindik. .Hatta üstüne üstelik birikim bile yaptık. . Daha evlenmeden çocuk olursa naparız diye düşünüyorsunuz. . Bence gereksiz kuruntu . . Arada sevgi varsa fedakarlıkta olmalı. . iyi günde kötü günde birbirinize destek olurssanız atlatabileceğinizi düşünüyorum
Somut bir durum yok aslında canım benim, işyeri kapanacak belki diyorsun.
Belki yüksek maaş alacak, belki şimdiki maaşından bile az.
Hayat biz planlar yaparken başımıza gelenlerden ibaret ne yazık ki.
O yüzden yaşamadan bilemeyiz hiçbirimiz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?