bırakamam tabiki ama işten çıkma durumuda var bu durumdada bile bile evlenemem(
ağzına sağlık öyle güzel yazmışsınki yüreğinede sağlık yok kuaföre gitmem saçımı bile kendim keserim marka giymem hatta çok para verilmesine karşıyım kıyafete ben normal standartta yaşıyalım ne biliim kiramızı ödiyelim faturalarımız öddensin ayda pazarımız mmarketimiz düzenli olsun okadar ne biliim anlatabilmişimdir umarım ama 1300 tl yi hesaplıyorum yok yetmiyor :)) tabki bende çalışmak isterim üniv mezunuyum ama çalışamadığmıda düşünüyorum iş hazır mı kapıda :))
5 ay sonra bitiyorsa o kadar kötü değil =) Evlenirseniz düğün yapmayı düşünüyor musunuz? Düğün pek çok kızın hayali, biliyorum, ama maddi sıkıntı araya girince bebek için erteleyebilirsiniz bir süreliğine. İsterseniz yani.yaş 30 olunca evet :)) işin kötüsü bide şimdi maaşından kart baorcu ödüyo birikimde yapamıyor 5 ay sonra bitiyomuş borcu anlıycan çok zor
Bak şöyle düşün canım benim,
Akşama kadr evde yoksunuz,elektrik-su vs zaten az gelir.
Yemk desen, yazdan hazırlar sebzeni buzluğua kaldırırsın, kışın sebze ihtiyacının bir kısmını böyle giderirsin.
1300 tl az bir para değil, ama çok da değil.
Sen zaten çok para harcayan, har vurup harman savuran bir kız değilsin okuduğum kadarıyla.
Akşamdan akşama geleceksiniz eve, yakacağınız elektrik kullanacağınız su o kadar fazla bir faura yükü getirmez size.
İkinizde çalışıyorsunuz, hemen hemen 2300 tl maaş geçecek elinize.
Kirayı verdiniz, kaldı 1600.
200-300 faturalar desek, elinize birinizin maaşı kalır gene aaşağı yukarı.
Bence korkma, inan insan hayatta öyle sıkıntılar görüyor ki..
Ben evlendim, işyerim taşındı ve işi bırakmak zorunda kaldım.Eşimin alamadığı maaşıyla, kira ödemeye çaışıyorduk.
Gün oldu ekmek alacak paramız olmadı inan bana, o kadar sıkıntı çektik ki..
Şimdi Allah'a şükür, ikimizde iyi kazanıyoruz, hiç bir eksiğimiz yok şükürler olsun.
O yüzden canım, hayat ne gösterir bilinmez, sen idare etmeyi bilirsen, ki biliyorsun gördüğüm kadarıyla, hiç bir şey olmaz.
Bu kadar dert etme, eşinle birbirinizi sayın-sevin, her şey zamanla olur bitanem.
Allah yardımcınız olsun, dert etme lütfen.
5 ay sonra bitiyorsa o kadar kötü değil =) Evlenirseniz düğün yapmayı düşünüyor musunuz? Düğün pek çok kızın hayali, biliyorum, ama maddi sıkıntı araya girince bebek için erteleyebilirsiniz bir süreliğine. İsterseniz yani.
kiramı eviniz kiraysa helal
allah razı olsun :)) çok güzel yorumun haklısınız işte çalışamazsam ki çalışmak istiyorum ama iki yönlü düşünüyorum hatyat zor ve evet mücadele haklısınız ben sadece kimseye muhtaç olmak tan korkuyorum çünkü babmdan allah razı olsun güzel bi yaşam sundu zengin değildik ama evimiz arabamız vardı fakirde değildik babmlarda kolay gelmedi tabi bu duruma ama devlet işindeydi babam o var(
5 ay sonra bitiyorsa o kadar kötü değil =) Evlenirseniz düğün yapmayı düşünüyor musunuz? Düğün pek çok kızın hayali, biliyorum, ama maddi sıkıntı araya girince bebek için erteleyebilirsiniz bir süreliğine. İsterseniz yani.
500 lira ev kirası evet
kızlar erkek arkadaşım var çok iyi bana çok değer veriyo ama maaşı çok az 1300 tl geçinemeyiz bu bende çok korku oluşturdu ben bayanım çalışamıycağm durum olabilir bebek olur falan bu maaşla geçinemeyizki bebk nasıl yapalım yaşım 30 ertelesem off çıldırcamm siz napardınız yardım lütfen !!!!!!
Senden de Allah razı olsun canım.
İleride sizin de olur belki eviiz arabanız , daha ortada bir şey yokken karamsarlığa kapılma bence.
Ufak ufak kenara bir şeyler atabiliyorsanız atın beraberce, zamanı geldiğinde de eşyaları alırken kolaylık olur ikinize de.
walla canım ben asgari ücetle çalışıyorum nişanlımda 1200 tl alıyor...
ben çalışmasam o hiçbir şeye yetişemez.. ewimizde kira...
dolayısıyla artık bu dewirde tek maaşla geçinilmiyor...
zaman eski zaman değil...
her şeyi kocalara yüklememk lazım... ewlilik önemli...
ben oturayım ben kadınım çalışamam diye bişey yok...
benim çocuğum olsada çalışcam.. çocuğuma da bi annem bi kayınvalidem bakazak dönüşümlü olarak...
hem bi kadının çalışması çok önemli.. bunun yaşlılığını da düşünmek lazım....
Ahh ahh böyle kadınlara çok sinir oluyorum....
ee sen çalışmassan nasıl geçinceksiniz(
allah büyüktür elbet aç bırakmaz bizi
pardonda böyle kadınlara sinir oluyorum demişsin bende çalışıyorum ve çalışmak ta istiyorum üniv .okudum emekli olmak istiyorum haliyle ben ya çalışamdım sonuçta özel sektör garantisi yok dimi işte hazır kapıda seni beklemiyor malum yaşadğm şehir de iş imkanı belli ben diğer durumuda düşünüyorum anladın korkularım bu yüzden
allah inşallah bi bebiş verir size :)
kızlar erkek arkadaşım var çok iyi bana çok değer veriyo ama maaşı çok az 1300 tl geçinemeyiz bu bende çok korku oluşturdu ben bayanım çalışamıycağm durum olabilir bebek olur falan bu maaşla geçinemeyizki bebk nasıl yapalım yaşım 30 ertelesem off çıldırcamm siz napardınız yardım lütfen !!!!!!
hıımmm anladım canım ben çalışmak istemiyorsun sanmıştım...
hani ewde oturayım kocam bana baksın bakmak zorunda, kendine güzeniyorsa ewlensin diyen kadınlar var... ben, sende öyle düşünüyorsun sandım canımmm...
tabi insanın kenbdi kriterlerine göre iş bulması da çok zor olabiliyor...
gerçi artık ünw okusan da onunda bi önemi kalmadı ne yazıkki :/
tabii insan diğer durumları da düşünmek zorunda...
hayırlısı olur senn içinde inşallah canım....
ayyy harikasın alllah razı olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?