Siz olsaniz buna alinir miydiniz?

Bakıyorum da konu kısa sürede çok yorum almış. Konu tantuni olunca, herkeste aç olunca saldırdık galiba size. Açlık anlarında böyle konular açmazsınız sanırım bir daha :). Herkes burada kendi fikrini yazıyor. Şimdi aynı yorumlardan bir sürü okuyunca size fazla yüklendiğimizi düşündüm. Onları bir akşam tantuni yemeye davet edin, tantunilerinizi tokuşturun Konuşun bitsin. Şimdi düşündüm de hayat bu tarz şeyleri kafaya takacak kadar uzun değil. Benim evime biri gelip bunları yapsaydı o an bozulsam da unuturdum sanırım.

Herkes kendi yasayis bicimine gore fikrini soyluyor. Saygi duyarim. Kimi dayisiyla tokalasmazken bile kimi kuzeniyle kardesten otedir. Bu konu biraz oznel tabi. Ben de hic lafi ni etmem, yeni evliler sonucta. Damat belki mesafeyi seviyordur. Bugune kadar gayet samimiydi, ben tanimamisim. Boyle bir olay olana kadar da anlamam mumkun degildi.
Caniniz cektiyse hakkinizi helal edin :)

Evet damat bey. Resmiyeti seviyor demekki, oysa bana hic oyle gelmemisti :) bir dahakine evime geldiklerinde sofraya yedek catal falan koyayim bari. Bunlara da takarsa falan alinmasin sonra

Değişik ya. Komik geldi kusura bakma, kendi kendine triplenmiş adam.
Hiç üzerine düşünülecek bir konu değil, mevzu haline getirilmesi ayıp esas; kuzen evinde sipariş vermek ayıp filan değil. Bizim kuzenlerle de arada buluşmalar olur birbirimizin evinde, aylık ya da işte denk gelirse 15ten 15e eşlerle birlikte bir araya geliriz. Geçen yeni evli kuzendeydik; ilk kez gittik evlerine; kudurduk yani, damat bey de uyum sağladı bize sağ olsun karaoke gecesi yaptık. Ondan önceki buluşma bendeydi film gecesi yaptık, dışarıdan pizza söyledik, o anda karar verdik. Bir ondan önce diğer kuzendeydik "Sıkıldık" dedik, hep beraber kalktık dışarı çıktık.
E onlar niye gönül koymadı "Bizde sıkıldılar bak evimizde sıkıldılar" demedi? Ya da biz niye "Dışarıdan pizza istedik ya yetmedi mi ikramlar?" diye sorgulamadık? Kuzenler arasında lafı mı olur ya? Ne kadar saçma..
Neyse. İşin özü, durum çok saçma. Bunun dillendirilmesi daha da saçma.
Takmayın, dert edilecek bir şey yok, rahatsız oluyorlarsa da bir zahmet yüzünüze söyleyebilecek cesarette olsunlar. Hiç samimi gelmedi bana davranışları. En olmadı oturun konuşun samimiyetinize bir şans vermek istiyorsanız "Problem mi ettiniz bunu gerçekten?" diye.

Evet damat bey. Resmiyeti seviyor demekki, oysa bana hic oyle gelmemisti :) bir dahakine evime geldiklerinde sofraya yedek catal falan koyayim bari. Bunlara da takarsa falan alinmasin sonra

Bu resmiyet ile alakali degil ki, normal terbiye ile alakali. Onca yorum yapildi, cogu insantuhaf buldu ve halen kabul etmiyorsun. Ben ablamin evindede bunu yapmam, yabancinin evindede yapmam. Görgü kurallari geneldir.

Caya gittiginiz yerde yemek siparis edilmesinin ayip oldugu niye "kasilmak" olarak görüyorsun? Gayet ayip. Hele ilk defa, yeni evli çiftin yanina gittiginizde çok ayip. Hamileligin arkasina siginmanda garip. Hepimiz hamile olduk, hiç kimse her yarim saatte bir yemek yemedi. Hadi öyle bir durum var, ekmek arasi neyine yetmiyor?

Ha bende olsam bende anneme anlatirdim. Sadece dayinin konuyu size tasimasi ayip oldu. Yoksa onlar gayet hakli kirilmakta.

Ben anlamadim onlara almadiniz diyemi alinmis yoksa siz odediniz diyemi keşke onlarada alsaydiniz belki cekindikleri için yok demislerdir

Alınmaları normal ona birşey demiyorum da, konunun ta babasına kadar gidip, babasının da taa kalkıp size gelip bunu konuşması onların kalitelerini belli ediyor. Ne gelirim ne giderim net.

Evet damat da sizdenmis. Ogrenmis oldum.
Polemik yaratmak için yazmadım ben.yorumumu bana doğru geleni yazdım.damat sizdenmiş nedir yani.
Sizin tantuni soylemenizin yanlis olduğu kadar(bana göre),onlarin da ses çıkarmaması yanlış.aa olur mu öyle,beraber birseyler yapalım yiyelim demeleri lazımdı.misafirim aç olduğunu söylüyorsa kalkar yaparım şahsen.

Helallik bir durum yok, dert etmeyin(öyle rahat edecekseniz de helal olsun tabi). İşten çıkınca bastırırız açlığımızı

Bende hamile kaldim evet insanin cani birsey ceker , acikir da misafirlikteyken kimsenin evine siparis vermedim , bence ayip etmissiniz
Onlarinda babalarina olayi anlatmalari garip olmus , gerci benim evime gelen biri bunu yapsa bende garipsedigim icin anneme anlatirdim buyuk ihtimalle ve annem de ayiplardi
Yaptiginiz cok tuhaf cidden

@Less -is-More eşimle ilk bayramımız aklıma geldi. Ben ,eşim ,eltim ,kaynım 2/3 yıllık evli kuzenine (amcasinin kızı) gittik bayramlaşmaya ... kızın evinde oturuyoruz (bu arada ev babanneden kalma) sohbet -muhabbet derken kız bize "size ne ikram edeyim?" diye sordu Biz de bayramlaşmak için geldiğimizi bir ikrama gerek olmadığını söyledik.Kiz ve kocası israra başladı " yok illaha birşey söyleyin....baklava ,kazandibi... ne yersiniz?" diye sayiyorlar. Ben mahcup oldum bayram günü bu kız neler neler hazırlamış diye..."Niye bu kadar zahmete girdiniz baklava yeterli ..birlikte hazirlayalim tabakları " dedim . Kız "Yok biz zaten birşey yapmadık,siz ne yiyecekseniz tatlicidan sipariş edicem" dedi.Sipariş verirken adresi hatirlayamadi,telefonu eşim aldı ve bayram ikramimizi kendimiz sipariş ettik. Ben güldüm geçtim...sizin olay fazla uzamış

Hamileliği neden abartıyoruz toplum olarak.
Gak diyince su guk diyince yemek veriyoruz önüne.
Tantuni aşerdim diyip misafirlikte dışarıdan yemek söylemek evet ayıp olmuş.
1 saat aç durabilirsiniz, hamile olsanız bile.
Duramayacak durumda iseniz ekmek peynir rica ederdiniz.

Bence siz hatalısınız.

oraya yemek sipariş edilmesi başlıca tuhaf geldi bana.kendi teyzemi , dayımı, anneannemi , elinde büyüdüğüm yengemi düşünüyorum yine de yapmam öyle bir şey.hadi siz öldünüz bittiniz aşermekten asla bekleyemeyecek kadar fenasınız bari eşiniz yapmasaydı.ayıp olmuş.gelmiş aç kalmış beğenmemiş dışardan parasıyla söylemiş gibi.

Ben mesafeli olurdum sizle kuzenlerin yerinde olsam. Sizinle aynı durumu yaşadık ama bizde ilk 1 yıl kadar olmadı. Sonrasında gece 2 de 3 de kalktığımız oldu birbirimizden. Yemek de sipariş ettik, market market de gezdik. Siz ilk defa gittiğiniz evde çaya deyip karı koca yemek istemişsiniz. Hadi siz yediniz 2 saat tutamadınız kendinizi kocanız niye yedi ? O bari otursaydı. Görgüsüz lafı burada oturuyor üstünüze maalesef. İyi ki bir de parasını ödetmemişsiniz. Şunu da söyleyeyim misafir olduğum evde ben yemek yerken ev sahipleri izlese rahatsız olurdum açıkçası. Bence samimiyet bu değil.

Siz kuzeninizi kardeş gibi samimi görüyor olabilirsiniz ama damat daha ailenize yeni katılmış.. Daha yeni birbirinizi tanıma aşamasında, ilk defa evine gittiğinizde yemek sipariş vermeniz bencede tuhaf olmuş. Keşke evinize dönerken dışarıda yeseydiniz, 1 saat tutsaydınız kendinizi

insanların kuzenlik yakınlık anlayışı nekadar garip yahu
kuzenim bana gelse canı tantuni çekse ben kendim direk arar sipariş ederim .
hanfendinin ne görgüsüzlüğü kaldı ne 2 saat boğazını tutamadığı kaldı
ne kadar küçük şeylere takılıp hayatı zorlaştırıyorsunuz ya .
bence ayıp olan ev sahibinin yaptığı .
ayıp etmiş diyenler kendi kuzenini düşünüp konuşsun bence ne ayıbı ya :)

ay üf takıntılı insanları sevmiyorum

En kapsamlı ve favori yorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…