Allah rahmet eylesin. herkesin koşulları, karakteri bir değil. kadın 4-5 yildir bakıyormuş bu az bir süre de değil. oğlu çalışıyor ve ancak akşamları babasına gözkulak olabiliyor başka ne zaman çıkacak. bilemiyorum ben yaşamış insanların daha iyi anlayacağını düşünüyordum ki ben de yaşadım, benim babam da akciğer kanseriydi, ha biz 20 gün içinde kaybettik ama annem 5 yıl baksa neden dışarı çıktın demem ondan önce ben teklif ederdim. rahmetli dedem de 2 yıl felçli kaldı sonra vefat etti, yakınlarının neler yaşadığını çok iyi biliyorumAllah bana ve yakınlarıma gösterdi rahat olun siz ! benim canım rahmetli babacığım akciğer kanseriydi, annem 1 dk başından ayrılmazdı olur da birşey ister diye, hiç günyüzü görmesin demiyor zaten kimse, akşam gezmelerine de gitmeyebilir elbette ki !
Allah hepsine rahmet eylesin nur içinde uyusunlar, hasta bakmak gerçekten psikolojik olarak çok zor ,bunu en iyi bizler biliriz ama konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak, oğlu nasılsa sürekli geliyor diye sanki kayınvalidesi de rahat davranıyormuş gibi geldi, yoksa konu sahibinin de empati yapıp vicdanlı olması gerekiyor bence,Allah yardım etsin bu durumdaki herkese, bakana da baktırana da inşallahAllah rahmet eylesin. herkesin koşulları, karakteri bir değil. kadın 4-5 yildir bakıyormuş bu az bir süre de değil. oğlu çalışıyor ve ancak akşamları babasına gözkulak olabiliyor başka ne zaman çıkacak. bilemiyorum ben yaşamış insanların daha iyi anlayacağını düşünüyordum ki ben de yaşadım, benim babam da akciğer kanseriydi, ha biz 20 gün içinde kaybettik ama annem 5 yıl baksa neden dışarı çıktın demem ondan önce ben teklif ederdim. rahmetli dedem de 2 yıl felçli kaldı sonra vefat etti, yakınlarının neler yaşadığını çok iyi biliyorum
gözlerim doldu okurken, Allah sizden razı olsun, evladinizdan size kat kat fazlasını versin. eşiniz acısından üzüldüm, zor zamanlarda eş desteği dediginiz gibi çok önemliKendinizi onun yerine koyun. Hatta ona yardımcı olun. Unutmayın bugün onun yaşadıklarını baska bir gün siz yaşayacaksınız. Ben babam hastayken sabah5 de kalkar hastaneye götürürdum. Ordan işe giderdim. 8e kadar çalışır eve donerdim. Bazen eve değil anneme gecerdim. Babamın bir ihtiyacı varsa karsilayim diye. Sonra eve gecerdim.. Yorgun argın siniri bozuk. Tam uyuyayım derken bir telefon baban kötü. Kalkar yine anneme giderdim. Ambulans gelir babamı hastaneye götürür düm. Gece 3 4 olur eve gelirdim. Bazen sabahı bulurdu. Sabah 8 bir telefon babam arar beni köye götürün baba yapma etme baba. Yok dinlemez annem ağlar. Kalkar anneme giderim. Babamı ikna eder ordan işe giderim. Bu akşam uyuyayım derken yine bir telefon işten direkt yanlarına giderim uzun zaman böyle geçti.okadar zor zamanlardıki. Üstelik kendi çekirdek ailem içinde büyük halletmem gereken sorunlar varken. Eşimin desteği vardı evet ama yeterli bulmuyorum. Şimdi ne diyorum biliyormusun. Onun anne veya babası hastalanırsa onun desteğinden 1 fazlasını bile vermem. Kimsede anne babasının suçu ne diyemez. Sonuçta onların çocuğu onlar yetiştirdi. Gelir evimde kalırsa bile alıp hastaneye koşturmak ve tüm ihtiyaçları onun sorunu beni ilgilendirmez. Ben kendisinden birşey istemedim kendim halletmek zorunda olduğumu biliyorum ama o nekadar destek olduysa bende okadar olurum. Ve inanki bu zamanlarda eşin desteği daha önemli. Babasının ihtiyacı yokken bile sizin hadi babanın yanına gidelim demeniz gerek. Bugün babanı yıkaman için hadi gidelim demen gerek.evet çok zor. Daha yeni evlenmişsin hayalin çok daha farklıdır. Ama hayatta herşey istediğimiz gibi gitmiyor ve böyle kriz anlarında oluşan bağ aile içinde çok önemli. Bukadar zor durumdaysa baba allah gecinden versin çok zamanı kalmamış bile olabilir. Rabiim şifa versin inşallah. Belki babam da yasamasam sana hak verebilirdim kötü hissetmen için. Denir ya başa gelmeyen bilinmez . Ne mutlu ki eşinize babasına böyle kol kanat geriyor.
Babam annemden ayrılmış daha doğrusu davaları devam ediyordu ama bu vahim hastalıkla bir şekilde yanımıza geldi ve elimizden geleni yaptık. Yeri geldi bizi uzmete devam etti nur icinde yatsın. Yeri geldi ağladı kızım çocuğun eşin evin işin arasında birde benimle uğraşıyor sun dedi. Aşk olsun baba dedim. Bugün ben sana yapmazsam evladım bana hiç bakarmı. Sen iyileş yeterki. Erkek kardeşim yok. Babamın özel bölge trasını bile ben yaptım. Eşim allahı var ben yapayım dedi. Hayır sen benim ailem olabilrisin ama bu konuda elsin dedim. Kendim yaptım. Babacım utandı istemedi. Aşk olsun baba annem çalışırken sen benim altımı degistirmedin mi dedim. Heee kızım yaptım dedi. Bak şimdi sıra bende hiç bir farkı yok ben senin parçanım ben varken başka birine düşmez dedim. .
Neden Bukadar ayrıntı anlatıyorum. Çünkü bunların hepsi çok zor şeyler çok zor zamanlar. Inanki eşinin babası için korkuları endişesi senin evliliğini doyasıya yaşayamama psikolojinden çok çok ağır basar.
amin inşallahAllah hepsine rahmet eylesin nur içinde uyusunlar, hasta bakmak gerçekten psikolojik olarak çok zor ,bunu en iyi bizler biliriz ama konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak, oğlu nasılsa sürekli geliyor diye sanki kayınvalidesi de rahat davranıyormuş gibi geldi, yoksa konu sahibinin de empati yapıp vicdanlı olması gerekiyor bence,Allah yardım etsin bu durumdaki herkese, bakana da baktırana da inşallah
Ben sizin gibi düşünebilen insanları gerçekten anlayamıyorum hiç mi vicdanınız sızlamıyo bunları yazarken? Sizin anneniz babanız yok mu? Bi gün onların da başına gelmeyeceğinin garantisi var mı? Ne yapıcaksınız o zaman gitmeyecek misiniz? Bakmayacak mısınız?Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Benim babam rahatsız annem bakar bazen beni çağırır yengem yiğenlerim destek olur. Geçenlerde pazar günü akşama kadar ben baktım eşime de plan yapmamasını hastalanırsa yardım etmesi gerektiğini söyledim. Bu durumu eşim sorun etseydi inanın çok üzülürdüm. Belki boşanmaya kadarda gidebilirdi. Evlenirken iyi günde kötü günde diye söz verdik bu eşinizin kötü günü bence biraz kendinizi yerine koyun sizin için zor ancak sabırlı olun.Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Bunun dışında evinizin temizliğini ,yemeğini ,pazar alışverişlerini siz kendiniz yapıyorsunız.sabahın 7 sinde işe gitmenize rağmen eşinizin bile kahvaltısını hazır ediyorsunuz.pazar kahvaltısını bile ;değil eşinizin hazırlaması ,birlikte bile hazırlayamıyorsunuz.çünkü eşiniz babasının yanına gitmek zorunda.
Eve çoğu zaman yorgun gelen bi eşiniz var. Yemekten sonra uyuyakalan .nazınızı tribinizi çekemeyen .bir şeyi için yapmadığını söylediniz mesela,zaten işte yoruluyorum da babama bakıyorumda şeklinde sıralıyıveren bi eşiniz.
Bunları düşünürken 1,2 yıllık evli olduğunuzu düşünün lütfen.psikolojiniz nasıl olurdu?davranışlarınız ,düşünceleriniz ne olurdu? paylaşırsanız sevinirim teşekkürler.
Hayatından ödün vermezken derken???Öyle.keyfi olanlarda oluyor. annesinin gezmeleri oluyor akşamları beklemeye gitmek zorunda kalıyor babasını.bizim plan altüst oluyor.gitmeyiveremiyo .hayatından o ödün vermezken benim hayatım yeni evliyken bile en az 10 senelik bi evlilik gibi
niye oğlana kalıyor biliyor musunBi yardımcı sağlanabilir istense.eşim bu gitmelerle gelmelerle bile evde ruh gibi.bizim bi hayatımız olamıyosa bi yardımcı sağlanmalı değil mi?bukadr yük binmemeli ana oğul üstlerine ozamn.kendi kızı da dışarda onun da bi fonksiyonu yok.niye herşey tek oğlana bakıyor
benim kayınvalidem de hep der sevgili mune, 2 gün yata 3. gün toprak diyeYatalak hasta bir insan 40 kilo ağırlığa sahip olsa bile vücuduna hakim olamadığı için 2 kişi olmadan tuvalet, yıkama, kaldırma vb işler yapılamıyor, gençsiniz yeni evlisiniz, eşinizle baş başa kalmak, gezmek, vakit geçirmek istiyorsunuz haklısınız ama eşiniz evlatlık vazifesini yapıyor, hasta birine bakmak hiç kolay değil, bakana da zor yatana da zor, kayınvalideniz tüm gün yemek, ev işi, kayınpederinizin ihtiyaçları derken evde bunalıyordur, siz nasıl bunalıyorsunuz, o da bunalıyor, arada gezmeye gidip kafasını dağıtması kadar normal birşey yok, bunu ona çok görmeyin, kim ister ki elden ayaktan düşüp altının bile temizlenmesine muhtaç olmayı, kayınvalideniz ve kayınpederiniz ne kadar üzülüyordur bu hale geldikleri için.
Allah kimseyi elden ayaktan düşürüp evladına bile muhtaç etmesin, rahmetli babamın bir lafı vardı genç öleyim cesedim yakışıklı olsun derdi, aslında elden ayaktan düşmeyeyim manasında söylerdi, öyle de oldu, 2 gün hasta yattı, 2. günün gecesi fenalaştı vegenç öldü cesedi yakışıklı oldu, bende onun gibi giderim umarım.
Öyle söylemeyin lütfen sabahtan akşama kadar hasta bir insanın yanında hiç dışarı çıkmasın mı? İnsan bunalır iki insan yüzü göreyim sohbet edeyim , dertleşeyim der. KV geline gel sen dur dememiş ki oğluna demiş . Biraz empati kurunValla yanlış düşünüyorsunuz, kocası evde hasta bakıma muhtaç ve kadın hala gezme peşinde mi ? Pes !
Yani konu sahibi diyor ya o kardeşi bu kardeşi var. Benim babam önceki evliliğinden olan çocukları yanına gitti anneme boşanma davası açıp. Çok üzüldüm çok üzücü şeyler yaşadım. Ve o çocukları gelin alın almazsanız kapıya atarız dedi. Beyler gibi yaşayan babama birinin bunu demiş olması çok üzdü beni. Çocukların senin için bunu dedi diyemedik bile. O ise hala eski halini devam ettiriyordu. Tabi hastalık da ise eklenince çok üzücü laflar da ediyordu. Sadece hastalık değildi yani üzücü olan. Ama yinede vazgeçmedik. Nur içinde yatsın yinede. Keşke çok önceden yapmasaydı gitmeseydi de. Bu lafları etmeseydi kimse ona. Hala içime dert o söyledikleri laf. Bide şimdi mal davası açtılar. Sokağa atarım dedikleri babaları için. Anneme baktırdilar. Babamla annem helalleşerek ayrıldı. Babam anneme balım canım dedi. Bunlar adam öldükten sonra gidip gıyabında boşanma davası açtılar. Vicdan vicdan gerek önce. Tek isteğim babam dizimizin dibinde olsaydı. Belki böyle hastalanmazdı. Bize yolladıklarında tuvalet sonrası temizliğini bile yapmamışlar. Bir torbaya büyük tuvaleti bulaşmış 5 6 picamayı öyle tıkıştırmışlar. Getitdikleri yorgan nasıl bir yere yatırdılarsa ( komurluk gibi bir yer varmış bahcelerinde) bildiğin rutubetten simsiyah tı. Keşke bababm böyle şeyler görmeseydi. Kendi tercihi idi. Ama üzüntüsü hala bana dert.gözlerim doldu okurken, Allah sizden razı olsun, evladinizdan size kat kat fazlasını versin. eşiniz acısından üzüldüm, zor zamanlarda eş desteği dediginiz gibi çok önemli
Bence öyle değil, öyleyse de annesinin yükünü paylaşıyor, yine de hayırlı evlat derim .anne ne düşünürse düşünsün..siz olayı çok yanlış anladınız, benim rahmetli babacığım da kanser hastasıydı annem 1 dk başından ayrılmazdı, seve seve de dururdu, asla dışarı çıkmasın 7-24 başında dursun demiyoruz ama oğlunun sürekli gelip gitmesiyle kadın da rahata bağlamış bence ,
çok üzüldüm çok zor şeyler yaşamışsınız. bundan sonraki yaşamınızda ferah olun inşallah. ama insan unutamıyor bazı lafları dediginiz gibi. kendi tercihiymiş bir yerde ve babanız da çekmiş. iyi ki siz ve anneniz varmış yoksa adamcagizin hali harapmış. O çocukların da sanmayın yaptıkları yanlarına kar kalıcak, Allah büyük ve herşeyi görüyor duyuyor.Yani konu sahibi diyor ya o kardeşi bu kardeşi var. Benim babam önceki evliliğinden olan çocukları yanına gitti anneme boşanma davası açıp. Çok üzüldüm çok üzücü şeyler yaşadım. Ve o çocukları gelin alın almazsanız kapıya atarız dedi. Beyler gibi yaşayan babama birinin bunu demiş olması çok üzdü beni. Çocukların senin için bunu dedi diyemedik bile. O ise hala eski halini devam ettiriyordu. Tabi hastalık da ise eklenince çok üzücü laflar da ediyordu. Sadece hastalık değildi yani üzücü olan. Ama yinede vazgeçmedik. Nur içinde yatsın yinede. Keşke çok önceden yapmasaydı gitmeseydi de. Bu lafları etmeseydi kimse ona. Hala içime dert o söyledikleri laf. Bide şimdi mal davası açtılar. Sokağa atarım dedikleri babaları için. Anneme baktırdilar. Babamla annem helalleşerek ayrıldı. Babam anneme balım canım dedi. Bunlar adam öldükten sonra gidip gıyabında boşanma davası açtılar. Vicdan vicdan gerek önce. Tek isteğim babam dizimizin dibinde olsaydı. Belki böyle hastalanmazdı. Bize yolladıklarında tuvalet sonrası temizliğini bile yapmamışlar. Bir torbaya büyük tuvaleti bulaşmış 5 6 picamayı öyle tıkıştırmışlar. Getitdikleri yorgan nasıl bir yere yatırdılarsa ( komurluk gibi bir yer varmış bahcelerinde) bildiğin rutubetten simsiyah tı. Keşke bababm böyle şeyler görmeseydi. Kendi tercihi idi. Ama üzüntüsü hala bana dert.
Kesinlikle hayırlı evlat Allah ondan razı olsun, ona yüze yüz katılırımBence öyle değil, öyleyse de annesinin yükünü paylaşıyor, yine de hayırlı evlat derim .anne ne düşünürse düşünsün..
Tabii ki çıksın, biz de yaşadık bilirim o prikolojiyi ama oğlu çok sık gitti için kayınvalide biraz boşluyor gibi geldi bana hepsi buÖyle söylemeyin lütfen sabahtan akşama kadar hasta bir insanın yanında hiç dışarı çıkmasın mı? İnsan bunalır iki insan yüzü göreyim sohbet edeyim , dertleşeyim der. KV geline gel sen dur dememiş ki oğluna demiş . Biraz empati kurun
Bi yardımcı sağlanabilir istense.eşim bu gitmelerle gelmelerle bile evde ruh gibi.bizim bi hayatımız olamıyosa bi yardımcı sağlanmalı değil mi?bukadr yük binmemeli ana oğul üstlerine ozamn.kendi kızı da dışarda onun da bi fonksiyonu yok.niye herşey tek oğlana bakıyor
Eşinizin babası rahatsız ve tek oğlan,kız kardeşi de şehir dışında çalışıyor .hergün sabah kaldırmaya akşam yatırmaya gidiyor,onun dışında banyo için yine ayrı gidiyor haftada 2 ,3. Bazen eşinizle herhangi bir yerdeyken örnek sinema ,aranıp gel babanı bi yıka denilebiliyor. tuvalet durumu sebebiyle ekstra da yıkamak gerekebiliyor yani haftada 1,2 defa.
Tutar genç .50sinde.bakmam demiyor.kafa eşimin yoruluyor.işini mi düşünsün benimi kv yimi .o taraftan yapsada görülmüyor yaptığı zaten .KV bi yardımcı işine yanaşmıyor. Bi sıkıntıda hemen eşime gel banyo yaptır filan olabiliyor gecenin 12 sinde bile.yardımcı olsa gidip geldiğimizde en azından bi rahatlama olur eşim için.ban yo işinde yatırıp kaldırma işinde bi tarafları ağrıyo geliyor eve.Kv nizin eli ayağı tutuyor mu peki. Yaşlı mı. Yani o bakmam diyorsa eşiniz de merhamet sahibi ise (ki bu çok büyük bir meziyet) sabretmekten başka çareniz yok. Eşinize destek olmaya çalışın. Hiç değilse Allah rızası için
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?