Siz olsanız nasıl olurdunuz?

Allah rahmet eylesin. herkesin koşulları, karakteri bir değil. kadın 4-5 yildir bakıyormuş bu az bir süre de değil. oğlu çalışıyor ve ancak akşamları babasına gözkulak olabiliyor başka ne zaman çıkacak. bilemiyorum ben yaşamış insanların daha iyi anlayacağını düşünüyordum ki ben de yaşadım, benim babam da akciğer kanseriydi, ha biz 20 gün içinde kaybettik ama annem 5 yıl baksa neden dışarı çıktın demem ondan önce ben teklif ederdim. rahmetli dedem de 2 yıl felçli kaldı sonra vefat etti, yakınlarının neler yaşadığını çok iyi biliyorum

Allah hepsine rahmet eylesin nur içinde uyusunlar, hasta bakmak gerçekten psikolojik olarak çok zor ,bunu en iyi bizler biliriz ama konu sahibinin anlattıklarından yola çıkarak, oğlu nasılsa sürekli geliyor diye sanki kayınvalidesi de rahat davranıyormuş gibi geldi, yoksa konu sahibinin de empati yapıp vicdanlı olması gerekiyor bence,Allah yardım etsin bu durumdaki herkese, bakana da baktırana da inşallah

gözlerim doldu okurken, Allah sizden razı olsun, evladinizdan size kat kat fazlasını versin. eşiniz acısından üzüldüm, zor zamanlarda eş desteği dediginiz gibi çok önemli

amin inşallah

Ben sizin gibi düşünebilen insanları gerçekten anlayamıyorum hiç mi vicdanınız sızlamıyo bunları yazarken? Sizin anneniz babanız yok mu? Bi gün onların da başına gelmeyeceğinin garantisi var mı? Ne yapıcaksınız o zaman gitmeyecek misiniz? Bakmayacak mısınız?
Bundan 1,5 sene önce ev alıp taşındım.. Eski evimde 4 yıl oturdum, alt komşum yaşlı bi teyzeydi her fazla kimsesi yoktu bi erkek torunu vardı ara sıra gelen.. Her hafta sonu onun banyo saatine göre yaptım her planımı, banyoya girerken beni arardı elimde ne varsa misafirim bile varsa bırakıp gidip kadını yıkardım.. Her gün en az yarım saat yanına uğrayıp bi ihtiyacı varsa yapardım.. Şimdi aynı apartmanda eltim oturuyo, ona da tembih ettim şimdi eltim yıkıyo kadını hafta sonları, hep ziyaretine giderim.. bu kadın benim hiçbişeyim. Ama insanlık namına yaptım tüm bunları.. O adam da eşinizin babası, siz neyin hesabınsasınız? Bi gün siz de o duruma düşseniz ne olacak?

Benim babam rahatsız annem bakar bazen beni çağırır yengem yiğenlerim destek olur. Geçenlerde pazar günü akşama kadar ben baktım eşime de plan yapmamasını hastalanırsa yardım etmesi gerektiğini söyledim. Bu durumu eşim sorun etseydi inanın çok üzülürdüm. Belki boşanmaya kadarda gidebilirdi. Evlenirken iyi günde kötü günde diye söz verdik bu eşinizin kötü günü bence biraz kendinizi yerine koyun sizin için zor ancak sabırlı olun.

Hayatından ödün vermezken derken???
yatalak hasta bakmak ne zordur bilir misiniz
kadın belli ki arada kafasını dağıtmak istiyor ki çok normal bir istek
akşamları dediğiniz sanmıyorum ki her akşam her akşam olsun
haftada bir iki idare edebilirsiniz o gün planınız bozulrsa ertesin gün telafi edersiniz ne var bunda

niye oğlana kalıyor biliyor musun
çünkü babadan bahsediyoruz bir erkekten
bir baba için kızının onu banyo yaptırması tuvalete götürmesi kadar zor bir durum var mıdır sizce hiç mi düşünemiyorsunuz gerçekten
benim arkadaşımın dedesi aynı durumdaydı oğlu yoktu mecbur kızı yapıyordu her türlü işini, ama adam çok asabileşmişti bu durumdan ötürü rahatsız oluyordu çünkü
gerçekten azıcık vicdanınızı dinleyin lütfen sağlıklısınız gençsiniz bugün yapamzsanız yarın yaparsınız planınızı bu kadar bencil olmayın

benim kayınvalidem de hep der sevgili mune, 2 gün yata 3. gün toprak diye
ALlah kimseyi elden ayaktan düşürmesin böyle konular beni çok üzüyor ya bir evladım var ALlah izin verirse biri de yolda geliyor, Allahım sağlıklı ölüm nasip etsin bana da onların başına dert olmayayım

Eşiniz ne hayırlı evlatmış derdim
Sonuçta bizimle kalıcaklar da diyebilirdi onu geçtim empati yapın azıcık
siz sadece ona destek olun yada eşinizi de düşünüp yoruluyorsun şöyle böyle deyip hiç değilse yarım gün falan bakıcı tutalım yardımcı olsun deyin

Valla yanlış düşünüyorsunuz, kocası evde hasta bakıma muhtaç ve kadın hala gezme peşinde mi ? Pes !
Öyle söylemeyin lütfen sabahtan akşama kadar hasta bir insanın yanında hiç dışarı çıkmasın mı? İnsan bunalır iki insan yüzü göreyim sohbet edeyim , dertleşeyim der. KV geline gel sen dur dememiş ki oğluna demiş . Biraz empati kurun

gözlerim doldu okurken, Allah sizden razı olsun, evladinizdan size kat kat fazlasını versin. eşiniz acısından üzüldüm, zor zamanlarda eş desteği dediginiz gibi çok önemli
Yani konu sahibi diyor ya o kardeşi bu kardeşi var. Benim babam önceki evliliğinden olan çocukları yanına gitti anneme boşanma davası açıp. Çok üzüldüm çok üzücü şeyler yaşadım. Ve o çocukları gelin alın almazsanız kapıya atarız dedi. Beyler gibi yaşayan babama birinin bunu demiş olması çok üzdü beni. Çocukların senin için bunu dedi diyemedik bile. O ise hala eski halini devam ettiriyordu. Tabi hastalık da ise eklenince çok üzücü laflar da ediyordu. Sadece hastalık değildi yani üzücü olan. Ama yinede vazgeçmedik. Nur içinde yatsın yinede. Keşke çok önceden yapmasaydı gitmeseydi de. Bu lafları etmeseydi kimse ona. Hala içime dert o söyledikleri laf. Bide şimdi mal davası açtılar. Sokağa atarım dedikleri babaları için. Anneme baktırdilar. Babamla annem helalleşerek ayrıldı. Babam anneme balım canım dedi. Bunlar adam öldükten sonra gidip gıyabında boşanma davası açtılar. Vicdan vicdan gerek önce. Tek isteğim babam dizimizin dibinde olsaydı. Belki böyle hastalanmazdı. Bize yolladıklarında tuvalet sonrası temizliğini bile yapmamışlar. Bir torbaya büyük tuvaleti bulaşmış 5 6 picamayı öyle tıkıştırmışlar. Getitdikleri yorgan nasıl bir yere yatırdılarsa ( komurluk gibi bir yer varmış bahcelerinde) bildiğin rutubetten simsiyah tı. Keşke bababm böyle şeyler görmeseydi. Kendi tercihi idi. Ama üzüntüsü hala bana dert.

Bence öyle değil, öyleyse de annesinin yükünü paylaşıyor, yine de hayırlı evlat derim .anne ne düşünürse düşünsün..

çok üzüldüm çok zor şeyler yaşamışsınız. bundan sonraki yaşamınızda ferah olun inşallah. ama insan unutamıyor bazı lafları dediginiz gibi. kendi tercihiymiş bir yerde ve babanız da çekmiş. iyi ki siz ve anneniz varmış yoksa adamcagizin hali harapmış. O çocukların da sanmayın yaptıkları yanlarına kar kalıcak, Allah büyük ve herşeyi görüyor duyuyor.

Tabii ki çıksın, biz de yaşadık bilirim o prikolojiyi ama oğlu çok sık gitti için kayınvalide biraz boşluyor gibi geldi bana hepsi bu

Alttan alma var diyorsunuz, adam belki kızından utanıyor....Bakıcı hususu onlara kalmış ama cidden çok bencilce düşünüyorsunuz ya

Oncelikle esin hayirli vicdan sahibi bir evlatmis sukretmelisin brnce. Bunalmışsın senide anlıyorum. Ama hastalık konularında eslere karsi ekstra anlayışlı olunması gerektiği taraftariyim. Bakıcı da tutulabilir aslindan hem eşinin de işleri daha kolaylaşmış olur.

Tutar genç .50sinde.bakmam demiyor.kafa eşimin yoruluyor.işini mi düşünsün benimi kv yimi .o taraftan yapsada görülmüyor yaptığı zaten .KV bi yardımcı işine yanaşmıyor. Bi sıkıntıda hemen eşime gel banyo yaptır filan olabiliyor gecenin 12 sinde bile.yardımcı olsa gidip geldiğimizde en azından bi rahatlama olur eşim için.ban yo işinde yatırıp kaldırma işinde bi tarafları ağrıyo geliyor eve.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…